canım kızın kaç yaşında
Kızlar bir sorum olacak.
Benim 17 aylık bir kızım var. O bana aşırı düşkün, ben ise ona ondan daha düşkünüm. Onu yarım saat anneme bile bırakıp bir yere gidemiyorum. hemen özlüyorum. 17 aydır Allah ayırmasın 1 saat bile ayrılmadık.
İlk başlar kayınvalide yüzünden 2.bir çocuk yapmayı düşünmedim. Çünkü kızım doğunca aramızda gizliden ipler koptu. Neyse. Ama düşününce kızım tek başına kardeşsiz olursa ona kendi rahatım için haksızlık yapmış gibi olacağım. Allah korusun ilerde bize birşey olursa kardeşiyle sırt sırta verirler. Kardeşten öte yoktur diye düşünüyorum.
Bugün 2.çocuk düşünürken yarın vazgeçiyorum.
Çocuk büyütmekte çok zorlu bir süreç. Benim eşim devamlı şehir dışına çıkıyor iş amaçlı. Bir gidiyor 3-4 ay gelemiyor. Tek başıma büyüttüm diyebilirim kızımı. Haliyle çok yoruluyorum. Çocuk bakımı, ev işleri, yemeği vs. Sırf kızım için işimden de ayrıldım.
Birde tedaviye başlayacağım. Mart 2014 de tedavim bitecek. O zaman nerdeyse kızım 3 yaşını doldurmuş olacak. Allah izin verirse kızım 4 yaşına girince bebek doğmuş olacak. Tabi hayırlısı ise. O zamana annemde emekli olacak. Ama dediğim gibi kafam çok karışık. Bazen kızım kadar sevemezsem diye düşünüyorum. Çünkü kızımı çokkkk seviyorum. Herkes ayrım yapamazsın diyor. Ama bu sefer de bebek yüzünden kızımla yeterince şimdiki gibi ilgilenemezsem, çok vicdan azabı çekerim.
Sizce tarih planım kardeş arasında ki yaş için ideal mi? Ya da ikinci bebeği yapsam mı yapmasam mı?
kızım doğduğu zaman oğlum iki yaşındaydı..biri göğsümde uyurdu biri ayağımda sallayarak..ikisinide birbirinden çok sevdim..biraz yıpratıcı bi süreç tabi ama olduğu gibi kabullenirseniz çok zevkli..biraz ev dağınık olucak.. bulaşıklar yığılacak.. evden hazırlanıp çıkmak nerdeyse özel yetenek gerektirecek kadar zorlaşıcak..amaaaa hepsine değicek..hayatta yaptığınız en güzel şey onlar olucak.. şimdi 8 ve 6 yaşındalar..birde 8 aylık kardeşleri var..inanın birinci ikinci tamam da üçüncü muhteşem bişey..sanki hiç çocuk görmemiş gibi seviyorum onu..biraz kıskanıyolar kardeşlerini tabi..çok normal bu..oturup konuşunca herşey düzeliyo..tek istedikleri sınırsız sevgi ve merhamet..çok şükür ki yaradan onuda fazlasıyla biz annelere vermiş zaten..yeterki anneliğimizin değerini bilelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?