Evet ya servisi düşünücem ya da arabayı kullanmayı öğrenicem sanırım başka çarem kalmadı :) yazdıklarınız beni rahatlattı çok teşekkür ederim. Aralarında doğum olduğu zaman yaklaşık 5 yaş olucak beni korkutan oğlum zor bir çocuk dinlemez yemez uykusu sorunlu hala inatlaşmaları var inşallah ozamana kadar oda düzelir3 yasindaki oglum 5 aydir krese gidiyor. Cok sukur servisle gidiyor. Ama sabah servise birakip aksam servisten alirken (yanimda yurumek istemiyor illa kucakk istiyor 13.katta oturuyoruz asansorle uzun suruyor biraz) ya kucuk oğlumu komsuya birakiyorum/o gelim 5dk yaninda duruyor ya da kardesini kangruru ile sirtima takip birakip aliyorum. Okula kadar gotursem cok zorlamıştım herhalde. Servisi dusunseniz aslinda çocuklar seviyorlar basta alismasi zor gelse de.
4yasindaki cocukla bebegi idare etmek daha kolay olur, basa gelen cekiliyor bir sekilde adapte oluyor insan. Hatta ayni anda oyle şeyleri bileyapabiliyorsunuz ki kendine bile hayret ediyor insan, ya da kadin desem daha iyi olur. Biz kadinlar cok güçlüyüz merak etmeyin halledersiniz.
Aynen öyle ben hormonlardanda endişelere kapıldım sanırım :)Çocuklarım arasinda 5 yaş var, abi 6 yaşına girecek. Yanımda kimsem yok eşim sürekli çalışıyor. Bebeği arabaya koyuyorum abiyi de elinden tutup okula götürüyorum. Kolay değil tabii ki ama yapılıyor.
Eşimin işi çok sıkı çalışma saatleri sabit. Yani düzenleme rica etsen dedim bunu sadece bana yapamazlar dedi. Araba aktif kullanamıyorum ama sanırım tek çarem araba kullanmayı öğrenmek. Çok içim sıkıldı. Nasıl başedicem nasıl yapıcam diye düşünmekten inanın hamileliğime sevinemedim.
Ah ahhh biz anneler bir kanatlarımız yok :) gerçekten ben vicdan azabından ölmesem bari bigünBen de ikinciye hamileyim oğlum kreşe gidiyor. Doğumdan 2,5 ay sonra ilkokula başlayacak. Yani daha çok ders ve ödev sorumluluğu eklenecek yanımızda küçük bebek varken.
Ben Allah hepimize sağlık sıhhat versin bir şekilde düzen oturur diyorum.
Okulu yakın bir gün bebek arabası bir gün kanguru gideceğiz bir şekilde. Soğuk havalarda kanguruya bağlarım çok üşümez diye düşünüyorum arada. Hem hava da almış olur fena mı?
Bu kadar karalar bağlamayın. Bir çoğumuz kardeşle büyüdük. Bence eskiler daha rahatmış çocuk konusunda ama biz de çok abartıyoruz
Denge önemli. İkisiyle de ilgilenirsiniz korkmayın..
Bugünden itibaren çalışmalara başlıycam dua edin bana cesaretli olup öğreneyimBunu mutlaka halledin tabi. Okula mesafe çoksa küçük bebekle en iyisi araba..
Arabayla da pek tabii götürürsünüz ama servis olunca insan daha programlı oluyor. Gittigi saat geldigi saat net belli. Siz de kendiniz oma gore ayarliyorsunuz. Basta üzülmüştüm keske kendim.gotursem diye ama simdi servisten cok memnumum 15dkda okulda oluyor zaten ev yakin aslinda. Bebis de ilk sene pek uyumayacak zaten, siz zaten ayakta olacaksiniz yari uyanik da olsa. Ona da ufak ufak sorumluluk verirseniz basarmis olmanin hazzini da alir, daha uyumlu bir cocuk olur insallah. Allah kolaylik versin size bize herkese ^^Evet ya servisi düşünücem ya da arabayı kullanmayı öğrenicem sanırım başka çarem kalmadı :) yazdıklarınız beni rahatlattı çok teşekkür ederim. Aralarında doğum olduğu zaman yaklaşık 5 yaş olucak beni korkutan oğlum zor bir çocuk dinlemez yemez uykusu sorunlu hala inatlaşmaları var inşallah ozamana kadar oda düzelir
Servise vermeye kıyamıyorum bem götürsem dahamı mutlu olur acaba diye düşünüyorum. Ama servis dediğiniz gibi en mantıklısı. Eşim diyor seneye ilk dönem okula gitmesin diye. Bende eksik kalsın istemiyorum çok güzel şeyler öğreniyorlar sosyalleşiyorlar evde biryere kadar bunu başarabiliyoruz sonrasında sıkılıyor vs. İnşallah doğumum olana kadar oğlumda biraz daha uyumlu olur en çok bunu istiyorumArabayla da pek tabii götürürsünüz ama servis olunca insan daha programlı oluyor. Gittigi saat geldigi saat net belli. Siz de kendiniz oma gore ayarliyorsunuz. Basta üzülmüştüm keske kendim.gotursem diye ama simdi servisten cok memnumum 15dkda okulda oluyor zaten ev yakin aslinda. Bebis de ilk sene pek uyumayacak zaten, siz zaten ayakta olacaksiniz yari uyanik da olsa. Ona da ufak ufak sorumluluk verirseniz basarmis olmanin hazzini da alir, daha uyumlu bir cocuk olur insallah. Allah kolaylik versin size bize herkese ^^
Amin RABBİM cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.Sizinde çok zormuş rabbim yardımcınız olsun öncelikle. Yani bir şekilde halledicem sanırım bende aynı durumdayım eşimin çalışma saatleri oldukça uzun. Birde oğlum biraz zor bir çocuk hala yemesi ve uykusu büyük problem kaygılarım birazda bu yüzden sanırım
Ah ahhh biz anneler bir kanatlarımız yok :) gerçekten ben vicdan azabından ölmesem bari bigünhamileliğimi öğrendiğimden beri kendimi oğluma karşı suçlu hissediyorum ya ilgilenemezsem ya bize küserse ya üzülürse diye ki ben çom ilgiliyimdir okadar inatlşmasına yememesine rağmen yinede üstüne gitmem herşeyi çözmeye çalışırım ama insanız işte insan düşünüyor ikisiyle baş edebilirmiyim ikisinede herşeyi eşit yapabilirmiyim diye. Gerçekten abartıyorum farkındayım ama elimde değil. Kafamda sürekli bu senaryolar dönüyor
Hayır bebek olan evde kalıyor. 27 aylık olan için çok riskli bir durum. Benim okula gidip gelmem 10 dakika sürüyor, zaten çıkmadan önce uyuttuğum için 1 saat rahat yatıyor bende o arada gidip geliyorum. Benim evimin asansöre yok, bakabilecek kimsede yok mecburum öyle yapmaya. Zor durum olmasa bende asla evde tek bırakıp gitmeyi istemem ama hayat şartları ne yapacaksınız.Yalnız birini uyurken evde bırakıp sizin diğeriyle dışarıda olmanız riskli değil mi? 27 aylık olan mı evde kalıyor?
Çoxuğun standart bir uyku düzeni varsa ve gidilen yer 20dakikada dönülecek mesafedeyse bırakılıyor. Ben de yapmak zorunda kalıyordum. Uyandırıp yanınıza almanız mümkün olmuyor çünküYalnız birini uyurken evde bırakıp sizin diğeriyle dışarıda olmanız riskli değil mi? 27 aylık olan mı evde kalıyor?
ayy ne bileyim ben evde yokken deprem olur çocuğum içerde ben dışarıda kalırım diye paranoyalar yapıyorum.Çoxuğun standart bir uyku düzeni varsa ve gidilen yer 20dakikada dönülecek mesafedeyse bırakılıyor. Ben de yapmak zorunda kalıyordum. Uyandırıp yanınıza almanız mümkün olmuyor çünkü
Haksız sayılmazsınız ama bebeği tatlı uykusunda kucaklayıp rahatsız etmek, hele bir de uyandı diye sinir krizi geçireceğini bilmek varsa allaha emanet edip çıkılıyor mecburenayy ne bileyim ben evde yokken deprem olur çocuğum içerde ben dışarıda kalırım diye paranoyalar yapıyorum.
Zaten çocuk psikolojisini ön planda tutup aman travma olmasın aman etkilenmesin en doğru nasıl yaprım demekten kendi beyin devrelerimizi yaktığımızı düşünüyorumZaten çok üstüne düştüğümüz için bu kadar naz niyaz
İkisine eşit yetemeyeceğiniz zamanlar olacaktır. Tek başına yemeyi ve yemediği zaman alternatifi olmadığını öğrenmeli artık.
Bebek doğal olarak daha çok ilgi gerektirecek. Bunlar normal. Anlatırsanız, işlerinize dahil ederseniz, size yardım ederse büyük dışlanmış hissetmez.
Bizi büyütürken çocuk psikolojisi pek düşünülmezdi. Şimdi de çocuk psikolojisi çok abartılıyor. İp cambazı değiliz anneyiz.
Tabi ki yetişemediğimiz bunaldığımız zamanlar olacak. Çocuğunuz tek başına da zaman geçirmeyi öğrenmeli artık. Bebek biraz büyüyünce eşinize bırakıp büyükle keyifli zamanlar yaratabilirsiniz.
Bu konudaki uzman kişileri okuyup dinleyin faydası olur.
Bende mecburen artık kullanıcam hiç cesaretim yok 10 yıldır ehliyetim var buarada söylerken utanıyorum yaniMerhaba, benim oğlum da 4 yaşında. O doğmadan önce asla araba kullanamam diyordum kreşe de başlayınca mecburen kullanmaya başladım şimdi usta şoförlere taş çıkarırımHer gün ben bırakıp alıyorum, ve ayrıca çalışıyorum. Bu yıl bebek istiyorum sizin gibi aralarında 5 yaş olacak. İkisini de koyarım arka koltuğa götürür getiririm Allah can sağlığı versin diğer her şey hallolur. Siz şimdi hormonların etkisiyle böyle karamsar bakıyorsunuzdur ama hiç gözünüz korkmasın. Biz anneler çok güçlüyüz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?