Sadece lavaboya degil dusa bile izin vermiyor ustelik kolik bir bebek onu degistiremem herhalde onunla yasamayi ogrenmeliyim
buyukler hep soyluyordu fakat ben okudugum kitaplardan izledigim programlardan 0-6 ay bebeklerin her agladiginda kucaga alinmasi gerektigini her istediginde emzirmek gerektigini bende bebegim kotu hissetmesin diye her istediginde kucagima aldim oksadim sevdim ve sonuc su...
sabah 5;30 aksam 9;30 a kadar bilumuk kucak bir sure ziplatmak ve gezdirmek suretiyle kollarim uzadi bir nevi maymun gibi oldum kollarim uzadi.
bir turlu karar veremiyorum yanlis mi yapiyorum?
psikolog bir komsu var burada o bana sabirlar diledi ve isimin zor oldugunu bebegin her istedigini yaptigim icin ic gudusel olarak beni kullandigini soyledi ...
halbuki benim dogru yolda oldugumu soyleyecegini ummustum.
sizin fikirleriniz ne?
Bebek ağlarken dön git demek deği kucağa almamak..
Yazida da belirtildiği gibi masaj yaparak oksayarak operek ama kucağa almadan sakinleşmesini bekleyebilirsiniz ve sakin olduğu anlarda iste simdi kalsin sonra aglayinca alirim zaten kucaga demeden sakinken özellikle kucağa alin aglarken de ozellikle kucakta olmadan bakin ki her agladiginda kucağa alinmayacagini sakinken de bunu yaptiginiza koşullansin..
###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
Yurt dışında yaşayan kuzenim 2 yaşındaki çocuğunu doğduğundan beri karnını doyurup ,altını değiştirip odasına koyup kapıyı kapatırmış ,bebefonu da yanına alırmış ,ağlar ağlar susarmış ,öyle anlatırdı ,burda psikologlar böyle eğitim veriyorlar derdi ,inanamazdım ,aklım almazdı ,nasıl yani derdim o bebeğin anneye ihtiyacı var ,seninde bebeğini koklama sevme kucaklama duygun olması lazım derdim ,bebeğin özgüveni için şart derdi,bebeği 2 yaşında şimdi ,türkiyeye geldiklerinde ve bende kaldıklarında kızını çocuk odasına kapatır,o çocuk orda sesi çıkmadan uyur,ben kalkıp bakmak isterim izin vermez ,bende bu zihniyeti anlamıyorum ,gaddarlık resmen ,nasıl içi elverir bir annenin .bende çocuk büyüttüm ,hep kucağımdaydı ,7 yaşında ve oldukça özgüveni yüksek ,akıllı çalışkan bir çocuk .ben kızımın kızım da benim sevgimden mahrum kalmadı ,doya doya yaşadık
bence yalnış değil yaptığın ,bir daha bebek olmayacak onlar ,dilediğince kucaklal sarıl öp .
Çocuklar sevgiyle büyür... Sevgiyi göstermenin en basit yolu da kucaklamaktır...
Ben de anlamıyorum böyle insanları, bu kadar mı sevgisizler.
bu bahsettiğim kuzenin 4 çocuğu var ,kendiside genç hatta ve çocuklar arası 3 er yaş filan ,hepsi tertemiz jilet gibi ,kıyafetler hep uyumlu kızların çorabından tokasına ,erkeğin pantolondan ayakkabısına herşey uyum içinde ,acayip disiplinli çocuklar,kış günü dahi olsa hergün banyoları yapılır ,hepsi sırayla özenle taranır ,parfümlenir ,öyle otururlar,bakım süper ama sevgi ? ,elbette evlatları ,seviyor elbet ,ama bunu onlara da hissettirmek lazım ,askeri kamp gibi yetiştirmek akıl karı değil.
buyukler hep soyluyordu fakat ben okudugum kitaplardan izledigim programlardan 0-6 ay bebeklerin her agladiginda kucaga alinmasi gerektigini her istediginde emzirmek gerektigini bende bebegim kotu hissetmesin diye her istediginde kucagima aldim oksadim sevdim ve sonuc su...
sabah 5;30 aksam 9;30 a kadar bilumuk kucak bir sure ziplatmak ve gezdirmek suretiyle kollarim uzadi bir nevi maymun gibi oldum kollarim uzadi.
psikolog bir komsu var burada o bana sabirlar diledi ve isimin zor oldugunu bebegin her istedigini yaptigim icin ic gudusel olarak beni kullandigini soyledi ...
sizin fikirleriniz ne?
sizin fikirleriniz ne?
yemişim psikoloğunu bebişi ağlarken onu kucagına almayan anne varmı bılmıyorum
boşver cnm benım kıızımda bıraz kucak delısı ılk aylar babası cok alırdı kucagına şimdi 11 aylıgız butun gun kucakta gezdır durur vallaama aaklandı tabı pıtpıt peşimde gercekten agladımı alıyom kucagıma numara yaptımı oturup sarılıyom ona daha cok
senınkı henuz cok kuçuk...tabıkı bolbol sarılacaksın kucagına alacaksın...zaten bırkaç ay sonra yava yavaş emekler nasıpse sonra ayaklanır eskısı kadar kucak ıstemez ıstesede sen hakkından gelırsın oyalarsın bır şekilde ama ıkı aylık bebegı oyalayamazsın kı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?