• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk şart mıdır ?

Merhaba çok sevgili hanımlar..

Ben artık iyice psikopata bagladım..

Dün eşim istiyorum kız okula başlıyor bu sene artık bu fikre alış kontes ölüp gittigimizde onun akrabaları dışında kimsesi olmayacak akraba ile kardeş farklıdır dedi ve ben sessiz kaldım sonra odaya bir hışımla girerek olmaz dedim doguracak olan benim istemiyorum diye atarlandım adam öyle kumanda elinde suratıma saf saf baktı ve delirdin mi dedi ?

Yatak odasına girdim agladım,agladım,agladım...Buna mı agladın be kızım ? diyeceksiniz belki..Hayır tabiki sadece buna değil içimde biriktirdigim tortularımı gözümden yaş yolu ile boşaltma gayreti belkide neyse bunu geçelim..

Asıl mesele

Niye böyleyim ? Niye bu kadar tepkiliyim ?

4 kardeş olup kedi köpek gibi birbirimizi ufaklık zamanlarımızda yedigimiz için mi ?

Hamilelik sırasında yaşanması muhtemel olan bebek anomalileri mi ?

Maddi olarak yetememe korkusu mu ?

Diyorum daha bir evim bile yok..Burası İstanbul 2.bir çocuk ciddi anlamda masraf demek benim için..Lütfen anneligi maddiyatla ölçüyor bu ne biçim kadın demeyin aklıma takılıyor işte elimde değil..

Ben mali muşavir olarak sınavlara hazırlanmak istiyorum daha..Bir sürü planım var kendime göre..

Ehliyet kursuna gidecegim,kanun ya da gitar ögrenmek için kurslara gidecegim

İşten çıkıyorum bu sene kızımın okul meselesi yüzünden bir sürü kitap alıp okumak gezmek tozmak kızımla faaliyetler eşliginde eglenmek istiyorum..

İlk gebeligimde çok kilo aldım ben 49 ile hamile kalıp 80'e yakın bir kilo ile doguma gittim ve sezeryanla kucagıma aldım göbegim türkiye'nin fiziki haritası gibi artık takmamayı ögrendim desem de tabi aynalarla pek barışık olamıyorum maalesef..Göbekten yukarısı ile hemhal olunca koy g... gitsin sen annesin artık olacak o kadar diyerek zügürt tesellisi veriyorum kendime..

4 ay boyunca lohusa depresyonundan çıkamadım dezavantajım ailem uzakta idi..Tek basına büyüttüm ben kızımı tabi bu benim için hiç kolay olmadı ama başardım hamdolsun..

Artık sürekli bana annem babam hariç ailemin bütün efradı 2.çocuk için ikna yöntemine girişti..Telefonlaşıp halini hatrını sordugum ve çok deger verdigim halalarım teyzelerim bana sürekli kızımın bir kardeş ihtiyacının oldugu telkinleri ile beni sürekli gazlıyor..

Sonrası ?

Muamma ! Yok işte ben gerçekten neyi isteyip neyi istemedigimi bilmiyorum artık..

Tamam kardeşsiz kalmasın kızım ama ya benim korkularım ?

Nasıl yapmalıyım hanımlar..

Nasıl gider benden bu korkular ?

Düşününce neden olmasın olabilir dedigim şey için ertesi gün asla olmaz dememeyi nasıl başabilirim.

Deneyimlerinize,düşüncelerine ihtiyacım var..

seni biraz seninle bıraksınlar ailenin bütün ferdi neden 2. çocuk için seni ikna ediyorlar ki. biraz inatçı bir yapıya da sahipmişsin gibi geldi bana.

ben tek çocuğum. rahatım mutluyum. annemin ve babamın kardeşleri varda ne işe yarıyorlar derim. ama bir kardeşim olsun da isterdim
bakkala çakkala o gitsin. sinirlenince annem yerine ona bağırayım . hırsımı alayım tartaklayım :KK48:
bunlar için bir kardeş istememin yanı sıra dertleşecek biri olsun isterdim gece dışarı çıkalım beraber olalım vs.
ama ben tek çocuk olduğumdn dolayı çok arkadaşım vardır. evde dört duvar arasında tek duramıyorum sürekli dışardayım bu da tekliğin verdiği bir şey olabilir.

toparlamak gerekirse kardeş bencede şart ama siz psikolojikmen kesinlikle hazır değilsiniz bu şekilde yapmayın. inada da bindirmeyin ailenizle konuşun sizi serbest bıraksınlar ve bu şekilde sağlıklı bir karar vermek istiyorum deyin bencee

bu arada kızınız kaç yaşında? siz kaç yaşındasınız? evlliğinz kaç yıllık bunlarda önemli tabi
anladığım kadaryla ev hanımısınz...

seni biraz seninle bıraksınlar ailenin bütün ferdi neden 2. çocuk için seni ikna ediyorlar ki. biraz inatçı bir yapıya da sahipmişsin gibi geldi bana.

ben tek çocuğum. rahatım mutluyum. annemin ve babamın kardeşleri varda ne işe yarıyorlar derim. ama bir kardeşim olsun da isterdim
bakkala çakkala o gitsin. sinirlenince annem yerine ona bağırayım . hırsımı alayım tartaklayım :KK48:
bunlar için bir kardeş istememin yanı sıra dertleşecek biri olsun isterdim gece dışarı çıkalım beraber olalım vs.
ama ben tek çocuk olduğumdn dolayı çok arkadaşım vardır. evde dört duvar arasında tek duramıyorum sürekli dışardayım bu da tekliğin verdiği bir şey olabilir.

toparlamak gerekirse kardeş bencede şart ama siz psikolojikmen kesinlikle hazır değilsiniz bu şekilde yapmayın. inada da bindirmeyin ailenizle konuşun sizi serbest bıraksınlar ve bu şekilde sağlıklı bir karar vermek istiyorum deyin bencee

bu arada kızınız kaç yaşında? siz kaç yaşındasınız? evlliğinz kaç yıllık bunlarda önemli tabi
anladığım kadaryla ev hanımısınz...
Hayır çalışıyorum kızım 6.5 yasinda bende 30 yasimdayim 9 yıl oldu bugun evleneli :)

Hayır çalışıyorum kızım 6.5 yasinda bende 30 yasimdayim 9 yıl oldu bugun evleneli :)
kurslara gidicem deyince çalışmıyorsunuz diye düşündm valla bir çocuk ve eşle iyi yetiştiriyorsunz bence:KK48:
ben bekarım bu arada
bence de erteleyin şu an hazır değilsniz
ayrıca gençsiniz kızınz da bu sürede iyice büyür sorumluluğu azalır ve rahat edersinz diye düşünüyorum.
olsunda zamanı önemli değil bencede
zaten 1 tane varmış Allah bağışlasın

Merhabalar.. Sizi çok iyi anlıyorum.. Zaten millete laf lazım.. Bekarsındır, ne zaman evleneceksin diye sorarlar.. Evlenirsin, çocuk ne zaman diye sorarlar..
Çocuk yaparsın, ikinci ne zaman diye sorarlar.. Bu bir kısır döngüdür, uzar gider...
Burada önemli olan sensin.. Sen kendini yeterli görmüyorsan psikolojik ve maddi olarak düşünmezsin..
Bu senin en doğal hakkın.. Zaten kızın yalnız kalmayacak ki..
Okulda arkadaşları olacak.. Sosyal çevresi olacak.. Büyüdüğü zaman da hayat arkadaşını bulur..
Yani kardeş çocukken güzel oluyor.. Büyüdüğün de herkesin kendine göre çevresi olacak..
Benim bir kardeşim var erkek benden 3,5 yaş küçük..
Hiçbir paylaşımımız yok.. Çocukken de böyleydi..
Yani olmasa da olurdu..

ki zaten yaşınızda gençmiş.. 30 lu yaşlarındaymışsınız yeni gördüm..
Geç kalınmış bir durum da yok... Şuanda istemezsiniz ama 5 sene sonra belki düşünürsünüz...
Eşinizden bence zaman isteyin..

Valla bekar bir insan olarak evli ablalarıma ahkam kesmek istemem ama şu kardeşine kulak verirsen çok sevinirim :)

Ben tek çocuğum..Annemler istemediklerinden değil de benden sonra bazı sağlık sorunları nedeniyle hamile kalması yasaktı..Hep abi ya da abla istemiştim ama ilk çocuk olarak zaten en başta kaybettim..2.çocuk şart mıdır ? Eğer bakamayacağınızı düşünüyorsanız ya da kendinizi ve vücudunuzu hazır hissetmiyorsanız tabiki sizin bileceğiniz iş ama imkanınız ya varsa özellikle kilolarınızı bahane edip böyle bir şeyi çocuğunuzun elinden almanızı hiç istemem..

Tek çocuk olmak zordur..İçinde paylaşacağın çok sevgin vardır ama paylaşabileceğin biri yoktur.Kedi köpek gibi kavga ederdik kardeşlerimle demişsiniz..İnsan yeri geliyor onu bile özlüyor arkadaşlarımdan görüyorum..Biriyle delice kavga edip saat geçmeden birbirlerini bağırlarına basmak nedir bilemedim..Kardeş sevgisi çok uzak bir sevgi bana hiç tadamadım çok yazık..Başka bir yere taşınırsınız, çocuğunuz hemen arkadaş bulamaz yapayalnız kalır...memur çocuğu olarak çok yaşadım bunu..Kardeşi yok diye arkadaşlarını kardeşi olarak görür öyle davranır..Alacağı herhangi bir kazık onu çok yaralar..İleride ne hala olacağım ne teyze..Eşinizi de bir konuda çok haklı görüyorum..Akrabalar görünürde can ciğerdir ama Allah korusun size bir şey olsa çocuklarınızın birbirlerinden başka kimseleri olmayacaklar..Yaşları ne olursa olsun yanında kanından canından birinin olması apayrıdır diye düşünüyorum..Açıkcası çok düşünmüşümdür Allah korusun aileme bişiy olsa ben naparım diye..Kalabalık hayatta yalnız kalmaktır tek çocuk olmak..

Son karar sizin tabi ama 21 yaşına gelmiş bir kızın ağzından tek çocuk olmak ne demektir bilin istedim.Kendi kanımdan birinin düğününe gitmeyi, yiğenimin olmasını, ona oyuncaklar almayı,bana teyze/hala denmesini çok isterdim..Kısmet değilmiş..Allah izin verirse de ilerde kendi çocuğum olursa kesinlikle tek bırakmayacağım..Kendim öyle bir çocuk değildim ama genelde tek çocuklar şımarık ve bencil olurlar paylaşma nedir bilmezler..Benim içimde paylaşmak istediğim çok sevgi vardı elim de gönlüm de boldu şükürler olsun ama genelde çocukların paylaşmayı öğrendiği yer ailedir, kardeştir :)
Bu da benim görüşürüm tabi :)

Umarım kendiniz ve aileniz için en doğru kararı verirsiniz...

Kardeş candan da ötedir yaaa. Bilmiyorum eger abilerim ablalarim olmasaydi su hayatta beni pek de bi sey mutlu etmezdi. Onlar benim mutluluk kaynagim. Insan kardesini egitimin de zenginliğin de her seyin dr önüne koyuyor. Çünkü disarda biri size kizdiginda sizi koruyan bi abla abiniz vardir. Annenin babanin duymayacagi seyleri paylaşacak bir abla ve abinin olmasi kadar güzel bir duygu yoktur bana göre. Onlarin hepsj benim canım canım. Rabbim onlarin yokluklarini gostermesin.
Bence bazı seyler ertelenmemeli.. tabi ki siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olur insallah. .

bir tek çocuk olarak fikrimi söylemeden edemedim. kardeşler güllük gülistanlık geçinecek, bir ömür birbirine destek olacak diye bir kaide yok öncelikle. annem de babam da kardeşleriyle görüşmüyorlar misal, yarardan çok zararları dokundu çünkü. ve ben, halimden daha memnun olamazdım, yoğun sevgi ve ilgiyle büyütüldüm, ailem güçleri yettiğince istediklerimi yaptı, iyi okullarda okuttu, maddi manevi doyuma ulaştım. eminim bir kardeşim daha olsaydı bu rahatlıkta büyüyemezdim ve zaman zaman haksızlığa uğramış hissederdim kendimi. kardeş demek, ilginin, sevginin ikiye bölünmesi demek bir nevi. maddi konulara değinmeme dahi gerek yok, her şeyin ateş pahası olduğu bir devirde yaşıyoruz.

ayrıca hayalleriniz varmış, yapmak istedikleriniz varmış, bunları erteledikçe mutlu olamazsınız ki? ikinci çocuk fikri şiddetle ağlayacak kadar size uzak geliyorsa, unutun gitsin. zaten bir kere yaşamışsınız anne olma duygusunu, içinizde ukte olarak da kalmayacak. eşinizle, bütün sevgi ve ilginizi tek evladınıza vererek mutlu bir yaşam sürersiniz, ne güzel.

SİZİN YERİNİZDE OLMAYI O KADAR ÇOK İSTERDİMKİ.BENİMDE 4 yaşında bir kızım var ve 2. çocuk olması için can atıyorum.ama bende sorumlu bir anne gibi düşündüğümden maddi acıdan yetemem diye yapamıyorum malesef ama.su an biri çıkıp borçlarımı ödese ona sonsuz kere dua edip hemen çocuk yapardım çocuk hayır bereket ve mükemmel bişey.tarif edilmez bir duygu annelik ahhh ahhh ikinci anne olmak için dua ediyorum o günleri göster yarabbb

ikinci cocuk ucuncu vs vs vs
onemli olan maddi ve manevi olarak bakabilecek ve yetecek msiniz
bunlari dusunmeyerek cocuk yapiyor herkes
ve sunada inanmiyorum illa kardes olsun destek olsun vs
6 kardesim destek köstek neyse
esimle aram bozukken bosanirsam baslarina kalacagim diye ödleri koptu
ben esimle sikintilarimi anlattigimda bosanmak istedigimi söyledigimde
birkac gun sonra kimse lafini bile etmedi
aylar yillar oldu kimse ne durumdasin demiyor konuyu acmiyor
bosversene
daha bir suru sey
kardes falan sans yani

ha sen ben ikinciyi coook istiyorum
bakarimda
sevgisini veririm de
okuturum da vs diyorsan yap tabi

benimde bir cocugum var
ama bir cocuk bile yordu
bu buyusun diye bekliyorum
yoksa bir daha hamile kal hersey hoop en bastan #
yok ya cok zor
zaten tek maas
ve ev yok
yani bunu buyutelim okutalim diyoruz
onunda kardesi olmazsa olmaz iyi arkadaslari olur
akli olur fikri olur beyni olur

Bu konuya yazmadan geçemedim
Aslında ben de soruyorum 2. çocuk şart mı diye ama çok farklı açılardan

Birinci çocuğu çok zor yaptım asla çocuk istemeyen biriydim
Tamamen desteksiz yalnız, uykusuz, yorgun çoook zor zamanlar geçirdim
Henüz kızım bir yaşında ama resmen içimdeki anaç ortaya çıktı
Kızıma bakınca mümkün olsa tüm zorluğuna rağmen ben bundan 10 tane daha yaaprım diyorum:))

Ancak gel gelelim kendi kardeş tecrübem korkunç
Kesinlikle görüşmüyoruz ve asla da onla görüşmüycem
Kardeşim beni hiç sevmedi ergenlikten bir çıkamadı
Ne yaptıysam iletişim kuramadık
Abla olarak hep arkasını topladım neler yaptım anlatmak dahi istemiyorum
Ama ne yaptımsa olmadı en son pes ettim benden nefret ettiğine kanaat getirdim ve bıraktım
İşte bunları düşününce kızımın da böyle bir tecrübe yaşamasından korkuyorum

kusura bakmayın konunuza çok uzun kendi hikayemi yazdım ama
Sizin için diyebileceğin şu tabii ki ne demişler kötü örnek örnek olmaz
Ama çocuğumun kardeşi olsun yalnız kalmasın düşüncesi doğru değil
Eğer çocuk yapacaksanız bu düşünce motivasyon kayağınız olmasın istedim kendimce

Arkadasim ben tek cocugum ve keske bir kardesim olsaymis
Hersey benim sirtimda evliyim ileride kimse yok esimden baska o da hayat bu belli olmaz.
Cok sukur annem babam hayatta ama gecen sene babam ameliyat oldu herseye tek kosturdum bu sene ben saglik durumu gecirdim annem olmasa yanmistim
Etrafimda kardesi olanlara oyle ozeniyorum ki evimi tek basima dizdim her alisverisime arkadaslarimla ciktim ama arkadas akraba bi yere kadar insanin kendisini yanliz hissetmesi kadar kotu bir his olamaz annemle babamda cok pismanlar su an

Oooof beni anlattın be canım
Eşimde 2. Çocuk derdinde özellikle kız istiyo paşam.(sipariş)
Ben oğlum Üniversitesi kazanır ben istanbuldan giderim diye hayal kuruyorum mesela ilerisi için(oğlum henüz 9yaşınd) ee Ayşe nolcak diyo (henüz doğmamış kızı Ayşe hayali kızı)
Sürekli 40 yaşına geldim kızım bana dede mi diecek diyo
Hep bi bebek konusu geçiyo
Rüyalarımda kendimi hamile görüyorum sıçrıyorum

Ben 2. Çocuğu istemiyorum
Bilmiyorum çocuk bakabilecek gibi hissetmiyorum kendimi

Kilo alıyosun(bende 50 ile hamile kalıp 73 ile doğuma girdim)
Bende de o haritalardan var bikiniyi unuttum bile çocuğum olduktan sonra
Doğum yapıyorsun lohusalık var
Eve bağlanıyorsun
Zombi gibi oluyosun
Gece uykularının içine ediliyor
Eş hep yorgun oluyo
Yürümeye başlıyo dökmesin düşmesin diye dolanıyorsun
Biraz büyüyor okul derdin başlıyo

Ben 1 tane yaptım büyüttüm yeter diyorum eşime izah edemiyorum dinlemiyo bile
2 senedir var daha var daha geçiştiriyorum.
Şuan bile masrafları yetiyo
Okulu,servisi,kursu,eksikleri..
Büyüdükçe masraf ve istekleri artıyo zaten.

Rahatımıda düşkünüm ayrıca

Belki yanlışım bilmiyorum ama tek olsun rahat büyüsünden yanayım

Kardeşi olupta kedi köpek gibi olanlar bolca var örnek eşimin kardeşleri.
Benimde 1 tane kardeşim var yüzünü gördüğüm yok işi düşerse uğrar arada kaldıki bana destek olcak kendine baskında amAn kalsın desteği.

Back
X