• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık harabe anne

Prensesim şu anda 7 aylık
kolik vardı kızımda
düşünsenize en az 5 saat
durmadan ağlayan bir çocuk
doktor bana kolik 5 ayın sonunda
biter dediği zaman ben heralde
ölürüm o zamana kadar demiştim
Ama 3 ayda bitti hiçbirşey
eskisi gibi olmayacak diye
üzülürdüm bende. Merak etmeyin
Geçiyor yeterki sabredin

Öyle rahatıma düşkün biriyim ki..
Çocuk yok. Çalışıyorum.
Bir haftadır süpürge bile açmadım.
Her yer dağınık. Yorgunum yemek yedim, uzandım.

Hiç anneme layık bir evlat değilim. Görse evin halini yüzüme tükürür :D

Yarın yaparım temizlik diyerek..
Yarın da iyi hissetmezsem öbür yarın.
O yarın da iyi hissetmezsem başka yarın.
Yarınlar bitmez :)

Canımdan kıymetli değil..
Bir de sizin canınızdan öte can var şimdi..
Ondan önemli hiç değil.. Sıkmayın tatlı canınızı ;)

seni okuyunca kendi lohusalığım geldi aklıma.. ilk doğumdan sonra artık koşamayacağım, hep böyle bıdı bıdı yürüyeceğim diye 1 ay ağladım ne zaman ayağa kalksam.. saçlarıma taktım, eve taktım, dağınıklığa taktım, kendime taktım :-) ama geçiyor inanın, sadece biraz zaman verin kendinize.. boşverin dağınık kalsın, mutfakta kullanabileceğiniz kadar alan açın kendinize, bebeğiniz uyuduğunda siz de uyuyup dinlenin.. sinirlerinize iyi gelir..

nasıl olsa geçiyor bunlar, sonra gerçekten hatırlayıp gülümsüyorsunuz :)

Hormonlarınızın dengesi degiştiginden böyle hissetmeniz normal...yeni bir düzene alışıyorsunuz...bebek uyudugunda telefonu,kapı zilini bile kapatın uyuyun...

emzirdigim zamanlarda çok halsiz düşerdim...böyle bayılcak gibi olurdum...emzirirken fazlasıyla enerjiniz gidiyor...bebegimi uyutunca hemen uyurdum enerji toplardım...ev işide yapmazdım...dagınık dagınık otururduk...

Dogumdan sonra kendinizi kötü hissetmeniz normal...ben belimde olan caanım saçlarımı ensemde kestirmiştim...beni daha da bunalıma soktu bu durum ayrı tabi...anladım ki mesela saç degilmiş hormonlarmış...

Annelik şuan ayna baktıgımda bana bir seyler kattı...fazlasıyla daha dişi oldum...gerçekten...etrafımdaki insanlar bile bunu söylüyorlar...guzrl bir kadındın ama şimdi daha da bir güzelligin arttı diyorlar...

Yani annelik şuan senden birşeyler götürebilir ( uykusuzluk,kendini çirkin bulma, sinir harabiyeti vs.) uzun vadede taşlar yerine oturacak ve sen kendini eskisinden daha iyi hisseceksin emin ol...dişiligin bambaşka bir boyut kazanacak...özgüven patlaması yaşayacaksın...

Her anne bunu dusunmustur herhalde"cocuguma yetemiyorum"...ben kac defa bunu dusundum,esimi kac kere arayip ben yetmiyorum annelik yapamiyorum bebegim hic susmuyor diye
Lutfen uzme kendini bunlarin hepsi gececek,hersey duzene girecek.ev işini yapamiyorsan zorlama ufak ufak duzen kurmaya bak hepsi bir anda olmuyor.havalar guzel oldugunda kisa surelide olsa disari cik markete git iyi gelir

bunlari hepimiz yasadik
ben emen kizimi kocama birakip evden kacmayi bile dusundum
neyime cocuk diye cok agladim :)
30 aylik kizim
14 haftalik ikinciye gebeyim
hemde supriz
kizimi krese verdim is ararken bammmmmm
aldim kizimida evdeyim bulantimda var yemek bekleyen oyun isteyen cocugumda
erken uyudugumdan sikayet eden esimde ;)
evim hic olmadigi kadar duzensiz ve surekli dagitan kizim var :)

kendimi dusundukce deliriyorum ben oyle sabirli azimli biri degilim :)
anneyim ama anneyiz
baska yolu yok
dunyanin en muhtesem duygusuna sahip olmak kolaymi
bebegin buyusun
annisim canim diye pesinden kostukca guzellesirsin merak etme
annelik kadinlari guzellestirir ben buna inanirim
:)

bunlari hepimiz yasadik
ben emen kizimi kocama birakip evden kacmayi bile dusundum
neyime cocuk diye cok agladim :)
30 aylik kizim
14 haftalik ikinciye gebeyim
hemde supriz
kizimi krese verdim is ararken bammmmmm
aldim kizimida evdeyim bulantimda var yemek bekleyen oyun isteyen cocugumda
erken uyudugumdan sikayet eden esimde :KK66:
evim hic olmadigi kadar duzensiz ve surekli dagitan kizim var :)

kendimi dusundukce deliriyorum ben oyle sabirli azimli biri degilim :)
anneyim ama anneyiz
baska yolu yok
dunyanin en muhtesem duygusuna sahip olmak kolaymi
bebegin buyusun
annisim canim diye pesinden kostukca guzellesirsin merak etme
annelik kadinlari guzellestirir ben buna inanirim
:)
Eşiniz de bir hoşmuş yani erken yatıyor diye kızacağına biraz yat dinlen dese ya..

Bu kadar takma kafana ev işlerini, eşin halletsin biraz sen de kendini yorma boş yere..
Ben ilk günler gece 2saatte bir uyandığımdan, gündüzleri çok yorgun oluyordum eşim evde olduğundan bebek uyudukça hep uyudum.
Gündüzleri yanında birİ varsa sen de öyle yap yoksa bile bebek uyudukça uyu merak etme bişeycik olmaz. En son ev dağınıklığını düşün. O ev hiç toplanmıyor çünkü yapsan bile yine aynı olacak çünkü ıncık cıncık çok şey var.

eşimden Allah razı olsun yardımcı oluyor çok. Elinden gelenin fazlasını yapıyor. O olmasa ben ne halde olurum bilemem. Bu zamanlar zor geçiyor benim kendi içimde. eski ben olmak istiyorum.Benim kendimi bir düzene koymam gerek.
zamanla yenersin düzelirsin inşallah. bol bol dua et ve namaz kıl huzur verecektir sana hep pozitif düşünmeye çalış ve şükret eşinde yardımcı oluyormuş hiç yardım etmese sana daha çok baskıcı bir tavrı olsa daha da bunalıma girebilirdin. benim de bebeğim olmuyor diye üzülüyorum depresyona giriyorum genelde:KK61:herkesin bi derdi var yani ne güzel bebeğini büyüt kafa dengi aileden yardımcı olabilecek birileri varsa yanında olsunlar bu zamanlarında.

Bazen çok zor geliyor.. Bazen değil çoğu zaman.. Aynaya bakmak istemiyorum. Baktığımda hayattan bezmiş yorgun bir surat.. Saç baş dağınık yüz göz kaymış.. Yine yeni yeniden bir ağlama krizi sonrası sessizlik.. Yetmiyorum ben bu bebeğe dediğimde tekrar gözyaşlarım.. Sabır noktası muamma.. Heryer heryerde evimin.. Kaç haftadır toplanmayı bekleyen yatak odam.. Üstünkörü toparlamaya çalışılmış mutfağım..
Dayanamayacakmışım gibi geliyor. Bugün yine deli gibi ağladım. Çok mu abartıyorum. Hala çıkamadım mı lohusalıktan. 2 ay oldu. Ağlama sesi duyunca gerilen sinirim beni yıpratıyor. Ben bebeğimi seviyorum ben anneyim ben sakin olayım ki oda iyi olsun. Ben yorgun olmayayım ki oda iyi olsun. Ama dinlenemiyorum ben. Bir düzenleme yapamıyorum hayatıma. Bu günler geçecek mi hep böyle mi olacak. Siz nasıl düzene girdirdiniz hayatınızı?
oncelikle bebegin hayirli olsun cnm Rabbim uzun uzun omurler versin yavrucuguna anali babali buyutsun senin yerinde olmak icin inan neler vermezdim bende senin gibiyim sua an daginik hayata kusmus ama seninki en kutsal meslek annelikten benimki ise esimle bosanicaz hayata tutunma savasimdan ne kadar sanslisin ki bir yuvan var yavrun var esin seni seviyor keske bende senin gibi olsam inan hic gocunmazdim hic te uyumasam yavruma mis gibi bakardim senin simdi yapicagin sey oturup 2 rekat sukur namazi kilman ve yavrunla esine s1msiki sarilman ve cok sukur Rabbime demen ve hiccc te sikayet etme durumundan nolur saglicakla kalin :KK46::nazar:

zamanla yenersin düzelirsin inşallah. bol bol dua et ve namaz kıl huzur verecektir sana hep pozitif düşünmeye çalış ve şükret eşinde yardımcı oluyormuş hiç yardım etmese sana daha çok baskıcı bir tavrı olsa daha da bunalıma girebilirdin. benim de bebeğim olmuyor diye üzülüyorum depresyona giriyorum genelde:KK61:herkesin bi derdi var yani ne güzel bebeğini büyüt kafa dengi aileden yardımcı olabilecek birileri varsa yanında olsunlar bu zamanlarında.
Rabbim su mubarek cuma hurmetine sanada bir bebek nasip etsin arkadasim Rabbim kiimin s1kintisi varsa gidersin bebek icin meryem suresi duymustum istersen bi yaz google a belki yardimci olur

Halinize şükredin,bebeğiniz sağlıklı ve geçici bir süreç. Ben daha gazıydı kusmaydı,alt değişmeydi vs alışmaya çalışırken ufacık bebeğimi ameliyata gönderdim,3 ayı yeni bitirmişti. 2 hafta yoğun bakımda kaldı, hala da kontrollere giderken acaba diye tırsıyorum. Dün doğum anlarına, ilk ay resimlerine bakıyordum. Kızım 21.aya girdi ve hala bebek olduğunu düşündüğüm kızım meğer büyümüş dedim kendi kendime.Bu ayların tadını çıkarın bence,hemen geçiyor çünkü :)
Teşekkür ederim Allah evladınıza sağlık sıhhat versin şifa versin. Geçecek inşallah biraz daha sabır ve önerilere uymam gerek.

bir anne adayı olarak gözümü cok fena korkuttunuzo_O
Korkmayın desem ne kadar faydalı olurum bilmiyorum ama korkmayın arkadaşım. Bu bir geçiş dönemi herşeyi bilsenizde hazırlıklı olsanızda birilerinin bazen bildiklerinizi size yüzünüze söylemesi gerek duymak istiyorsunuz. Benimkide böyle bir durum. Geçecek inşallah.

oncelikle bebegin hayirli olsun cnm Rabbim uzun uzun omurler versin yavrucuguna anali babali buyutsun senin yerinde olmak icin inan neler vermezdim bende senin gibiyim sua an daginik hayata kusmus ama seninki en kutsal meslek annelikten benimki ise esimle bosanicaz hayata tutunma savasimdan ne kadar sanslisin ki bir yuvan var yavrun var esin seni seviyor keske bende senin gibi olsam inan hic gocunmazdim hic te uyumasam yavruma mis gibi bakardim senin simdi yapicagin sey oturup 2 rekat sukur namazi kilman ve yavrunla esine s1msiki sarilman ve cok sukur Rabbime demen ve hiccc te sikayet etme durumundan nolur saglicakla kalin :KK46::nazar:
Allah sıkıntınızı gidersin arkadaşım. Benimki şikayet değilde tecrübeli annelerden destek istemem. Şimdi daha iyi hissediyorum kendimi şükür. Allah kalbinizde olsun hep..

Okuyup cevap yazan yazdıklarımı dikkate alıp önerilerde bulunan herkese çok çok teşekkür ederim.. Çok kötü hissediyordum kendimi. Biliyorum geçecek biliyorum durulacak ama duymak istiyor insan görmek istiyor bu zamanlarda bir destek. Allah hepinizden razı olsun. Ancak zaman bulabildim benim miniğim uyuyunca tüm mesajları tekrar tek tek okudum. Önerileri dikkate alıp daha güçlü daha dinç bir dombik anne olarak kızıma yararlı olmayı istiyorum :KK51: Hepinizi kucaklıyorum tekrar teşekkür ederim. :KK19::KK19: Açıp açıp okurum ben bu konumu hep :KK5::KK5:

Cevrende sana yardım edecek biri varsa ev işlerinde ve bebeginde daha saglikli olur hersey diye düşünüyorum lohusalik böyle bişey sanirim

Dombik beni korkuttun resmen :110: Ote yandan her cicegi burnunda anne, ayni seyleri soyluyor ve zamanla her seyin yoluna girdigini, surece alistiklarini anlatiyorlar hep.Ben ilerisini hayal ederken cooookkk zor olacagini biliyorum ama yine de onun sut kokusunu bir an evvel icime cekmek istiyorum :KK46: :KK36: Haftada bir en azindan durumunuz musaitse bir yardimci al temizlik icin.En azindan senin gozune batan temizlik hususu ortadan kalkmis olur.Allah bebegine de sana ve esine de saglikli huzurlu omur nasip etsin.

Back
X