2. Bebek İçin En Uygun Zaman?

perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
204
0
46
Antalya
Merhaba, sizce 2. bebeği düşünmek için ne kadar beklemeli? İkisi birlikte büyür diyip 1 yıl arayla yapmak mı mantıklı yoksa ilkinin biraz büyümesini mi beklemek lazım.
2 yada çok çocuğu olan arkadaşlar aralarında kaç yaş var ve yaşadığınız zorluklar veya avantajları ne oldu anlatırsanız bir fikir edinmek istiyorum.
Yada bir bebeği olupta 2. yi düşünenler varmı?

merhaba.ben de kararsızım.4 yaşında oğlum var ama ben hala hazır hissetmiyorum.acaba geç mi kaldım diyorum.seneye de anasınıfına başlayacak.o zaman daha da zorlaşacak.okula getir götür yeni bebeğe bakacak olan da yok.offff 1de kalsam mı diyorum bazen...ama dediğin gibi aralarının 1 yaş olması çok zor olur.arkadaşım hala kendine gelemedi....

Artık vakti gelmiş 4 yaşında ise daha fazla beklersen bu seferde okula başlama yaşı gelecek ozaman daha zor olur diye düşünüyorum tabi bakacak kimse olmaması karar vermeyi zorlaştırıyor.

benim çok ilgimi çeken bir konu,kızım altı yaşında ikinci olsun artık diyoruz ama çok korkuyorum,hep soru işaretleri var kafamda bir yandanda bebek özledik bakıcez artık...

Artık vakti gelmiş 4 yaşında ise daha fazla beklersen bu seferde okula başlama yaşı gelecek ozaman daha zor olur diye düşünüyorum tabi bakacak kimse olmaması karar vermeyi zorlaştırıyor.

öyle ama ben kendimi hazır hissetmiyorum.daha da hazır hissedeceğe benzemiyorum

benım oglumda 4 yasında bende bı ıstıyıorum bı ıstemıyorum.esim ve oglum dünden razıcak haym nolu ama ben kararsızım ıkı kardesın aralarının acılmasıda ıyı degıl bakalm nolucak hayırlısıı

6 yasinda bir oglum var bu yil okula basladi ikinci bebisimde dogacak 2 aya kadar,aralarinda 6 yas olucak yani....

bu aralar niye bu konu hep karşıma çıkıyor. Allahım bu bi işret mi!!

çok güzel bi rüya gördüm 2 gün önce, yorumladılar hemen; bu yıl bir çocuğum daha olacakmışş!! gülüp geçtim ama neredeyse hergün -tesadüfen- aynı konuyla karşılaşıyorum bir şekilde.

ya büyük söylemeyim diyorum ama ben kızımı doyasıya sevmek koklamak istiyorum. 2. hemen olursa haliyle daha küçüğü daha fazla bakıma muhtaç olacak. yaş farkı az olunca 2. bebek doyasıya koklanır ama birinci büyükse 2.yi istediğim kadar sevip koklayamazsam ya :18:

bir de ne zaman olursa olsun, ya birini daha fazla seversem diye korku var içimde. şimdiki duygularım böyle ama 2 çocuk anneleri sevgi konusunda fark olmadığını söylüyorlar.

Son düzenleme:
anne için 4 yıl diyorlar. Abimle benim aram 18 ay, üstelik ikimiz de sezeryanlıyız. Çok şükür 3 ümüz de çok iyiyiz.
Abim kordon dolanması olduğu için acil sezeryanla alınmış 20 dk nefes almamış. Tam küvezden çıkacakken yaşam belirtisi yokken biricik abim birden nefes almaya başlamış. Allah'ımın mucizesi... Hiçbir sağlık sorunu yok. Hatta beyin hasar görme ihtimali çok yüksek bu uzun süre oksijensizliklerde. Ama abim mucizenin ta kendisi. İQ seviyesi birhayli yüksek olması gerekenden...

Kızım 13 aylıkken hamile kaldım. Önce ona ihanet etmişim gibi hissettim. Sonra bir annenin çocuğuna verebileceği en güzel armağan kardeştir dedim.
Hamilelik çocuğun varken zor oluyor. Mide bulantısıyla yemek pişirmek, onunla ilgilenmek falan. Benim yardımcım yoktu. Ama o zor günler de geçti.
Doğum yaptığımda kızım 22 aylıktı. Bana çok düşkündü. Bensiz hiçbirşey yapmazdı. İlk zamanlar bebeği kucağıma alınca rahatsız oldu ama sonra ona da alıştı.
Şimdi kardeşini çok seviyor. Ufaklık da zürekli ona gülücükler çığlıklar atıyor. İyi ki doğurmuşum. Çok memnunum.
En çok zorlandığım sinirimin tepeme çıktığı zamanlar biri uyanınca gündüz veya gece diğerini de uyandırdığı zamanlardı. Ona da alıştım.
Belki birkaç sene zor olacak ama olsun ikisi bir çıkmış olacak.

MAŞALLAH CANIM İMRENDİM SANA Benim kızım da 15 aylık ikinci çocuk için doğru bi zaman mı diye düşünüyorum çalışıyorum çoğu aralarında yaş farkıfazla olmasın diyo kararsızım

benim ilk kızım 3 yasıda 2 yeni dogdu bence en ideaali arada en az 3 yas olması zaten bide dogumuna baglı eger sezeryan olursa zaten zararlı normal olsada rahimin kendini toplaması lazım oda 2 yılda topluyor bide emzirme dönemi var 2 yasına kadar emzirilecegi için beklemekte yarar var

Bence 1.cocuk en az 3 yasinda olmasi lazim ikinci cocuk dusunmek icin,cunki anne icinde,birinci cocuk icinde cok zor anlar... iki kucuk cocuklar ugrasmak kolaymi...

En doğru zaman bence annenin hazır olduğu zaman. Ben hep araları 2 yaş olsun istedim. Aralarında yaş farkı olmasın dedim.
Bu arada hamileyken emzirdim. Kızım memeden kestiğimde 18 aylıktı.
Tabi 3 yaş da güzel. Anne için rahat. Kreşe ver büyüğü, hamileyken de doğum sonrası da sıkışmazsın.

2 yaşını geçtikten sonra korunmayı bırakmak en güzelidir arkadaşlar

ben malesef çok yanlış yapmışım bu konuda..
5 yaşına gelince korunmayı bıraktık. 1 yıl kadar sonra bi düşüğüm oldu
şu an kızım 7 buçuk yaşında. hala hamile kalamıyorum. Allaha şükür tüm testlerimizde normal çıktı ama kısmet değilmiş henüz nasip olmadı

oğlum 2 yaşındayken 1 tane daha doğurmadığım için pişmanım ikisi bir büyürdü oğlumla geçen gün parka gittik hadi oğlum git oyna dedik bak senin için geldik falan dedik oğlum bize hiç arkadaşım yokki kimle oynucam deyince içim nasıl yandı anlatamam kendimi düşünerek bakamam edemem derken çocuğuma haksızlık yapmış gibi hissettim. şuanda oğlum beş yaşında artık anaokuluna başlıcak daha sonra 1. sınıf bende bu dönemlerde hamilelik yaşamak istemıyorum çünkü onunla ilgilenemezsem diye korkuyorum .. sizin anlıcağınız oğlum 2. sınıfa geçmeden cesaret edip hamile kalamıcam gibi geliyor.. hamile kal et benim oğlan olur 9 yaşında aralarında uçurum fark olur ondan sonraa.. şimdi çok üzgünüm ama giden zaman geri gelmiyor maalesef

Oğlum 27 aylık ben onun ilgisi azalır ihmal ederim diye 2. çocuğu istemiyorum haksızlık gibi geliyor onun bana ihtiyacı varken ilgiyi ikiye bölmek. Bazende düşünüyorum onu yalnız büyütmek mi haksızlık diye? Bencede en iyi zaman sanırım annenin kendini hazır hissettiği an tabi birde şartlar uygun olmalı.

bende karar veremedim kızım 16 aylık şimdimi hamile kalsam yoksa 3,5 yaşındayken mi?

inanın onu yalnız büyütmek daha haksızlıkmış bugün bir rkadaşım geldi çocuklarının arası 2 yaş başta kazara olduğu için üzüldüm ama şimdi oyun oynarken onları izlemek çok hoş oluyor dedi. tabiiki ben sadece görüşümü bildirdim karar senin hayırlısı ALLAH tan..

bende karar veremedim kızım 16 aylık şimdimi hamile kalsam yoksa 3,5 yaşındayken mi?

tatlım zaten hamile kaldın doğurdun ettin diyene kadar çocuğunun yaşıda gelir bence sen çalışmalara başla :90:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…