2. Cocuk mu? Cısss!!!

Bunlari dersem eminim küserler :)
Iste inceden inceden hisstlettirin.Ama bu arada ikinci cocukla alakali degil bence yetistirme tarziyla ve kisilikle alakali bu sizi rahatsiz etmediyse sosyal olarak cocugunuzuda etkilemiyosa sorun yoktur.
Siz caniniz ne zaman isterse yapin cocugu ablayi beklerseniz ohoooo :)

Siz onlarin mudahale etmesine karsi cikmazsaniz onlar da istedikleri gibi yonlendirmeye calisirlar sizi.Onlara ne oluyor da sizin ozel hayatiniza,anneliginize mudahale edebiliyorlar!sanirim elalem ne der diye yasayan insanlar ve sizi de buna dahil etmeye calisiyorlar.Illa yapin demem ikinci cocugu,bu sizin tercihiniz.Ama onlarin bu ise karismalari cok cok sacma...
Ooooo tam ustune bastiniz evet elalem ne der lafi ailemin tanimi.. Birde milletin aklindan geceni okuma gibi bir yetenekleri var kesin bunu dedin kesin soyle konustu kim bilir nr kadar kiskandi vs.

Iste inceden inceden hisstlettirin.Ama bu arada ikinci cocukla alakali degil bence yetistirme tarziyla ve kisilikle alakali bu sizi rahatsiz etmediyse sosyal olarak cocugunuzuda etkilemiyosa sorun yoktur.
Siz caniniz ne zaman isterse yapin cocugu ablayi beklerseniz ohoooo :)
Oglum biraz asosyal parka falan gidelim arkama saklanir cocuklar kaymadan kaydiraga cikamaz okula gittigi halde boyle belkide Pedagog bu yuzden de ikinci cocuk tavsiyesinde bulunmus olabilir bilemiyorum

Anam bunuda burda ogrendim, ana bacinin cocuk yapamama baskisini nebicim dusunce bu yaparsan hakkimi helal etmem pes dogrusu,ogretmene gelirsem bir oneri vermis sadece onlar bi nebze anlarlar ne iyi olcagini, size ve esinize kalmis birsey gerisini ne ilgilendirr

Oglum biraz asosyal parka falan gidelim arkama saklanir cocuklar kaymadan kaydiraga cikamaz okula gittigi halde boyle belkide Pedagog bu yuzden de ikinci cocuk tavsiyesinde bulunmus olabilir bilemiyorum
Siz baska pedegoglada gorusun oda kardes dedse anne abla kusura bakmasin:KK70:

ben tek cocugum. bilmedigim sey beni korkutur hesabi ikinci cocuktan cok korktum. su an 7 aylik hamileyim, bir de 6 yasinda oglum var. bilemiyorum kardesli ev nasil gelismeler sunacak bize.
yukarida arkadaslar da belirtmisler, yetistirme tarzi onemli ve elbette ki cocugun karakteri onemli. cocuk yalniz kalmasin yahut simarmasin diye kardes yapilmaz ki iki cocuk icin cok ciddi oranda sabira, tahammule ihtiyac olacakmis gibi geliyor bana. Y yorgunummm

ekleme:

esiniz ve sizin ekonomik bagimsizliginiz var ise ikinizden baska hickimseye soz dusmez bu konuda. ailenizin tavri cok hadsizce.

Bu sadece sizin ve esinizin vereceği bir karar.
Ayrıca anneniz neden ikinciye bakamayacaginizi düşünüyor ki?kendisi nasıl bakmışsa yada başkaları nasıl bakıyorsa sizde öyle bakarsınız. Birde şu var ikinciyi düşünüyorsanız şimdi tam zamanı. .benim kızım ve oğlum arasında 4 yaş var..hiç zorluk çekmedim. Sukur büyüdüler şimdi. Birlikte çok iyi vakit geçiriyorlar. Çok iyi anlaşıyorlar..

ben tek cocugum. bilmedigim sey beni korkutur hesabi ikinci cocuktan cok korktum. su an 7 aylik hamileyim, bir de 6 yasinda oglum var. bilemiyorum kardesli ev nasil gelismeler sunacak bize.
yukarida arkadaslar da belirtmisler, yetistirme tarzi onemli ve elbette ki cocugun karakteri onemli. cocuk yalniz kalmasin yahut simarmasin diye kardes yapilmaz ki iki cocuk icin cok ciddi oranda sabira, tahammule ihtiyac olacakmis gibi geliyor bana. Y yorgunummm

ekleme:

esiniz ve sizin ekonomik bagimsizliginiz var ise ikinizden baska hickimseye soz dusmez bu konuda. ailenizin tavri cok hadsizce.
Ekonomik olarak sorunumuz yok cok sukur ama annem oglum dogdugunda kimse olmadigi icin yanimda cok kaldi aylarca diyebilirim acaba diyorum tekrar oyle olur diye mi istemiyorlar

Ekonomik olarak sorunumuz yok cok sukur ama annem oglum dogdugunda kimse olmadigi icin yanimda cok kaldi aylarca diyebilirim acaba diyorum tekrar oyle olur diye mi istemiyorlar

yine de karismaya haklari yok.
hele ablanizin 'ben evlenmeden-dogurmadan' gibi bir yaklasimda bulunmasi... ayni seyi esinizin kardesi-ablasi yapsa ne kadar irite olursunuz? aileler kizlarini yahut ogullarini karsi taraflara karsi muskule sokmamalilar bence.

Bu sadece sizin ve esinizin vereceği bir karar.
Ayrıca anneniz neden ikinciye bakamayacaginizi düşünüyor ki?kendisi nasıl bakmışsa yada başkaları nasıl bakıyorsa sizde öyle bakarsınız. Birde şu var ikinciyi düşünüyorsanız şimdi tam zamanı. .benim kızım ve oğlum arasında 4 yaş var..hiç zorluk çekmedim. Sukur büyüdüler şimdi. Birlikte çok iyi vakit geçiriyorlar. Çok iyi anlaşıyorlar..
Ustte cevap yazdim ama sizede yazayim oglum dogdugunda annem aylarca yanimda kaldi cok yoruldu belkide istememe sebebi budur

yine de karismaya haklari yok.
hele ablanizin 'ben evlenmeden-dogurmadan' gibi bir yaklasimda bulunmasi... ayni seyi esinizin kardesi-ablasi yapsa ne kadar irite olursunuz? aileler kizlarini yahut ogullarini karsi taraflara karsi muskule sokmamalilar bence.
Aslinda ben ablama hic sasirmadim oglum dogdugunda onu kiskandigini pabucunun dama atildigini onu hic sevmedigini soylerdi :)

Aslinda ben ablama hic sasirmadim oglum dogdugunda onu kiskandigini pabucunun dama atildigini onu hic sevmedigini soylerdi :)
Allah yardimciniz olsun.
konuya yorumum:
ne biri dedi diye cocuk yapin, ne de biri dedi diye eger cocuk istiyorsaniz yapmamazlik yapin.

Ustte cevap yazdim ama sizede yazayim oglum dogdugunda annem aylarca yanimda kaldi cok yoruldu belkide istememe sebebi budur
Benim annemde geldi bebeklerin doğumuna. .ne varki bir iki ay yorulunuyorsa..üç ay icinde duzene giriyor her bebek..bu yüzden bunu söylemesini doğru bulmadım açıkçası. .kardeşinizin de öyle tabiki..

Şimdi; benim oğlum 3 kızım 2 yaşında. Oğlum, oyuncaklarını kardeşiyle asla paylaşmak istemiyor. Yiyecek vs değil sadece oyuncak.
Bir de çok güvendiğim bir pedagog, çocukların (paylaşmayı bilmeyen) paylaşma kavramını 5 yaşında öğrendiklerini, o Zaman bile sadece isterse paylaşacağını söyledi.
Kızım ise paylaşmayı çok sever daha küçük olmasına rağmen. Her ne şekilde olursa olsun maddi durum ve şartları uygun olana mutlaka 2.çocuğu tavsiye ediyorum.

Anneyi ablayi bosverin de pedagog daha iyi olabilr dedi diye cocuk mu yapilir? Eger 2. Dusunuyorsaniz siz ve esiniz gercekten bir cocuk daha istiyor musunuz onun hesabini yapin, zaten kresin pedagogu dengesiz konusmus ya hani dedigi dogru olsa bile hircinlasabilir de demiş... bence disardan guvenilir ve net aciklamalar yapacak bir pedagogla gorusun cocugunuz icin.

Kimse dedi diye ne 2. çocuk ne 1. ne de 10. çocuk yapılır... Sadece senin ve eşinin birlikte alabileceğiniz bir karar.
Çocuğunuz paylaşımı sizin yaklaşımınızla öğrenir. Ki çoğu çocukta var bu paylaşamama sorunu, abartılacak bir durum değil bence farkına varıp biraz onu paylaşmaya yöneltirseniz.

Merhabalar, ozetle 26 yasindayim 5 yillik evliyim 4 yasinda bir oglum cok şükür mutlu bir yuvam var...Sorunum; Bu zamana kadar agzimdan 2. Cocuk lafi hiccc cikmadi bir tanr yeter dedim hep taa ki 3 gün onceye kadar... Oglumun gittigi yuvada ki Pedagog benimle gorusmek istegini soyledi gittim oglunuz cok akilli konuskan bir cocuk ama paylasim ve hayir kelimesine uzak dedi peki ne yapabilirim diye sordugumda kural ve ikinci cocuk dedi neyse eve geldim annemi aradim (niye esimi aramadim bilmiyorum) annem resmen bagirmaya basladi olmazzzz ikinci senin neyine bir tane neyine yetmiyor kim bakicakkk gece hasta olsa kime birakicaksin oglunu (bulundugum sehirde kimsem yok) kapadi bekar ablam var 28 yasinda 5 . dakika sonra o aradi ben evlenip bir tane dogurmadan dogurursan hakkimi helal etmem dedi ben şookk! Ve şuan 3 gun gecti esime birsey soylemedim soylesem eminim ister ama ya ablam? ya annem? Kafam cookk karisik bana bir yardimci olsaniz ne iyi olur :KK43:
ablanla annenin ruh sagligi yerinde mi biraz kaba oldu ama

Ablanizin ciddi psikolojik destege ihtiyacı var. Hayat sizin hayatınız ekmeğinizi aşınızı onlar vermiyor. Kapıyı kapadiginizda icerde kalanlardir aileniz buna bir tek siz ve esiniz karar verir. Nasıl bi zihniyet bu ben çözemedim hak helal etmemek kucucuk cocugu kiskanmakta nedir

Back
X