2.çocuk

Kızlar yaptığım testlere bir bakıp yardımcı olur musunuz daha adetime 8 gün var ama ben dayanamayıp test yaptım sizce var mı

Eklentiler

• IMG_20191224_135842.webp
    IMG_20191224_135842.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20191223_073952.webp
    IMG_20191223_073952.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20191222_144327.webp
    IMG_20191222_144327.webp
    34,4 KB · Görüntüleme: 60
Ne alakası var ya . İlk hamileliğimde klomen kullandım kızım oldu. Şimdi yine hamileyim plansız oldu ve erkek 😂 işyerinizin yakınına taşınıp ikinci çocuk yapabilirsiniz bence. Kardeş olsa iyi olur.

Eski konulardan dem vurmak gibi olacak ama sizin eşinizle anlaşamadıgınıza dair bir sürü konunuz var, hatta aynı evde iki yabancı gibi yaşayabilir mıyım diye konu açmanızın üzerinden çok geçmedi diye hatırlıyorum.

Tüm sorunlarınızı çözdünüzde 2.cocuğu düşünmeye başladıysanız ne ala tabi.

Ben çocuk konusunda şartların maddi olarak mükemmel olmasını savunan, ikinci çocuk olunca ilkine haksızlık olduğunu, ilgi bölünmesi yaşadığını falan düşünen biri değilim. Çocuk için en önemli şeyin huzurlu bir aile ortamı, birbirine her anlamda destek anne babanın olduğunu düşünüyorum. Onu sağlayabiliyorsaniz düşünebilirsiniz tabi ki.
çocuk yapmanın evlilikteki sorunları çözeceğine inanılıyor çünkü

çocuk yapmanın evlilikteki sorunları çözeceğine inanılıyor çünkü
Tam aksine.. Çocuğun ilk 3 yıl evliliği yıprattığını düşünüyorum.. Ama yine de oğluma kardeş yapmalı mıyım acabası var.. Sandığınız gibi biri değilim gayet bilinçli Bi anneyim aksi takdirde oğlum 3.5 yaşında zaten düşünmeden yapmıştım bu süre zarfında..

Hayır tedavi ile olsun olmasın erkek spremleri daha hızlı, kız olanlar geriden geliyor diye biliyorum.. Giden erkek spremleri gittiği an orada gelişmiş Bi yumurta olacak ama normal olduğunda belki ertesi gün olgunlaşacak o yumurta ve kız cinsiyetini belirleyen sperm hücrelerine kalacak..
Hayatımda ilk defa böyle bir şey duydum

Günaydın kızlar....pcos hastayım normal yolla gebelik olmadı, tabi Allah ın takdiri belki zamanla olurdu bilemiyorum ama ben tedavi uyguladım yumurta gelişimi ve takibi sonrasında çatlatma şeklinde ve çok şükür dünya yakışıklısı Bi oğlum var, Allah tüm isteyenlere nasip etsin...Çalıştığım ve bakıcı konusunda zorlandığım için 2.yi uzun bir süre ertelemiştim.. Evime 1 saat uzakta iş yerim ve çalıştığım kuruma kreş yapılacakmış, şimdi ben böyle Bi imkan varken sizce 2.yi yapmalı mıyım.. Oğlum da şu an kreşe gidiyor zaten.. Getir götür 1 saat yol sizce fazla mı... Bu arada tedavi ile olunan durumlarda ilişki günü verildiği, yumurta çatlama günü belli olduğu için, erkek cinsiyetini belirleyen spermler daha hızlı hareket edip hali hazırda tedavi ile büyüyüp onu zaten çatlatılmış Bir şekilde bekleyen yumurtaya kavuşacağı için yumurta geliştirici iğne ve çatlatma iğnesi kullandığım her durumda eğer gebelik oluşursa erkek mi olacak.. Yumurta geliştirici tedavi veya aşılama sonrası kız bebek dünyaya getiren var mı.. Allahım öncelikle sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin.. Ama Bi oğlum olduğu için ve kız çocuklarını da sevdiğim için ne yalan söyleyeyim Bi de kızım olsun isterim,bu konuda tecrübelerinizi aktarabilirseniz mutlu olurum..
Maddiyatınız yeterli mi?
Mesela ne kadar?
Manevi olarak 2 çocukla ilgilenecek mısınız?
Bence bu devirde 2.cocuk olması için hem maddi hem manevi ortanin üstü yeterlilik olmalı.
Çünkü hem masraf olarak hem ilgilenme olarak 1 çocuk ile 2 çocuk arasında fark var.
Her kadın çoğunlukla şartları müsaitse anne olmak ister. Fakat 2 evlat sahibi olmak şu pahalılıkta geçimi çok zorlayabilir. Bir de olayın manevi boyutu var.
Diyelim siz 7 de eve geliyorsunuz 11de yatıyorsunuz.
1 saat kendi zamanınız olsa 2 çocuğa kalacak 3 saat. Yani çocuk bası 1.5 saat bence çok az.

Yani 2. Çocuk için tüm parametrelere bakılmalı.

Merhaba, bahsettiğiniz gibi Y kromozomu taşıyan spermlerin daha hızlı olduğuna yönelik bir teori var, fakat tedavi ya da aşılama ile olan hamileliklerin tamamında erkek bebek olacağının işareti olarak düşünmek doğru değil, bu yalnızca bir teori. Onun dışında kreşe bir süre devam edip memnun kalıp kalmama durumunuza göre fikrinizi gözden geçirebilirsiniz bence de.

Maddiyatınız yeterli mi?
Mesela ne kadar?
Manevi olarak 2 çocukla ilgilenecek mısınız?
Bence bu devirde 2.cocuk olması için hem maddi hem manevi ortanin üstü yeterlilik olmalı.
Çünkü hem masraf olarak hem ilgilenme olarak 1 çocuk ile 2 çocuk arasında fark var.
Her kadın çoğunlukla şartları müsaitse anne olmak ister. Fakat 2 evlat sahibi olmak şu pahalılıkta geçimi çok zorlayabilir. Bir de olayın manevi boyutu var.
Diyelim siz 7 de eve geliyorsunuz 11de yatıyorsunuz.
1 saat kendi zamanınız olsa 2 çocuğa kalacak 3 saat. Yani çocuk bası 1.5 saat bence çok az.

Yani 2. Çocuk için tüm parametrelere bakılmalı.
Kreş aciliyormus işte kuzum 100 parametreden 99 u tamamdir konu sahibine göre :)

bahsettiğin yolla gebelik takibi ve yöntemini bilmiyorum.
ama 2. çocuğu yapmalı mıyım gibi bir sorun mevcutsa bütün yaşayacağın ve çocuklarının da yaşayacağı bu getir-götür-çalışan anne/bekleyen çocuk-bakıcı vs dertlerini göz önüne almadan sadece çocuğuna kardeş sana da 2. çocuk olmalı şeklinde bi olaya girme derim.
sevet çocuklar bir şekil büyüyor ama o şekillerde yıpranan hem anneler hem çocuklar oluyor.
şahsen ben mevcut evladıma bile zaman olarak yetemediğimi düşünürken 2. çocuk benim için çooooooooookkk uzak bi kavram. ve maddi/manevi rahatlığı olmayan herkese de 1 tane yeterli diye düşünüyorum.
tabi hayat sizin karar sizin.

bende öyle düşünüyordum
12 yaşındakı kızım oyuncak bebegını gerçek bebegı öper gibi öperse ,
kalbine saplanan bıçak sırtından çıkar ,

ozamanlar dogurmadım şimdide olmuyor ,kısmet

benim bildigim kiz cocuk spermleri daha hizli ilerler ama bununla alakasi yok bu durumun ben asilama ile hamile kaldim ve cocugum kiz
maddi durumunuz el veriyorsa maddi manevi bakabileceginize inaniyorsaniz kardes guzel şey

bende öyle düşünüyordum
12 yaşındakı kızım oyuncak bebegını gerçek bebegı öper gibi öperse ,
kalbine saplanan bıçak sırtından çıkar ,

ozamanlar dogurmadım şimdide olmuyor ,kısmet

offf yapmayın ya. kalbine saplanan bıçak felan.. çok ama çok ajite bunlar. tamam siz öyle düşünüyor olabilirsiniz size saygı duyuyorum, çocuk isteyenlere de saygı duyuyorum ama herkes çok anne olacak, her çocuk kardeşsiz olmaz kriterleri bana uymuyor. ben mevcuta yetemiyorum. evladıma kanalize olsam kendim eksik kalıyorum, kendime odaklansam evladım eksik kalıyor gibi vicdan yapıyorum. ve bunu bir daha yaşamayı hiç mi hiç düşünmüyorum.
isteyen bencil diyebilir açıkçası bu da çok umrumda değil.
fakat ben nasıl herkese saygı gösteriyorsam çocuk olmazcılar da benim gibi düşünenlere böyle ajite cümleler kurmasınlar lütfen.. etkilendiğimden değil de çok sıkıcı oluyor.

Kreş aciliyormus işte kuzum 100 parametreden 99 u tamamdir konu sahibine göre :)
Sırf kreş için 2. Cocuk olmaz ki..
Hep bunlar toplumda kardeşsiz olmaz aman yalnız kalır diye diye söyleyenler yüzünden oldu. Tüm anneler korktu. Kardeşi olanlar da yalnız ki.. hatta gerekli abla abi desteği alamayanlar daha da yalnız..
Ben burada çok konu okudum.. keşke abim ablam kardeşim olmasaydı diye.
Yani hayatta hiçbir şey garanti değil.

Sırf kreş için 2. Cocuk olmaz ki..
Hep bunlar toplumda kardeşsiz olmaz aman yalnız kalır diye diye söyleyenler yüzünden oldu. Tüm anneler korktu. Kardeşi olanlar da yalnız ki.. hatta gerekli abla abi desteği alamayanlar daha da yalnız..
Ben burada çok konu okudum.. keşke abim ablam kardeşim olmasaydı diye.
Yani hayatta hiçbir şey garanti değil.
Hah hayatta hiçbir şey garanti değil. Çocuğuma yetemem, özel okullara yollayamam, yazın denize kışın kayağa götüremem, piyano desi aldıramamları tartmanın alemi yok bu belirsizlikte. Yarına çıkmaya garantisi olmayan fani şimdi hamile kalırsa 6 sene sonra ilkokul dönemi olacakları hesaplıyor. Bunlar biraz tuhaf geliyor açıkçası

İkinci çocuğu yapacaksanız, erkek olabilir düşüncesiyle yapın. Keşke herkes iki cinsiyetten de çocuk sahibi olabilse ama kaderimiz de ne yaziliysa onu yaşıyoruz. Ona bakarsanız, yumurtlama gününde beraber olup, kız çocuk sahibi olanlarda var.

Etrafımda ve nette gözlemlediğim kadariyla inanılmaz bir kız çocuk furyası var. Hatta kız çocuğu olanlar, erkek çocuk sahibi olanlara üstünlük taslar gibi bile konuşabiliyorlar. Arkadaşlar, ben de annemin kiziydim, ona hiçbir şey yapamadım. Hastalandı ve çocuğumu bile göremeden gitti. Abim ise varını yoğunu anneme harcadi. Kendini anneme adadı, evlenmedi bile. Evladın kızı erkeği olmaz. Evlat evlattir. Bunu kendime de söylüyorum. Sağlık ya. Sağlıklı olsunlar da, gerisinin ne önemi var ki. Kız çocuk olmaz, kız torunlariniz olur. Kız çocuk garanti çocuk, dost, sırdaş olacak diye bir kaide yok. Kız çocuğa çok anlam yüklemeye başladık ve bunu yaparken de erkek çocuklarını ne yazik ki çok aşağılamaya başladık. Bugün bir sitede erkek çocugu için, evde hayvan mi besliyorum belli değil yazmis birisi. Öyle üzüldüm ki. Benim de bir oğlum var ve o kadar narin, sevecen, insancıl bir bebek ki, bir tane daha böyle bebeğim olsa inanın üzulmek bir yana sevinirim. Bunlari bir zamanlar kız çocuk için konu açmış biri söylüyor.

2. çocuk için sizin şartlarınızı biz bilemeyiz. en iyisini siz kendiniz bilirsiniz.ikinci çocuk sırf kardeşi olsun diye yapılmaz bence. o da ayrı bir birey olacak. aşılam tedavi durumunu da en iyisi bir uzmanına sorun derim.

Hah hayatta hiçbir şey garanti değil. Çocuğuma yetemem, özel okullara yollayamam, yazın denize kışın kayağa götüremem, piyano desi aldıramamları tartmanın alemi yok bu belirsizlikte. Yarına çıkmaya garantisi olmayan fani şimdi hamile kalırsa 6 sene sonra ilkokul dönemi olacakları hesaplıyor. Bunlar biraz tuhaf geliyor açıkçası
Kışın kayağa götürmek mi?
Piyano mu?
Kimse bunları söylemedi ki.
Maddi manevi yeterliliginiz var mı dendi.
Bu arada ekleyeyim sırf maddiyat odaklı bakmıyorum maneviyat da onemli. Özel sektörde 7 8lerde eve gelip 2 çocukla nasıl ilgilenilecek ?
Bu arada herkes fani. Ama anne olmak demek sorumluluk demek. Dünyaya bir birey getireceksin. Bir sürü sorumluluğu olacak.

Not: Bu arada isteyen kıstasını ben kışın Alplere kayak yapmaya da çocuğumu götürebilmeliyim diye de koyabilir. Sadece burada bunun konusu geçmiyor. Belirtmek istedim.

Kışın kayağa götürmek mi?
Piyano mu?
Kimse bunları söylemedi ki.
Maddi manevi yeterliliginiz var mı dendi.
Bu arada ekleyeyim sırf maddiyat odaklı bakmıyorum maneviyat da onemli. Özel sektörde 7 8lerde eve gelip 2 çocukla nasıl ilgilenilecek ?
Bu arada herkes fani. Ama anne olmak demek sorumluluk demek. Dünyaya bir birey getireceksin. Bir sürü sorumluluğu olacak.

Not: Bu arada isteyen kıstasını ben kışın Alplere kayak yapmaya da çocuğumu götürebilmeliyim diye de koyabilir. Sadece burada bunun konusu geçmiyor. Belirtmek istedim.
Burda geçmiyor da genelde bu tür konularda bazen insanların normali ütopik olabiliyor hiç kriterimiz olmasın mı kisvesi altında, o mevzuya atıfta bulunmak istemiştim 😂

Back
X