Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Uzun aradan sonra dün markete gidince 2.çocuktan tamamen vazgeçtim....
Uzun aradan sonra dün markete gidince 2.çocuktan tamamen vazgeçtim....
kocamin teyze kizi 43unde 4uncu cocugunu dogurdu )))merhaba 10 yaşında bir kız çoçuğum var,37 yaşındayım aslında o küçükken tek çocukta kalma niyetindeydim ancak şimdi vicdan azabı çekiyorum özellikle biyolojik saatim geçmeye başladıkça belki de çok geç kalmışımdır,Eşim de pek hevesli değil ama annelik dünyanın en güzel duygusu sizce çok mu geç kaldım
41 yasindayım. 12 yaşında ve 1 yaşında iki oğlum var. Bende uzun yıllar ikinci çocuk istemedim. Artık istemeye başladığımda artık 36 olmuştum. Sonrasında yaşımla ilgili kaygılarım çok oldu. Bu yaştan sonra bir çocuk yapmak ne kadar doğru diye çok düşündüm. Ancak tekrar anne olma arzusu bende gittikçe daha da arttı. Hamile kaldığında 39dum. Hamileliğimde de sürekli yaş hesabı yapıyordum. Ta ki minnoşum doğana kadar. Şimdi hesap kitap bitti. Onu yasamanin keyfini çıkarıyorum. Ona baktikça binlerce kez şükrediyorum. İyi ki doğmuş diyorum.merhaba 10 yaşında bir kız çoçuğum var,37 yaşındayım aslında o küçükken tek çocukta kalma niyetindeydim ancak şimdi vicdan azabı çekiyorum özellikle biyolojik saatim geçmeye başladıkça belki de çok geç kalmışımdır,Eşim de pek hevesli değil ama annelik dünyanın en güzel duygusu sizce çok mu geç kaldım
Çok teşekkür ederim41 yasindayım. 12 yaşında ve 1 yaşında iki oğlum var. Bende uzun yıllar ikinci çocuk istemedim. Artık istemeye başladığımda artık 36 olmuştum. Sonrasında yaşımla ilgili kaygılarım çok oldu. Bu yaştan sonra bir çocuk yapmak ne kadar doğru diye çok düşündüm. Ancak tekrar anne olma arzusu bende gittikçe daha da arttı. Hamile kaldığında 39dum. Hamileliğimde de sürekli yaş hesabı yapıyordum. Ta ki minnoşum doğana kadar. Şimdi hesap kitap bitti. Onu yasamanin keyfini çıkarıyorum. Ona baktikça binlerce kez şükrediyorum. İyi ki doğmuş diyorum.
Ama ben ikinci çocuğun birinci çocuk için yapılmaması gerektiğine inananlardanım. Bana göre ikinci çocuk, ikinci çocuk icin yapılır :)
Hakkinizda hayırlısı olsun...
Yaş farkının yararları da var mutlaka bunca sene ara vermenin de avantajları olacağını düşünüyorum,teşekkür ederimMerhaba ,
31 yaşındayım . Oğlum 7.5 yasındayken doğum yaptım. Oğlum kolik idi, ama yaşanılanlar unutuluyormuş olacak ki benim 2. cocukta tek problemım acaba sevebılır mıyım? Ya sevemezsem idi. Uzun sure buna odaklandım , ama oğlum kardes cok ıstedıgı ıcın benımde duygularım alabora ıken bence hazırda degılken hamıle kalmıs bulundum. Hamılelıgımde kucuk oglumda beynınde kıst cıktı , onemlımıydı degılmıydı derken o surec benı cok yordu zaten dusunuyorum hayatımda ne kolay oldu kı ?
Doğum yaptığımda o gün daha ben bunu nasıl dusundum, nasıl sevemezmıyım acaba dıye dusundugumu dusundum uzun uzun.
Buda kolik idi , 3 ay berbat bır aglama nobetlerı vardı . hastaneden cıktıgımın 3. gunu sabahı oglum kahvaltı ıcın annemı ısterım dıye aglıyordu o gun bugundur kahvaltısını okula bırakılmasını herseyını yıne ben yaptım. Lohusa depresyonuna gırmedım ılk 5 gun duygusaldım aglıyordum. Esım ve aılemın destegıyle her gun 2 saat kadar dısarı cıktım , spora gıttım dıyetısyene gıttım , oğlumun okuluna toplantısına okuma saatlerıne hep katıldım. Cunku benım ıcın yenı dogan bebek ne kadar onemlıyse sımdıye kadar gerı plana atmadıgım buyuk oglumunda ruhsal durumu ve ıhtıyaclarıda benım cok umurumda oldu. Neyse ama asırı yorucu oldu , acaba sevebılır mıyım dıye dusunurken keske dogum sonrası bebek kolık uyku emme mama gıbı seylere odaklansaydım dıyorum zıra bende butun bılgıler sıfır ıdı. Bır sure cok sık uyuyacagını bıle kavrayamadım, ek gıdaya gecıste baya zorlandım yanı kısacası hep yorgunluk hep yorgunluk.
Hayat sıl bastan gıttı benım ıcın, oglumda buyumustu keske daha kucukken yapsaydım dıyemıyorum . Cunku belkı o zaman okula gıtmeyecektı ve aynı evın ıcınde sureklı olarak onunla ılgılenecek vaktım olmayacaktı vıcdan azabı cekecektım. Iyıkı araları bu kadar olmus dıyorum. Oğlum bana köstek degıl aksıne baya destek oldu oluyor . Ben ıkısını evde bırakıp pazara markete gıttım hala da gıdıyorum. Bu senede zor gecer sonrası umarım daha kolay olur .
Buarada tuplerımı baglattım cunku kesınlıkle 3. cocuk dusunmuyorum ola kı aklım celınırse butun hayatımıda cocuk buyutmeye adamak ıstemıyorum. var olanlara guzel bır gelecek hazırlamak maddı manevı daha onemlı. Torunlarımı severım artık bebek ozlemı cektıgımde ınsallah
Masallah canim cok mutlu oldum senin adina. Darisi basima evetAynen ben de oğlumu 36 yaşında doğurdum, doğum gözümü korkutsa da kız evlat aşkına tekrar bu yola girdim :) şimdi oğlumla birlikte gün sayıyoruz evimize minik prensesi getirmek için ❤ darısı başınıza![]()
Sen kafan net olana kadar harekete gecme bence canim. Cevre ne derse desin hayat senin hayatin. Ben esimden azicik isik gorsem kimseyi takmicam aslinda ama hiiic orali degil kendileri.Aslında kendiniz istiyorsanız cevap belli ama ben çok net evet istiyorum da diyemiyorum.Benim de yaş 36 oğlum 8. Eşim istiyor.Çevre hep 2. çocuk olmalı diye söylüyor.Ama ben cesaret edemiyorum.
annelik duygusu yaşamak için çocuk yapmak da saçma değil mi?
Çocuk yapmadan annelik duygusu nasıl yaşanır ki?![]()
Bir an ben mi açtım konuyu dedim evet ben de aynıyım 10yasunda kızım ..ne için vicdan azabı?? Kızınız kardes istiyor da siz mi yapmiyorsunuz o yuzden mimerhaba 10 yaşında bir kız çoçuğum var,37 yaşındayım aslında o küçükken tek çocukta kalma niyetindeydim ancak şimdi vicdan azabı çekiyorum özellikle biyolojik saatim geçmeye başladıkça belki de çok geç kalmışımdır,Eşim de pek hevesli değil ama annelik dünyanın en güzel duygusu sizce çok mu geç kaldım
Hayır kardeş istemiyor çünkü kardeşin ne olduğunu bilmiyor yani o duyguyu bilmiyor ,ben kendimce hissediyorum mesela yolda durdurup bebek seviyoruz acaba ilerde pişman olur muyum?vicdan azabı çeker miyim?Bir an ben mi açtım konuyu dedim evet ben de aynıyım 10yasunda kızım ..ne için vicdan azabı?? Kızınız kardes istiyor da siz mi yapmiyorsunuz o yuzden mi