- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 63
- 32
- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
O zaman yukarida bir yorum vardi 1 yil kendi maasina dokunma birikim yap. Hamileyken de insallah tabi calisabildigin kadar calis 4 ay iznini kullan sonrasinda da cik isten. Tazminat alabiliyorsan hem birikimin hem tazminatin sizi rahat gecindirir.devlette çalışmıyorum malesef max 4 ay iznim var ve doğum sonrası çalışmayı hem düşünmüyorum hem de istemiyorum
3 ay bu öneriyi yapmam mümkün değil çünkü aylık 500 tl lik bir günüm ve 500 tl lik eşya taksidim var
Anladığım kadarı ile çok uzun vadeli düşük ödemeli kredi borcuna girmişsiniz.
Bence kredi ödemenizi yapılandırın. Gelirinize göre daha yüksek ödeme yapabilirsiniz.
3.250 + 3.250 olmak üzere 6.500 gelirimiz var. Geçen yıl ev borcuna girdik.
Gözümüzü karartıp 5 yıl vadeli ödeme planını tercih ettik.
mevcut bankadan kredi kartı, bes, ve otomatik talimat hizmetleri ile oranlarda 7 puan düştü ve bence oldukça karlı bir alışverişti.
Aylık 3000 TL ye yakın kredi ödememiz var. Kredi kartını kontrollü kullanıyoruz.
Bir şey alacaksam önce k.kartını kontrol ediyorum bitecek olan taksit varsa ona göre hareket ediyorum.
Çok şükür boğazımızdan hiç kısmadık, Ama fark ettik ki ne kadar çok müsriflik yapıyormuşuz.
İnsan borca girince önceliğini oraya veriyor ve fuzuli harcamalardan sakınıyor.
Bu arada benimde kızım 5,5 yaşında özel bir ana okuluna gidiyor.
Bu yılda oraya gidecek. ilk okulu bir yıl erteledik. Ve ben Allah nasip ederse 2. bebeğimi bekliyorum.
Önceliğim tüm izin haklarımı talep etmek. Olur da çıkışımı verirlerse alacağım tazminat ve doğum parası v.s. 1 senelik kredi borcuna fazlasıyla tekabül ediyor.
Ona hiç dokunmadan bankaya ön ödeme yaparım. Eşimin maaşından da o bir yıl içerisinde birikim yapmaya çalışırız.
Alacağım işsizlik maaşı ile de idare ederiz diye düşünüyorum.
O zaman yukarida bir yorum vardi 1 yil kendi maasina dokunma birikim yap. Hamileyken de insallah tabi calisabildigin kadar calis 4 ay iznini kullan sonrasinda da cik isten. Tazminat alabiliyorsan hem birikimin hem tazminatin sizi rahat gecindirir.
Hem de birikim yaptiginiz sure boyunca tek maasla nasil gecinebildiginizi gorursunuz.
Bu arada bebis buyur krediler biter. Siz de dinlenmis olursunuz. Sonra ister calisirsiniz ister calismazsiniz. Ama ben calismaniz taraftariyim cocuklarin masraflari yillar gectikce artar. Onlarin istediklerini alabilmek tatillere goturebilmek; gezmek isteyince benzin parasinin, disarida icilen bir kahvenin hesabini yapmadan gezdirebilmek paha bicilemez:)
+12.çocuğu bırak, kızınız okula başlayacak 3 kişi bile zor geçinilir 700 tl ile.
Evet maalesef özelde çalışıyorum.özel de mi çalışıyorsunuz siz de acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?