2. Bebek İçin En Uygun Zaman?

Benim ablamla aramızda tam 2 yaş var. O olmasa ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Kardeş hayattaki herşeyden tatlı. Zaten kızımı annelik duygumu tatmin etmek için yaptım. Çok da zor ona kavuştum. Kızım bana yeterdi. Onunla ilgilenirdim, herşeyini dört dörtlük yapardım. Ama yalnız kalmasın istedim. Oğlum bir çırpıda sorunsuzca doğdu. Şimdi 6 aylık, büyüdü bile. Oğlumu sadece kızım için yaptım. İnşallah birbirlerini çok severler, hayat boyu destek, arkadaş, abla, abi veya ismi neyse o olurlar. Zorluğu bana tabiki. Hiç kolay değil. Ama Allah yardım ediyor arkadaşlar o kadar da kafanızda büyütmeyin. Yoksa bu dünyada herkes tek olurdu. İnanın ikinci çocuk doğunca ben onsuz bu güne kadar nasıl yaşamışım diyeceksiniz. Sanki puzzle'ın eksik parçası tamamlanmış gibi oluyor. Arada ne kadar az fark olursa bence o kadar iyi. Doktorlar 2-3 yaş diye öneriyor. 3 yaş güzel ama aradaki farkın kapanması için küçüğün 4 yaşına gelmesi lazım belki daha bile fazla. 2 yaş olursa küçük 2 yaşına gelince rahat rahat oynarlar.

Biz şimdiden evde kovalamaca oynuyoruz. Küçüğü kucağıma alıp ablasını kovalıyorum. Hepimiz oğlum dahil kahkahalara boğuluyoruz.
Kızım kardeşinin bezini değiştirince hemen alıp tuvaletteki çöpe atıyor. He tabi arada onun emziğini emiyor, mama sandalyesine oturuyor, yürütecine biniyor o ayrı.
Ama kızımla alışveriş için dışarı giderken oğlumu birisine bırakırsak bebeeek bebeek diye ağlıyor. Tek başımıza biz çocuklarımıza yetemeyiz bence. Çocuğa çocuk gerek.

iki çocuğu olan anneler ne kadar da mutlular ne güzel. benim 7 aylık tatlı mı tatlı bi kızım var. ama ikinciyi düşünmüyorum uzun bir süre. düşünürsem de sırf o ilerde kardeşsiz kalmasın diye. kardeş kesinlikle çok önemli bence. annem de diyor ki şimdi istememen çok normal ilerde düşünürsün diyor.

her anne gibi ben de bakarken zorlanıyorum ikisini bir arada hiç düşünemiyorum bi tanesi bu kadar zorsa. ama bi yandan da iki tane bir arada büyüse de biz de otuzundan sonra rahat mı etsek karar vermek zor. en iyisi rabbime bırakmak o daha iyisini bilir.

27 aylık bir kızım var artık 2. bebeği düşünüyoruz.
3 yaş fark bence ideal.2 çok daha iyi ama ben cesaret edemedim kızıma haksızlık olur gibi geldi bana çok aşırı düşkün çünkü.
inşallah Allahım annelik duygusunu bir kez daha tattırır bana ve isteyen herkese tabi...çookk bekletmeden..

amin canım bence tam zamanı yıllar geçtikçe ikinci çocuk fikrinden vazgeçersin şimdi tam zamanı

Bence en mantıklısı çok fazla ara vermemek.Tam rahata kavuştum derken ikincisini yaparsan çok zorlanırsın.En iyisi bence ikisinin arasında en fazla 3 -4 yaş olması bence.İkisi aynı anda büyür gider.Biraz zorlanırsın belki ama ilerisini düşünürsen bence en iyisi bu.

selm...bende 2.bebeğime uzun aradan sonra kavuştum.
oğlumla kızımın arasında 10 yaş var...ama ben çok memnunum iyiki böyle olmuş.

Kızlar bir sorum olacak.
Benim 17 aylık bir kızım var. O bana aşırı düşkün, ben ise ona ondan daha düşkünüm. Onu yarım saat anneme bile bırakıp bir yere gidemiyorum. hemen özlüyorum. 17 aydır Allah ayırmasın 1 saat bile ayrılmadık.

İlk başlar kayınvalide yüzünden 2.bir çocuk yapmayı düşünmedim. Çünkü kızım doğunca aramızda gizliden ipler koptu. Neyse. Ama düşününce kızım tek başına kardeşsiz olursa ona kendi rahatım için haksızlık yapmış gibi olacağım. Allah korusun ilerde bize birşey olursa kardeşiyle sırt sırta verirler. Kardeşten öte yoktur diye düşünüyorum.

Bugün 2.çocuk düşünürken yarın vazgeçiyorum.

Çocuk büyütmekte çok zorlu bir süreç. Benim eşim devamlı şehir dışına çıkıyor iş amaçlı. Bir gidiyor 3-4 ay gelemiyor. Tek başıma büyüttüm diyebilirim kızımı. Haliyle çok yoruluyorum. Çocuk bakımı, ev işleri, yemeği vs. Sırf kızım için işimden de ayrıldım.

Birde tedaviye başlayacağım. Mart 2014 de tedavim bitecek. O zaman nerdeyse kızım 3 yaşını doldurmuş olacak. Allah izin verirse kızım 4 yaşına girince bebek doğmuş olacak. Tabi hayırlısı ise. O zamana annemde emekli olacak. Ama dediğim gibi kafam çok karışık. Bazen kızım kadar sevemezsem diye düşünüyorum. Çünkü kızımı çokkkk seviyorum. Herkes ayrım yapamazsın diyor. Ama bu sefer de bebek yüzünden kızımla yeterince şimdiki gibi ilgilenemezsem, çok vicdan azabı çekerim.

Sizce tarih planım kardeş arasında ki yaş için ideal mi? Ya da ikinci bebeği yapsam mı yapmasam mı?

bende 2. düşünmeye karar vermeye çalışıyorum. acebe başka düşünen yok mu?zorlukları varm?

Canım, duygularını öyle güzel ifade etmişsin ki..
Benim de bir oğlum var..Çok fazla ara vermeden ikinci bir çocuk daha istiyorum ama sanki ona haksızlık olur gibi geliyor bazen..Mesela ikinci bir oğlum daha olsa sanki Karahan'ımın yeri hep ayrı olur gibi..Hatta bunu eşime de söylüyorum ama o daha farklı bakıyor olaya..Anneler daha duygusal oluyorlar tabi..Ben de o zaman kız olur inşallah diyorumEsasında bizimki sadece tahmin..Muhakkak ki anneler bütün çocuklarını aynı şekilde severler..Bu bizim için de öyle olacaktır..

Eğer seni ikilemde bırakan sadece bu düşünce ise bence çok fazla takılma çünkü hamile kaldığın an düşüncelerinin değişeceğine inanıyorum..Ben tek çocuğum..Hep kardeş özlemi çektim..Kendi oğlumun da böyle bir özlem duymasını istemiyorum çünkü seninde dediğin gibi kardeşten ötesi olamaz..

Sen çok daha deneyimsizken tek başına bir bebek büyütmüşsen şimdi ikinciyi de büyütebilirsin..Hem evde bir de küçük abla olacakHem annende emekli olacakmış madem..Muhakkak sana destek olacaktır..

Şahsi fikrimi sorarsan iki çocuk arası yaş durumu ideal..Eğer sende eşinde istiyorsanız bence ikinci bebeği ciddi ciddi düşün derim ben..

Allah kızınla seni bir ömür boyu ayırmasın inşallah..Ve eğer olursa ikinci çocuğunla da tabi

Zaten bazen diyorum ki kızımı da kucağıma almadan onu bu denli sevebileceğim aklıma gelmezdi. Düşünsene bugüne kadar onun kadar kimseyi sevmedim. Doğunca anladım bunu. Şimdi 2.bebek ortalarda yok ya ondan onu kızım kadar sevemem diye düşünüyorum. Ama doğunca onuda kızım kadar seveceğime inanıyorum. Herhalde o zaman kalbim ikiye bölünecek. Biri kızım biride 2.bebek. (Bu arada eşime yer kalmadı dimi:) )

Ama 2 yada daha fazla çocuğu olanlar nasıl ayrım yapamıyorsa, bizde yapamayız. Hepsinin yeri farklı olur. ama bazıları da diyor ya ilk göz ağrım diye, herhalde ilk göz ağrılarımızın yerleri farklı olacak. Çünkü biz anneliği onlarla öğrendik, yaşadık.

kızım doğduğu zaman oğlum iki yaşındaydı..biri göğsümde uyurdu biri ayağımda sallayarak..ikisinide birbirinden çok sevdim..biraz yıpratıcı bi süreç tabi ama olduğu gibi kabullenirseniz çok zevkli..biraz ev dağınık olucak.. bulaşıklar yığılacak.. evden hazırlanıp çıkmak nerdeyse özel yetenek gerektirecek kadar zorlaşıcak..amaaaa hepsine değicek..hayatta yaptığınız en güzel şey onlar olucak.. şimdi 8 ve 6 yaşındalar..birde 8 aylık kardeşleri var..inanın birinci ikinci tamam da üçüncü muhteşem bişey..sanki hiç çocuk görmemiş gibi seviyorum onu..biraz kıskanıyolar kardeşlerini tabi..çok normal bu..oturup konuşunca herşey düzeliyo..tek istedikleri sınırsız sevgi ve merhamet..çok şükür ki yaradan onuda fazlasıyla biz annelere vermiş zaten..yeterki anneliğimizin değerini bilelim..

o kadar güzl anlatmışın kihemen hamile kalasım geldi.. ben kararsız olanlardanım..

Kızlar ben geleneksel yaklaşımları sevmiyorum, olsun olsun 2 si bir aradan çıkar gibi ya da aman ne olacak hazır rahata alışmamışken çıksın aradan gibi...anne hiç bir koşulda rahata alışamıyor her daim yoğun bence.Benim birinci ile ikinci arasında 9 yaş var çok mutluyum ilk okul 2 deyken hamile kaldım 3. sınftayken ilk çocuğum 2.si doğdu. Bana göre çok uygun bir zamandı. Her anne bence kendi kişilik yapısına,yaşına, kapasitesine göre, yardım edeninin olup olmadığına göre zamanını kendi belirlemeli eğer yaparım üstesinden gelirim çelik gibi sağlam sinirlerim var rahat bir insanım diyorsanız 2 yaş arayla bile olabilir ancak 2 çocuğunda özbakım becerilerini siz yapmayı göze almış olacaksınız, tabi öz bakımla da bitmeyecek 2 çocukta ayrı ilgi isteyecek, eş ayrı ilgi isteyecek, büyüğü ihmal etmemeniz gerekecek vs. Yaş farkı çok olursa kardeşler arasında kuşak farkı olacak, annenin yaşı ilerleyecek vs yani ikisininde avantajı var dezavantajı var, iyi düşünün, size en karlı hangisi geliyorsa pişman olmayacağınız bir karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…