2.çocuk

Daha dur kardeş , büyüdükçe artacak. Benimki 14 yasinda benim maaşım direkt onun eğitim, giyim, sosyal etkinlik, kitap kırtasiye masrafına gidiyor. Helali hoş olsun, içinde tek bir lux yok, extra hicbirsey istemez kuzum. Karı koca köpek gibi çalışıp bir çocuğa zor yetisiyoruz. 2. si olsa ne yapacaktk? Doğurup sokağa salanlara hava hoş, nasılsa kuru ekmek tek kitapla da büyüyor, evlattan güzel ne var? Dogur doğur at köşeye...
Daha 2. Sınıfta bu kadar masrafı varsa büyüdükçe düşünemiyorum . Napalım helali hoş olsun yeter ki iyi yetişsin ki kendi evlatlarını / evladını da güzel yetiştirsin.

İşte doğurup sokaklarda büyüyen çocuklar bakalım öyle bir hayatı istiyorlar mı Piraye ?
Ben bazen görüyorum , bazı çocuklar iç geçirerek bakıyorlar bir başka çocuktaki kıyafete , oyuncağa vs vs gerçekten içim acıyor o zaman. Anne babalarının sorumsuzluklarının cezasını çeliyorlar.

Ben ufak bir şehirde yaşadığım için özel okullarda genelde ortalama okullar. Bu okulun sahibi benim eski hocam. O nedenle güvendiğim için verdim. Yıllık 30 aylık taksit 3 bin civarı. Ama şartlarından durumundan memnunum.
Umarım memnuniyetiniz devam eder. Ben genel anlamda söyledim zaten. Özel okul tüm dertlere derman değil maalesef.

Devlet anaokulları 25 kişi ilkokullar en iyimser tabloda 35-45 kişi olacak. Şartları zorlamamı bana uzmanlar söylüyorsa zorlarım. Artı olarak şu biz yapmadık da ne oldu bizim zamanımızda var mıydı argümanı sıkmadı mı? Bu şekilde gelişim olmaz zira. Taş devrinde kalmalıydık o zaman bizim zamanımızda yoktu seviyesiyle yetineceksek.
Ben azla yetinerek bir çocuk daha dünyaya getirip ikisini de azla yetinerek yetiştirmektense tek bir tane yapıp ihtiyaçlarını gerçekten karşılamak istiyorum. Ve buna bencillik diyenler bence asıl bencillerden.
Evet o argüman sıktı gerçekten çünkü o zamanın şartlarıyla şuanın şartları aşırı aşırı farklı. Mesela bizim zamanımızda sokakta oyun oynardık, şimdi yaşıtlarıyla oynasınlar diye oyun gruplarına para veriyoruz

Devlet anaokulları 25 kişi ilkokullar en iyimser tabloda 35-45 kişi olacak. Şartları zorlamamı bana uzmanlar söylüyorsa zorlarım. Artı olarak şu biz yapmadık da ne oldu bizim zamanımızda var mıydı argümanı sıkmadı mı? Bu şekilde gelişim olmaz zira. Taş devrinde kalmalıydık o zaman bizim zamanımızda yoktu seviyesiyle yetineceksek.
Ben azla yetinerek bir çocuk daha dünyaya getirip ikisini de azla yetinerek yetiştirmektense tek bir tane yapıp ihtiyaçlarını gerçekten karşılamak istiyorum. Ve buna bencillik diyenler bence asıl bencillerden.
Ben burda 2.cocugu tartışmiyorum o konuda hemfikir demiştim. Sadce sınıf sayısı ile orantılı olarak çocuğunuzu koleje verin demelerinin mantığını anlamıyorum. Yoksa bizim zamanmzla alakası yok hala devlet okullarında basarsz olduğu gibi kolejlerde bu durum daha çok diyorum kulaktan dolma degl.
Orayı çözemedim de neyse sağlık olsn

Şaka mı yapıyorsunuz? Çalışma izni olmadan yakalandığında ciddi yaptırımları var. Eğer öğrenciyse ilk yakalamalrinda insaflı davranıyorlar sadece çalıştığı yere ceza veriyorlar ama sonraki yakalama da izinsiz çalışana da ceza var, 3. olursa da sınır dışı.
Siz bulundnz mu yurt dışında? Haftada 1 gün bir kaç saat çalışmaya kimse bir şey demiyor merak etmeyin. İngiltere'nin göbeğinde yaşadım bunları. Tabi bilmeyene kulaktan dolma aman aman deniyor

Siz ne yaşadık nerden biliyorsunuz? Çocuğum engelli değil, yapısı bu değil ama devletten ben verim alamadım. Uzman görüşü de bunu destekledi. Kalkıp yaşananları bilmeden komşum kolejden aldı diye argüman geliştirmeniz gerçekten düz cehalet. Ben burada bir uzmana bu kadar bilgiyi versem neler oldu diye sorar.
Ben ve eşim de öğretmeniz ayrıca emin olun devletin eğitim sistemini en iyi görenlerden biriyim. Eşim dalında aranan iyi bir matematikçidir. Bir nitelikli lisede çalışıyor. İyi derecede olup kolejde yüzde 75 burs kazanan çocuklara kal demiyor. Diyemiyor. Bilip bilmeden bu kadar ahkam kesmeye hakkınız yok.
Siz çocuğunuz gittiği okul ve öğretmenden verim alamamssnz ben de onu diyorum. Ben de Eğitimin içindeyim. Neyi neyle kiyasladgmi biliyorum ama işte burda sınırlı yaziyrz. İlla kolej degil diyorum ben de ilkokulda iyi bir öğretmen 30 kişilik sınıfı bile harika idare edip başarılı çocuklar yetiştirir. Kolejdeki öğretmen de 20 kişilik sınıfa sahip cikamayablr.

Hiçkimse size yurtdışına yasadışı çıktınız demedi ki? Ben orda kaçak çalıştım dediğiniz için tehlikeli olduğu söylendi sadece.... Bir de sorabilir miyim acaba yurtdışında hangi okulda ne okudunuz? Çok merak ettim
Siz 3. Kisisnz konuda neden karistnz ki? Kaçak çalışmak nasıl olur bile bilmiyorsnz soruyorsnz ona kızıyorum.

Etrafımda iyi anlaşan çok çok az kardeş var eşim ve ben dahil, hele şimdiki jenerasyonun ilerde birbirini umursayacağını çok da düşünmüyorum. Eşim çocuğu ilerde bize bi destek daha olsun diye istiyomuş açıkcası bende öyle isterim ama onlara verebileceğim imkanların kısıtlı olması ve hayata onları iyi hazırlayamamak beni kahreder.
Yaşar Kuru nun bir sözü var... hayatta ben yaşayamadım veya yapamadım çocuğum yapsın her türlü imkânı olsun diyerek onu hayata hazırlayamazsınız tam aksine ..diyor ..ben katılıyorum ...

Siz çocuğunuz gittiği okul ve öğretmenden verim alamamssnz ben de onu diyorum. Ben de Eğitimin içindeyim. Neyi neyle kiyasladgmi biliyorum ama işte burda sınırlı yaziyrz. İlla kolej degil diyorum ben de ilkokulda iyi bir öğretmen 30 kişilik sınıfı bile harika idare edip başarılı çocuklar yetiştirir. Kolejdeki öğretmen de 20 kişilik sınıfa sahip cikamayablr.
Öğretmenin idaresinden hariç sorunlar yaşandı. Akran zorbalığı gördü, okul ceza köşesi (düşünme köşesi güya) uyguladığı için sustu. Yani ceza almamak için susuyor. Bir yetişkinin ilgisini daha çok istiyordu. Rehberlikle görüşmede bülbül gibi konuşan çocuk okulda kenarda kaldı hep. Çekindi. Yani daha bunlar sadece bir kısmı. Bilmeden olayları burada engelli fln gibi saçma sapan yorumlar yazmanız sizin haddiniz değil.

Dediğim tarz çocuklardan kastınız ne anlamadım.
Dünyada birkaç tip çocuktan çok daha fazlası var ve hepsi kendi özelinde değerlendirilir.
Böyle genel yargılar çağa da uymuyor bence.
Sorunun kökenine inilip çözüm olarak daha küçük grupla kaynaşması önerilmiştir arkadaşa, düzeltme dediğiniz bu işte.

Bizi küçük grup da kesmedi, bireysel kurslara yöneleceğiz mesela, ekstra, olmadı mı olmuyor.
Bazı şeyler salt yapısı böyle diyerek geçiştirilemiyor.
Diğer arkdsn çocuğu girişken değilmiş hassasmis diye hatırlıyorum yani bu şekilde çocuk için drama kursu öneriyor hocalar öncelikle o yüzden özel egitim geçmişi olan biriyim tani yoksa bir çocukta sırf bunlar için koleje gitsin mantığını anlamadım onu sordum konu nereye geldi 🤭

Bana da oyuncak olarak görür gibi geliyor. Klozete aparat almak istemiyorum başlangıçta çünkü ayaklarından destek alamadığı için kabızlık yapıyor hatta bağsura kadar gidiyor. Şu an ayıcığını oturtuyor mini tuvaleti var. Bilmiyorum kızım hemen alışmıştı elbette zorlanmaz biliyorum o yüzden bekliyorum. Bezlerde oldu 100 TL paketi en uygunu. Ayrıca büyük tuvaletini çok yapıyor, sindirim sistemi çok çalışıyor. Bizi en çok yoran kısmı bu parasından ziyade 🤣
Ben aparat işini klozet altına tahta merdivenle yapıyorum. Hani çocuklar için kaymayanlar varya onlardan. Ellerini de onla yıkıyor. Dişlerinin de lavaboda fırçalıyor. Ama müzikli klozet biz de boşa masraf oldu. 5 çocuk büyütecek kıyafet, eşya, oyuncak, pusetleri, beşikleri bebek arabaları var evde. Önceden bu zamlar yokken almıştık. Ama hala ikinci çocuğu düşünemiyoruz büyüdükçe ihtiyaçlar artıyor çünkü. Şimdi ki aklım olsa çoğunu almazdık. Hala bizle uyuyor, belli oyuncaklarla oynuyor 🤗

Konu ikinci çocuktu siz niye ısrarla insanların tek evlatları için imkanları dahilinde gerekli gördükleri eğitim tercihlerini sorguluyorsunuz ki?

Gerekli görmüş, bir sebeple tavsiye edilmiş, koleje yollamış. Sebebin eğitim veya öğretmen kalitesi olmasına da gerek yok.

Bazı insanlar hijyen şartlarından dolayı, bazı insanlar tam gün diye, bazı insanlar dil eğitimi için, bazı insanlar keyfinden çocuklarını özel okula yollayabilirler. Hiç kimsenin de mucize beklentisi yok. Sırf 20 yıl öncenin sıradan devlet okulu kalitesine o para veriliyor artık.

Niye biliyor musunuz? Çünkü ileride çocuklarının fırsat eşitliği bulamayacağını, ne kadar başarılı veya zeki olurlarsa olsunlar iyi burslarin, akademik kadroların, harcirahlarin mülakatla yapılan sınavlarla hep belli bir kesimin eblek çocuklarına torpille verileceğini biliyorlar. En azından parasini verelim de meslek sahibi edelim diyorlar....

Ya işte boyle

Öğretmenin idaresinden hariç sorunlar yaşandı. Akran zorbalığı gördü, okul ceza köşesi (düşünme köşesi güya) uyguladığı için sustu. Yani ceza almamak için susuyor. Bir yetişkinin ilgisini daha çok istiyordu. Rehberlikle görüşmede bülbül gibi konuşan çocuk okulda kenarda kaldı hep. Çekindi. Yani daha bunlar sadece bir kısmı. Bilmeden olayları burada engelli fln gibi saçma sapan yorumlar yazmanız sizin haddiniz değil.
Bu dedgnz her şey ilkokul çocuğu ise öğretmende biter bende onu diyorum ama anlatamıyorum.

Konu ikinci çocuktu siz niye ısrarla insanların tek evlatları için imkanları dahilinde gerekli gördükleri eğitim tercihlerini sorguluyorsunuz ki? Gerekli görmüş, bir sebeple tavsiye edilmiş, koleje yollamış. Sebebin eğitim veya öğretmen kalitesi olmasına da gerek yok. Bazı insanlar hijyen şartlarından dolayı, bazı insanlar tam gün diye, bazı insanlar dil eğitimi için, bazı insanlar keyfinden çocuklarını özel okula yollayabilirler. Hiç kimsenin de mucize beklentisi yok. Sırf 20 yıl öncenin sıradan devlet okulu kalitesine o para veriliyor artık. Niye biliyor musunuz? Çünkü ileride çocuklarının fırsat eşitliği bulamayacağını, ne kadar başarılı beye zeki olurlarsa olsunlar iyi burslarin, akademik kadroların, harcirahlarin hep belli bir kesimin eblek çocuklarına torpille verileceğini biliyorlar. En azından parasini verelim de meslek sahibi edelim diyorlar....Ya işte boyle
Size yazmyrm ama cevabı sizden alyrm hep o da iyi 🤭🤭

Siz ne yaşadık nerden biliyorsunuz? Çocuğum engelli değil, yapısı bu değil ama devletten ben verim alamadım. Uzman görüşü de bunu destekledi. Kalkıp yaşananları bilmeden komşum kolejden aldı diye argüman geliştirmeniz gerçekten düz cehalet. Ben burada bir uzmana bu kadar bilgiyi versem neler oldu diye sorar.
Ben ve eşim de öğretmeniz ayrıca emin olun devletin eğitim sistemini en iyi görenlerden biriyim. Eşim dalında aranan iyi bir matematikçidir. Bir nitelikli lisede çalışıyor. İyi derecede olup kolejde yüzde 75 burs kazanan çocuklara kal demiyor. Diyemiyor. Bilip bilmeden bu kadar ahkam kesmeye hakkınız yok.
kolejlerin de çoğu ticarethane ama onu da es geçmemek lazım. gerçek kolejlerse korkunç fiyatlar istiyorlar. o parayı oraya vermek için düz zengin olmak şart yani. orta orta üstü gelirle zor. aksi halde bu sefer de çocuk kendini aşağıda hissediyor maalesef

kolejlerin de çoğu ticarethane ama onu da es geçmemek lazım. gerçek kolejlerse korkunç fiyatlar istiyorlar. o parayı oraya vermek için düz zengin olmak şart yani. orta orta üstü gelirle zor. aksi halde bu sefer de çocuk kendini aşağıda hissediyor maalesef
İşte bunu bilen biliyor yoksa bir apartman bozması yere kolej demişler bir sabah kolej olmuş devlet okulundan farkı ne olabilir?

Back
X