2. Cocuk baskısı..

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
33
55
3
30
Merhaba.. 7 yıl cocuk anne olamamış ve 6 bucuk yıldır şükürler olsun kı anne olan bır kadınım.
Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne miyim?

Merhaba.. 7 yıl cocuk anne olamamış ve 6 bucuk yıldır şükürler olsun kı anne olan bır kadınım.
Hem günümüz dünyasında 1 çocugun yeterli oldugunu düşünmem, hem esimle aramızdakı bazı sorunlar, hem kaygılı bir anne olmamdan dolayı tek çocugun yeterli oldugunu düşünüyorum. Ama hem ailem heöçm arladaslarım sürekli kardessiz olmaz diye baskı yapıyorlar. Evet buyuk hadsizlik. Fakat yapıyorlar. İşin kötüsü etkilenmeye basladım. Ya ilerde çok yalnız hissederse diye düşünür oldum. . Bu aralar fena takılıyor kafama. Bir taraftan buna hiç hazır değilim. Tek çocuk yapıp ikinciyi düşünmeyen annelerim siZ nasıl rahatlatıyorsunuz içinizi? Bencil miyim ben çocugumu düşünmeyen bir anne miyim?
Evın ıcınde sorun varken kimsenin söylediği kafamı karıştırmazdı . Merak etmeyin yalnız hıssetmez birgun kendı yuvasını kurar . herkes günün sonunda yalnız kalıyor zaten kardesı olunca da herkes evlenıp kapısını kapatıyor .

Bu arada ben evliliğime güvenmiyorum. İlerisinin ne olacağı belli değil.

Sana şunu diyeyim kardeş bir faydası yok. Ölünce miras kavgasından kanlı düşman oluyorlar :) asla anlaşamıyorlar.
Tek kalmasın diye yapacaksan sakın yapma. Çocuğun kardeş istemiyorsa yine de yapmayın. Evliliğinde problem varsa yapma. Sen bakıyorsun sen ilgileniyorsun eşinden ayrıldığında sana nafaka falan da vermez maddi de manevi de sen karşılamış oluyorsun. Senin ne istediğin önemli başa çıkabilir miyim falan sorgulamanız. Tabi ki senin kararların daha önemli.

Ileride yanliz hissetmez, hissetmiyoruz. Cocuga arkadas olsun diye kardes yapmayin lutfen. Evde durumlar da iyi degilmis hem, gerek yok.

Ben de aynı durumdayım ama ben evlat istiyorum ki bunu kendim için istiyorum evlat sevgisi bambaşka diye yoksa anlaşıp anlaşamayacakları meçhul tabi evlilikte baki olmayabilir ama evlat baki

Cevredekilerin gazına gelerek tam gaz demeyelim benimde hep içimde bir kardeşi olsa mı acaba soruları varken birde çevrenin etkisiyle 7 seneden sonra ikinciyi doğurdum pişman mıyım Allah ona sağlık versin ama şimdiki aklım olsaydı yapmazdım o kadar aradan sonra tam rahata ermisken tekrar başa dönmek çok zor geliyor yaş oldu 39 birde sağlık sorunları oldu bebeğimde Allah kimseyi evladiyla sinamasin tükenmiş hissediyorum kendimi ama diğer taraftan da iyi ki de olmuş diyorum bunu da evladı olan herkes der zaten kimse keşke olmasaydı demez.

Aynı şeyler bana da söyleniyor, yapmıyorum 1 gram vicdan azabı da çekmiyorum. Benim maddi, manevi kapasitem bir çocuğa ancak yetiyor. O size laf söyleyenler gelip çocuğa bakacaklar mı, maddi olarak manevi olarak ihtiyaçlarını giderecekler mi, uykusuz gecelerde yanınızda olacaklar mı, tuvalete dahi gidilmeyen o günlerde destek olacaklar mı? Cevap veriyorum; HAYIR. O zaman karışmasınlar.

Tek çocuğum var ve çevrem tek çocuk dolu. Oğlum 8 yaşında ve arkadaşlarının en az yarısı tek çocuk
Eskisi gibi değil tek çocuk çok yaygın.
Ayrıca kardeş bir garanti de değil.
Eşim 3 kardeş ama ne kadar arıyor soruyorlar dertleşiyorlar, sıfır.
Siz bir çocuk daha istiyorsanız yapın tabii ama kardeş garanti değildir.

Bende sizinle aynı durumdayim tedavi ile anne oldum ikinci olsun diyenler oldu hatta k.validem çok hevesliydi o konu bizim için kapandı dedim soranlara artık sormuyorlar.Bazen bende çocuğumun yalnız olacağını düşününce üzülüyorum bencillik mi yapıyorum diye düşünüyorum ama her kardeş olanda birbirine kenetlenmiyor görüyorum etrafımda ayrıca büyütürken yalnız kalacağımı ve çoğu şeyi üstlenecegimi bildiğim için bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum maddi manevi size doğru gelen bu ise kimseye kulak asmayın

Mutlu bir aileniz varsa cocuklariniz mutluysa dogurun tabi ama içinizde şüphe varsa asla dogurmayin.mutsuz evde mutlu çocuklar büyümüyor ve kişi sayısı arttıkça problemde artıyor.Cocuklarda hep böyle küçük kalmıyorlar büyüdükçe problemlerinde büyüyor.ve bu konudan en çok anneler etkileniyor.Ayrica kardeşi ile arasının iyi olacağınında bir garantisi yok

Çok istiyorlarsa kendileri yapsın çocuk. İnsanlrın gazına gelip çocukmu yapılır allah aşkına. Kaç yaşında insansınız bunu sizin karar vermeniz lazım. Benimde tek kızım var ve başka çocuk istemiyorum. Bi tane daha yap diyenlere ağzının payını veriyorum sanki onlar bakacak. Bana akıl veriyorlar. İlk önce evliliğinizi düzeltin yada boşanın. Eşinizle olan olayınızı bilmiyorum. Hızur olmayan eve 2.çocuk yapmak saçmalık.

Bu arada ben evliliğime güvenmiyorum. İlerisinin ne olacağı belli değil.
Bu konuda çevrenizin kesinlikle ağzınızı kapatın. Ben eskiden kimseyle paylaşmazdım ama şimdi çatır çatır baba olamayacak kişileri 2.kez baba yapamam diyorum.

Ben tek çocuk konusunnda aşırı kararlıydım her yerde de açık açık söylüyordum ta ki sürpriz bir sekilde hamile oldugumu öğrendim şimdi iyi ki doğmuş diyorum.
O kadar keskin ve kararlıydım ki her duyan şok oldu hamile haberime :)
Dediğim gibi şuan kucağımda iyi ki olmuş diyorum oğlum da çok seviyor kardeşini ama 5.5 yıl aradan sonra başa dönmek zor mu gercekten zor.
Tek çocuktan da bir şey olmaz eşim tek çocuk gayet keyfi yerinde :)

Back
X