teşekkür ederim, taşlasınlar sorun değil, haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum :)
ben henüz nişanlıyım. ama çalkantılı bir aile hayatı geçirdim, iş hayatım var. hanımefendi demiş ki, yalnızken iyi, ilgili bir adam, ama milletin içinde bu şekilde davranıyor demiş. ben de buna dayanarak yazdım :) şimdi erkeği kadını geçelim, ben bir ablayım, bir annenin kızıyım. annem yahut kardeşim bana bir başkasının yanında emretmeye kalksa, şakayla karışık hay hay derim, ve onların dediğini yaparım, ama daha sonra yalnız kaldığımda cevaplarını veririm. bu şekilde olmaması gerektiğini izah ederim. o erkeğin yaptığı zaten yanlış. bunu savunmadım ki. madem emretmiş bulunmuş, kadının da başkalarının yanında tartışmaması daha elzem olurdu. yalnızken de güzelce anlattığı halde düzelmiyorsa, sorun sadece adamdadır diye yazdım. öfkeli şekilde okumasa hanımlar, aslında ne yazdığım çok açık. bir kere okunduğunda anlanabilecek şeyler yazdım :)
konu erkek-kadın ilişkisi olduğu için o şekilde örnek verdim :) ablam şöyle şöyle davrandı diye anlatsaydı, bu sefer de ablayla empati kuralım, gururu kırılmıştır diyecektim :) haklı olmaya değil mutlu olmaya çalışalım hanımefendi kardeşlerim, hayat, özellikle de evlilik ve erkekler zaten çok zor. siz ısrarla dalgaların üstüne hurra edelim diyorsunuz. sörf yapmayı öğrenmemiz lazım. politika bu işler hep malesefki..