2. Çocuğuma hamileyim ve yardımcım yok

Çocuklarım arasinda 5 yaş var, abi 6 yaşına girecek. Yanımda kimsem yok eşim sürekli çalışıyor. Bebeği arabaya koyuyorum abiyi de elinden tutup okula götürüyorum. Kolay değil tabii ki ama yapılıyor.

Ben de ayni durumdayim. Ama okula getirip goturmeyi bu kadar buyutmuyorum acikcasi. Bebekler zaten bebek arabasinda daha guzel uyuyorlar. Baglar gotururum. Sonra geri geliriz. Iki cocukla butun gun evde ugrasmaktan iyidir. Hersey hallolur. Cok kafaniza takmayin

Sağlık ile gelsin inşallah bebeğiniz. Bu kadar kendinizi korkutmayın benim 3 çocuğum var. 2.doğduğu zaman büyüğü sizinki ile yaşıttı, eşim iki hafta izin kullandı sonrasını ben yaptım. Bebeği sıkı giydirip büyüğü okula götürüp getiriyordum. Burda sabah götürüp öğlen getiriyordum, öğlenden sonra götürüp akşam gidip okuldan alıyordum. Tam bu düzene alıştım 3. Bebek süprizi oldu yine aynı devam ediyorum. Sadece büyüğünü artık öğlen eve getirmiyorum okulda yemek yiyor. Okuldan almaya gideceğim zaman bebelerden birini evde yatırıyorum , diğer bebeği giydirip kucağımda gidip geliyorum.bazen ikisi uyanık olunca bebek arabası ile cümbür cemaat gidiyoruz😊 Buna karşı ev işi çocukların bütün sorumlulukları bende. Eşimin iş saatleri çok geç bize hiç uymuyor. Eşim işten gelince oda yardımcı oluyor böyle yuvarlanıp gidiyoruz. RABBİM acılarını göstermesin büyük 7 yaşında ortanca 27 aylık küçük 9 aylık oldu🥰

Gözünde büyütmemeye bakacaksın. Çünkü kaygılara düşersen , gelip buluyor. Bir de arabayı kesinlikle öğrenmelisin. Çok çok rahatlatır seni. Bunalınca atlar arabaya çıkarsınız.

Eşimin işi çok sıkı çalışma saatleri sabit. Yani düzenleme rica etsen dedim bunu sadece bana yapamazlar dedi. Araba aktif kullanamıyorum ama sanırım tek çarem araba kullanmayı öğrenmek. Çok içim sıkıldı. Nasıl başedicem nasıl yapıcam diye düşünmekten inanın hamileliğime sevinemedim.
Ya başka çocuk yapmayacaksınız ya da araba kullanmayı öğreneceksiniz. Bence 2. Seçenek daha uygulanabilir. Çünkü ilk seçenek için biraz geç oldu :)

Sağlık ile gelsin inşallah bebeğiniz. Bu kadar kendinizi korkutmayın benim 3 çocuğum var. 2.doğduğu zaman büyüğü sizinki ile yaşıttı, eşim iki hafta izin kullandı sonrasını ben yaptım. Bebeği sıkı giydirip büyüğü okula götürüp getiriyordum. Burda sabah götürüp öğlen getiriyordum, öğlenden sonra götürüp akşam gidip okuldan alıyordum. Tam bu düzene alıştım 3. Bebek süprizi oldu yine aynı devam ediyorum. Sadece büyüğünü artık öğlen eve getirmiyorum okulda yemek yiyor. Okuldan almaya gideceğim zaman bebelerden birini evde yatırıyorum , diğer bebeği giydirip kucağımda gidip geliyorum.bazen ikisi uyanık olunca bebek arabası ile cümbür cemaat gidiyoruz😊 Buna karşı ev işi çocukların bütün sorumlulukları bende. Eşimin iş saatleri çok geç bize hiç uymuyor. Eşim işten gelince oda yardımcı oluyor böyle yuvarlanıp gidiyoruz. RABBİM acılarını göstermesin büyük 7 yaşında ortanca 27 aylık küçük 9 aylık oldu🥰
Yalnız birini uyurken evde bırakıp sizin diğeriyle dışarıda olmanız riskli değil mi? 27 aylık olan mı evde kalıyor?

Ben bakıcıya yardımcıya falan asla güvenemezdim zaten, ne videolar izledim evde kamera oldugunhalde ccgun agıznı sıkarak mama ıcirmeye cslısan.uyumayan bebegı besige 2 3 defa fırlatan, yemekleri asagu dokuyor diye suratına tekme tokat dalan asla güvenmezdim bir kzıım var 2 yasına girecek bende anca 4 sene sonra falan 2.dusunuyorum hem suan dogudayız memlekt taraflarına dondugumuzde en azından aileler yanımzda olacagı için bakım yardım konusunda rahat olurum hemde gurbette kimse sevmiyor bari yakınlarda dogurrum herkes doyar sevmeye. Allah sağlıkla getirsin snaırım yakınlarda bir krese verseniz bebiişi arabaya kanguruya koyar yürüyerek gider gelirsiniz hem de bebek günlük havasını alırdı.ama bu defa o 4 yasndali cocukla bizim yürüme hızımız bir degil cocuk daha okula giderken yorulurdu okulda pek verim alamayabil.servise verebilirsiniz aslnda 5 yasnda gitse dahabiyi ögretici olur sanki hemde servis e binmesi için yasıda ideal olurdu.komsum 5 yasındaki ıkızlerini servise veriyor.ama gecen servis cok dolzndıgı için işlek bir caddede kaza yapmıs ufak. İkizler de korkmuslar bıdaha servise binmediker okula da gitmek istemiyorlardı babası bırakmaya başladı.bilemedim valla bıkac sene bizde aynı durumu yasıycaz bakalım kimler napmıs. Ama en mantıklısı yakın bir yerde kres, ya d akrese yakın biyerde ev tutmak gibi..varsa kardesiniz falan bir suee size yardıma gelir belki

Ayni durumda degilim. Oglum tek cocuk 4.5 yasinda. Sabah babasi birakiyor. Oglen ben aliyorum, musaitse babasi alip eve bırakıp gidiyor.
Ama oglumun sinif arkadaslarinda sizin gibi olan bir anne var. Buyugu 4.5 yasinda kucugu 8 aylik onun da. Arabasina koyup geliyor buyugu almaya. Yakin mesafede oturuyor sanirim. Sabahlari denk gelmiyorum, kendisi mi getiriyor bilmiyorum.
Tek sorun buysa servis tutabilirsiniz. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Ben birazda bu durumu yaşamamak adına düşündüğümüz tarihten daha önce olmasını istedim o şekilde plan yaptık ikinci çocuğu. Büyüğü okula gotururken kucuk 2 yaşında olacak. Ama bence sizin durumunuzda da çok olumsuz bişey yok götürülür illa ki. Görümcem bu dediğinizi 3 cocukla yapıyor. Biri 1 biri 2 diğeri 3-4 aylıktı. Bu tempoya başladığında

Hamilelikten herhalde bu kadar kafaya takıyor olmanız?Servis,eve yakın kres?Cözülmüyecek seyler değil bunlar.
Kendize zehir etmeyin bu güzel günleri yok yere.

Evet ama bunlar guzel telaslar bunun icin kendinize hamileligi zorlastirmayin. Benm de ilk bebegmde kmse yoktu yardimcim. Bunda da yok. Ustelik ev falan tasimak uzereyim yine kmse yok. Esim cok gec saatlere kadar calisiyo cogunlukla. Kendine yeten herseye yeter. Bunu zorluk olarak gormeyin. Hem doktorlar yaz kis her gun bebekleri evden cikarmak gerek diyolar. Guzel guzel.gider gelirsiniz. Sokak goren bebek de aninda uyur zaten. Guzel gunlerde buyutun
Sanırım aynı durumdayız benim eşimde erken gidip geç geliyor herzaman destekçimdir ama çalıştığı için onunda elinden en fazla gece oyalamak geliyor. Çok teşekkürler

Ben birazda bu durumu yaşamamak adına düşündüğümüz tarihten daha önce olmasını istedim o şekilde plan yaptık ikinci çocuğu. Büyüğü okula gotururken kucuk 2 yaşında olacak. Ama bence sizin durumunuzda da çok olumsuz bişey yok götürülür illa ki. Görümcem bu dediğinizi 3 cocukla yapıyor. Biri 1 biri 2 diğeri 3-4 aylıktı. Bu tempoya başladığında
Aynen yaş aralıkları neredeyse 5 olacak. Artık bir çözümünü bulucam oğlum bide çok zor bir çocuk sanırım oda düşündürdü beni bukadar

Ayni durumda degilim. Oglum tek cocuk 4.5 yasinda. Sabah babasi birakiyor. Oglen ben aliyorum, musaitse babasi alip eve bırakıp gidiyor.
Ama oglumun sinif arkadaslarinda sizin gibi olan bir anne var. Buyugu 4.5 yasinda kucugu 8 aylik onun da. Arabasina koyup geliyor buyugu almaya. Yakin mesafede oturuyor sanirim. Sabahlari denk gelmiyorum, kendisi mi getiriyor bilmiyorum.
Tek sorun buysa servis tutabilirsiniz. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Amin inşallah. İşte yağmur var soğuk var insan herşeyi düşünüyor benim eşimin işide eve uzak gelip gitmesi bile mümkün olamıyor. Umarım çözeriz bir şekilde

Ben bakıcıya yardımcıya falan asla güvenemezdim zaten, ne videolar izledim evde kamera oldugunhalde ccgun agıznı sıkarak mama ıcirmeye cslısan.uyumayan bebegı besige 2 3 defa fırlatan, yemekleri asagu dokuyor diye suratına tekme tokat dalan asla güvenmezdim bir kzıım var 2 yasına girecek bende anca 4 sene sonra falan 2.dusunuyorum hem suan dogudayız memlekt taraflarına dondugumuzde en azından aileler yanımzda olacagı için bakım yardım konusunda rahat olurum hemde gurbette kimse sevmiyor bari yakınlarda dogurrum herkes doyar sevmeye. Allah sağlıkla getirsin snaırım yakınlarda bir krese verseniz bebiişi arabaya kanguruya koyar yürüyerek gider gelirsiniz hem de bebek günlük havasını alırdı.ama bu defa o 4 yasndali cocukla bizim yürüme hızımız bir degil cocuk daha okula giderken yorulurdu okulda pek verim alamayabil.servise verebilirsiniz aslnda 5 yasnda gitse dahabiyi ögretici olur sanki hemde servis e binmesi için yasıda ideal olurdu.komsum 5 yasındaki ıkızlerini servise veriyor.ama gecen servis cok dolzndıgı için işlek bir caddede kaza yapmıs ufak. İkizler de korkmuslar bıdaha servise binmediker okula da gitmek istemiyorlardı babası bırakmaya başladı.bilemedim valla bıkac sene bizde aynı durumu yasıycaz bakalım kimler napmıs. Ama en mantıklısı yakın bir yerde kres, ya d akrese yakın biyerde ev tutmak gibi..varsa kardesiniz falan bir suee size yardıma gelir belki
Şuan gittiği kreş eve yakın şuan zaten hamileliğimin ilk zamanları olduğu için sorun yaşamıyorum benim korkum doğduğunda okul açık olucak ve bir ay gitmese bile okula sonradan bir aylık küçük bebekle nasıl bırakıcam. Oğlum evde dursa evdede çok sıkılıyor birazda zor bir çocuk sürekli dışarısını isteyecek soğuklarda onu çıkaramadığım için üzülücem. Onuda eksik bırakmak istemiyorum. Bakalım zaman ne göstericek artık

Ya başka çocuk yapmayacaksınız ya da araba kullanmayı öğreneceksiniz. Bence 2. Seçenek daha uygulanabilir. Çünkü ilk seçenek için biraz geç oldu :)
Başka çocuk tamamen sürpriz geldi rabbim bize emanet etti yoksa bizim öyle bir planımız hiç yoktu :)

Gözünde büyütmemeye bakacaksın. Çünkü kaygılara düşersen , gelip buluyor. Bir de arabayı kesinlikle öğrenmelisin. Çok çok rahatlatır seni. Bunalınca atlar arabaya çıkarsınız.
Ehliyetim var aktif kullanmak için prtik lazım ve bence araba kullanmayo çözersem hiçbir sıkıntımızda olmaz iyi havalarda yürüyerek yağmjrda arabayla götürürüm ama anneyiz bir şekilde başarıcaz artık:)

3 yasindaki oglum 5 aydir krese gidiyor. Cok sukur servisle gidiyor. Ama sabah servise birakip aksam servisten alirken (yanimda yurumek istemiyor illa kucakk istiyor 13.katta oturuyoruz asansorle uzun suruyor biraz) ya kucuk oğlumu komsuya birakiyorum/o gelim 5dk yaninda duruyor ya da kardesini kangruru ile sirtima takip birakip aliyorum. Okula kadar gotursem cok zorlamıştım herhalde. Servisi dusunseniz aslinda çocuklar seviyorlar basta alismasi zor gelse de.
4yasindaki cocukla bebegi idare etmek daha kolay olur, basa gelen cekiliyor bir sekilde adapte oluyor insan. Hatta ayni anda oyle şeyleri bileyapabiliyorsunuz ki kendine bile hayret ediyor insan, ya da kadin desem daha iyi olur. Biz kadinlar cok güçlüyüz merak etmeyin halledersiniz.

Sizinde çok zormuş rabbim yardımcınız olsun öncelikle. Yani bir şekilde halledicem sanırım bende aynı durumdayım eşimin çalışma saatleri oldukça uzun. Birde oğlum biraz zor bir çocuk hala yemesi ve uykusu büyük problem kaygılarım birazda bu yüzden sanırım

Back
X