2 buçuk yaşındaki kızım kekelemeye başladi

Herkese Merhaba,
Çok moralim bozuk 1 ay önce haftasonu tatili için eşimin memleketi izmire gittik. Ne olduysa orda oldu gittimiz ikinci gün kızım ara ara kekelemeye basladi. Onceleri sadece cümleye baslarken kekeliyordu şimdi ise nerdeyse her kelimesinde ayni durum söz konusu. Asiri bir kekeleme durumu yok arada hic takilmiyor ama bazen öyle bir takılıyorki sinirlebip kıpkırmizı oluyor. Kizım cok erken konusmaya baslamisti bu kadar akici konusan bir cocuk nasil boyle oldu anlamis degilim. Bir uzmana götüreyim diyorum ama pedagog mu cocuk psikiyatri mi hangi branş ilgilenir ondan da emin degilim.
Çok geçmiş olsun. Öncelikle sakin olun. Bu yaştaki kekemeliklerin çoğu geçici oluyor bunu umutmayın. Çok moral bozucu, çok üzücü biliyorum. Çünkü ben de yaşadım. Şuan kızım beş yaşında. Üç yaşında kekemelik yaşadık. İki defa atak geçirdi. İlki bi ay kadar sürdü, sonra geçti, bi kaç ay sonra daha şiddetli bir şekilde başladı. Bikaç at sürdü. Zamanla geçti. Hala bazen cümleye başlamakta sıkıntı yaşıyor ama kekeme değil. Çooook şükür.
Tavsiyeme geleyim.. stres kaynaklarını araştır, baskı mı görüyor çocuğun onu analiz et ve bu faktörleri engelle. Bunun dışında zaten araştırmışsındır. Asla Sözünü tamamlamıycaksın. Kekeleme Diye uyarmayacaksın.
Biz pedegoga gitmedik. Kendi kendine geçti .

Kekelediginde ağzina hic bakmiyorum babasi da hic umursama diyo bana ustune gitme. Tamam gitmiyorum zaten ama cok üzülüyorumhadi baştan sakince ayni cumleyi beraber soyleyelim diyorum ozaman söyluyor.
İnsan çok üzülüyor, kalıcı olacağını sanıyor daha çok üzülüyor. Seni anlıyorum. Ama stresini çocuğuna yansıtma ki pekişmesin. Arkadaşlar tavsiyede bulunmuş zaten.
En önemlisi senin sakince kalmanla bu süreci atlatmanız.

Çok geçmiş olsun. Öncelikle sakin olun. Bu yaştaki kekemeliklerin çoğu geçici oluyor bunu umutmayın. Çok moral bozucu, çok üzücü biliyorum. Çünkü ben de yaşadım. Şuan kızım beş yaşında. Üç yaşında kekemelik yaşadık. İki defa atak geçirdi. İlki bi ay kadar sürdü, sonra geçti, bi kaç ay sonra daha şiddetli bir şekilde başladı. Bikaç at sürdü. Zamanla geçti. Hala bazen cümleye başlamakta sıkıntı yaşıyor ama kekeme değil. Çooook şükür.
Tavsiyeme geleyim.. stres kaynaklarını araştır, baskı mı görüyor çocuğun onu analiz et ve bu faktörleri engelle. Bunun dışında zaten araştırmışsındır. Asla Sözünü tamamlamıycaksın. Kekeleme Diye uyarmayacaksın.
Biz pedegoga gitmedik. Kendi kendine geçti .

Gecmiş olsun sizin adiniza cok sevindim. Kelimeyi çikaramadigi icin zaten cok sinirleniyor oyuzden bende üstelemiyorum .

Bir pedegogla görüşün evet ama fiziksel bir sorun olup olmadiginida anlamak lazim..hangi bolum ilgilenir bilemiyorum ama bir goturseniz iyi olur.
Gecmis olsun.

Back
X