Gerçekten geçmeyecek gibi geliyor. Akşamları aynı saatte yıkıyoruz gaz sancısını hafifletiyor en azından ağlama süresi kısalıyor. Uyku icin gündüz mü yıkasam daha iyi olur? annem ve kayınvalidem kalıyorlardı dönüşümlü olarak ama artık yalnız kalmak istediğim icin gönderdim onları. haftada birer gün gündüzleri gelip ev işlerimi yapıyorlar artık. Ama yalnız olduğum günler uyuturken cok zorlanıyorum..Bebisiniz hayirli olsun ben de ayni durumdaydim 4 ay cok zor bi donemdi biz bebek arabasinin ana kucaginin icine koyuyoduk fon makinasi sesiyle sallayarak uyutuyoduk. Dediginiz gibi birakinca uyaniyodu cunku henuz yeni dunyaya yabanci sizin kokunuzu ariyor. Bazi geceler gogsumde uyuyodu koyamiyodum uyanmasin diye şalla uzerime baglayip oylece ben de uyumaya calisiyodum. Kayip dusmesini engellemek icin. Gecmeyecek gibi geliyor ama zamanla duzene giriyor. Uyku duzeni icin ben her gun ayni saatte yikiyordum krem yapiyordum 1 hafta duzenli yaptiktan sonra daha sabitlesti uykulari.
Yani uyku duzeni 4 aydan once oturmaz diyorlar aksam yikamaniz daha iyi bi sure sonra uzun gece uykulari baslayacak onu destekler. Bide stres yapiyoruz uyumayacak diye o stres tamamen bebege geciyo daha huysuz oluyolar. Esim stres yapmazdi benden daha kolay uyuturdu. Havalar guzel disar cikarin temiz hava aldirin uyumalari icin biraz yorulmalari da gerekiyor. Geçecegine inanin. Ne guzel aileleriniz de destekmis gerekirse daha cok destek alin. Benim annem 2 ay kaldi gitti ilk 4 ay asiri zordu ikinci cocuk dusuncesinden soguttu beniGerçekten geçmeyecek gibi geliyor. Akşamları aynı saatte yıkıyoruz gaz sancısını hafifletiyor en azından ağlama süresi kısalıyor. Uyku icin gündüz mü yıkasam daha iyi olur? annem ve kayınvalidem kalıyorlardı dönüşümlü olarak ama artık yalnız kalmak istediğim icin gönderdim onları. haftada birer gün gündüzleri gelip ev işlerimi yapıyorlar artık. Ama yalnız olduğum günler uyuturken cok zorlanıyorum..
Ah, evet. İkinci asla diyorum, hele erkek olunca :)) rabbim isteyene versinYani uyku duzeni 4 aydan once oturmaz diyorlar aksam yikamaniz daha iyi bi sure sonra uzun gece uykulari baslayacak onu destekler. Bide stres yapiyoruz uyumayacak diye o stres tamamen bebege geciyo daha huysuz oluyolar. Esim stres yapmazdi benden daha kolay uyuturdu. Havalar guzel disar cikarin temiz hava aldirin uyumalari icin biraz yorulmalari da gerekiyor. Geçecegine inanin. Ne guzel aileleriniz de destekmis gerekirse daha cok destek alin. Benim annem 2 ay kaldi gitti ilk 4 ay asiri zordu ikinci cocuk dusuncesinden soguttu beni
Aynı durumdayım 46 günlük kızım uyutuyorum yatırıyorum hemen uyanıyor tuvalete gitmeye fırsatım yok belim o kadar çok ağrıyor ki devamlı emmek istiyor, uyumadigi için aç mı acaba diyorlar çare arıyorum bende
Sürekli emmek istiyorsa belki süt doyurmuyor olabilir mama takviyesi yapıyor musunuz?Aynı durumdayım 46 günlük kızım uyutuyorum yatırıyorum hemen uyanıyor tuvalete gitmeye fırsatım yok belim o kadar çok ağrıyor ki devamlı emmek istiyor, uyumadigi için aç mı acaba diyorlar çare arıyorum bende
İki haftadır mama vermiyorumSürekli emmek istiyorsa belki süt doyurmuyor olabilir mama takviyesi yapıyor musunuz?
Kucağımda uyuduktan sonra yatırmaya çalışıyorum ama koyduğum gibi uyanıyor bu da beni çok yoruyor. Keşke ayağımda sallamaya alıştırabilsem belim ve kollarım ağrıyor artık... evladım benim her zaman taşırım ama her akşam aynı kriz...Ahhh ahhh o aylarr.. oğlum şuan 7 aylık ve ilk 3 ay dehşet geçti seni çok iyi anliyorum. Hep derdim ki bu bebegin büyüdüğünü gorebilecekmiyim.. hep aynı kalacak gibi geliyor ama kalmiyorlar canım. İçini bu aylarda olabildiğince ferah tut çocuk nerede uyuyorsa bırak orada kalsın ama kucağında uyuturken düşme ve boğulmasına karşı lütfen çok dikkat et. Neyse işte 3 ay sonra melek gibi oluyorlar kolik molik çok kalmiyor bu arada biz gazına biogaia kullanmıştık bir eşim bir ben kucakta hoplata ziplata uyutuyorduk sonra ayağıma koyup sabahlara kadar salliyordum basimizda bir fan sesi .. dediğin gibi evde kimse yokken tuvalete bile gidemiyordum su icemiyordum şimdi duş bile alabiliyorum çok şükür... Çok sabır ama geçecek hepsi.. umudun gelecek olsun. Dış çıkma zamanı gelene kadargözünü korkutmak istemem ama o da kötü zamanlardan biri ama hiç biri gaz kadar olamaz bence..
Evet katılıyorum doktor önermeden kullanmamak gerek. Benim sütüm tazyikli geliyor ben de sütüm çok diyordum ama bebeğim hep ağzı açık aranıyordu ve ağlıyordu, meğer sütüm doyurmuyormuş doktor emzirme sonrası mama takviyesi yapmamı söylemişti akşamları mama veriyoruz. Doyunca biraz daha iyi oluyor uyku süresi uzuyor.Surekli emmek istemesi de acliktan olmayabiliyor doktor onermeden asla 6 aydan once mama verilmemesi gerektigini dusunuyorum. Bebeklerin kendini guvende hissetmeye ihtiyaci var bu da anne kokusuyla mumkun
Hayır 3 aydan sonra koyduğum yerde uyumaya başladı yatağına yatırmaya başladım bende ama çok kısa uyuyordu bu seferde sonra sonra uykusu uzamaya devam etti.. şimdi yattığı yerde 2 saat uyuyor rahat.. dış acısı yoksa 4 saati buldugu bile oluyor.Kucağımda uyuduktan sonra yatırmaya çalışıyorum ama koyduğum gibi uyanıyor bu da beni çok yoruyor. Keşke ayağımda sallamaya alıştırabilsem belim ve kollarım ağrıyor artık... evladım benim her zaman taşırım ama her akşam aynı kriz...
3 Aydan sonra nasıldı peki yine kucakta mı uyuyordu?
Rica ederim canım az zamanın kalmış zaten 3 ayın bitmesine Allah sana ve eşine sabır versin.Blue0Pink Tavsiyeler için tşkler, şu 3 ayın bitmesini bekliyorum merakla.. biraz daha çekeceğiz bu zorlukları anlaşılan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?