2. Cocuk mu? Cısss!!!

İlk cocugunuzu, ablanız ve anneniz büyüttüyse söylemiş olabilirler.

Ama kendiniz bakıcaksanız, neden böyle birşey söylesinler ki? Yani bunun kararını vermek onlara düşmez.

Merhabalar, ozetle 26 yasindayim 5 yillik evliyim 4 yasinda bir oglum cok şükür mutlu bir yuvam var...Sorunum; Bu zamana kadar agzimdan 2. Cocuk lafi hiccc cikmadi bir tanr yeter dedim hep taa ki 3 gün onceye kadar... Oglumun gittigi yuvada ki Pedagog benimle gorusmek istegini soyledi gittim oglunuz cok akilli konuskan bir cocuk ama paylasim ve hayir kelimesine uzak dedi peki ne yapabilirim diye sordugumda kural ve ikinci cocuk dedi neyse eve geldim annemi aradim (niye esimi aramadim bilmiyorum) annem resmen bagirmaya basladi olmazzzz ikinci senin neyine bir tane neyine yetmiyor kim bakicakkk gece hasta olsa kime birakicaksin oglunu (bulundugum sehirde kimsem yok) kapadi bekar ablam var 28 yasinda 5 . dakika sonra o aradi ben evlenip bir tane dogurmadan dogurursan hakkimi helal etmem dedi ben şookk! Ve şuan 3 gun gecti esime birsey soylemedim soylesem eminim ister ama ya ablam? ya annem? Kafam cookk karisik bana bir yardimci olsaniz ne iyi olur :KK43:
paylaşımı ve hayırı bilemeyen 3 çoçuklu aileler biliyorum
paylaşımı ve hayırı bilen tek çoçukta biliyorum bu nasıl iş ?

insan eksik olduğu noktaları neden birileri üstünden tamamlamaya çalışır ,,
2. çoçuğu yapınca çoçuğun ,birden paylaşmaya ve hayır anlamaya mı modlanacak ?
haaaaaa 2. çoçuğu isteyip yaparsınız buna kimsenin lafı olamaz...

annnen ve ablanın davranışlarını konun dışında bırakıyorum

Kimsenin demesiyle çocuk yapılmaz. Çocuğunu en iyi sen tanırsın ve sen buna karar verebilirsin.

Ya ablam ya annem mi ?
Onlari ilgilendiren bir konu degil bu. Esiniz ve siz nasil istiyorsaniz oyle olur
Ayrica ogretmen dedi diyede cocuk yapilmaz

1. Cocugun icin degil de, siz cift olarak icinizden gelip istedikten sonra annene ablana laf dusmez. Nasil aileler var anlamiyorum.
Oldu olacak ablan bekar diye sizin cinsel hayatiniza da kota koysun, benim kocam yok o yuzden sen de her dakika sevismeyeceksin desin. Cunku diger soyledigi de aynen bu kapiya cikiyor. Ayni sozleri esinizin kardesi soylese sinirlenmez miydiniz? Sirf sizin kaninizdan diye kimseye bu tarz davranma hakki dogmaz anacim...

İnsan eşine sorar
İkinci senin neyine derken 1.ciye hep annen bakmış sandım meğerse aynı şehirde bile değilmişsiniz
Ablan hiç evlenmeyecek belki ya da Allah evlat nasip etmeyecek, sen ikinci çocuk isteyemez misin ömür boyu o zaman

Ailen de sende bir alemsin
Hiç ikinci çocuk düşünmezken 1 günde düşünüp ailene danışmanı tuhaf buldum
Kural da denmiş oysa, bence senin ikinci çocuk fikrin hep varmış bu pedagog olayı da tetiklemiş durumu
İstiyosan eşinle konuş, istemiyorsan kural kısmına yönel

Ya oglunn?Ya eşinn?
Ne zaman ilk olarak kendine bu sorulari sordun ve ne zaman oglun soz konusu oldugunda içgüdüsel olarak ya da bilinçli ilk olarak eşinı aramak aklına gelirse işte o zaman ikinci çocugu yapabilirsin.
böylesi bir yorum konu sahibinin sorularına cuk oturdu bence.. ağzına sağlık daha da üstüne yorum yapmam..

kimseyi dinlemeyin - esinizle oturup konusun karari öyle verin.

Annenizin ve ablanizin tepkisi çok saçma geldi özellikle ablanizinki ona neki kendi hiç evlenemezse siz bir cocuklami kalacaksınız çok sacma

bakabileceksen doğur kız. millete kalmış resmen çocuk doğurmak için izin kağıdı alınsın bari

Çocuğu eşinizle yapacaksınız, planını da..
Annenizi ne aradınızki sanki..
Kimseyi ilgilendirmez, isterseniz yapın, Allah da verirse pekala pek güzel büyütürsünüz

Benim kızım 3 yaşında 1,5 yaşında da kardeşivar ama kımız ne paylaşmıyı bilir nede hayır kelimesini

bence kardeşle alakısı yok ben kızımı kardeii doğduktan sonra kendini dışlanmış hissetmesin diye her dediğini yaptım hep şımartım ama yanlış yapmışım şimdi hiç kural bilmez söz dinlemez

sAnırım bizlerin yetiştirme şeklindede kaynaklanıyor..

benimde 9 yaşında bir kızım var ama neyi varsa paylaşmayı bilir sakin sakin oynar , hayır kelimesinin ne anlama geldiğini çok güzel anlar ,

benim hayır dediğime babası evet dese bile yapmaz çünkü anne hayır demiştir. bu kesinlikle HAYIR dediğin şeyin arkasında hep durmanla alakalı birşeydir.

çocuk istiyorsan yap bunun için hiç kimseye hesap vermek yada izin almak zorunda değilsin bu eşinle ikinizin vereceği bir karar bunun için de ablanın sana kırılıp gücenmeye hakkı yok

Back
X