2.çocuk

Bizimkilerin de yaş aralığı bu şekilde. Henüz 8 yaş ve 8 aylıklar. Herkes kuşak farkı olacak diyor. Paylaşacak pek bi şeyleri olmaz diyor. Sizde durumlar nedir? 4 yıl sonra beni neler bekliyor 😀
Kızkardeşimle aramda 11 yaş var. Küçükken değil ama ergenlik ve sonrasında paylaşım açısından daha iyi oluyor diyebilirim.

Kardesler daha cok kavga ederler. Biri digerini kiskanir. Onlari ayirmak, cigliklarini kesmek icin baba ya da anne onlari dovmekle tehdit eder hatta bazen dover de. Kardesler buyuyup evden ayrildiktan sonra uzak evlerde kaldiklari icin de az gorusurler. Genel tablo bu. Birisi burada cocuklarinin birbiriyle cok iyi anlastigini soylemis. Bu durum o kadar nadir ki ben inanmadim surekli iyi anlasabileceklerine kusura bakmasin. Hic gercekci degil.
Bir de istatistik verirseniz tam olacak.
Küsuratlı olsun, %89 mesela.

Kardeşlik kucukken oluyor benim gozlemledigim buyuyup herkes kendi ailesini kurup dort bi yana dagilinca kimse kimsenin arkasini toplamiyor oyle, herkesin okudugu kazandigi kendine, herkesin kesesi ayri derdi ayri. Kardeş oldu diye ömür boyu biri ötekine bakacak değil. 🤷
Çok fazla anlam yukluyorsunuz ama aksi durum çoook fazla var.

Benim kardeşim yok ölmüyorum 29 senedir yaşiyorum, noluyor bu yalniz olunca????
Eşimin bir suru kardeşi var ne fayda gorduk? Hiç. Ustune bir suru kardeşle yokluk cekmişler zamaninda boşu boşun
Dedigim gbi Benin kardesimle bagim cok ayri..Yillar bunu hic degistirmedi. Herkes Boyle demiyorum Ben evlatlarimin bizim gbi olmasi icin elimden geleni yaparim gerisi onlarin elinde

Kolejlerde 25 kişi var bulundugm şehirde ki bizlerde 30 40 kişilik sınıflarda okuduk sanki hepimiz kolejde okuduk başarılı olduk 🤭
Her çocuk giriskn olmak zorunda da değil ayrıca,bu girişken değil kolejde mi okumalı ben orayı anlamyrm inanın. İlla imkannz varsa tabi okutn ama o algıya anlam veremiyorum kusura bakmayın.
Ben de doktoraya başlamak için gittim yasa dışı yol değil onu anlatyrm ama siz yurtdışında okumadgnz için anlamyrsnz haklsnz. .
Ben şartımi zorlamam imkanım varsa gönderirim herkesin kendi parası tabi 🤭
Sessiz harfler parayla mı satılıyor da insanı okurken yoracak şekilde yazıyorsunuz? Kendi yazdıklarınızı okuyun derim.

Bence kimin ne dedigini umursamayin. Onemli olan siz ne istiyorsunuz. Maddi ve manevi olsrak yetebilecek misiniz yeni bebege. Gunumuz ekonomik sartlari cok zor. Bir de buyuk cocugum yalniz kalir diye cocuk yapilmaz. Niye yalniz kalsin ben varim babasi var, bir de ilerde evlenirse esi olur vocuklari olur. Ben cok istedim ikinci cocugu ama olmadi. Maddi olarak da durumumuz iyi idi. Hsyirlisi diyorum. Enerjimi suan olan cocugima ve hayatima aktariyorumcok ha

Evet, Avrupada bir ülkede 5 yıl yaşadım, üstelik öğrenci olarak. Kulaktan dolma demek için biraz fazla bir süre ama yine de siz bilirsiniz...
Arkadaş haybeye bursla muhtemelen yurtdışındki 2 aylık tabela dil kurslarindan birine gittiği için burdaki herkesten daha eğitimli ve görgülü zannediyor kendisini :-) Bizi de kendi çevresi gibi sanıyorsa zahir...

Son düzenleme:
Sessiz harfler parayla mı satılıyor da insanı okurken yoracak şekilde yazıyorsunuz? Kendi yazdıklarınızı okuyun derim.
Aa lütfen, yurtdışında parttime çalışarak ultra yetkin ve gizli bir okulda 2 ayda doktora tamamlamış, eşinin kolejde çalışmasından dolayı da , eğitimde uzaktan mental retarde teşhisi koyabilecek yeterliliğe sahip üstün bir insan kendisi. Seslileri yazmıyorsa bizden daha bilgili ve görgülü olmasındandır. Hemen kıskançlık yapmayın....

Bizimkilerin de yaş aralığı bu şekilde. Henüz 8 yaş ve 8 aylıklar. Herkes kuşak farkı olacak diyor. Paylaşacak pek bi şeyleri olmaz diyor. Sizde durumlar nedir? 4 yıl sonra beni neler bekliyor 😀
Eşimin ilk evliliğinden kızı var 11 yasında, bir de oglumuz var 4 yasında, araları 7.5 yas, evet kusak farkı oluyor maalesef ama büyüdükce paylasımları artıyor. birlikte saklambac tarzı oyunlar oynuyorlar bogusuyorlar, artık sohbet edebiliyorlar. bence yaş farkı ne olursa olsun kardeş çok güzel :) saglıkla büyütün minnoşları 🥰

Aa lütfen, yurtdışında parttime çalışarak ultra yetkin ve gizli bir okulda 2 ayda doktora tamamlamış, eşinin kolejde çalışmasından dolayı da , eğitimde uzaktan mental retarde teşhisi koyabilecek yeterliliğe sahip üstün bir insan kendisi. Seslileri yazmıyorsa bizden daha bilgili ve görgülü olmasındandır. Hemen kıskançlık yapmayın....
Karı koca öğretmeniz, oğlumuzla ilgili rehberlikçiyle beraber görüşüp, uzman görüşü alın dediği için aldık. Böyle uzaktan bilmeden etmeden teşhis koyanları bilseymişiz keşke uğraşmazdık hiç 😂😂 Sanalda üç satırdan engelli değilse dedi geçti kadın.
A pardon bir de iyi bir teknik üniversitede yüksek artı doktora yapan abime tembel dedi bak onu unutmuşum 🙄🙄
Bizim sülalede bir vatandaş var aynı böyle her şeye yapıştırır etiketi. Abimin orada burslu yüksek lisans yaparken bizim ödeme yapmamızı diline dolarmış. Askerlikten kaçtı, burda iş aramak zor geldi gibi yorumlar yapmış bizi deli etmişti. Son durumda oğlumu komşu ülkeye paralı yüksek lisansa yollasam oğlunuz yardımcı olur mu demişti 😂😂😂

Cocuk istiyor diye cocuk yapilmaz öncelikle esinizin 2 ya da daha cok cocuk hayali olabilir o konuda cozum bulursunuz kendi aranizda.
Oglum mesela kardes fikrine cok uzakti simdi kardesini cok seviyor keske bir suru kardesim olsaydi diyor mesela onlarin fikirleri degisiyor😁
Siz kendinizi hazir hissetmiyorsaniz ya da istemiyorsaniz yapmayin.
Bence cok cocuk harika bir sey ama tabii ben evde ya da disarda cocuklarimla zaman gecirmeyi seven biriyim herkes farkli.

Dedigim gbi Benin kardesimle bagim cok ayri..Yillar bunu hic degistirmedi. Herkes Boyle demiyorum Ben evlatlarimin bizim gbi olmasi icin elimden geleni yaparim gerisi onlarin elinde

Sizin öylemiş başkasinin değilmiş. Başka anneleri kendi şartlariniza ve kardeş ilişkinize göre yargilayip bencil ilan etmeniz hoş değil. Hoş bence hiv bir gerekçe göstermek zorunda degil insanlar cocuk yapmiyor veya 2. Yapmiyor diye bu benciik degil cocuk yapmanin kendisi bencil bir his zaten farkli acidan bakarsak.

Ben çok kardeş gördüm miras kavgasına yüzüne bakmayan. Bir ev için küs olan. Kardeş garanti değildir

Dubleksi sen alma, diğer kızların da hakkı var ablalarınla bölüşün dediler diye halam babamla amcamla selamı kesti. 😀😀😀 Buyrun kardeş. 😀

Dubleksi sen alma, diğer kızların da hakkı var ablalarınla bölüşün dediler diye halam babamla amcamla selamı kesti. 😀😀😀 Buyrun kardeş. 😀
Kayınpederimin iki kardeşi var ne düğünlerine geldi ne babalarının cenazesinde başsağlığı dilediler birbirlerine. Malı paylaşıp iki yabancı olarak devam ediyorlar.

Kayınpederimin iki kardeşi var ne düğünlerine geldi ne babalarının cenazesinde başsağlığı dilediler birbirlerine. Malı paylaşıp iki yabancı olarak devam ediyorlar.
Bizimkilerde mal da yok küslük de yok. Ama kaynım aramaz sormaz gelmez gitmez. Kötü biri değildir ama adamın yapısı da bu.

İlla kardeşlerin birbiriyle samimi olmaması için arada sorun olması gerekmediğini de görmüş oldum. Hiçbir sebep yokken de kardeşler görülmemesi tercih edebiliyor.

Bizimkilerde mal da yok küslük de yok. Ama kaynım aramaz sormaz gelmez gitmez. Kötü biri değildir ama adamın yapısı da bu.

İlla kardeşlerin birbiriyle samimi olmaması için arada sorun olması gerekmediğini de görmüş oldum. Hiçbir sebep yokken de kardeşler görülmemesi tercih edebiliyor.
Benim kocamın da üç kardeşi var üç erkek. Yaşları da 1,5 yaş hep. Çocukken hep beraber gezerlermiş, çok düşkünlermiş. Ama ne kadar arar sorarlar desen sizinki gibi konuşmazlar.

Biz 3 amcamlarla aynı apartmanda yaşadık yıllarca merdivende karşılaşırlarsa selamlaşırdı babamlar iki cümleden fazla muhabbet etmezlerdi

Mesajda da böyle yazıyorum ve farketmiyrm inanin yazdgmi bilerek değil kusura bakmayın. Hızlı okuma dersi almstm orda bu şekilde de rahat okundgnu söylemişti hocamız belki o günlerden kalma diye aklıma geldi şuan.

Sizin öylemiş başkasinin değilmiş. Başka anneleri kendi şartlariniza ve kardeş ilişkinize göre yargilayip bencil ilan etmeniz hoş değil. Hoş bence hiv bir gerekçe göstermek zorunda degil insanlar cocuk yapmiyor veya 2. Yapmiyor diye bu benciik degil cocuk yapmanin kendisi bencil bir his zaten farkli acidan bakarsak.
Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..

Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
Hiç bir kadını 2. yi yapmıyor diye bencil olarak etiketleyemezsiniz.

Hayır doğursa insanlar siz mi bakacaksınız da kendinizde bu hakkı görüyorsunuz ?

Back
X