2.çocuk

2013 yılında ben de İngiltere'ye giderken pound 3 TL idi, uçak bileti vizesi kalacak yer depozitosu derken her şeyi bilerek hesap ederek gitmiştim. Yüksek lisansıni bitirmiş biri olarak paramı kendim kazanıp gitmiştim. Şimdi anlamadığım şey y.l ve doktora için gidip belirli bir yaş üzeri olup, ailesini zora sokarak yıllar boyu orda okudum. Çalışmak yasak denmesi ki öğrenci olarak gidince belirli bir saat çalışma hakkın oluyordu aldığın vizeye bağlı olarak, ki tekrar diyorum haftada 1 gün 1 kaç saat çalışmakla kimse şikayet edip sınır dışı etmiyor bilmeyen konuşuyor ona şaşırıyorum.
Oğlum 2 buçuk yaşında 3 yaşında Çince başlayacağız severse ilgisi olursa. Şuan öğretmenine kadar ayarladık hatta dost olduk kendisiyle. Bunu neden söylüyorum küçük yaşta eğitimi için farklı bir ülkeyi bile göze aldık eşimle imkanmizin dahilinde kullanrz. ilgisi olursa 1 sene Çin'e yerleşmeyi bile göze alıyoruz. Ama yetişkin olup ailem para gondersin vb. Şeyler için sen biraz çalış biz de destek oluruz ötesine geçmez bilmiyorum anlatabiliyor muyum?
Ben de tek çocukla arkdslarin dedgne katiliyorum. zaten maddi manevi hazır degilsen olmamalı ama sadece olumsuz yone de odaklanmalili dedikleri bir çok şeyin olumlu tarafi da var ordan da bakmalı.
Yaw bu sitede hakket kimsenin ortasi yok😐 yani buradan anlayin bu tartismanin sonu yok, cunku herkesin standardi ve normali baska.. her cocugun gideri her aile icin baska…maddi manevi ihtiyaci baska… kimi yurt disina yerlesir kimisi kilini kipirdatmaz.. kimisi tek cocuguna yetemez ilgilenmez, bu birazda karaker ve durumlarla ilgilidir.
Kimisi 10 cocuguna bakar guzelce buyutur. Neden herkes birbirinin secimlerini sorgulasin? Her bunye ayni seyleri goturmeyebilir.

Cok cocuklularla tek cocuklular anca tartissin burda😐😂 kimse mukemmel anne degil, olamayacakta…

Kimisi 10 cocuguna bakar guzelce buyutur. Neden herkes birbirinin secimlerini sorgulasin? Her bunye ayni seyleri goturmeyebilir.

Cok cocuklularla tek cocuklular anca tartissin burda😐😂 kimse mukemmel anne degil, olamayacakta…
10 çocuğa bakıp mükemmel büyütmek diye birşey yok işte. Okula verirken bile 40 kişilik sınıfı mı, yoksa 15 kişilik sınıfı mı seçiyorsunuz çocuğunuz için? Öğretmen için bile verimlilikte nicelik bu kadar onemliyken, öğretmenden kat kat önemli bir figür olan, üstelik eğitimi ehliyeti olmayan annelik için neden nicelik bu kadar kucumseniyor? Ben söyleyeyim, çünkü anneliğin yaptırımı yok...Üstelik günümüz koşullarında ekonomik ve sosyal gerçekler de bu kadar ortadayken, her önüne gelene doğur , nasılsa bakarsın, doğur kardeş olsun, dogur size baksın, kimse karışamaz diye teşvik etmek, dogacaklarin vebalini almak değil mi?

Anneliğin özellikle bizim toplumumuzda çok yanlış tanimlanip kutsandigina dair görüşlerinize %100000 katılıyorum. Bizim gibi toplumlarda doğuran her kadın anne sıfatını o kadar kolay hakediyor ki annelikle hatta insanlıkla alakası bile olmayan kadınlar ustuste dogurarak kendi kafalarına göre dogurduklari sayısınca statü sahibi oluyorlar. Onların yetiştirdikleri hastalıklı sakat ruhlar ve zihinler de toplum oluyor işte...tam bir kısır döngü...
İşte bdv deki kv sorunlarının da temelinde ki sıkıntı 😊

Anneliğin özellikle bizim toplumumuzda çok yanlış tanimlanip kutsandigina dair görüşlerinize %100000 katılıyorum. Bizim gibi toplumlarda doğuran her kadın anne sıfatını o kadar kolay hakediyor ki annelikle hatta insanlıkla alakası bile olmayan kadınlar ustuste dogurarak kendi kafalarına göre dogurduklari sayısınca statü sahibi oluyorlar. Onların yetiştirdikleri hastalıklı sakat ruhlar ve zihinler de toplum oluyor işte...tam bir kısır döngü...
Öyle deme Piraye, baksana öğretmen iyiyse sayı önemli değil de dendi bana. Çocuk psikiyatristi önerdi dediğimde de çocuk engelli mi imasında bulunuldu.
Öğretmen iyiyse sayı önemli değil dendi resmen 🙄

Öyle deme Piraye, baksana öğretmen iyiyse sayı önemli değil de dendi bana. Çocuk psikiyatristi önerdi dediğimde de çocuk engelli mi imasında bulunuldu.
Hı hı evet...kendi çocuğu yanlışlıkla iyi ögretmenli 50 kişilik bir sınıfa düşsün , ortalığı ayağa kaldırıp sınıf veya okul değiştirmezse ben de bişey bilmiyorum. Üstüne bir de iyi dediği öğretmeni , çocuğumla ilgilenmiyor diye heryere şikayet eder, kalıbımı basarım.

10 çocuğa bakıp mükemmel büyütmek diye birşey yok işte. Okula verirken bile 40 kişilik sınıfı mı, yoksa 15 kişilik sınıfı mı seçiyorsunuz çocuğunuz için? Öğretmen için bile nicelik bu kadar onemliyken, öğretmenden kat kat önemli bir figür olan, üstelik eğitimi ehliyeti olmayan annelik için neden nicelik bu kadar kucumseniyor? Üstelik günümüz koşullarında ekonomik ve sosyal gerçekler de bu kadar ortadayken?
Sende kendi acindan bakiyorsun suan.. 10 cocuk derken 10 cocuk demek istemedim tabii.. cok
Cocuk anlaminda dedim. Yaw ilgilenen vardir maddi olarakta cok iyi durumda olan vardir. Herkes neden farkli bir durumda olamasin🙄 egitimli
Olunca tek cocukta mi kaliniyor illa? Cok cocuklu egitimli insanlar yok mu? Nicelik onemsiz demiyor kimse ayrica, onu nerden cikariyorsun? Bu sitede neden tek cocuklular cok cocuklulara saldiriyor mesela? Tek cocukla mukemmel
Anneyim demeye getiriyor cogu..kimi tek cocguyla bile ilgilenmiyor realde, burda ahkam
Kesmek kolay tabii.

Her secis bir vazgecistir.. birine sahip olan baskasina sahip olamaz…kimi daha ozgur olmak ister hic cocuk yapmaz, kimisi cocuklarla daha mutludur. Bu neyin tartismasi bunu anlamiyorum sadece.

Bu tam tersi onemli.. ogretmen sayi dustukce daha iyi ilgilenebilir..ogretmeninde iyi olmasi gerek tabii ayni zamanda.

Sende kendi acindan bakiyorsun suan.. 10 cocuk derken 10 cocuk demek istemedim tabii.. cok
Cocuk anlaminda dedim. Yaw ilgilenen vardir maddi olarakta cok iyi durumda olan vardir. Herkes neden farkli bir durumda olamasin🙄 egitimli
Olunca tek cocukta mi kaliniyor illa? Cok cocuklu egitimli insanlar yok mu? Nicelik onemsiz demiyor kimse ayrica, onu nerden cikariyorsun? Bu sitede neden tek cocuklular cok cocuklulara saldiriyor mesela? Tek cocukla mukemmel
Anneyim demeye getiriyor cogu..kimi tek cocguyla bile ilgilenmiyor realde, burda ahkam
Kesmek kolay tabii.

Her secis bir vazgecistir.. birine sahip olan baskasina sahip olamaz…kimi daha ozgur olmak ister hic cocuk yapmaz, kimisi cocuklarla daha mutludur. Bu neyin tartismasi bunu anlamiyorum sadece.
Canım evet maalesef, eğitim ve zeka düzeyi arttıkça çocuk sayısı azalıyor. Bu bilimsel bir gerçek.

Selam kızlar

35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencem 🙈 kızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Maddiyat ve rahatlık açısından bilemem de ben tek büyüyen çocukların hep eksik kaldığını düşünürüm ha yanlış da olabilir kendi düşüncem bu 🙊 ona bi kardeş yapsanız hiç fena olmaz zaten kızınız da istiyor 🤗

Pekala hepimiz biliyoruz ki ikinci çocuk yapmayan birçok annenin sebebi tekrar başa dönmemek...tekrar uykusuz kalmamak ..tekrar..gaziydi uykusuydu stresiydi uğraşmamak ..gebelikteki zorluklarda ona keza..bu dupeduz bencillik başka birşey değil...zaten bu sebeple çocuk yapmayan herkes, yani sebebi bu olab herkes üstüne alınabilir dediklerimi..
Arkadaşın bayagı bir kafası karışmış :KK70:
Şurada uykusuz kalacagı süre ben ve benim gibilerin en fazla 2 senelik bir süreç.
Kızım 14 yasında 2 seneye oranlamaya çalışınca devede kulak kaldı biliyor musun ?
Yahu hakikaten siz çocuk büyütmek konusunda bilgisiz birisiniz.
Çocuk dogurmayı düşünmeyişimizi 2 senelik uykusuzluk sürecine bağlayacak kadar gerçekten hiç bir şey bilmiyorsunuz.
Eğitim diyoruz alo alo ?
Sonra güvensizliğin hakim oldugu bir ortamda dogurdugumuz evladımıza bile gün geliyor acıyorken sizin gibi yavruummmmm evladımmmmmm anneeemmm modunda olamıyoruz diyoruz.
Ama tabi sizin için neydi emek ?
Uykusuz kalmak
Saçını süpürge etmek re re rö rö rö
Tipik yurdum cefakar anne savunması
Boşuna o kadar da uzun yazmışım.
Kahretsin :)

Son düzenleme:

Eklentiler

• Screenshot_2022-04-14-13-33-16-71_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.webp
    Screenshot_2022-04-14-13-33-16-71_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.webp
    68 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Ben demiyorum, bilim diyor...
Ok tek cocuklusun diye sirf en zeki sensin🙄 bi ton sey yazdim icinden sadece birseyi ayiklaman ayrica tuhaf. Neden bu sey yarisi yapiliyor anlamiyorum diyorum ben sen hala tek cocuk zeka diyorsun.. tamam bacim sana zekanla cok mutluluklar diliyorum💞

Arkadaşın bayagı bir kafası karışmış :KK70:
Şurada uykusuz kalacagı süre ben ve benim gibilerin en fazla 2 senelik bir süreç.
Kızım 14 yasında 2 seneye oranlamaya çalışınca devede kulak kaldı biliyor musun ?
Yahu hakikaten siz çocuk büyütmek konusunda bilgisiz birisiniz.
Çocuk dogurmayı düşünmeyişimizi 2 senelik uykusuzluk sürecine bağlayacak kadar gerçekten hiç bir şey bilmiyorsunuz.
Eğitim diyoruz alo alo ?
Sonra güvensizliğin hakim oldugu bir ortamda dogurdugumuz evladımıza bile gün geliyor acıyorken sizin gibi yavruummmmm evladımmmmmm anneeemmm modunda olamıyoruz diyoruz.
Ama tabi sizin için neydi emek ?
Uykusuz kalmak
Saçını süpürge etmek re re rö rö rö
Tipik yurdum cefakar anne savunması
Boşuna o kadar da uzun yazmışım.
Kahretsin :)
Yukleniyorsunuz kadina ama dedigi seyde kismen hakli. Kizin buyukmus yani tabii karsilastirma yapabiliyorsun o uykusuz geceler en guzel zamanlarmis… ama bunu 4-5 yasinda cocugu olan biri bilmez.. ve kardes yapma dusuncesini sorunca” amaan kim donecek geri uykusuz gecelere moklu bezlere” diyen cok. Bence bunu demek istemis. Bana gore uykusuz gecelerde zor o ayri mesela😐buyuyunce daha mesela.. hatta evlenince vs daha buyuk meseler cikiyor ortaya..kolay olan birsey yok.

Ok tek cocuklusun diye sirf en zeki sensin🙄 bi ton sey yazdim icinden sadece birseyi ayiklaman ayrica tuhaf. Neden bu sey yarisi yapiliyor anlamiyorum diyorum ben sen hala tek cocuk zeka diyorsun.. tamam bacim sana zekanla cok mutluluklar diliyorum💞
Tatlım sen " 2 x 2= 5 eder " dediğinde, ben de seni " hayır, 4 eder " diye uyardığımda, bu beni senden zeki yapmaz . Ama sen ısrarla hayır 5 eder, ben matematiğe inanmıyorum dersen , benim de matematiğin de tıbbın da senin için yapabileceği birşey kalmaz , anlatabildim mi?

Yukleniyorsunuz kadina ama dedigi seyde kismen hakli. Kizin buyukmus yani tabii karsilastirma yapabiliyorsun o uykusuz geceler en guzel zamanlarmis… ama bunu 4-5 yasinda cocugu olan biri bilmez.. ve kardes yapma dusuncesini sorunca” amaan kim donecek geri uykusuz gecelere moklu bezlere” diyen cok. Bence bunu demek istemis. Bana gore uykusuz gecelerde zor o ayri mesela😐buyuyunce daha mesela.. hatta evlenince vs daha buyuk meseler cikiyor ortaya..kolay olan birsey yok.
Bencillik derse üzerine neden gidilmesin ki ?
İsteyen istedigi şekilde dogursun.
İstemeyen de dogurmasın.
İsterse uykusuz kaldıgı dönemlere geri dönmek istemediği için düşünmesin.
Bu onu yine bencil yapmaz.
Dünya kaos dolu bir ortam, her geçen gün daha da kötüye evriliyor.
Dünyaya çocuk getirmekte bir bencillik o halde.
Ya birileri ona zarar verirse, ya öldürülürse, ya taciz, tecavüze uğrarsa, ya fiziksel şiddete maruz kalırsa vs vs vs.
Sırf üreyelim diye kendi istek arzumuzla dünyaya getirdiğimiz çocukların içinde yaşayacagı bu dünyanın bin bir türlü kaosuyla yüzleşmesini istemek bu düşünceyle başlı başına bir bencillik.
Ayrıca ilk mesajı kesinlikle kastettiginiz şey üzerine degildi. Kaldı ki haddine de değil.

Bencillik derse üzerine neden gidilmesin ki ?
İsteyen istedigi şekilde dogursun.
İstemeyen de dogurmasın.
İsterse uykusuz kaldıgı dönemlere geri dönmek istemediği için düşünmesin.
Bu onu yine bencil yapmaz.
Dünya kaos dolu bir ortam, her geçen gün daha da kötüye evriliyor.
Dünyaya çocuk getirmekte bir bencillik o halde.
Ya birileri ona zarar verirse, ya öldürülürse, ya taciz, tecavüze uğrarsa, ya fiziksel şiddete maruz kalırsa vs vs vs.
Sırf üreyelim diye kendi istek arzumuzla dünyaya getirdiğimiz çocukların içinde yaşayacagı bu dünyanın bin bir türlü kaosuyla yüzleşmesini istemek bu düşünceyle başlı başına bir bencillik.
İşte sadece gebelik ve ilk iki yıldan sonrasını ve bütün bunları öngorup sorumluluğunu düşünerek , yani insan gibi hareket edebilmek asgari düzeyde bilinç ve eğitim gerektiriyor maalesef. Okuduğunu anlama ve bilgiye açık olma yetisi de zekaya bağlı...o yüzden boşa kürek çekiyoruz aslında.... Bakteri bilinci ve sorumluluğu ile üreyenlerin çocuklarına acimaktan başka birşey gelmiyor elimizden

Son düzenleme:
Hanımefendi siz iyi misiniz? Lafa "herkes bilir ki tek çocuklu kadınlar gebelik ve uykusuzluk zor geldiği için ikinciyi dogurmazlar" gibi dev bir genellemeyle başlayıp, sonra gelen her yoruma " siz niye istinize ılınıyırsınız?" dan başka cevap veremiyorsaniz zaten ciddiye alınacak durumda değilsiniz demektir. Ama yine de dikkat edin, hiç hayra alamet değildir bu haller. Çocuklarınız için biraz daha endiselendim.
ahaha bak bunu da yazacaktım unutmuşum yazmayı.
Otur genelle genelle.
Sonra de ki ; sin niyi istini ilindin, dimikki bincilsin.

İşte gebelik ve ilk iki yıldan sonrasını ve bütün bunları öngorup sorumluluğunu düşünerek hareket edebilmek asgari düzeyde bilinç ve eğitim gerektiriyor maalesef. Okuduğunu anlama ve bilgiye açık olma yetisi de zekaya bağlı...o yüzden boşa kürek çekiyoruz aslında....
Piraye bugün jinekologa götürdüm kızımı
26 yasında bir anne ile karşılaştım 3. çocuguna hamileydi.
Yanlış yere randevu almış komşusu, dert yanıyordu oturdugu yerde.
Yaşını sordular oradan birileri 26 dedi şooook geçirdim.
Yemin ederim kadın 45 gösteriyordu.
Resmen çökmüş.
Çocukları daha minicik bırakmış evde gelmiş hastaneye.
Dediler ya başlarına bir şey gelirse.,
Alışkın onlar dedi.
Mal gibi kaldım orada.
Sonra kendime dedim ki ya kızım çok bencilsin ::D
Çocuk büyüdükçe asıl o zaman anlıyorsun bazı şeyleri.
Daha iyi sorguluyorsun.
Tek çocuklu birisi olarak kızımın egitim hayatı için harcadıgım gider 3.500 tl
Feda olsun ona parasında değilim.
Seve seve yapıyorum ama iki çocuklu olsam düşünüyorum imkanı yok ya.
Ben tek çocukla çok mutlu bir bireyim.
Eşim de ben de kızımız büyük istediğimiz şekilde yaşıyoruz hayatı ve bundan zevk alıyoruz diye üstüne üstlük sırf saglıgımız el veriyor ve çocuk yapmıyoruz diye bencil olmaya bir türlü anlam veremedim :) Öyle saçma geldi ki tepki göstermesem olmazdı.
Coğrafya kaderdir derdi İbni Haldun.
Bizim coğrafyamızda en çok doguran kadın en iyi anne.
Evlatlarına saçını süpürge eden anne en iyi anne.
Aman saymakla bitmez, yoruldum anladın işte be piraye :)

Back
X