• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk mu, çalışmak mı?

Birkaç noktaya değineceğim. İnsanların elbette paralarının olup olmadığını bilemeyiz ama çocuğunu 2tl için bir anne çekiştirmez gitmek için. Görevli keşke bedava alsaydı. Maliyeti çok sonuçta bu oyun parkının.. yani 1 kişiden az kazanılsaydı. Parası olsun olmasın karşındakinin, ben çocuk konusunda çok hasasım. Parka giderken yanımda kızım için bir de yedek çikolata alıyorum ya da her ne aldıysam mutlaka bir çocuk oluyor baksın bakmasın veriyorum annesi müsaade ettiği sürece.

İkinci konuda; şartlar bu şekildeyken nasıl çocuk için cesaret ediyorsun? Ben de sen çalışıyorsun da kariyerinle çocuk fikri arasında kaldın sandım. Çocuk kısmetiyle gelir mi inan bu kurama inanmıyorum ben. Bir yere kadar. Hayat zor artık. Eşinin düzenli işi yoksa sağlık güvencen vs bunlarda da sorun vardır. Yaşın kaç bilmiyorum ama yaş olarak zamanın varsa bence şartlarını düzeltmeye bak. Kreş de sonuçta paralı. Bedava hava bile yok bu ülkede artık.

çocuk istenirde hobi olarak da değil..
imkanlarınız iyileşmeyene kadar çocuk yapmayın...

Çocuk yetiştirmek şu zaman da kolay değil, bir arkadaş doğru demiş eskiden annelerimizin beğendiklerini giyerdik, onlar ne zaman alırsa o zaman kıyafetimiz olurdu, bana onu al diye ağladığımı bilmem :) günlük giyeceğim kıyafetimi bile annem seçerdi. Şimdi 3-5 yaşındaki çocuk ben bunları giyeceğim diyor, dolabından kendisi seçiyor kıyafetlerini bir yakınımın söylediği bu :)

Yanlış anlamayın ama kızınızın eğlenmesi için 2 liranın çıkmadığını söylüyorsunuz? 2. çocuğun masraflarını bir düşünsenize? Büyüdükçe masrafta artacak, devir eski devir değil dediğim gibi, şuan tek çocuğunuz için üzülüyorsunuz, o zaman daha çok üzüleceksiniz, bu sebeple bende çalışmak diyorum.

Son düzenleme:
Tabi ki çalışmalısınız.
İki çocuğa kıtı kıtına eksik bir hayat yaşatacağınıza, bir çocuğunuza
iyi bir hayat yaşatın.
2 lira büyük bir para değil.
Biz çocukken öyle oyun alanlarında falan oynayamadık.
O tırtıl trenlere binemedik.
Ben şimdi görünce diyorum ki çocuğum olsa hepsini yaşatacağım ona.
Çocukluğunu yaşasın doya doya.
Sizin de kenarda kuruş biriktirmemeniz çok tuhaf geldi bana.
Dünyanın bin bir türlü hali var.
Elinize geçen bozuk paraları bir kumbaraya atsanız bile kenarda bir kaç kuruşunuz
olur bu durumlar için.
Biriktirmeyi alışkanlık haline getirin.
Ne kadar harcarsan o kadar gidiyor gerçekten.
Elektrikten, sudan tasarruf falan edebilirsiniz ne bileyim.

Kızınız için üzüldüm..
Bence mutlaka çalışın.

1.çocuğunuza iyi bir hayat yaşatamadıktan sonra 2.çocuk yapmaya nasıl cesaret ediceksiniz

bende şuan 2. çocugu yapmak isterim ama çalışmam lazım o yüzden erteliyorum ki yaşım daha 27
kızının ihtiyaçlarını bile tam olarak karşılayamıyorsunuz 2. çocuğu nasıl düşünüyorsunuz şaşırdım...
yaşınız küçükse bekleyin acelesi yok....

bence çalışma çocuğunu büyüt.
anaokuluna başlayınca sen de işe girersin o şekilde daha iyi.
aile büyüklerinde biri insafa gelir de bakımına yardım ederse o zaman ikinciyi düşün

1 cocuk hic cocuk
2 cocuk cok cocuk derler ki
gercekten de her anlamda dogru bir soz

1.ye yetemezken 2.yi dusunmek garip
Ayrica yanlis hatirlamiyorsam sizin esinizle de sorunlariniz vardi sanki ...

Bence calisin 2. ye daha daha sonra karar verin

bence çalışma çocuğunu büyüt.
anaokuluna başlayınca sen de işe girersin o şekilde daha iyi.
aile büyüklerinde biri insafa gelir de bakımına yardım ederse o zaman ikinciyi düşün

İnsafa gelen aile büyükleri çocuk doğduktan sonra insafsız olmaya karar verirse ne olacak peki? El ekmeğiyle çocuk büyür mü?

Şu durumda düşüneceğiniz en son şey 2. çocuk olmalı. Elbette iki çocuk güzeldir kardeş de iyi olur ama siz daha şurada anlatıklarınıza göre asgari geçim düzeyinizi zor sağlıyorsunuz 2. çocukla ne yapmayı planlıyorsunuz ben merak ettim açıkçası. Bir de geçmiş konularınıza baktım hep eşinizle sorunlarınız var iş şiddet boyutuna filan gelmiş böyle huzursuz bir ortama ikinci çocuğu nasıl düşünebiliyorsunuz şaştım kaldım yazık günah oluyor bu çocuklara yav.

Son düzenleme:
içim burkuldu okurken...kıyamam yavrunuza da size de...

canım şu anki durum 2. çocuk için pek uygun değil ama çok gençsin daha ilerde yaparsın..

bence mümkünse bir kamu kurumunda bir iş bul o olmuyorsa evinde çocuk falan bakabilirsin..

ve kendini hazırla çalışmak hiç kolay değil...ama sana senden başkasından fayda yok unutma..

benim kafam çok karışık kızlar.bu konuda aylardır karar veremediğim için size danışmak istiyorum kızlar.lütfen okuduktan sonra fikirlerinizi esigemeyin benden. Konuyu anlatıyorum izninizle.ben evli ve 2 yaşlarında bir kız annesiyim,aöf edebiyat okuyorum bu arada.sorun şu ki;eşimin düzenli bir işi yok.karıntokluğuna yaşıyoruz.tabi buna şükrediyorum yanlış anlaşılmasın ama bugün yaşadığım küçük olay ki evlendiğimden beri kuruş yoktur kenarda.kızımla markete gittim zaten 5 liramız vardı dönüşte kermes kurulmuş,bi bakayım dedim.içine de oyun parkı kurulmuş.ben ücretsiz sandım ,kızımı oynaması için bırak ama görevli geldi 2 lira dedi.ben de yok tabi.kızım da çok mutlu eğleniyor,onu zorla çıkarttım çok ağladı,ben çok üzgünüm.bugün hep düşündüm çalışmalı mıyım? Diye.bu aralar ikinci çocuğu düşünüyordum ama bu olay beni sarstı.o yüzden 2. çocuğumu yapsam karın tokluğuna yaşayarak? Yoksa kızımı kreşe verip, eşim evi çevirirken ,ben para mı biriktirsem?.gerçi asgari ücretle zor ama.ne yapmalıyım?2.çocuk mu? çalışmak mı?...

meraba canım öncelıkle hem karın tokluguna yasıyoruz dıyosun hemde ıkıncı cocuk dusunuyosun bu bana yanlıs geldı acıkcası bende 1 bucuk yıllık evlıyım esım memur kendımde calısıyorum ama bız bıle hala ılk cocuga karar veremedık yanlıs anlama senı yada esını kucumsedıgım ıcın sölemıyorum böle ama kendın soyluyosun durumunuz sıkısıkmıs yanı bence bu durumda bı cocuk daha yapma derım hem sana hem o cocuga yazık artı kendın calısmak ıstıyosun ama cocugunu krese verırsen aldıgın para dırek krese gıdıce bı anlamı kalmayacak bence kayınvalıden yada annen bakabılırse cocuga onlar baksın sen o şekılde calıs baska turlu aldıgın parayı krese verıceksın + çocugundan ayrı kalıcaksın dedıgım gıbı parasız bakan birisi olursa cocuga o sekılde calıs derım yınede senın kararın tabıkı hakkınızda hayırlsı olsun..

sağlıklı bir çocuk doğurmak için önünüzde daha 10 seneniz var.evet , 35 ten sonra işler biraz zorlaşıyor ama sağlıklı bebek 38-39 yaşına kadar doğurulabiliyor. henüz çok gençsiniz.2. bebeği yapıp onu gönlünüzce bolluk içinde büyütemeyecekseniz hiç de gerekli değil çocuk. bekleyin. zorluklar içinde büyütülen bir çocuğun hakkı kalır sizde , ödeyemezsiniz.

1 çocuğa bakmakta bile zorlanırken 2.yi yapıp hem kendinize hem çocuklarınıza haksızlık etmeyin.
Her çocuk rızkıyla doğsa afrikada binlerce bebek açlıktan ölmezdi...

Cebinizden 2 lira bile cikmiyor ama 2. cocuk dusunuyorsunuz, cok garip. O cocugun masrafi 2 liradan cok daha fazla olacaktir, siz daha iyi bilirsiniz. Bu durumda iki cocuk sizin icin 2 cocugu da sefil etmek olacaktir. Yarininiz belli degil, neyinize guveniyorsunuz? Evet 2 cocuk cok guzeldir, kardes olurlar, butun bunlara eyvallah da. Bakamayacaginiz cocuklari kendi hevesleriniz icin dunyaya getirmek bu duruma dahil degil malesef. Hakkiyla bakabilecekseniz, onun ihtiyaclarini karsilayabilecek, cocuklugunu yasatabilecekseniz girin bu ise derim.
Yorumum sert gelir belki ama durum bu. Biraz mantikli dusunmek lazim. Okudugum anladigim kadariyla durumunuz hic ic acici degil, sizin simdiye kadar calismayi dusunmemeniz hata bence. Tabii ki calisin.

Ne kadar kırıcı ve ağır bir yorum olmuş söylediklerinizin özünde haklı olabilirsiniz ama uslubunuz tüm haklılığınızı götürmüş bence sizin ve bir kaç arkadaşın yorumu daha böyle ben bile okurken utandım konu sahibi adına ve üzüldüm.

Ne kadar kırıcı ve ağır bir yorum olmuş söylediklerinizin özünde haklı olabilirsiniz ama uslubunuz tüm haklılığınızı götürmüş bence sizin ve bir kaç arkadaşın yorumu daha böyle ben bile okurken utandım konu sahibi adına ve üzüldüm.

Kimsenin yorumundan mesul degilsiniz, utanmaniza gerek yok, kendi yorumunuza bakin, kendinizinkiyle gurur duyun o zaman.
Ben ve benim gibi yorum yapanlar olaya pembe gozlukle bakamayip gercekci olanlar. Siz hangi dunyada yasiyorsunuz merak ettim dogrusu. Uslupta da hicbir sorun goremiyorum, anlatmak istedigimi buldugum en yumusak tavirla anlattim. Siz karsit fikre katlanamiyorsaniz konu acmazsiniz, baskasinin yorumuna mudahale etmeyin lutfen.

ondan çok daha ağırını yazmamak için sabahtan beri kendimle cebelleşiyorum.
Her çocuğun her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyorum.Böyle şeyler gördüğümde sadece kendisi için gerekli imkanlar sağlanamayan çocuğa üzülüyorum.kimse kusura bakmasın.

Kimsenin yorumundan mesul degilsiniz, utanmaniza gerek yok, kendi yorumunuza bakin, kendinizinkiyle gurur duyun o zaman.
Ben ve benim gibi yorum yapanlar olaya pembe gozlukle bakamayip gercekci olanlar. Siz hangi dunyada yasiyorsunuz merak ettim dogrusu. Uslupta da hicbir sorun goremiyorum, anlatmak istedigimi buldugum en yumusak tavirla anlattim. Siz karsit fikre katlanamiyorsaniz konu acmazsiniz, baskasinin yorumuna mudahale etmeyin lutfen.

:)Benimde konu sahibi arkadaşa yorumum çalış ikinci çocuk düşünme şeklindeydi yani dünyaya pembe gözlüklerle bakmıyorum dünyanın kaç bucak olduğunun gayet iyi farkındayım birşeylerle gurur duymak peşindede değilim burda bir sürü insan sizinle aynı düşünceyi paylaşarak cvp yazdı ama sizin uslubunuzla değil demekki derdimiz karşıt fikirlerde değilmiş.Sizin yumuşak tavrınız buysa çok zorlanmışsınızdır yumuşatmak için sanırım:).Ben konu açmadım hiç açarım açmam orasıda bilinmez ama ne yazıkki her zaman bu açılan konularda döver gibi fikrini belirten birileri sanırım hep olacakdır buda konuşmayı bilmemekden kaynaklanıyor sanırım

Ben bızım sayfaya yazıyorum onlar 1.cocuklarına shaıp olacaklar ben ıse olursa 2. ama suanda dusunmuyorum fakat cocukları cok sevıyorum ancak suanda ona maddı manevı ılk couguma verdıgım ozenı gosteremeyecegımı dusunuyorum
2 tl cebınızde bulunmaması cok ama cok uzucu ama bunlara ragmen 2çcocuk dusuncesı cok cesur bı karar olmazmı,
yasantınızı bılmıyorum hayat sartlarınızıda ama bence bu daha sonrakı senelere bırakılmalı ayrıca ılk cocuk daha yenı yenı buyuyorken neden hemen sıkıstırıp 2.cocugu doguracaksınız bıraz nefes alsanız