2. Çocuk Baskısı Nasıl Püskürtülür

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Kv: Korunuyor musunuz? Korunmayın hemen bir çocuk daha yapın
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
Güzel laf söylemişsiniz ağzınıza sağlık ama hiç oralı olmamış kayınvalideniz yüzsüz baya sanırım.Boşverin zaten 42 yaş yüksek bir yaş bir tane bebeğiniz olmuş ne güzel

bırde kusura bakmasınlar da gelmısler 8984 küsür yaslarına ben 5 cocuk nasıl buyuttum ben tane nasıl dogurdum cocuk dogur o buyur falan dıyorlar
halbukı kedılerde doguruyor mevzu dogurmak degıl
eskıden gelın kaynana bır arada olurdu eltıler görümler bır arada olurdu bırı dogururdu herkes yardım ederdı hepsının elınde buyuduk bız, eskının sartlarıyla sımdı kı zaman bır degıl eskıden kalabalık ve sokakta buyuduk sımdı tek basına evde buyuyor cocuklar ve artık herkes calısıyor borek corek yapıp altın günü yapıp dedıkoduyla gunu bıtırmıyor sımdıkı kadınlar

eskıden allaha emanet buyuduk konusturmasınlar bızı sankı super annelermıs 5 tane dogurup buyutup ıyı halt etmıs gıbı ben nasıl buyuttum dıyene cok agır bır cumle kullanmak ıstıyorum bır agzımı acsam altından kalkamazlarda neyse.

kapasıtelerı bu kadar ıste. keske hayat üremek kadar kolay olsaydı her turlu organımızı uzluvumuzu kullanabılırız ama beyini kullanmak daha onemlı

Bende anneme bu konuyla ilgili bikere biz sokaklarda büyüdük demiştim hala kırgın bu lafimdan dolayı bana

Ben direkt hiç düşünmüyorum. Siz düşünüyorsanız yapım. Benim bakabileceğim çocuk bu diyorum. Ama oldukça sert şakasız söylüyorum. Bir daha da tekrar edemiyorlar. Net ve sert söyleyeceksiniz gülümsemeden.

Bir daha sorarsa aynen böyle net cevap vereceğim ben de.

Bir daha sorarsa aynen böyle net cevap vereceğim ben de.
Kısmet inşallah demektir. Siz hayır demiyormuşsunuz zaten ondan üsteleme hakkını kendinde buluyordur. Ben de 36 yaşımdayım çocuğum da neredeyse 4 yaşında olacak kimse daha bu kadar ısrarcı soramadı. Hele korunmamı soracak. İmkansız. Sert ve net olun.

Kısmet inşallah demektir. Siz hayır demiyormuşsunuz zaten ondan üsteleme hakkını kendinde buluyordur. Ben de 36 yaşımdayım çocuğum da neredeyse 4 yaşında olacak kimse daha bu kadar ısrarcı soramadı. Hele korunmamı soracak. İmkansız. Sert ve net olun.

Aslında aramız iyi değil, hiçbir samimiyetimiz de yok ama sanırım ben net konuşamıyorum. Bebeğime isim koymaya kalktığında net tavrımı koydum onda da kavga çıktı saygısız oldum.

Back
X