• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk şart mıdır ?

İnsanın düğününde herşeyine koşturan bir kız kardeşi veya çok büyük kayıplarında boynuna sarılıp ağlayacağı bir erkek kardeşi olmalı diye düşünürüm hep.
Benden 10 yaş küçük kardeşimle çocukluk döneminde fazla paylaşımım olmamasına rağmen benim evlatlarımdan sonra en kıymetlim.
İyiki varlar.İkisinide çok sevdiğim için hep benimde enaz 3 çocuğum olmalı,birbirlerine sımsıkı bağlanmalılar derdim.
Ama bende 3. ye cesaret edemedim,çünkü birde hayatın gerçekleri var.
Tek problem maddiyat veya birşeylerden kısıtlanmakta değil.
Bu devirde her çocuk çok daha büyük bir sorumluluk,özelliklede İstanbul gibi bir şehirde.
Ben küçük bir şehirde,arkadaşlarının tamamının ailesini tanıdığım halde 2 ergen adayıyla paranoyak olmak üzereyim.
Bebekliklerinden daha zor çocukları fazla sıkmadan tehlikelerden korumaya çalışmak.
13 yaşındaki oğlumun sınıf arkadaşlarının içinde nargile içen,sigara içen bile var.
Uyuşturucu yaşı 12 lere düşmüş.
Keşke doğurunca veya bebeklikleri atlatılınca bitse bütün dertler ama dediğim gibi her yaş daha zor.
O yüzden iyice emin olmadan karar verme 2. çocuğa kontes.

merhaba kontes, bu aralar beni de düşündüren konu
kızım 8 yaşında ben 32,5 ev kendimizin ama 3,5 yıl kredi borcumuz var
kızım çok istiyor artık yavaş yavaş bende ama, bir sürü de bahanem var
babaannesi büyüttü kuzumu, şimdi köye dönecekler kim bakacak bi daha olursa
maddi yönden de sıkışacağız orası kesin gerçi rızkı veren Rab' bim

ama o borcu bekle bunu bekle, yok kim bakacak edecek derken zaman da geçiyo
herşeyin hayırlısı diyorum artık...

ama kardeş de çok önemli
biz kardeşimle annemizi kaybettiğimizde küçük sayılacak yaşlardaydık
babam da kendi aleminde zaten.. etrafıma bir baktığımda kardeşim kalmıştı yanımda
küçücüktü 9,5 yaşındaydı ama onun varlığı güç verdi yetti bana
şimdi birbirimize 10 saat kadar uzaklıktayız ama varlığı yine de yetiyor bana
iyiki var kardeşim.. çok şükür
bilmiyorum işte yaa Hayırlısı ne ise o olsun...

Kardeş çok güzel bir şey. Sövsen de, kavga etsen de, seni canindan bezdirse de canin, kanin. Iki kardeşiz ve kendimi bildim bileli kalabalik ailelere hep özenmişimdir.
Henüz çocuğumuz yok. Maddi konularda yetebilir miyiz diye gitgellerde eşim.
Özgürlük ruhunu anlayabiliyorum. Bu isteklerin için kendine çok rahat zaman ayirabilirsin bence. Maddi durumunuz el veriyorsa, iki çocuk arasinda çok yaş farki olmasi pek iyi degil bana gore. Paylaşimlar çok degişiyor cunku..
Ama bu senin oturup her şeyiyle etraflica dusunerek vermen gereken ciddi bir karar. Mali musavirlik sinabina hazirlanip, işe girip, hobilerinle ve diger cocugunla ugrasirken yillar farketmeden akip gidebilir. Oncelikle senin ne istedigine, su an var olan cocuguna ve dogacak cocuguna nasil bir hayat cizecegine karar vermelisin. Annelik fedakarlik demek olsa da, biz de bu hayata bir kez geliyoruz..

Hepinize teşekkür ederim teker teker parmaklarınıza saglık..

Bu konuda oturup artık bir karar almak birdaha kararımı sorgulamak istemiyorum,yoksa kafayı sıyıracagım acaba acaba diye..

lilim mantıgım buna yetmiyor işte..

Eşim sağdan soldan darbeli matkap gibi çocuk diye diye deliyor kafamı bu birkaç aydır
Yardım al ozaman.. Belliki bu konuda gerçekten çok çaresiz çıkmazda hissediyosun kendini..
Bana sorarsan, işten çıktıktan sonra 1 sene çocuk yapma derim..
Kızı okula gönderdikten sonra yapmak istediklerini yap, kendinle bi başbaşa kal..
Ondan sonra sanada mantıklı gelebilir belki..
Ama şöyle bişi var, eşin 1 sene bekler mi o_O

Biz 7 kardesiz. Aramizda hic problen yok, birbirimize cok bagliyiz.
Yalniz anlamadigim annem ve babam kendilerine bu kotulugu niye yapmis?
7 cocukla ardarda dogurarak hayattan ne anladiniz arkadas?
Memur maasiyla nereye ne yetistirecen?
Mesela suan kirmizi et,tavuk, balik yerken kopek gibi kemiriyorum. Cocukluktan kalma aliskanlik işte. 9 nufuslu ailede sana dusen et parcasini olesiye kemirecen tabi.
Hayir o degil de kocam alıştı bu kemirmelerime de disarida kendimi kaybetmekten korkuyorum muhahaha :KK71:

Ben bi çok kişiyle aynı fikirde değilim sen zaten istemiyorsun kontescim depresyondan falan bahsediyorsun rahata kavuşmuşken zor gerçekten o_O hem bir çocuk daha çok imkana sahip olur bu zaman da 2 çocuk bakıp onlara bir gelecek hazırlamak çok zor :KK14: sen gene iyisin bitane yapmışsın ben onu bile yapmicam kocan şükretsin :KK11:

Ben bi çok kişiyle aynı fikirde değilim sen zaten istemiyorsun kontescim depresyondan falan bahsediyorsun rahata kavuşmuşken zor gerçekten o_O hem bir çocuk daha çok imkana sahip olur bu zaman da 2 çocuk bakıp onlara bir gelecek hazırlamak çok zor :KK14: sen gene iyisin bitane yapmışsın ben onu bile yapmicam kocan şükretsin :KK11:
ahahaha :))) güldürdün beni deli kadın

Ben 5 kardeş eşim 2, bizim 2 çocuğumuz var. Biri benim diğeri eşimin ilk evliliğinden. Benim oğlum ile abisi arasında 15 yaş var. Ben ve eşim aynı düşüncedeyiz 2 kardeşler yeterli. Birbirlerine sahip çıksınlar diyor. Ben bu durum böyle olmasa idi yinede 2. çocuk kaldırabileceğim bir şey değil gibi. Yani düşüncesi bile geriyor. Kızkardeşim bebek diye yanıyor hala yok umutları tükeneli çok oldu, bir diğer kızkardeşim illede kardeş yapacağım diye eşini ikna etmek için çabalıyor. Ben böyleyim işte. Oğlum ile abisi senede en fazla taş çatlasın 15 gün (seneye yayılmış hali) ancak yanyana geliyor. Eşime diyorum bazen, korkularım var. Abisi çok düşkün değil gibi. Yani aslında seviyor eminim ama hiç bir düşkünlük göremiyorum. Üzülüyorum, biz bu dünyadan göçtüğümüzde yapayanlız kalmasın. Eşim 2 kardeş dedim ya, 3 ay oldu artık bayramda-seyranda görüşüyor. Küs değil ama artık bıktırdı adamı. Benim tercihim değil ki, ben seçmedim kardeşimi diyor. Kendinden bir soğuttu ki adam. Yani örnekler çoğaldıkça durumlar değişiyor. Yani sonuca gelecek olursam; mevlam ne verirse hayırlısını versin. Düşman olacaklarına tek olsun iyidir. Haa olsa ve sırt sırta verseler bu daha güzel olur. Kardeşten öte can yok derler, öyle gerçekten.

dün eşim dedi ki,40 yaşında falan hamile kalsan nasıl olur? :KK53:oldu dedim başka??
şu an o da istemiyor zaten de,bakıcı falan da işten ayrılınca o da sıkıntılandı haliyle,yeni bebğin bu işleri çok zor geliyor ona da..
bu arada ben 36 yaşında oldum,bir de göstermiyorsun en fazla 30 diyorlar ,iyi de fizyolojik yaş başka birşey yani..
eşime göre de ,o zamana kadar kendi şirketinin işleri oturursa,benim çalışmama gerek kalmaz,ya da kendi ,işimi kurarım istersem,o zaman rahatça bebek yapabiliriz..
40 yaşımdan sonra da istemem heralde..zaten annem 43 yaşında menapoza girmiş,benimki ne malum..
o zaman diyor bizim 2.çocuk zor iş diyip kapattık konuyu..

Hayır benim anlamadığım konu; yerine gelince bakamıcağın çocuğu doğurma diyenler şimdi kardeş şart Allah verir rızkını diyor. Günümüzde insanlar kendine bile bakmakta zorlanırken kardeş kardeş diye tutturup çocuk doğurmak bana pek mantıklı gelmiyor. Sizin için söylemiyorum konu sahibesi lütfen üzerinize alınmayın ama doğurup doğurup sokağa salanlara çok kızıyorum. Sonra ah benim çocuğum neden uyuşturucu kullanıyor, neden böyle asi oldu. Herkesin kendine göre bir yaşam biçimi, hayat standartları vardır. Eğer hazır değilseniz tüm ilginizi şuanda çocuğunuza verin, iki çocuk olup yeterli standartları sağlayamamaktansa emin olun böylesi çok daha iyi.

Bir oglum var.ikinci bir cocuguda asla dusunmemistim.gecen yil krese gitti oglum.ordaki kalabaliga alistigi icinmidir nedir bu yazin basindan beri kardes diye tutturdu.hatta koskoca bir yastikla geziyo evin icinde.kardesiymis..bu yil okula basliyo.belki gecer diye umit ediyorum.yasim genc olsaydi sirf o istedigi icin bile dogurabilirdim.gecen gun disardan geldi.artik ne olduysa kapatti kendini odaya agladi.kardesi olsaymis oda kardesini korurmus
velhasil yasiniz musaitse yenmeye calisin korkularinizi.sizi bilmem ama cocuklar yanlizligi pek sevmiyo

Benimde annem tek kardeş anne ölmüş ve anneanne büyütmüş. Içinde çok fırtınalar kopmuş hayatta tek başına baba görmemiş hala da aynı ve çok içine oturmuş ki biz 5kardeşiz hemde 5kız kardeş. Ben çok kardeş olmayı seviyorum çok farklı bi duygu gerçekten hele ki en küçüğüyle aramda 19 yaş olmasına rağmen :-)
Ama Anne baba için sizinde dediğiniz gibi büyütmek okutmak zor ama çocuk açısından iyi.
Çok zor bi karar gerçekten hakkinizda hayırlısı olsun.

kardeş kelimesi bile benim içimi titretmeye yetiyor.. biz 3 kardeşiz.. en büyükleri benim.. bundan 10 sene önce yani ben 10 yaşlarında falanken babam bizi bırakıp gitti.. başınızın çaresine bakın dedi resmen.. annem ve kardeşlerim dedemizin yanına yerleştik.. biz çocuk halimizle birbirimizin yaralarını sardık.. sokakta babası ile oyun oynayan çocuk gördüm mü böle bakakalırdım.. küçücük başıyla benim o halimi görüp ablaa şurda ki markete veya başka bi yere gidelim die beni ordan uzaklaştıran yine benim gibi babasız olan kardeşimdi.. veya annem hastane yatağında yatarken, kardeşimin ona bişey olursa ben naparım die ağlamalarını teselli eden bendim.. benim düğünümde erkek kardeşim henüz 18 yaşında olmasına rağmen, eşimin kulağına onu üzersen karşında beni bulursun diye fısıldayacak kadar sahiplenirdik birbirimizi.. tek başıma olsaydım altından kalkarmıydım bilemiyorum.. şimdi yeri gelio annemden bile yakın oluyor benim kardeşlerim.. kardeş candır..

Back
X