2. Cocuk mu? Cısss!!!

Pedpgog dediginiz kisinin soyledigi tamamen sacmalik. Ikinci cocuk 1.nij psikolojisi veya gelisimi icin mi yapilir? Tek olanlar napiyor sanki. Tobe ya. Sizinde dunden gonlunuz varmis pedagog 2. Yapin dedi diye kostura kostura 2. Dusunmek nedir ya.

Pedagogun da ailenizinde tepkileri bi hayli ilginc.
Ikinci cocuk isteniyorsa karar verilir, ama buyuk cocuk paylasmayi ogrensin diye degil.

Sırf varolan çocuğun iletişimine katkı olsun diye ikinci çocuk yapılmaz bence.
Zaten çocuğunuz hakkında aşırı negatif bir durum yokmuş. Kural koyarakta çözebileceginiz bir durummuş. Iki seçenekten biri çocukmuş.
Aile ilişkilerinize birşey diyemem,anneniz muhtemelen uzakta olduğu ićin kaygılanıyor,ha size baskı yapma konusunda haklı bulamam zira evlenmiş yuvanızı kurmuşsunuz,aynı şekilde ablanızda bu denli müdahil olmamalı tabi.

İlk olarak annenizi aramanızdan belli ki bu karışma hakkını ona siz vermişsiniz. Geri de alabilirsiniz. Olması gereken şeyi geç yaptıklarında insanlar birden kötü durumuna düşer buna da hazırlıklı olun. O öğretmenmidir pedagog mudur neyse ona da söyleyin 2. Çocuk diye bir çözüm olamaz. İnanıyorsanız araştırın, başka uzmanlara sorun. Sıkıntı sizin yetiştirme seklinizde bence.

:KK57::KK57: ya anlamıyorum ben bu ablaları anneleri kardeş kıskanılır mı?Bende ikinci bebeğimi yaptım ve çok şükür iyiyiz hem büyük evladım yalnızlıktan kurtuldu bu arada bende gurbetteyim :(

Pedagojin çözümü saçma değil. Asrkadaşmın oğluna otizm olabilir dendi, iki senesi hep mücadeleye geçti ama ömründen ömür gitti. Şimdi iyi, doktorlar zaten yokmuş diyorlar ama çocuk bir şekilde bunalımdaydı ve kıyısından döndü. Konuşmalara cevap vermez, dönen şeylere Bakar saatlerce, seni duymaz. Eğitimle beraber kendinden 1,5 yaş büyük abisiyle itişip kakışmaları çocuğu he hayatın içnde tuttu. Senin çocuğun için değil bu söylediğim, yalnızca kardeş ilişkisi çocuğa iyi gelir gerçekten.

Zamanı gelmiş, 2. Yap bence. Annenleri de dinleme. Çok yanlış yönlendiriyorlar da farkında değiller.

Merhabalar, ozetle 26 yasindayim 5 yillik evliyim 4 yasinda bir oglum cok şükür mutlu bir yuvam var...Sorunum; Bu zamana kadar agzimdan 2. Cocuk lafi hiccc cikmadi bir tanr yeter dedim hep taa ki 3 gün onceye kadar... Oglumun gittigi yuvada ki Pedagog benimle gorusmek istegini soyledi gittim oglunuz cok akilli konuskan bir cocuk ama paylasim ve hayir kelimesine uzak dedi peki ne yapabilirim diye sordugumda kural ve ikinci cocuk dedi neyse eve geldim annemi aradim (niye esimi aramadim bilmiyorum) annem resmen bagirmaya basladi olmazzzz ikinci senin neyine bir tane neyine yetmiyor kim bakicakkk gece hasta olsa kime birakicaksin oglunu (bulundugum sehirde kimsem yok) kapadi bekar ablam var 28 yasinda 5 . dakika sonra o aradi ben evlenip bir tane dogurmadan dogurursan hakkimi helal etmem dedi ben şookk! Ve şuan 3 gun gecti esime birsey soylemedim soylesem eminim ister ama ya ablam? ya annem? Kafam cookk karisik bana bir yardimci olsaniz ne iyi olur :KK43:
dün yine benzer bir konu vardı....orada da belirtmiştim,elbette istiyorsanız bu konuda kimseye laf düşmez sadece eşin ve sen....kardeş candır bu haktan mahrum etmeyin oğlunuzu...eğer iyi bir gelecek verecekseniz neden olmasın?

Merhabalar, ozetle 26 yasindayim 5 yillik evliyim 4 yasinda bir oglum cok şükür mutlu bir yuvam var...Sorunum; Bu zamana kadar agzimdan 2. Cocuk lafi hiccc cikmadi bir tanr yeter dedim hep taa ki 3 gün onceye kadar... Oglumun gittigi yuvada ki Pedagog benimle gorusmek istegini soyledi gittim oglunuz cok akilli konuskan bir cocuk ama paylasim ve hayir kelimesine uzak dedi peki ne yapabilirim diye sordugumda kural ve ikinci cocuk dedi neyse eve geldim annemi aradim (niye esimi aramadim bilmiyorum) annem resmen bagirmaya basladi olmazzzz ikinci senin neyine bir tane neyine yetmiyor kim bakicakkk gece hasta olsa kime birakicaksin oglunu (bulundugum sehirde kimsem yok) kapadi bekar ablam var 28 yasinda 5 . dakika sonra o aradi ben evlenip bir tane dogurmadan dogurursan hakkimi helal etmem dedi ben şookk! Ve şuan 3 gun gecti esime birsey soylemedim soylesem eminim ister ama ya ablam? ya annem? Kafam cookk karisik bana bir yardimci olsaniz ne iyi olur :KK43:
Saçma bir pedagog barındıran yuvayı değiştir.

Yok ben herzaman şartlar uygunsa kardeşten yanayım
Ben burada ablanız ve annenize anlam veremedim ne alaka ya !
Sipariş üzerine mi çocuk yapacaksınız ! eşiniz ile imkanlarınız doğrultusunda konuşup karar almalısınız
Hı şuan istemezsiniz kendinizi hazır hissetmezsiniz ozaman çocuğunuz ile paylaşıma yönelik konuşmalar yapıp kurallar koyarsınız,tatlı bir şekilde .
Öğretmen hanımıda anlamadım benim oğlumun kardeşi var evet paylaşmazdı birşeyini ozaman öğretmen hanım bana ne önerirdi acaba 3.çocuk mu !
Kreşe başladı paylaşımı öğrendi.Bunu onlar öğretti bende evde bu davranışının ne kadar güzel birşey olduğunu destekleyen konuşmalar yaptım.3.yaşına yeni girmişti kreşe başladığında .Hatta şuan kızkardeşi aynı şekilde kardeşine şuan kendi diyor benimle paylaşırmısın kardeşim :) Paylaşmak güzel birşey diye....

Ben öğretmen dese de demese de bir çocuğun kardeşsiz olmaması taraftarıyım.
Kural geçicidir. Ama canlı bir kardeş geçici değildir, her daim gözünün önündedir
Allah ablanıza hidayet versin onunla yüzyüze konuşun, evde kalmışlık psikolojisini baskısını sizden çıkarmasın
Ve böyle birşey eşinizle paylaşamayarak en büyük yanlışı yapıyorsunuz

kurallarda sıkıntı olmasından kaynaklı bir durum.
ilk çocukda acemiliğinizden anneniz yanınızda kalmıştır.
şimdi tecrübeli bir annesiniz.
ayrıca bakıcı ile bu işi halleden bir çok insan var.
ilerde ikinci çocuk olursa güvenilir bir bakıcı ile rahatça büyütürsünüz.

çok ilginç bir anne-kız ilişkisi anlatayım.
eski komşumla bebeklerimiz yakın zamanda doğdu.
annesi bakıcılık yapıyordu lüks muhitte bir yerde.
torununa bakıcı tutmak yerine kendi çalıştığı yere götürtürdü her sabah 1 saat uzaklığa.
sözleriyle de o kadar bunaltmış ki kesinlikle ikinciyi istemiyordu komşum.
bir süre sonra hepimiz taşındık başka yerlere.
bir süre sonra görüşünce kazara hamile kalıp ikinci bebeği olduğunu öğrendim.
nasıl bakıldığını konuşmadık ama çok mutlu olduğunu görmüştüm.

anneler ve hatta ablalar bir alem.

Ben pedagogu haksız bulmadım. Nitekim literatürde tek çocuğun dezavantajlarını anlatan bir çok yayın mevcut. Bahsettiğimiz paylaşmayı bilmeme durumu da onlardan biri. Bu sorun haricinde kardeşin pek çok avantajı da var.

Ama ilk doğumda anneniz uzun süre kalmış. Hayatınızın her alanına bu denli karışmalarını istemiyorsanız, ondan yardım da almamalısınız. Kadın da kendine göre haklı olabilir, aynı şeylerin yeniden yaşanacağını, tüm düzenini bırakıp uzun bir müddet sizin yanınızda kalacağını düşünüp ondan istemeyebilir. Ama kullandığı ifadeler çok kırıcı size hala küçük çocuk muamelesi yapıyor. Kardeş gelirse ilk bir iki ay hariç onu çağırmayın. Zaten artık tecrübelisiniz. Çoğu kişi yanında büyüklerden biri olmadan çocuklarına bakıyor.

Gece bir şey olsa olayını anlamadım. Siz çalışıyor musunuz? Vardiyalı mısınız? Eşinizin gece nöbetleri mi var? Öyle bile olsa gece nöbetlerini küçük çocuğu olan annelere vermiyorlar. Eşiniz olmasa bile bir taksiye atlar hastaneye gidersiniz. Zaten kaç kere böyle bir şey gelir ki insanın başına

Ama sırf büyük çocuk paylaşmayı öğrensin diye çocuk da yapılmaz. Ağır bir sorumluluk. Sizin maddi ve manevi olarak hazır olmanız gerekiyor. Buna eşinizle birlikte karar verin. Aileden kimseye de sormayın, hamile kaldıktan sonra söylersiniz. Gerekirse haftada bi ev işlerine yardımcı birini alırsınız.

annenizin tepkisi çok fazla ve gereksiz geldi....
annenize çokmu yük oldunuz 1. çocukta... sanki her sıkıntınızı o çekmiş ona atıp atıp gitmisşiniz gibi konuşmuş..
Yoksa maddi durumunuz iyiyse evliliğinizde sorunlar yoksa 2. yapmanız çok normal

pedogog sadece öneride bulunmuş size ,3 çocukta olsa paylaşmayı bilmeyen çocuk bilmez yani ,bakıcak kimseniz yoksa zor hele çalışıyorsanız daha zor ,anneniz bu konuda haklı oda sizi düşündüğü için söylüyor,ama ablanızı çocuk mevzusu ilgilendirmez ister yaparım ister yapmam ,

bu ne ya :KK57:
bu karar onları hiç ilgilendirmez
3 tane de yaparsınız 5 tane de siz kendinizde güç kuvvet buluyorsanız ya da çocuğum kardeşsiz büyümesin diyorsanız yapın tabi
sonuçta siz bakacaksınız çocuğu,onlara ne anlamadım yani
ablanız nasıl öyle bir şey demiş ona şaşırdım:KK57::KK57:

pedagogun fikrini eleştirmiyorum. haklı olabilir. ama burası bdv ve kayınvalide görümce bu lafların yarısını dese kıyamet kopardı:) anneniz ablanız karışmamalı. karar ikinizin

yeni moda çocuk olmasına aileler karar veriyor. çünkü biz çalışıyoruz ya çocuklar onların tabiriyle onların başına kalacak.

Back
X