Eşimin işi çok sıkı çalışma saatleri sabit. Yani düzenleme rica etsen dedim bunu sadece bana yapamazlar dedi. Araba aktif kullanamıyorum ama sanırım tek çarem araba kullanmayı öğrenmek. Çok içim sıkıldı. Nasıl başedicem nasıl yapıcam diye düşünmekten inanın hamileliğime sevinemedim.Plansız bir gebelikti sanırım. En az iki çocuğu olan çoğu çift bu şekilde. O düzene de alışırsınız zamanla. Eşinizin işi biraz geç gidip erken çıkmaya müsait olur mu? Arabayla mı götürüyorsunuz kreşe? Koltuğuna bağlayıp götürürsünüz. Hatta çıkmışken siz de biraz hava alırsınız. Bebekler zaten çok erken uyanıyor.
Yürüme mesafesindeyse kreş daha bile iyi. Bir sling ya da kanguru edinirsiniz. Bebişi bağlayıp rahatça çıkarsınız. Uyur bile orda. Daha yeni hamilesiniz. Doğana kadar büyük de neredeyse 5 yaşında olacak. Epey kolaylar işiniz bence. Sıkmayın canınızı. Yaşlar çok daha yakın iki bebekle baş eden kadınlar var. Siz neden yapamayasınız. Hem doğuma kadar bir kolaylık da çıkar belki. Keyfini çıkarın şimdilik. Oğlunuzla da son başbaşa zamanlarınızın tadını çıkarın.Eşimin işi çok sıkı çalışma saatleri sabit. Yani düzenleme rica etsen dedim bunu sadece bana yapamazlar dedi. Araba aktif kullanamıyorum ama sanırım tek çarem araba kullanmayı öğrenmek. Çok içim sıkıldı. Nasıl başedicem nasıl yapıcam diye düşünmekten inanın hamileliğime sevinemedim.
Servis var.Bes yaşında olacak tabii zorlanırsınız ama dünyanın sonu değil.Saglik olsunMerhabalar
4 yaşında bir oğlum var bu yıl kreşe başladı. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni çok büyük bir telaş ve vicdan azabı sardı. Oğluma nasıl yeticem hergün okula ben götürüp ben alıyorum ev hanımıyım eşimin çalışma saatleride okul saatine uymadığı için ben ilgilenmek zorundayım. Yardımcımda yok ihtiyacım olduğunda gelebilsin. Doğum yaptıktan sonra nasıl okula götürücem küçücük bebekle, herşeyiyle ayrı ayrı nasıl ilgilenicem? Varmı benim durumumda olup üstesinden gelen.
Biraz uzun oldu ama içimin rahatlamasına çok ihtiyacım var.
Eşimin işi çok sıkı çalışma saatleri sabit. Yani düzenleme rica etsen dedim bunu sadece bana yapamazlar dedi. Araba aktif kullanamıyorum ama sanırım tek çarem araba kullanmayı öğrenmek. Çok içim sıkıldı. Nasıl başedicem nasıl yapıcam diye düşünmekten inanın hamileliğime sevinemedim.Plansız bir gebelikti sanırım. En az iki çocuğu olan çoğu çift bu şekilde. O düzene de alışırsınız zamanla. Eşinizin işi biraz geç gidip erken çıkmaya müsait olur mu? Arabayla mı götürüyorsunuz kreşe? Koltuğuna bağlayıp götürürsünüz. Hatta çıkmışken siz de biraz hava alırsınız. Bebekler zaten çok erken uyanıyor.
çok rahatlattı yazdıklarınız. Allah büyüktür kolaylığınıda vericektir inşallah. Oğlumla hala uğraşıyorum yemesi uykusu hala çok büyük bir problem. Aralarında ortalama 5 yaş bi fark olucak inşallah onun problerinide hallederim ozamana kadar. Oğlumu kreşten mahrumda bırakmak istemiyorum evde sıkılıyor çünkü. Artık bir çaresine bakıcaz. Çok teşekkür ederim4 yaş kardeş fikri için yeterli bir ara bence.
Hatta 9 ay hamileliği sayarsak neredeyse 5 oluyor.
Plansız bir gebelik sanırım.
Öyle bir üstesinden gelirsiniz ki evelallah, endişe edip kendinizi yormayın.
Benim çocuklarımın yaş arası ikiydi.
Birini ayağımda sallarken diğerini yedirdiğimi, birini emzirirken diğerini uyuttuğumu falan hatırlıyorum ama öyle hayal meyal ki sanki yüzyıllar geçmiş.
Öyle çok büyümüş falan da değiller ama her yaşta çok daha rahatladım.
Ki sizin büyük çocuğunuz bağımsızlaşmıştır artık.
Ben günde 15 kere bez değiştirdiğimi hatırlıyorum küçüklerken :)
Şimdi asla cesaret edebileceğim bir şey değil diye düşünüyorum ama bakın unutmuşum bile.
Annelik insana 10 kaplan gücü de beraberinde getiriyor bence.
Kimse yardım etmeyecek dediğiniz için sadece duygusal yönünüze odaklandım ama yarının ne sürprizlere gebe olduğunu bilemeyiz.
Belki iyi bir komşu edinirsiniz paslaşırsınız, belki yardıma gelemez dedikleriniz geliverir, belki bir yardımcı alabilecek güce erişirsiniz, belki eşinizin iş saatleri farklılaşır, önünüze bir fırsat çıkıverir. Bilemeyiz ki.
Yani şimdiden dert edinmeyin, durun bakalım, bir doğsun da bebeğiniz.
Sağlıkla büyütün.
Çocuklarımın arası 4 yaştan 2 ay eksik. Hiç üzmeyin kendinizi, arkadaş gibi büyürler. Benimkiler öyle oldu. Biri okulda olduğu için diğeriyle yeteri kadar ilgilenecek vaktiniz olacak. Küçük emeklemeye başladığında büyüğün peşine takılıp vakit geçirecek. Büyüğe de ilk zamanlar kardeşi için "şimdi küçük ama ileride senin en yakın arkadaşın olacak, birlikte bir sürü oyun oynayacaksınız" diyebilirsiniz. Bu olumlu enerji oluşturur. 4 5 yaş kardeş sahibi olmak için en doğru zamandır. Araba kullanmayı iyice öğrenin doğumdan önce, mutsuz olmayın, siz olumlu düşünürseniz her şey güzel olur. Bence başarabilirsiniz. Ben başardımMerhabalar
4 yaşında bir oğlum var bu yıl kreşe başladı. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Beni çok büyük bir telaş ve vicdan azabı sardı. Oğluma nasıl yeticem hergün okula ben götürüp ben alıyorum ev hanımıyım eşimin çalışma saatleride okul saatine uymadığı için ben ilgilenmek zorundayım. Yardımcımda yok ihtiyacım olduğunda gelebilsin. Doğum yaptıktan sonra nasıl okula götürücem küçücük bebekle, herşeyiyle ayrı ayrı nasıl ilgilenicem? Varmı benim durumumda olup üstesinden gelen.
Biraz uzun oldu ama içimin rahatlamasına çok ihtiyacım var.
Ahh inşallah.Çocuklarımın arası 4 yaştan 2 ay eksik. Hiç üzmeyin kendinizi, arkadaş gibi büyürler. Benimkiler öyle oldu. Biri okulda olduğu için diğeriyle yeteri kadar ilgilenecek vaktiniz olacak. Küçük emeklemeye başladığında büyüğün peşine takılıp vakit geçirecek. Büyüğe de ilk zamanlar kardeşi için "şimdi küçük ama ileride senin en yakın arkadaşın olacak, birlikte bir sürü oyun oynayacaksınız" diyebilirsiniz. Bu olumlu enerji oluşturur. 4 5 yaş kardeş sahibi olmak için en doğru zamandır. Araba kullanmayı iyice öğrenin doğumdan önce, mutsuz olmayın, siz olumlu düşünürseniz her şey güzel olur. Bence başarabilirsiniz. Ben başardım
Servise vermek istemiyorum küçük daha benim aklım kalır ve oda benim götürmemi ister. O yüzden servis fikrine uzağım. Bakalım Allah büyüktürServise verebilirsiniz ilk ay. bebekle gidilir gayet koyarsinız bebek arabasına gidersiniz. Hem iyi gelir. Acemi de degilsiniz annelik konisunda , halledebilirsiniz bence
Ozaman sizde şuan hamilesiniz. Rabbim sağlıkla sizinde kucağınıza almayı nasip etsin. Endişeleniyorum işte nasıl yapıcam ikisiyle diye.Benm de 4 yasinda oglum var kardesi dogmadan ya da dogduktan 1 ay sonra krese gidecek. Yakin olsa bebekle geze geze giderdik valla bunda endise edecek ne var.
Evet ama bunlar guzel telaslar bunun icin kendinize hamileligi zorlastirmayin. Benm de ilk bebegmde kmse yoktu yardimcim. Bunda da yok. Ustelik ev falan tasimak uzereyim yine kmse yok. Esim cok gec saatlere kadar calisiyo cogunlukla. Kendine yeten herseye yeter. Bunu zorluk olarak gormeyin. Hem doktorlar yaz kis her gun bebekleri evden cikarmak gerek diyolar. Guzel guzel.gider gelirsiniz. Sokak goren bebek de aninda uyur zaten. Guzel gunlerde buyutunOzaman sizde şuan hamilesiniz. Rabbim sağlıkla sizinde kucağınıza almayı nasip etsin. Endişeleniyorum işte nasıl yapıcam ikisiyle diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?