2.çocuk anneler bi bakın..

Benimde iki tane cocugum var buyuk olan 3 yasinda digeri 7 aylik baslarda hic anlamadi ama buyudukce kiskancliklar artmaya basladi odasina kardesini girdirtmiyo o derece bende ona bagiriyorm snra pisman oluyorum kizima kardes yaparak hakszlik yapmisim gibi geliyo bana acababenim gibi hissedenler var mi?

Kızlar selam. Benim 32 aylık bi kızım var. 2. Çocuğu düşünüyorum içimde garip bi mutluluk var çok heyecanlıyım..

Derdim şu ki kızımın evde çok canı sıkılıyor. bebek gelince kıskançlık krizlerine mi girer yoksa kızım için daha iyi mi olur? Eve bi ses bi neşe.. kızımın çocuklu ortama girme sıkıntısi oluyor bazen sevmiyor bazen de uyum sağlıyor. Fazla ses çıkaran bebeklerden korkabiliyor. Kızımın bu duruma alısabilmesi için iyi bi şey olduğunu düşünüyorum.. bebek sevmek istiyorum bunu kendim için daha çok da kızım için istiyorum.

Eğer hemen hamile kalırsam 3.5 yas fark olacak hamile kalmam biraz zaman alırsa 4 yaş gibi bi fark olacak. Sizce bu fark nasıl ben 2 kardeşin birlikte oynadığı zamanları gorebilecekmiyim dersiniz?

Lütfen çocuğu olan annelerden fikir bekliyorum.
Opuldunuz:)
Bence tam ideal zaman düşünüyorsan hemen yap. Ayrıca kıskançlık her çocukta oluyor. Ben 6 sene koydum aralarında yeri geliyor kıskanıyor yeri geliyor bakıyor yardım bile ediyor bakımında ama sonuçta kardeş canı yani sevgi daha fazla oluyor. Şimdi küçük 1.5 yaşında birbirlerine o kadar bağlılar ki keşke daha önce yapsaydım diyorum evde şenlik kopuyor:KK39: kavga etmeleri daha sonra geri dönüp oynamaları çok güzel bir şey ya :KK46:

Aaa ne guzel tabiki sever. Sakın yapidadir kızım.. daha konuşamıyor ama 2.olana kadar konuşur insallah
İnşallah herşey güzel olur
Kardeş tabiiki çok güzeldir
Birazcık zor olur tek çocukken gidebildiginiz yerlere iki tane olunca kendi başınıza gitmek zor olur ama zaten herşey yürümeye başlayana kadar

Bence tam ideal zaman düşünüyorsan hemen yap. Ayrıca kıskançlık her çocukta oluyor. Ben 6 sene koydum aralarında yeri geliyor kıskanıyor yeri geliyor bakıyor yardım bile ediyor bakımında ama sonuçta kardeş canı yani sevgi daha fazla oluyor. Şimdi küçük 1.5 yaşında birbirlerine o kadar bağlılar ki keşke daha önce yapsaydım diyorum evde şenlik kopuyor:KK39: kavga etmeleri daha sonra geri dönüp oynamaları çok güzel bir şey ya :KK46:
Ne guzel anlatmisin daha da heveslendim yani:)) ıns çabuk hamile kalırım yaa

İnşallah herşey güzel olur
Kardeş tabiiki çok güzeldir
Birazcık zor olur tek çocukken gidebildiginiz yerlere iki tane olunca kendi başınıza gitmek zor olur ama zaten herşey yürümeye başlayana kadar
Evet o bebeklik zamanını atlatinca her şey daha düzene oturur.
Bi de benim kızım doğduğunda bi ben bi kızım vardı kızımın herşeyi geç oldu. 2.bebek olduğunda daha farklı olur belki evde hep bi konuşma hep bi hareketlilik. Etkisi olur bence siz ne düşünüyorsunuz?

Evet o bebeklik zamanını atlatinca her şey daha düzene oturur.
Bi de benim kızım doğduğunda bi ben bi kızım vardı kızımın herşeyi geç oldu. 2.bebek olduğunda daha farklı olur belki evde hep bi konuşma hep bi hareketlilik. Etkisi olur bence siz ne düşünüyorsunuz?
Kendimden örnek vereyim ben ikizlerin başına mama ve alt alma için bı oturuyorum bı saat boyunca kalkamıyorum
O arada da ya bazen çizgi film izliyor veya tabağını önüne koyuyorum kendisi yiyor Legolar arabalar oyalanıyor
Ama bana bazen ilk çocuğuma haksızlık oldu gibi geliyor
Ama bizimkiler planlı değildi o yüzden nasip böyleymiş
Ama baba da evde olduğu saatlerde ooo oyun kahkaha boll
Bazen ikisi dışarı da çıkıyorlar iyi oluyor

Kendimden örnek vereyim ben ikizlerin başına mama ve alt alma için bı oturuyorum bı saat boyunca kalkamıyorum
O arada da ya bazen çizgi film izliyor veya tabağını önüne koyuyorum kendisi yiyor Legolar arabalar oyalanıyor
Ama bana bazen ilk çocuğuma haksızlık oldu gibi geliyor
Ama bizimkiler planlı değildi o yüzden nasip böyleymiş
Ama baba da evde olduğu saatlerde ooo oyun kahkaha boll
Bazen ikisi dışarı da çıkıyorlar iyi oluyor
Evet yazın alıp çıkarır bizde rahat ederiz bebeklerle:))
Zaman lazım herşeyin düzene oturmasi icin.
Konuşuyormu büyük olan?

Evet yazın alıp çıkarır bizde rahat ederiz bebeklerle:))
Zaman lazım herşeyin düzene oturmasi icin.
Konuşuyormu büyük olan?
3 yaşına iki buçuk ay var oğlanın.gec konuştu ama şimdi susturamıyoruz:)) R harflerini diyemiyor ama anlaşılır genede konuşması
Bazen iki bardak meyve suyu sıkıyorum sehpaya koyuyorum oğlumla sohbet ediyoruzz.aman Allahım tam bir kaynana:)) herşeyime bı yorum yapar karışır
Makyaj asla yapamam

Eve biri gelir çocuk anne kalkıp çay koysana der:))
Ama ben kızların başına oturduğumda bütün ışığı söner kendi kendine oynar oyuncak ama mutsuz oluyo o zaman da üzülüyorum:(

Çocuklarımın ikisinin arasında 4,5 yaş var. Birisi 3,5 birisi 8 yaşında şuan. Kavga gürültü çok kıskançlık fazla küçük büyüğü sinirlendiriyor falan. Ortak zevkleride aynı değil. Keşke yaş aralığını daha az tutsaymısım diyorum hep. Ama birbirlerini inanılmaz koruyorlar ve birbirlerine inanılmaz bağlılar.

Benimde gecmisimde kimsede yok ben gen başlangıcıyım:)
Tek yumurta ve korunurken oldular:)
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Sizinki biraz daha büyük daha iyi tepkiler verir bence.kiskanir tabiiki ama sever illaki kardeşini
Sizin için bir mahsuru yoksa eğer prezervatifle korunurken mi hamile kaldınız

Eve biri gelir çocuk anne kalkıp çay koysana der:))
Ama ben kızların başına oturduğumda bütün ışığı söner kendi kendine oynar oyuncak ama mutsuz oluyo o zaman da üzülüyorum:KK43:
Ahh kiyamam ya konusmasi ne guzel benim kızımın 3 yaş olmasına 3.5 ay var. 1 ay büyük seninki. Ne zaman konuşmaya başladı. Kızımın 150 kelimesi 6 7 tane 2li cümlesi var dun de ilk defa 3lu cümle kurdu sence ne zaman açılır?

Çocuklarımın ikisinin arasında 4,5 yaş var. Birisi 3,5 birisi 8 yaşında şuan. Kavga gürültü çok kıskançlık fazla küçük büyüğü sinirlendiriyor falan. Ortak zevkleride aynı değil. Keşke yaş aralığını daha az tutsaymısım diyorum hep. Ama birbirlerini inanılmaz koruyorlar ve birbirlerine inanılmaz bağlılar.
Bizim yas farkı iyi mi sizce?

Ahh kiyamam ya konusmasi ne guzel benim kızımın 3 yaş olmasına 3.5 ay var. 1 ay büyük seninki. Ne zaman konuşmaya başladı. Kızımın 150 kelimesi 6 7 tane 2li cümlesi var dun de ilk defa 3lu cümle kurdu sence ne zaman açılır?
Yani bilemem onu ama 2li cümle kuruyorsa çok uzun değildir konuşur hemen :)

4 yas iyi
kaç yasinda olursa olsun kiskanacak , hatta kiskanmamsi anormal bisey mis, yani kiskanmak dogal bisey tabi biz denge kurmaikyiz yinede
3 çocuk anneisyim
9 yasinda ki kizim 7 yasindaki kardesinin atesi varken onunla ilgileniyorum diye onunla çok ilgileniyosun diyor,yapacaj bisey yok yani :)
evlenince gecer insallah :))

Back
X