2. çocuk ihtimali

Hayır alışmadık elbette 4 haftanın 3 haftası kanamaya nasıl alışılır? Bunun şişkinliği, ağrısı konforu, eş ile ilişkisi de var haliyle...
Ben bu durumda 2. cocuk ihtimalinin yok olmasindan cok sagligim icin endiselenirim valla. 3 hafta kanamak hic normal degil. Bir kere basima geldi, tum ay kanadim ama polip aldirmistim. Ustune doktorun verdigi ilac yuzunden bir ay boyunca kanadim. Canimdan bezmistim. Doktor normal demisti kullandigim ilac yuzundenmis. Sonraki ay duzeldi. Surekli yasadigimi dusunemiyorum. Acaba baska bir doktora daha mi gorunseniz?

İşte benden beklenmeyen bir konu :KK70:
Kızlar çok saçma bir durumdayım, asla 2. çocuğu karşılayacak maddi gücümüz yok şimdilik; yaş zaten 40'a yanaştı. Ancak 2 senedir çözüm bulamadığım bir problemim var. Reglim asla bitmiyor, spiral vardı çok kanama oldu, çıkartıp hormonlu olanı taktırdım kanama kesilmedi. Onu çıkardılar hapa başladım olmadı. Ayda bir hafta belki olmuyorum onun dışında sürekli sürekli bir kanama. Bir kaç farklı doktora gittim, en son bitkisel beslenmem önerildi :KK70: bir arkadaşım tiroid olabileceğini söyledi ve hormon testi de yaptırdım, bir sorun göremediler. Menopoza mı giriyorum dedim yok dediler. En son doktorum rahmi tahrip edelim veya tamamen alalım dedi. E bu da çocuk ihtimalini sıfırlıyor. Tamam zaten şu yapamam ama ya piyangodan para çıkarsa ya şartlarımız değişirse :KK70: bir de gerçekten sorun yok mu yoksa bilemiyorlar mı daha kaç farklı doktora gitmem gerek bilemedim. Siz olsanız ne yaparsınız?

Rahim alınınca da birsuru başka sorunlar oluyor. Mutlaka bir nedeni vardır ben olsaydım aldırmazdim daha iyi doktor araştırirdim.

Aynı sorunu sanirim 1.5 yıl önce yaşadım.Hiç bir sorun bulamadılar.Hatta rahim kalınlaşmasından oluyormuş genelde bu sorun o da yoktu 7 cm ölçmüşlerdi.Yine de ufak bi küretaj yapalim dediler.Parca aldılar ondan sonra geçti.Ama doktorlarda neden olduğunu tam aciklayamadilar.

Kızlar çok saçma bir durumdayım, asla 2. çocuğu karşılayacak maddi gücümüz yok şimdilik; yaş zaten 40'a yanaştı. Ancak 2 senedir çözüm bulamadığım bir problemim var. Reglim asla bitmiyor, spiral vardı çok kanama oldu, çıkartıp hormonlu olanı taktırdım kanama kesilmedi. Onu çıkardılar hapa başladım olmadı. Ayda bir hafta belki olmuyorum onun dışında sürekli sürekli bir kanama. Bir kaç farklı doktora gittim, en son bitkisel beslenmem önerildi :KK70: bir arkadaşım tiroid olabileceğini söyledi ve hormon testi de yaptırdım, bir sorun göremediler. Menopoza mı giriyorum dedim yok dediler. En son doktorum rahmi tahrip edelim veya tamamen alalım dedi. E bu da çocuk ihtimalini sıfırlıyor. Tamam zaten şu yapamam ama ya piyangodan para çıkarsa ya şartlarımız değişirse :KK70: bir de gerçekten sorun yok mu yoksa bilemiyorlar mı daha kaç farklı doktora gitmem gerek bilemedim. Siz olsanız ne yaparsınız?
40 olduysa şu saatten sonra çocuk yapmayin ki bnce zaten.

Annem sizin gibiydi sürekli kanardi . Çeşitli sprailler taktırdı yine de geçmedi . Buna da takiben kistleri vardı . Buyurdu ,kuculurdu bazen kaybolurdu ama kanamaları durmazdi. Annemin rahmi alındı kansere yatkınlık gösterdigi için . ( Tabi kendi tercihi oldu bir süre sonra ) Annem bu işlemi yaptırdığında ben lisede abim unideydi . Siz henüz çok gençsiniz açıkçası hayat bu ikinciyi de isteyebilirsiniz üçüncüyü de 😃 ilk konunuzu bilmeme rağmen bunu söylüyorum . İnsan değişken bir varlık sonuçta :) o yüzden siz başka doktorlara gidin illa ki bir sebep vardır ve bulunamiyordur . Çok geçmiş olsun .

Çok geçmiş olsun, ömür böyle çekilir mi ya...
Konu ile ilgili önerim yok. Ama şey diyebilirim, ayın yirmi günü kanaman varsa mentrual cuplardan alabilirsin. En azından tuvalette kan vs görmezsin,on saatte bir tak-cikar büyük kolaylık. Hatta ziggycup olanlardan alırsan o halde ilişkiye bile grebilirsin 😅
Belki hayat kaliteni bir tık daha yükseltir. Ben memnunum, tavsiye ederim.
Bana sinir geldi zaten, menstrual cup kullanıyorum ama tam uygun olanını bulamadım hala. Rahim aşağıda biraz çünkü, bu ay dediğine bakayım çünkü artık hepimiz isyanlardayız:D

şartlarınız düzeldi diyelim bu kanamalar 2. çocuğa engel mi acaba? takibinde olduğunuz doktor ne diyor bu durum için tahripten başka?
Hayır şu an engel değil ama 2 senedir artık ben bittim, her doktor zaten bir süre takip etmek istiyor aynı şeyleri deneyip, böyle böyle 2 seneyi bulduk.

aldırma daha gençsin.
uzun sürüyor derken baştaki yoğunlukta değil dimi?
sezeryanla mı yapmıştın doğumu?
Normal doğum yaptım,2 hafta çok yoğun çocuk bezi koy olur yani. Sonraki hafta nispeyen daha az ama öyle lekelenme gibi az değil.

yani hayat kalitesini düşüren bir durum cinsel ilişkiden tutun da ne bileyim giyilen kıyafette bile sorun olabilir. ağrı da varmış.

ülkemin halini düşünüyorum, 2. çocuk çok çok çok iyi düşünülmesi gereken bir konu sanırım.

aynı şeyi yaşasam rahmimden vazgeçme yoluna kadar bayağı bi doktor gezerdim sanırım. tek çocuğum var 2. yi düşünmüyoruz kesinlikle.
O ay hangi taraftan yumurtladığımı biliyorum artık. Şişkinlik, ağrı, tatlı isteği falan işte bütün o gerginliği 3 hafta yaşıyorum resmen

Yıllarca bunun için onlarca tedavi gördüm, rahim alma bana da önerildi hatta düşünce olarak bana iyi gelmişti ancak tedavimi takip eden son doktor asla onaylamadı bunu, çok zor bir ameliyattır ve en masum sonucu menapoz düşün artık dedi. Bir sürü komplikasyon riski var, yan etkileri olmasına rağmen hormonlu spirali kullanmaya devam etmemi sabırlı olmamı söyledi, dediği gibi de oldu bir yılın sonunda bir düzene girdi. 40 yaşında çıkarttırdım artık enfeksiyonlara dayanamadığım için ama bir daha aşırı kanama sorunum olmadı. Hormonluyu bir daha dene istersen rahim aldırmaktan daha iyidir
Ama ben 1 yıl normal spiral kullandım, 2 yıla yakın da hormonlu, şimdi 2 ayı geçti hap kullanıyorum:(

Bana sinir geldi zaten, menstrual cup kullanıyorum ama tam uygun olanını bulamadım hala. Rahim aşağıda biraz çünkü, bu ay dediğine bakayım çünkü artık hepimiz isyanlardayız:KK70:

Hayır şu an engel değil ama 2 senedir artık ben bittim, her doktor zaten bir süre takip etmek istiyor aynı şeyleri deneyip, böyle böyle 2 seneyi bulduk.

Normal doğum yaptım,2 hafta çok yoğun çocuk bezi koy olur yani. Sonraki hafta nispeyen daha az ama öyle lekelenme gibi az değil.

ama bunun illaki bir sebebi olmalı. rahim aldırmak çok saçma bir çözüm.
benimde uzun sürüyor ama seninki kadar değil ve yoğunluk olarakta öyle değil belki aynı sebeptendir diye sordum da sen normal doğurmuşsun.
lohusalığın ne kadar sürdü?
benim lohusalıklarımda berbattı ilki 3 ay ikinci 2.5 ay sürdü. iğnelerle durduruldu🙈
öyle böylede değildi normal ped falan hak getire şeklindeydi.

Doktor öncelikle rahim duvarını yakarak tahrip etmekten bahsetti aslında

Hiç bir sorun yok garip bir şekilde, tek söyledikleri normalde hormonlu spiral veya hapın kanamayı baskılaması gerektiği ama bende işe yaramadığı. Başka bir şey olamaz sanırım söylerdi birinden biri diye düşünüyorum
Tanıdığım biri spiral sonrası bu şekilde durmayan kanamalar yaşamıştı. Rahim kazındı falan ondan sonra düzelmişti. Bazı bedenler kabul etmiyor spirali çıktıktan sonrada devam ediyor kanama. Size de böyle bir operasyon yapabilirler aldırmak çok uç bir nokta.

ayy koalina neden olduğunu nasıl bulamazlar kist mist bişey vardır hormonların oynamıştır falan. regl kanaması yüzünden kansız kalırsın yahu.
rahim ağzı yarası falan da değil di mi? benim neredeyse hergün hafif kanamam oluyordu rahim ağzı yarası varmış tedavi oldum.
durduk yere neden rahmini aldırasın, bence doktorlar bunu ennn son seçenek olarak değerlendiriyorlardır.

ama bunun illaki bir sebebi olmalı. rahim aldırmak çok saçma bir çözüm.
benimde uzun sürüyor ama seninki kadar değil ve yoğunluk olarakta öyle değil belki aynı sebeptendir diye sordum da sen normal doğurmuşsun.
lohusalığın ne kadar sürdü?
benim lohusalıklarımda berbattı ilki 3 ay ikinci 2.5 ay sürdü. iğnelerle durduruldu🙈
öyle böylede değildi normal ped falan hak getire şeklindeydi.
Değil mi yani bence de. Hiç bir sebebi yok deniyor bana...benim doğumdan Bir ay kadar sonra başlayıp bir ay sürdü. 40. Günde zaten direk spiral takılmıştı

Tanıdığım biri spiral sonrası bu şekilde durmayan kanamalar yaşamıştı. Rahim kazındı falan ondan sonra düzelmişti. Bazı bedenler kabul etmiyor spirali çıktıktan sonrada devam ediyor kanama. Size de böyle bir operasyon yapabilirler aldırmak çok uç bir nokta.
Spiralden olabilir cidden, çünkü doğum sonrası hep hormonlu veya hormonsuz bi spiral vardı. Biraz da hapa devam edeyim bakalım:(

Değil mi yani bence de. Hiç bir sebebi yok deniyor bana...benim doğumdan Bir ay kadar sonra başlayıp bir ay sürdü. 40. Günde zaten direk spiral takılmıştı

Spiralden olabilir cidden, çünkü doğum sonrası hep hormonlu veya hormonsuz bi spiral vardı. Biraz da hapa devam edeyim bakalım:KK43:
Hapa yeni mi başladınız?

ayy koalina neden olduğunu nasıl bulamazlar kist mist bişey vardır hormonların oynamıştır falan. regl kanaması yüzünden kansız kalırsın yahu.
rahim ağzı yarası falan da değil di mi? benim neredeyse hergün hafif kanamam oluyordu rahim ağzı yarası varmış tedavi oldum.
durduk yere neden rahmini aldırasın, bence doktorlar bunu ennn son seçenek olarak değerlendiriyorlardır.
Yaa çok saçma rahim apzında bir şey yok, kist yok, hormonlar normal. Kansızlık da yok ama ilginç şekilde. Hiç bir şey yok tek sıkıntı b12 az biraz dşük çıkmıştı. O da alt sınırda yani ciddi bir durum yok dendi.

Spiralden olabilir cidden, çünkü doğum sonrası hep hormonlu veya hormonsuz bi spiral vardı. Biraz da hapa devam edeyim bakalım:KK43:
valla sana uzak falan ama kendini r çapaya cerrahpaşaya atmanı tavsiye ederim okullar açılmadan.
hiçbir şey sebepsiz değildir bakacakları yeri bilmiyorlardır. jinekolog rahim vajina vs sorun görmediğinde sebepsiz olduğu anlamına gelmez demek ki bir yerde bir sorun var. rahmi alalım demek kolaya kaçmak gibi geldi bana.

Yaa çok saçma rahim apzında bir şey yok, kist yok, hormonlar normal. Kansızlık da yok ama ilginç şekilde. Hiç bir şey yok tek sıkıntı b12 az biraz dşük çıkmıştı. O da alt sınırda yani ciddi bir durum yok dendi.
sinir bozucu hakikaten.
benim de hormonsuz bakır spiral var. bayağı yan etkisi ve uzayan regl dönemim oluyor.
ama kanamayı durduracak bişey versinler bari. bence sen alan uzmanlarından birine gitmelisin. kadın doğum uzmanı olsa da farklı alanlarda uzmanlaşıyorlar. mesela benim rahim ağzı yarası için hastanelerdeki kadın doğumcular koterle yakalım demişlerdi, onkolojik jinekoloji alanında iyi bir doktora gittim o leep diye bir işlem yaptı mesela. seni de daha detaylı muayene edecek birine gitsen daha iyi olabilir. araştırma hastanesinde ücretli öğretim üyesi de olabilir profesör gibi.

Back
X