2. Çocuk

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
direk konuya girip sizin de düşüncelerinizi almak istiyorum kafam çok karışık

Eşim memur ben de özel bir firma da muhasebe,satış , satın alma ... vb işler yapıyorum 5,5 yaşın da bir kızım var bu sene 1. sınıfa başlayacak ve ben 2. çocuğu bu aralar çok istiyorum sorun şu ki geçmişte o kadar çık maddi sıkıntı yaşadım ki ikinci çocuk için kaygılarım var ev aldık kredi ödüyoruz 5 senemiz kaldı 1300 tl araba aldık onun da 3,5 senesi kaldı ayda 1450 tl eşim 4450 tl maaş alıyor maaşından kalan 1700 tl onun da 1000 tl si karta kalan 700 tl bu şartlar altın da 2. çocuk yapılır mı ?

Bence yapılmaz. Tüm borçlar bitene kadar değil belki ama 1-2 sene bekleseniz, maaşlarınıza az da olsa zam gelince eliniz daha rahatlar.
Siz ne kadar maaş alıyorsunuz?

hımm ama şöyle de bir şey var 10.000 e yakın doğum parası 6000 tl de tazminat doğum sonrası iş yeri ile anlaşmalı işten çıkartılıp işsizlik maaşına bağlanma gibi durumlarda var ama bilemiyorum ya off kafam karıştı

biraz para biriktirin şimdiden.harcamalarınızı azaltmaya çalışın. kendi maaşınızı katmamışsınız zaten.

para tabiki önemli ama zaten minik bebğin çok masrafı olmuyor evliliğiniz iyi gidiyorsa yapın derim.

2. bebek olunca çalışmayacağınız için sanırım kendi maaşınızı katmadınız.
Şu an kazandığınız tüm parayı biriktirseniz 1 yıl boyunca. Bebek ele avuca gelene kadar size destek olur.

evet doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum 10 senedir yıllık izin bile yapmadan çalışıyorum çok yoruldum

Yerinizde olsam dediğim gibi bebek doğana kadar maaşıma hiç dokunmam, bebek doğup da yasal icin bitince tazminatımı alırım. 2-2.5 yaşına gelince de işe geri dönerim. Bu birikim sizi rahat ettirir dönüşe kadar. Zaten o arada araba borcu biter.

Ben hesabi anlamadim. Kredileriniz toplam 2.700 degil mi? Sizin maasiniz onu odese esinizin maasi ile rahat gecinirsiniz.
Ucretli dogum iznini kullanin sonrasinda da uygun bir bakici tutarsiniz.

devlette çalışmıyorum malesef max 4 ay iznim var ve doğum sonrası çalışmayı hem düşünmüyorum hem de istemiyorum

Bir yil tum maasinizi tek kurusuna dokunmadan biriktirin, hem tek maasla nasil kosullarda yasayacaginizi gormus hem de isten ayrilinca zor zamanlarinizda sizi idare edecek parayi biriktirmis olursunuz.

3 ay bu öneriyi yapmam mümkün değil çünkü aylık 500 tl lik bir günüm ve 500 tl lik eşya taksidim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…