2.çocuk meselesi

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba 10 yaşında bir kız çoçuğum var,37 yaşındayım aslında o küçükken tek çocukta kalma niyetindeydim ancak şimdi vicdan azabı çekiyorum özellikle biyolojik saatim geçmeye başladıkça belki de çok geç kalmışımdır,Eşim de pek hevesli değil ama annelik dünyanın en güzel duygusu sizce çok mu geç kaldım

Bence geç değil ama hamilelikten önce doktora gidip testlerinizi falan yaptırın. Sağlık problemleri açısından. Ve şu an doğumu kaldırabilir mi bünyeniz diye.. Hakkınızda hayırlısı olsun. Birde üzülmeyin geç kaldım diye.. Herşeyin bir zamanı var bu zamana kadar olmadıysa onda dabir hayır vardır :)

Çocuk ne için yapılır ?Sırf annelik duygusu için değil tabi ancak burda kızıma kardeş konusu da var anlayabilirseniz tabiii
kızınız istiyor mu
peki siz gerçekten istiyor musunuz
ikisinin de cevabı evetse bence yapın

2 kızım arasında 9,5 yaş var 2. yi 34 yaşımda doğurdum
zorluktan çok kolaylığı oldu benim için kızım çok yardımcı oldu faydası oldu
bende çok tereddütlüydüm şimdi diyorum iyiki olmuş olmuşlar :)

merhaba 10 yaşında bir kız çoçuğum var,37 yaşındayım aslında o küçükken tek çocukta kalma niyetindeydim ancak şimdi vicdan azabı çekiyorum özellikle biyolojik saatim geçmeye başladıkça belki de çok geç kalmışımdır,Eşim de pek hevesli değil ama annelik dünyanın en güzel duygusu sizce çok mu geç kaldım
Merhaba
Oğlumu 10 yaşına getirene kadar hiç ikinci çocuk düşünmedim .Tek olsun her şeyi olsun kafasındaydım. Sonra rahim ağzı kanserine yakalandım . ameliyat tedavi vs derken "ya bir daha olmazsa " endişesi yaşadık eşimle . Hala soruyorum kendime zaten hiç aklında yoktu nasıl gaza geldin diye . (Bir de manevi oğlum var 4 yıldır bizimle, ama ikinci çocuktan sonra gelişti) Bir kaç dr bu saatten sonra çocuğun olmaz dedi . İyice sinirlendim . O ay hamile kaldım iyi mi ?:duduk::duduk:
Şimdi iyi yönlerini sıralayayım ki aslında bunlar iyi yönler değil .Çünkü bunla sahip olmasaydım zaten bilmeyeceğim şeyler.Dünya tatlısı bir oğlum daha oldu . Nasıl sevimli 7 yaşında şu an . abisiyle arasında 10 yaş var . İlk baştan çok sorun yoktu .Büyüdükçe ve abisi ergen oldukça biraz yaşamaya başladık . Her şey sil baştan .Şu an ikinci sınıfta erken başladı , mesela ona çizgi çalışması yaparken büyük oğlumla trigonometri çalışıyoruz . İşime ara veremedim .Bakıcı anne idare ettik .Annem çok zorladı doğması için . Şimdi yazlıktan dönmedi mesela .Sabah akşam 2 saat için mecbur bakıcı tuttum . Masraflar dağ gibi arttı ki şu şartlar için iki kişi gelirimiz iyi sayılır ama yinede sıkışıyoruz.
Tabi ki iyi ki doğmuş .allah'ım sağlık versin meleğime . ama neden yaptım ? bilmiyorum ç
Kendim için değil .Bir daha anne olayım kafasını yaşamadım ben hiç .
Eşimin ısrarı , annemin üstelemesi, doktorların korkutması
Hastalığım ortaya çıkmasaydı asla yapmazdım . Ama her işte bir hayır vardır :)
İyi düşünün .
Hayırlısı olsun

İnsanın kardeşinin olması çok güzel r duygu. Hala vaktiniz varken kızınızı bu duygudan mahrum etmeyin derim

Eger sadece vicdan azabindan ve kiziniza kardes olsun diye ikinciyi dusunuyorsaniz, bence yanlis yoldasiniz.
Ama bir cocugunuzun daha olmasini gercekten istiyorsaniz (siz, esiniz ve kiziniz) ikisine birden yetecek maddi manevi gucunuz varsa, yeniden bebek buyutmeyi de gozunuz kesiyorsa, yasiniz asla gec degil.

Benim de 8 yaşında bir oğlum var 36 yaşındayım.Oğlum iki sene öncesine kadar istiyordu.Şimdi çok da istemiyor.Eşim çok istiyor. Ben de kararsızım.Çünkü en başa dönmek zor geliyor.Yaşım zaten geçti diye düşünüyorum çoğu zaman.Aslında iki çocuk çok güzel.Ama çalışıyorum bakıcı vs zor işler.Ben de sizin gibi iki arada bir derede

Benim de 8 yaşında bir oğlum var 36 yaşındayım.Oğlum iki sene öncesine kadar istiyordu.Şimdi çok da istemiyor.Eşim çok istiyor. Ben de kararsızım.Çünkü en başa dönmek zor geliyor.Yaşım zaten geçti diye düşünüyorum çoğu zaman.Aslında iki çocuk çok güzel.Ama çalışıyorum bakıcı vs zor işler.Ben de sizin gibi iki arada bir derede

Şimdi ki aklım olsa senin yaşında evlenir ve çocuk sahibi olurdum . Herkes 30 dan sonra evleniyor artık ve çok da iyi yapıyor .çok seviyorum böyle aklı başında insanları .o sebeple geç değil tabi ki ..yalnız esin ve çocuğun da kararına ortak mi bu önemli .ben çok büyük zorluklar yaşadım ,sırtımı yaslayacağım bir babam yok artık .kardeşlerimle birbirimize sarıldık hep ..inan anneye çok ihtiyaç duymuyorsun ,kardeş arıyorsun çünkü acı ortak ,annemızın babası ölmedi ,o bizi anlamaz gibi geliyor (anlar da işte kardeşlik ), biz de birbirimize sarılıyoruz. Birşey olsa hemen birbirimizi haberdar ediyoruz .kardeşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz aramız dört saat .keşke burda olsaydın be ,dediğim her vakit atlar arabaya dört saatlik yolu iki saate gelir canım sıkılmasın diye .yoğun da calisan bir cocuk .kardeşlik bambaşka birşey .

geç değil bence. 42 yaşında anne olan tanıdğım var. çok da sağlıklı bebeği oldu. kendisi de gayet memnun.. ama düşünüyorsanız netleşin en kısa zamanda. yaş aralığı da fazla açılmasın

36 yasinda oglumu dogurdum. Sorunsuz hamilelik dogum ve lohusalik surecleri gecirdim. Annem erkek kardesimi 40 inda dogurdu hic sorunsuz buyudu koca adam oldu. Simdi 39 yasindayim bana kalsa hemen ikinciyi dogurucam zerre kadar korkum yok. Ama benden baska kimse istemiyor ikinci cocuk. Ne kocam ne annem ne kv:işsiz::emir_bebek:

tam 37 yaşımda oğlumu doğurdum, kızım 6 yaşındayken, çok şükür iyi ki doğmuş, iyi ki gelmiş hayatıma :KK200::KK200:

36 yasinda oglumu dogurdum. Sorunsuz hamilelik dogum ve lohusalik surecleri gecirdim. Annem erkek kardesimi 40 inda dogurdu hic sorunsuz buyudu koca adam oldu. Simdi 39 yasindayim bana kalsa hemen ikinciyi dogurucam zerre kadar korkum yok. Ama benden baska kimse istemiyor ikinci cocuk. Ne kocam ne annem ne kv:işsiz::emir_bebek:
Aslında kendiniz istiyorsanız cevap belli ama ben çok net evet istiyorum da diyemiyorum.Benim de yaş 36 oğlum 8. Eşim istiyor.Çevre hep 2. çocuk olmalı diye söylüyor.Ama ben cesaret edemiyorum.

Şimdi ki aklım olsa senin yaşında evlenir ve çocuk sahibi olurdum . Herkes 30 dan sonra evleniyor artık ve çok da iyi yapıyor .çok seviyorum böyle aklı başında insanları .o sebeple geç değil tabi ki ..yalnız esin ve çocuğun da kararına ortak mi bu önemli .ben çok büyük zorluklar yaşadım ,sırtımı yaslayacağım bir babam yok artık .kardeşlerimle birbirimize sarıldık hep ..inan anneye çok ihtiyaç duymuyorsun ,kardeş arıyorsun çünkü acı ortak ,annemızın babası ölmedi ,o bizi anlamaz gibi geliyor (anlar da işte kardeşlik ), biz de birbirimize sarılıyoruz. Birşey olsa hemen birbirimizi haberdar ediyoruz .kardeşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz aramız dört saat .keşke burda olsaydın be ,dediğim her vakit atlar arabaya dört saatlik yolu iki saate gelir canım sıkılmasın diye .yoğun da calisan bir cocuk .kardeşlik bambaşka birşey .
Ben 21 yaşında evlendim.Ama çok geç evlenilmesine karşıyım açıkçası.Çünkü ideali 25 civarı bence.Çünkü geç evlenince biraz evlilik otursun derken çocuk için geç oluyor.Hele ikinci çocuk isteniyorsa daha da geç.Otuza kadar çocuk yapılmalı.Tabi herkesin kararı ve görüşü farklıdır.

E zaten bi kere yaşamışsınız, halen de yaşamaya devam ediyosunuz anneliği
Eşiniz gönülsüz ise hiç girişmeyin o işe bence

Evet yap, tek cocuk olarak söylüyorum yapmalısın.
Bende 35 yaşındayım kızım 1.5 yaşında. Birkaç ay sonra 2. Düşünüyorum kısmetse.

Back
X