Çocuk Hastalıkları 2 aylık bebek kaka yapmama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gudu

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
20
2
6
36
merhabe herkese bebegım 2 ay 3 günlük gazı vardı azaldı kendı yapıyor gazını ama artık 3 . Gün oldu kaka yapmıyor anne sütü alıyor sadece aynı durumda olan varmı normal mi bu napmalıyım

normal canım.anne sütü alan bebeklerde 7- 8 gün bile normal . 40 ı çıkana kadar günde 3 -4 posta yaptığı için şimdi böyle az yapması size tuhaf geliyor.emin ol bütün annneler bunu dert etmitir .sağlıkla büyüt

Anne sütü alan bebeklerde 10. Güne kadar kabız oldu denilmez canım sıkıntı etme sen gazını sürekli çıkarmaya bak... 11. Gün baktın yapmıyor doktora götürürsn ona uygun bir ilaç verir ...

Allah Allah çok ilginç mınıcık bebeğim 10 gün nasıl durur teşekkür ederim

merhabe herkese bebegım 2 ay 3 günlük gazı vardı azaldı kendı yapıyor gazını ama artık 3 . Gün oldu kaka yapmıyor anne sütü alıyor sadece aynı durumda olan varmı normal mi bu napmalıyım
Sadece anne sütü alan bebek 10 güne kadar yapmaması normal. Lütfen çevreden saçma sapan şeyler duyup bebeğe alttan müdahale etmeyin. Bu hem fizyolojik hem psikolojik olarak bebeğinize zarar verecektir. Baktınız 10. günde yapmadı ve biraz huzursuz doktorunuza danışın.

Çok normal.
2 defa 12-13 gün bekledik.
İlkinde doktora götürdük lavman yaptı, ikincide 15 dolana kadar bekleyeceğim dedim kendi yaptı.
Doktor fitil önermedi kesinlikle.
Günde 2 kez bir çay kaşığı saf zeytinyağı verebilirsin demişti.

Huzursuzluğu yoksa telaş etmeyin, varsa mutlaka götürün başka bir sorun olabilir.

Bebeğin gözle görülür başka bir sıkıntısı yoksa bu bahsettiğin durum çok normal. Benimkinin de o aylarda 4-5 gün yapmadığı oluyordu. Azıcık sabret kendi kendine yapar yakında:)

Veriyorum sabah akşam Zeytinyağı ama bılemedım beklıcem bakalım ıkınıyor yapamayınca bırakıyor sonra bı huzursuzluk yok şuan ama teşekkür ederim

Veriyorum sabah akşam Zeytinyağı ama bılemedım beklıcem bakalım ıkınıyor yapamayınca bırakıyor sonra bı huzursuzluk yok şuan ama teşekkür ederim
6 aydan küçük bebeğe anne sütü/ yokluğunda formül mama dışında birşey vermeyin lütfen. Hele ki zeytinyağı gibi asiti olan birşeyi hiç vermeyin. Bağırsak florasına verdiğiniz zararı görseniz evdeki tüm faydalı mı versemmi dediğiniz şeyleri atarsınız.

Vermeyin zeytinyağı. Asit derecesini bilmiyorsunuz, midesine zarar verirsiniz bebeğinizin.
10 güne kadar sadece anne sütü alan çocukta beklenir. Siz de bekleyin.
Sonra doktora gidersiniz.

2 aylık bebeğe sabah akşam zeytinyağı ver diye aklı sana kim verdi ise o aklı zeytinyağına beleyip peynir ekmekle yesin zira o akıl başka işe yaramaz.
zeytinyağı asidiktir. 2 aylık bebeğe hem de sadece anne sütü alan bebeğe zeytinyağı vermeyin çocuğun mide yapısını bozarsınız.. hiçbir doktor bunu önermez.

benimki 2-6 ay arası dönemde 10 günde bir topluca yapardı, paçalarından akardı yapınca böööööğk
sadece anne sütü alıyorsa ve gelişiminde bir sorun yoksa normal. hiçbir şey vermeyin sadece karnına hafifçe masaj yapmak, bacaklarını hareket ettirmek iyi geliyor, bi de altına tek kullanımlık alt açmalardan serip altını açık bırakabilirsiniz (eviniz sıcaksa) hareket özgürlüğü sağlıyor, daha rahat kakalıyorlar

Kızımda benzer problemi yaşadık. 1 aylıktan 2-2.5 aylığa kadar kaka yapmada zorlandı anne sütü aldığı halde. Kakası da gayet cıvıktı. Sorunumuz kaka yapmamasından çok sancılanması, rahatsız olmasıydı aslında. Doktorumun onayıyla probiyotik kullandık 1 kutu bile bitmeden kaka sorunumuzu atlattık çok şükür. Siz de bir doktorunuza sorun isterseniz.

Bende biogaia kullandım bitti tekrar başlasam mı acaba oda probiyotık içeriyor

Bende biogaia kullandım bitti tekrar başlasam mı acaba oda probiyotık içeriyor

O dönem biz de biogaia kullanıyorduk zaten. Ama ek olarak farklı bir probiyotik kullandık toz şeklinde anne sütünü sağıp içine katıyordum. Sonrasındaki kabızlıklarında da kullandığım zamanlar oldu.

Ileride kolite cevirebilir. Doktora goturun.

Ayşe Öner'in bebekler için masaj önerileri var. Videosunu izleyip gaz masajını yapın. Biraz da olsa rahatlayacaktır bebeğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…