- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
D damdan yazınca gördüm konuyu :)Merhaba Bayanlar,
Ben 33 yaşındayım ve yaklaşık 7 aylık bir kızım var. Eşimde çok ileri derecede olmasa da sperm sorunu vardı ve beklemek istemediğimiz için tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Tedavi sırasında oluşan embriyolarımızı dondurduk daha sonra kullanmak için.
Ben kendimi bildim bileli çok anaç bir tipim, çocuk delisiyim. Hayalimde peş peşe çocuklar doğurmak vardı ve halen de aynı şekilde düşünüyorum. Şu an kızıma annem ve kayın validem dönüşümlü olarak bakıyorlar, bir bebek daha olursa bir büyüğüne biri küçüğüne bakar. Doğumdan sonra hiç korunmadım belki doğal yollarla kalırım diye ancak olmadı, hemen bir çocuk daha istedim yani. Şimdi kızım da hareketlenip ilgi alakaya çok düşkün bir bebek olunca kafam da soru işaretleri oldu açıkçası. Şu an hamile kalsam ona haksızlık yapar mıyım. Yaşları çok yakın olan bebeklere sahip anneler fikirleriniz nelerdir.
benim 8 yıl sonra oldu kızlarım. ilkini 34, ikinciyi 35 yaşımda doğurdum. tüp bebek düşünürken aniden geliverdiler.
eğer yaşım 30+ olmasaydı iki yıl arayla 4 çocuk isterdim ama yaş 35 i geçince, benim için gebelikler yorucu oldu. 33 yaşındasınız madem ve çok çocuk istiyorsunuz, herhangi bir rahatsızlığınız yoksa bebeklerin arası sık olsa da sorun olmuyor bence. yaş ilerledikçe cidden o 9 ay hiç bitmiyor, yorucu oluyor.
arkadaşların dediği gibi ikiz gibi büyüyorlar. yaşları yakın olduğu için kıskançlıkları ciddi boyutlarda olmuyor. üstelik size yardımcı olan aileleriniz var, bu açıdan da çok şanslısınız inanın.
eğer benim bakıcı imkanım ya da aileden destek alma şansım olsaydı 3 -4 doğururdum, çünkü çocukları ve kalabalık aileyi seviyorum. beni zorlayan şey arada nefes alamamak. en azından annem yardımcı olsaydı daha rahat olurdum.
ilgi konusunda hiç endişe etmeyin, anneanne ve babaanne ilgisi bile doyurucu olabiliyor çocuklar için. ama kardeş bir başka bana göre.