• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk ? Çok kararsızım

benim 7 yasında kızım var ikiciyi düşünüyorz artık
bazen keske önce yapsaydım diyorum
sonrada bosver diyorm elimde olmayan sebeplerden erteledm hayat sartları
şimdi kızımda bilincli onla büyütürz 2. kuzumu insalhh

:KK42::KK42::KK42:Merhaba kızlar biz tayin sebebi ile Doğuda bir ildeyiz. 2 yıldır burdayız .15aylık bir oğlum var tek basına bakıyorum yani işim olduğunda bile bırakacağım güveneceğim kımse yok,konuştuğum insanları var ams güvenemiyorum hels ki konu çocuk olunca. Akşama kadar evde pertim çıkıyor . Evi topla ütüler bitmeyen mutfak yemek temızlık derken bitiyorum ... Eşim hafta sonu yardımcı oluyor ama hafta içi zaten geberiyorum:silah: oglumun vakit geçireceği bebekler de olmayınca oğlum da tek basına diye eşim bi kardesı olsa yaş farkı az olur güzel olur dıyor . Bazen mantıklı geliyo bazen de nasıl üstesınden gelirim ben bu işin dıyorum ... Çocuk konusunda tartışıyoruz :rolleyes: İki cocuklu olanlar yas farkı az olanlar nasıl yürüyor bu döngü? Hamilelik bile sıkıntılı olur dıye düşünüyorum sonucta uykumu bile suan alamıyorum hamileyken cok ıhtıyacım olacak ... Ailelerde uzakta... fikirlerinizi alabilirmiyim???
bende ailemden uzağım .
eşimin ailesi dibimizde
ama onlar daha da uzak .
neyse
bir oğlum var .nisan 2016 doğumlu.
oğlum paylaşmayı bilmiyor diye.
kardeş yapmaya karar verdik şuan 11 haftalık
inş sağlıkla gelir dünyaya
kardeş yapacaksanız sana bir tavsiye hamileliğini sakın yaza getirme. sıcaklar mahvediyor

Konu sahibi senin yerinde olsam çocuk 2 yaşına girince hamile kalmayı düşünürdüm, hazır kaynanan kayınbaban görümcen falan da uzakta sanslısın karışan görüşen çocuğunu çekistiren olmucak, benim oglum 2 yaşına girmek üzere ama eşimin ailesi yüzünden düşünemiyorum mesela 2.çocuk.Keşke bizde başka bir şehirde olsaydık

size eziyet yahu şoyle bir tuvalet alışkanlığı otursun filan ondan sonra düşünseniz :KK34:

bende ailemden uzağım .
eşimin ailesi dibimizde
ama onlar daha da uzak .
neyse
kardeş yapacaksanız sana bir tavsiye hamileliğini sakın yaza getirme. sıcaklar mahvediyor
Sana birşey sorabilir miyim. Kendi ailen sana uzaktaymiş, eşinin ailesi dibinizdeymiş, ben korkardım valla, sen nasıl cesaret ettin tekrar hamileliğe, eşinin ailesiyle aran çok iyi anlaşılan çocuk konularında falan

:KK42::KK42::KK42:Merhaba kızlar biz tayin sebebi ile Doğuda bir ildeyiz. 2 yıldır burdayız .15aylık bir oğlum var tek basına bakıyorum yani işim olduğunda bile bırakacağım güveneceğim kımse yok,konuştuğum insanları var ams güvenemiyorum hels ki konu çocuk olunca. Akşama kadar evde pertim çıkıyor . Evi topla ütüler bitmeyen mutfak yemek temızlık derken bitiyorum ... Eşim hafta sonu yardımcı oluyor ama hafta içi zaten geberiyorum:silah: oglumun vakit geçireceği bebekler de olmayınca oğlum da tek basına diye eşim bi kardesı olsa yaş farkı az olur güzel olur dıyor . Bazen mantıklı geliyo bazen de nasıl üstesınden gelirim ben bu işin dıyorum ... Çocuk konusunda tartışıyoruz :rolleyes: İki cocuklu olanlar yas farkı az olanlar nasıl yürüyor bu döngü? Hamilelik bile sıkıntılı olur dıye düşünüyorum sonucta uykumu bile suan alamıyorum hamileyken cok ıhtıyacım olacak ... Ailelerde uzakta... fikirlerinizi alabilirmiyim???

vala mevzu sadece yorgunluksa düşünecek bir şey yok kardeş güzeldir.
ama maddi durumlar, ülkenin geleceği, çocukların eğitimi, kendi kişisel gelişimin, hayatın kısmına takılmıyorsan kardiş yapmak güzeldir. ben takılanlardanım. sadece çocuğum için değil kendim için de yaşamak durumundayım. o sebeple yorgunluk en basit bahane kalıyor. bilmem anlatabildim mi?

eşimin ailesiyle resmiyim
neden korkuyorsun ki. anlamadım
Bende eşimin ailesiyle resmiyim. Ama resmi olmam birşeyi değiştirmiyor ki. 2 yaşında oğlum var herseyine karisiyorlar müdahale ediyorlar, izmirdeyim ilçelerimiz farklı,ayda bir kez gidiyoz çoğunlukla eşimin ailesine, eşim 4 ya da 5 saatten önce kalkmıyor ordan. İnan yarım saat bile orda oturmaya dayanamıyorum, 5 saat oturmak ölüm gibi geliyor,oğlumu devamlı zorla çekistiriyorlar kolundan belinden, çocuğun bana anne demesini bile, benim kucağıma gelmesini bile istemiyor kayınbabam, çocuğumu benden çok aşırı kıskanıyorlar, görümcemde aynı şekilde,bir daha çocuk doğurmaya korkuyom bu yüzden, beni taşıyıcı anne gibi görüyorlar resmen, aynı sorunlari ikinci cocugumda da yaşamaktan tekrar aglamaktan korkuyom, oraya gitmeyince hem eşimle aram bozuluyor hem de onlar çat kapı geliyor kurtuluş yok, lohusaligim zehir oldu kayananam yüzünden mesala

Bende eşimin ailesiyle resmiyim. Ama resmi olmam birşeyi değiştirmiyor ki. 2 yaşında oğlum var herseyine karisiyorlar müdahale ediyorlar, izmirdeyim ilçelerimiz farklı,ayda bir kez gidiyoz çoğunlukla eşimin ailesine, eşim 4 ya da 5 saatten önce kalkmıyor ordan. İnan yarım saat bile orda oturmaya dayanamıyorum, 5 saat oturmak ölüm gibi geliyor,oğlumu devamlı zorla çekistiriyorlar kolundan belinden, çocuğun bana anne demesini bile, benim kucağıma gelmesini bile istemiyor kayınbabam, çocuğumu benden çok aşırı kıskanıyorlar, görümcemde aynı şekilde,bir daha çocuk doğurmaya korkuyom bu yüzden, beni taşıyıcı anne gibi görüyorlar resmen, aynı sorunlari ikinci cocugumda da yaşamaktan tekrar aglamaktan korkuyom, oraya gitmeyince hem eşimle aram bozuluyor hem de onlar çat kapı geliyor kurtuluş yok, lohusaligim zehir oldu kayananam yüzünden mesala
YOK ÖYLE BİR SORUNUM.
COCUĞUMU KAÇ KEZ ALMIŞ ACABA KUCAĞINA SEVMİŞ
BU SABAH BIRAKTIM COCUK ONU GÖRÜNCE ÖYLE BİR AĞLIYORKİ
OĞLUM BENİM YAPAMADIĞIMI YAPIYOR
O AĞLAMASIN DİYE GÖRÜMCEM HER DEDİĞİNİ YAPIYOR OĞLUMUN

Oğlum 17 aylık. Kardeşi olsun çok istiyorum ama ondan önce kendimi düşünmem lazım. İkisine birden yetebilirmiyim? Buna hazırmıyım? Daha oğlum emiyor öncelikle sütten kesilmesi lazım bu Onun hakkı çünkü. Benim bedenen ve ruhen hazır olmam lazım. Sen de bu soruları kendine sorup düşünebilirsin. Zira ben hazır değilim daha:ruh:. Şuan ikinci çocuğu kaldıracak durumda değilim. Çünkü çok yorgun ve uykusuzum:uykucu:

Aralarında çok fazla yaş farkı olacak.
Kızım ilk okula başladığında, kardeşi özgürlüğünü kanıtlamaya çalışıyor olacak:KK70::KK70:.
Kendisininde bir birey olduğunun farkında olacak, daha çok yorulacakmış gibi hissediyorum.
Küçüğün oynadığı oyun büyüğe çocukça ve anlamsız gelecek, büyüğünün oyunları küçüğe fazla gelecek.
Halbuki aralarıda ki yaş farkı az olsaydı birlikte daha keyifli zaman geçirirlerdi.
Birde kızımın omuzlarına, sen büyüksün dur yapma v.s. yükünü asla yüklemek istemiyorum.
Bir de bunca zaman ailenin göz bebeği olmuş her şey tek ve onun için olmuşken, bir anda ilginin azalmış olduğunu düşünmesini istemiyorum.
İnşallah ikisininde gönlünü kırmadan hayırlısıyla büyütürüm.

YOK ÖYLE BİR SORUNUM.
COCUĞUMU KAÇ KEZ ALMIŞ ACABA KUCAĞINA SEVMİŞ
BU SABAH BIRAKTIM COCUK ONU GÖRÜNCE ÖYLE BİR AĞLIYORKİ
OĞLUM BENİM YAPAMADIĞIMI YAPIYOR
O AĞLAMASIN DİYE GÖRÜMCEM HER DEDİĞİNİ YAPIYOR OĞLUMUN
Sanslısın o zaman, benim oğlum orda onları görünce pek fazla ağlamaz,hemen kanar onlara, Zaten ben oğlumu asla bırakmam kimseye, çünkü kimseye güvenemem, yaşlı insanlar daha umursamaz birşey olmaz havasında davranıyorlar küçük çocuklara karşı, yani fazla rahatlar güvenmem bizimkiler öyle.Hakkında hayırlısı olsun sağlıklı doğumlar diliyorum:)

Ben korunarak hamile kalmak istiyorum kk da takıla takıla belki bana da olur,yoksa düşüne düşüne işin içinden çıkılmıyo

Bir de benim gözümle ilgili bi sıkıntım var hamilelerin bir kısmı hastalık ilerledi hamileyken diyo bir kısmı etkilemedi diyo,risk almam gerekecek,o fenq

bende ailemden uzağım .
eşimin ailesi dibimizde
ama onlar daha da uzak .
neyse
Benımkıde nısan 14 doğumlu :))

Back
X