2. Çocuğuma hamileyim ve yardımcım yok

Evet ya servisi düşünücem ya da arabayı kullanmayı öğrenicem sanırım başka çarem kalmadı :) yazdıklarınız beni rahatlattı çok teşekkür ederim. Aralarında doğum olduğu zaman yaklaşık 5 yaş olucak beni korkutan oğlum zor bir çocuk dinlemez yemez uykusu sorunlu hala inatlaşmaları var inşallah ozamana kadar oda düzelir

Ben de ikinciye hamileyim oğlum kreşe gidiyor. Doğumdan 2,5 ay sonra ilkokula başlayacak. Yani daha çok ders ve ödev sorumluluğu eklenecek yanımızda küçük bebek varken.
Ben Allah hepimize sağlık sıhhat versin bir şekilde düzen oturur diyorum.

Okulu yakın bir gün bebek arabası bir gün kanguru gideceğiz bir şekilde. Soğuk havalarda kanguruya bağlarım çok üşümez diye düşünüyorum arada. Hem hava da almış olur fena mı?

Bu kadar karalar bağlamayın. Bir çoğumuz kardeşle büyüdük. Bence eskiler daha rahatmış çocuk konusunda ama biz de çok abartıyoruz
Denge önemli. İkisiyle de ilgilenirsiniz korkmayın..

Aynen öyle ben hormonlardanda endişelere kapıldım sanırım :)

Bunu mutlaka halledin tabi. Okula mesafe çoksa küçük bebekle en iyisi araba..

Ah ahhh biz anneler bir kanatlarımız yok :) gerçekten ben vicdan azabından ölmesem bari bigün hamileliğimi öğrendiğimden beri kendimi oğluma karşı suçlu hissediyorum ya ilgilenemezsem ya bize küserse ya üzülürse diye ki ben çom ilgiliyimdir okadar inatlşmasına yememesine rağmen yinede üstüne gitmem herşeyi çözmeye çalışırım ama insanız işte insan düşünüyor ikisiyle baş edebilirmiyim ikisinede herşeyi eşit yapabilirmiyim diye. Gerçekten abartıyorum farkındayım ama elimde değil. Kafamda sürekli bu senaryolar dönüyor

Arabayla da pek tabii götürürsünüz ama servis olunca insan daha programlı oluyor. Gittigi saat geldigi saat net belli. Siz de kendiniz oma gore ayarliyorsunuz. Basta üzülmüştüm keske kendim.gotursem diye ama simdi servisten cok memnumum 15dkda okulda oluyor zaten ev yakin aslinda. Bebis de ilk sene pek uyumayacak zaten, siz zaten ayakta olacaksiniz yari uyanik da olsa. Ona da ufak ufak sorumluluk verirseniz basarmis olmanin hazzini da alir, daha uyumlu bir cocuk olur insallah. Allah kolaylik versin size bize herkese ^^

Servise vermeye kıyamıyorum bem götürsem dahamı mutlu olur acaba diye düşünüyorum. Ama servis dediğiniz gibi en mantıklısı. Eşim diyor seneye ilk dönem okula gitmesin diye. Bende eksik kalsın istemiyorum çok güzel şeyler öğreniyorlar sosyalleşiyorlar evde biryere kadar bunu başarabiliyoruz sonrasında sıkılıyor vs. İnşallah doğumum olana kadar oğlumda biraz daha uyumlu olur en çok bunu istiyorum

Amin RABBİM cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.

Zaten çok üstüne düştüğümüz için bu kadar naz niyaz
İkisine eşit yetemeyeceğiniz zamanlar olacaktır. Tek başına yemeyi ve yemediği zaman alternatifi olmadığını öğrenmeli artık.

Bebek doğal olarak daha çok ilgi gerektirecek. Bunlar normal. Anlatırsanız, işlerinize dahil ederseniz, size yardım ederse büyük dışlanmış hissetmez.
Bizi büyütürken çocuk psikolojisi pek düşünülmezdi. Şimdi de çocuk psikolojisi çok abartılıyor. İp cambazı değiliz anneyiz.

Tabi ki yetişemediğimiz bunaldığımız zamanlar olacak. Çocuğunuz tek başına da zaman geçirmeyi öğrenmeli artık. Bebek biraz büyüyünce eşinize bırakıp büyükle keyifli zamanlar yaratabilirsiniz.
Bu konudaki uzman kişileri okuyup dinleyin faydası olur.

Yalnız birini uyurken evde bırakıp sizin diğeriyle dışarıda olmanız riskli değil mi? 27 aylık olan mı evde kalıyor?
Hayır bebek olan evde kalıyor. 27 aylık olan için çok riskli bir durum. Benim okula gidip gelmem 10 dakika sürüyor, zaten çıkmadan önce uyuttuğum için 1 saat rahat yatıyor bende o arada gidip geliyorum. Benim evimin asansöre yok, bakabilecek kimsede yok mecburum öyle yapmaya. Zor durum olmasa bende asla evde tek bırakıp gitmeyi istemem ama hayat şartları ne yapacaksınız.

Doğum süresini de hesap edersek arlarında 5 yaş oluyor.
Yaparsınız çalışmıyorsanız ayarlarsınız bir şekilde

Yalnız birini uyurken evde bırakıp sizin diğeriyle dışarıda olmanız riskli değil mi? 27 aylık olan mı evde kalıyor?
Çoxuğun standart bir uyku düzeni varsa ve gidilen yer 20dakikada dönülecek mesafedeyse bırakılıyor. Ben de yapmak zorunda kalıyordum. Uyandırıp yanınıza almanız mümkün olmuyor çünkü

Çoxuğun standart bir uyku düzeni varsa ve gidilen yer 20dakikada dönülecek mesafedeyse bırakılıyor. Ben de yapmak zorunda kalıyordum. Uyandırıp yanınıza almanız mümkün olmuyor çünkü
ayy ne bileyim ben evde yokken deprem olur çocuğum içerde ben dışarıda kalırım diye paranoyalar yapıyorum.

Benim 22 aylık ve 2,5 aylık kızlarım var. Ne aile ne arkadaş tamamen sıfır destekle ikisine bakıyorum, bence siz çok daha rahat halledersiniz. Benimki de plansız gebelikti ve 9 ay boyunca düşündüm nasıl yapıcam uyutma, banyo yedirme vs şimdi çok şükür idare ediyoruz bir şekilde düzen oturuyor.

ayy ne bileyim ben evde yokken deprem olur çocuğum içerde ben dışarıda kalırım diye paranoyalar yapıyorum.
Haksız sayılmazsınız ama bebeği tatlı uykusunda kucaklayıp rahatsız etmek, hele bir de uyandı diye sinir krizi geçireceğini bilmek varsa allaha emanet edip çıkılıyor mecburen

Merhaba, benim oğlum da 4 yaşında. O doğmadan önce asla araba kullanamam diyordum kreşe de başlayınca mecburen kullanmaya başladım şimdi usta şoförlere taş çıkarırım Her gün ben bırakıp alıyorum, ve ayrıca çalışıyorum. Bu yıl bebek istiyorum sizin gibi aralarında 5 yaş olacak. İkisini de koyarım arka koltuğa götürür getiririm Allah can sağlığı versin diğer her şey hallolur. Siz şimdi hormonların etkisiyle böyle karamsar bakıyorsunuzdur ama hiç gözünüz korkmasın. Biz anneler çok güçlüyüz :)

Zaten çocuk psikolojisini ön planda tutup aman travma olmasın aman etkilenmesin en doğru nasıl yaprım demekten kendi beyin devrelerimizi yaktığımızı düşünüyorum oğlumda inşallah zamanla daha iyi olur herşeyi yemesi uyuması mesela kreşte kendi kendime yemeğini yiyor ama evde benden yapmamı istiyor aslında tüm becerilerini kazanmış durumda ama evde bunu sürdürmüyor

Bende mecburen artık kullanıcam hiç cesaretim yok 10 yıldır ehliyetim var buarada söylerken utanıyorum yani evet güçlüyüz ve bence rabbim annelere ekstra kat kat güçte veriyor. İnşallah sizinde sağlıklı bir evladınız daha olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…