Kısa dediğin doğum izni ne kadar
Annen ne kadar gelip kalabilir
Katiliyorum size benimde 3 cocugum var 3 de ard arda oldu hem maddi hemde manevi yipraniyoruz istemeyerek olsada ama iste arayada fazla yas ta girerse ayri ayri problemler oluyo:)))Ben hep çocuklar arasındaki zaman konusunda şunu düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru ama tabi bu benim fikrim. Çok yakın yaşlar olduğu takdirde 2-3 gibi ileriki zamanlarda çocukların aynı zamanda okul üniversite masrafı demek bu da bir aileyi gerçekten yıpratabiliyor.
Benim görüşüm o yüzden ileride çocukların daha iyi şartlarda okuması ve yaşaması adına biraz da olsa aralarında zaman olması kanaatindeyim.
Böyle bir fikir sunuyorum ama tabi ki en iyisini siz bilirsiniz hayırlısı olsun hakkınızda :)
Ben hep çocuklar arasındaki zaman konusunda şunu düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru ama tabi bu benim fikrim. Çok yakın yaşlar olduğu takdirde 2-3 gibi ileriki zamanlarda çocukların aynı zamanda okul üniversite masrafı demek bu da bir aileyi gerçekten yıpratabiliyor.
Benim görüşüm o yüzden ileride çocukların daha iyi şartlarda okuması ve yaşaması adına biraz da olsa aralarında zaman olması kanaatindeyim.
Böyle bir fikir sunuyorum ama tabi ki en iyisini siz bilirsiniz hayırlısı olsun hakkınızda :)
Tahmin edebiliyorum sizdeki durumları biz de iki kardeşiz kardeşimle aramızda iki yaş fark var ikimizde okullarımız hep aynı zamanlara denk geldi şu an ikimizde üniversitedeyiz benim ki bu yıl bitiyor. Babam Allah razı olsun sağolsun elbette her şeyimizi dört dörtlük şekilde karşılıyor elinden geleni yapıyor ama ister istemez o da bunalıyor. Yurt parası,formasyon harç ücreti,kitap,yol, vs bir de iki kişi olunca aynı şekilde üniversite masrafı cidden zorluyor.Katiliyorum size benimde 3 cocugum var 3 de ard arda oldu hem maddi hemde manevi yipraniyoruz istemeyerek olsada ama iste arayada fazla yas ta girerse ayri ayri problemler oluyo:)))
Bence ideal yasta kiziniz ikinci cocuk icin birde 9 aylik hamilelik sureci de var ozamana kadar kiziniz buyumus olur krese de verirsiniz hem sizin icin hemde kiziniz icin cok iyi olur
O zaman hem dediğim gibi maddi açıdan ileriye yönelik hem de kendinizin yıpranıp yıpranmama açısından değerlendirin iyice düşünün şayet yaşınız da gençse biraz daha kendinize zaman verebilirsiniz bebek için :)maddiyattan ote kendi yipranmami daha cok dusunuyorum aslnda,
kizimin tam uygun yasi olcak eger ikinci olursa simdi. ama hersey cok belirsiz, turkiye'yemi doneriz, ise devammi ederim, ki bunu tercih ediyorum.
ins hayirlisi evt :)
canim
Pedagog adem güneş
buyuk4 yasina girsigi siralar kardesinin dogmasi gerektiğini söylüyor . aralrinda5 yas olan coxuklar da kusak farki olusur. daha kucuk.olsa daha buyuk.buyumemeis olur. en iyisi 4 yasinda kardeşi olmasi . . hem çocuk 4 yasinda artik sosyallesmek ister. kresdeki arkadaslari da sever ama eve gelince bi kardesi olsun ister.
Cok tesekkur ederim ALLAH razi olsun:)))Tahmin edebiliyorum sizdeki durumları biz de iki kardeşiz kardeşimle aramızda iki yaş fark var ikimizde okullarımız hep aynı zamanlara denk geldi şu an ikimizde üniversitedeyiz benim ki bu yıl bitiyor. Babam Allah razı olsun sağolsun elbette her şeyimizi dört dörtlük şekilde karşılıyor elinden geleni yapıyor ama ister istemez o da bunalıyor. Yurt parası,formasyon harç ücreti,kitap,yol, vs bir de iki kişi olunca aynı şekilde üniversite masrafı cidden zorluyor.
O yüzden yaş farkı olması aileler açısından biraz daha rahat olur gibi geliyor bana da.
Her şekilde ufak tefek problem oluyordur elbet size de Allah kolaylıklar versin evlatlarınıza sağlık uzun ömürler versin Allah :)
Madem Türkiye'ye dönecektiniz, niye gittiniz ki oraya? Çocuğa ilk aylar bakamam diye ülke değiştirmek çok mantıksız. Hem sırf bir tane daha doğurmak için kızınızın yurtdışındaki iyi eğitim fırsatını alıp çöpe atmak ona haksızlık olmuyor mu?
Sadece doğumdan sonraki ilk 2 yıl kolay olacak kreş yaşı başlayana kadar. Türkiye artık sizin bıraktığınız gibi bir yer değil. Çocuklarınızın daha güvenli bir hayatı ve kaliteli bir eğitimi hayatı olsun istiyorsanız dönmeyin bence.donme sebebimiz cocuklarla ilgili degil.
7 yildir burdayim ben, once okul vardi sonra o bitti is basladi. is nasil devam eder esim ne tarz bir is bulur yada bulamaz bu durumlara gore belki turkiye'ye donup orda caliscaz yada burda devam etcek.
cok kesin degil hicbirsey daha.
turkiyede cocuk sahibi olmak benim icin muhakka daha kolay olcak demistim.
Burda da yaklaşık o kadaryasal 6 hafta, belki bikac hafta daha isyerinden izin olabilir.
annem 3 4 ay kalabilri heralde, ama ben o miniklikte bir bebegi birakip haftanin her gunu ise nasil giderim bilemiyorum.
Ya bana mi tuhaf geliyor bilemiyorum. Hadi 1.oldu ve anneniz bakti sonra krese verdiniz , 2.icinde annenize guveniyosunuz da anneniz ne diyor bu ise? Bi de Aksam yemegiydi, cocuklarin erken yatmasiydi derken gecirebildiginiz sure cok az. Yani bu kisitli surede bence var olana odaklanin, isterse 5 tane cocuk olsun zaman kisitliyken cok cocugun anlami yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?