Bebek Beslenmesi 2 aylik bebek annesini kullanir mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sadece lavaboya degil dusa bile izin vermiyor ustelik kolik bir bebek onu degistiremem herhalde onunla yasamayi ogrenmeliyim

Kolikse kucaksiz sakinleştirmeniz imkansiz zaten , Allah güç kuvvet versin size ...




###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###
 
Son düzenleme:
Kesinlikle arkadaşın dediği gibi kolikse kucağa almadan sakinleşmesi mucize. Üç yaşında oğlum var bana ilk dört ay yaşattıklarını anlatsam çaki yi izliyor gibi olursunuz. Ama şimdi dünyanın en akıllı bebeği benim için allah tüm çocukları korusun.
 

Bebeğinizin tadını çıkarın zira 3-4 yıl sonra isteseniz de bu kadar kucaklayamayacaksınız ve 8-9 yıl sonra öpmek istediğinizde toplum içerisinde ''ya anne yaaaa, yapmaaa'' diyecek :) Bebeğiniz 2 aylık elbette kucağınızda olacak :)
 
Kesinlikle doğrusunu yapıyorsunuz, çünkü size ihtiyacı var. İki aylık bebeği kullanıyor diye yaftalayan paikologlar okulda merhametlerini mi kaybediyor yoksa kişisel merhamttsizliklerini psikolojik bilgi diye mi kakalıyor anlamıyrum bir türlü... Şimdi kuraağınız bağı uzun vadeli düşünün. Sizden yeterince sevgi ve ilgi aldıkça zamanı geldiğinde kopuşunçok daha sağlam olacak inş , iki çocuğu olan biri olarak fikrim bu ... Allah yavrunuzu size bağışlasın güzel anılarınız olsun inş
 
Tüm sayfalari okumadim fakat bence bebek sizi kullandigi degilde, baze seylere alismis gibi ve bu aliskanliklarin önüne geçmen gerekiyor.
Elbette 2 aylik bebek agladiginda yanina gidip, biraz kucaga alabilirsin fakat yarim saat kucakta kalmasi, hoplatmasi felan bence yalnis çünkü baze seylere alistiriyorsun.

Agladiginda yanina gittiginde ve kucagina aldiginda "ben varim" mesajini veriyorsun zaten. Biraz kucaklayip, öptükten sonra tekrar yataga koyman gerekiyor bence. Bebek küçük olabilir fakat birazcik bir uyku ritmine alismasi lazim.

O psikologun dedigini hiç katilmiyorum ama, o yastaki bebegin yanina hiç gitmemek çook kötüymüs. Daha geçenlerde bilimsel bir arastirma çikmis bu konuda. Bebekler biri gelmeyince çok stress yasiyorlarmis ve bu ilerde travmaya kadar yol açiyormus. Hani aglayan bebek bir müddet sonra birakyor ya? O yoruldugundan degil, pes ettiginden dolayiymis ve tabiki böylelikle psikolojisini etkiler.
 
Bu arada 2 aylık bebeğiniz günde kaç saat uyuyor? Gündüz uykusundan bahsediyorum.
 

Asil bunu demek istemistim :))
 
O psikolog komsun çok biliyormus 3. Yada 4. Aya kadar bebek kendisinden ayri olarak algilamaz anneyi zaten ha kucak arsizi olmus bebegin o ayri bir an once puset vs. Gibi birsey deniyordu herhalde ona alistirmaya bak onu
 
Yurt dışında yaşayan kuzenim 2 yaşındaki çocuğunu doğduğundan beri karnını doyurup ,altını değiştirip odasına koyup kapıyı kapatırmış ,bebefonu da yanına alırmış ,ağlar ağlar susarmış ,öyle anlatırdı ,burda psikologlar böyle eğitim veriyorlar derdi ,inanamazdım ,aklım almazdı ,nasıl yani derdim o bebeğin anneye ihtiyacı var ,seninde bebeğini koklama sevme kucaklama duygun olması lazım derdim ,bebeğin özgüveni için şart derdi,bebeği 2 yaşında şimdi ,türkiyeye geldiklerinde ve bende kaldıklarında kızını çocuk odasına kapatır,o çocuk orda sesi çıkmadan uyur,ben kalkıp bakmak isterim izin vermez ,bende bu zihniyeti anlamıyorum ,gaddarlık resmen ,nasıl içi elverir bir annenin .bende çocuk büyüttüm ,hep kucağımdaydı ,7 yaşında ve oldukça özgüveni yüksek ,akıllı çalışkan bir çocuk .ben kızımın kızım da benim sevgimden mahrum kalmadı ,doya doya yaşadık
bence yalnış değil yaptığın ,bir daha bebek olmayacak onlar ,dilediğince kucaklal sarıl öp .
 

Çocuklar sevgiyle büyür... Sevgiyi göstermenin en basit yolu da kucaklamaktır...
Ben de anlamıyorum böyle insanları, bu kadar mı sevgisizler.
 
Son düzenleme:
Anne sevgisine, anne kokusuna ihtiyaç duyduğu dönemde böyle söylemlere üzülüyorum açıkçası... '' bebektir, ağlar ağlar susar'' zihniyeti çocuklarda sonraki gelişim basamaklarında davranış bozuklukları olarak çıkıyor karşımıza... 2 aylık bebek annesini kullanır mı hiç?????????????????? dediğim gibi onun anne kokusuna anne sevgisine tamamen ihtiyaç duyduğu dönem... 2 yaşına kadar yapışık ikiz gibi yaşamalısınız zatan... zor ama olması gerekende bu... bol bol sarılın , bol bol öpün, bol bol konuşun bebeğinizle... bunları yapınki o güvenle hayata hazırlansın... o güvenle büyüyebilsin...
 
Çocuklar sevgiyle büyür... Sevgiyi göstermenin en basit yolu da kucaklamaktır...
Ben de anlamıyorum böyle insanları, bu kadar mı sevgisizler.

bu bahsettiğim kuzenin 4 çocuğu var ,kendiside genç hatta ve çocuklar arası 3 er yaş filan ,hepsi tertemiz jilet gibi ,kıyafetler hep uyumlu kızların çorabından tokasına ,erkeğin pantolondan ayakkabısına herşey uyum içinde ,acayip disiplinli çocuklar,kış günü dahi olsa hergün banyoları yapılır ,hepsi sırayla özenle taranır ,parfümlenir ,öyle otururlar,bakım süper ama sevgi ? ,elbette evlatları ,seviyor elbet ,ama bunu onlara da hissettirmek lazım ,askeri kamp gibi yetiştirmek akıl karı değil.
 

Evet haklısınız
 

Bende çocuk gelişimciyim ve psikolog komşunuza katılıyorum. Bebeğinizle elbette ilgileneceksiniz ama kendi halinde durmaya siz kucağınıza almasanızda sakince günlük hayatına devam etmeye alışması gerek. Bu davranışı çocuğa kazandıramazsanız okula başlayana kadar çok sıkıntı çekersiniz. Ama davranış kazandırmak için de sabırlı ve kararlı olmalısınız.
 
Allah in bir lutfu bu bebekler daha kucuckler hicbrsey bilmiyorlar ve bu dunya ya oldukca yabancilar su anda tanidiklri tek insan biz anneleriyiz bncede yanlis degil yaptigim yavrum o benim . Hem fani dunya 2 snye sonrasina garantimiz var mi yavrumla vaktim varken bolca kucaklasmaliyim :)
 
Sirf bu konuya yillardir ilgim oldugu arastirdigim okuduğum icin yaziyorum sevgili nio.
Psikolog la pedagog ayni sey demek degildir. Bende pedagojiyle yillardir ic ice biriyim
Sana pedagog adem güneş in kitaplarini okumani tavsiye ederim
Soruna gelince. Bebegin henuz cok cok kucuk ufak oldugu icin hala aan zaman zaman dis dunyayi ayirt edemeyebilir ve korkabilir sonuçta anne karnindaki sakin huzurlu ortami kalmadi seni istemesinin nedeni sana siginmak istemesidir . Korkuyor seni istiyor
Sevgili nio inan bana kesinlikle kucagina almalisin bebeğini
Yoksa ilerde kendisine sana dis dunyaya guven konusunda sıkıntı yasayan bir birey haline gelebilir vr bunda en buyuk pay senin olur vebali büyüktür
Sen onun annesisin ve en cok seni seviyor en cok sana ihtiyacı var lutfen bebegin her agladiginda onu kuCagina al Allah icin.
Seni kullNmasi soz konusu bile olamaz onu diyenin diplomasindan suphe ederim
 
valla bence onu dinle neticede çocukluk döneminden erişkinlik dönemine insanı ve psikolojisini iyi tanıyorlar...
 

Dr harvey karşın mahallenin en mutlu bebeği kitabında ilk 3-4 ay bebeği her istediğinde kucağınıza alın diyor.Ben de öyle yapıyorum bebeğim iki aylık benim de.Bence doğrusu da bu.Daha dünyaya yeni adapte oluyorlar.
 
Her agladiginda alinmalidir ama sizde hatali gordugum seyler var. Hoplamak ziplatmaktan bahsetmissiniz. Bunlar gun icinde arasira otun maksatli olabilir ama sakinlestirmek icin ya da fazladan yere yapmak tanlis bence. Suan 5 6 kilo yrn 10 kilo olunca ne yapacaksiniz. Mumkun oldugunca sizi yormayan belinizi sakatlamayacaginiz oyunlar oynayin. Kucakta sallayarak uyutmak degil de mesela ayakta sallama ya da salincakta sallamak daha uygun. Bir de agladi aldiniz sakinlesince oyuna birakarak devamedin. Koyun ana kucagina gecip karsisina konusun bu arada elini tutabilirsiniz ya da yan yNa uzanin. Yani yine tensel temas ve yakinljk olsun ama siz yorulmadan. Her aglamasinda cilginlar gibi hoplatip ziplatmanin so u yok.
 

Sonra yıllar hızla geçiyor. o kucağından inmeyen bebek delikanlı ya da genç kız oluyor, sınırlarını çiziyor. Sarılmak için, odasına girmek için izin isteyeceğin zamanlar geliyor. Tamam annecik yeter ya.. diyor.

Zor kabul. Ama tadını çıkart. Onunla temas halinde olmak senin için de ihtiyaç..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…