2.çocuk

Bu sefer " niye üstünüze alindiniz? ehehe" dememissiniz. hayret. Ama gelişme gelişmedir, buna da şükür

Bu sefer " niye üstünüze alindiniz? ehehe" dememissiniz. hayret. Ama gelişme gelişmedir, buna da şükür
Yok ona gerek kalmadı zaten alındığınızi bütün site anladı. İnsan kendini suçlar, kimseye soylemez biri gelir şak yüzüne vurur . Sonrası kendini aklama çabası...devam edin

Sende kendi acindan bakiyorsun suan.. 10 cocuk derken 10 cocuk demek istemedim tabii.. cok
Cocuk anlaminda dedim. Yaw ilgilenen vardir maddi olarakta cok iyi durumda olan vardir. Herkes neden farkli bir durumda olamasin🙄 egitimli
Olunca tek cocukta mi kaliniyor illa? Cok cocuklu egitimli insanlar yok mu? Nicelik onemsiz demiyor kimse ayrica, onu nerden cikariyorsun? Bu sitede neden tek cocuklular cok cocuklulara saldiriyor mesela? Tek cocukla mukemmel
Anneyim demeye getiriyor cogu..kimi tek cocguyla bile ilgilenmiyor realde, burda ahkam
Kesmek kolay tabii.

Her secis bir vazgecistir.. birine sahip olan baskasina sahip olamaz…kimi daha ozgur olmak ister hic cocuk yapmaz, kimisi cocuklarla daha mutludur. Bu neyin tartismasi bunu anlamiyorum sadece.
Ne kadarda aklı başında bir yorum 👋👋

Yok ona gerek kalmadı zaten alındığınızi bütün site anladı. İnsan kendini suçlar, kimseye soylemez biri gelir şak yüzüne vurur . Sonrası kendini aklama çabası...devam edin
Siz gerçekten ne yaşıyorsunuz? Nasıl bir kafanız var...kendi hissettiklerinizi ve yasadiklarinizi başkaları yaşamış ve hissetmiş gibi varsayıp konuşarak yaşamak rahatlatıyor mu sizi? Yoksa bilinçsizce mi yapıyorsunuz?
Evlerden ırak.....

Yaw bu sitede hakket kimsenin ortasi yok😐 yani buradan anlayin bu tartismanin sonu yok, cunku herkesin standardi ve normali baska.. her cocugun gideri her aile icin baska…maddi manevi ihtiyaci baska… kimi yurt disina yerlesir kimisi kilini kipirdatmaz.. kimisi tek cocuguna yetemez ilgilenmez, bu birazda karaker ve durumlarla ilgilidir.
Kimisi 10 cocuguna bakar guzelce buyutur. Neden herkes birbirinin secimlerini sorgulasin? Her bunye ayni seyleri goturmeyebilir.

Cok cocuklularla tek cocuklular anca tartissin burda😐😂 kimse mukemmel anne degil, olamayacakta…
Aklima 21 hemen hemen aynı yaşta olan çocuklaryla Galip Üstün muydu adı o geldi 🤭 ben baktıkca şaşırıp kalyrdm

Siz de ne kadar inandırmışsınız kendi kafanızdaki profilin gerçek olduğuna ve karşıt bir görüş geldiğinde bunu kabullenmemeye. Hayat sizin için zor olmalı. Bana yazmayın muhatabım değilsiniz diyeceksiniz muhtemelen.

Bacım bunu bizim söylememize gerek yok ki. Aklı başında ama fakir olan, geçinmeye zorlanan hiçkimse bakabileceginden fazlasını yapmıyor. Burada çok isteyip de ya yetemezsem kaygısı yaşayıp ikinci hatta ilk çocuğu bile erteleyen, vazgeçen o kadar çok insan var ki... kalkıp bu insanlara bencil kibirli derseniz aklı dengeniz sorgulanır elbette...böyle kaygıları olmayanlar issiz eğitimsiz bile olsa 3er dörder doğuruyor zaten. Onlar fedakar mı oluyor bu durumda?
Fedakarlık değil tabiki ama diğer annelerin yaptığıda fedakarlık olmuyor canım zaten var olanı değerlendiriyorlar
Diğerlerinin dediğide özel okulda okutamayan doğurmasın aman özel anaokuluna gönderemeyen doğurmasın gibi oluyor
Tabiki hiç maddi durumu olmayan doğurmasın kocası pislik olan doğurmasın
Ama doğru düzgün yaşayan insanlar ( ahlaki kısmını kastediyorum) doğurabilir yani

Fedakarlık değil tabiki ama diğer annelerin yaptığıda fedakarlık olmuyor canım zaten var olanı değerlendiriyorlar
Diğerlerinin dediğide özel okulda okutamayan doğurmasın aman özel anaokuluna gönderemeyen doğurmasın gibi oluyor
Ama doğru düzgün yaşayan insanlar ( ahlaki kısmını kastediyorum) doğurabilir yani
Özel okul şart ama sorun yaşayınca çözüme bakilacagna ver özel okula tamam,orda iyi olur mantığı var lütfen eleştirmeyin 🤭

Ahlâkî derken?

Özel okul şart ama sorun yaşayınca çözüme bakilacagna ver özel okula tamam,orda iyi olur mantığı var lütfen eleştirmeyin 🤭
Çocuğum çince öğrensin diye çince öğretmeni tutup, ileride bir yıl Çin de yaşamayi düşünüyoruzzzz diyen kadın söylüyor bunu. :confused: Bacım dünya üzerinde kaliteli eğitim ve yaşam hakkı olan tek çocuk seninki sana göre ,onu anladık da, burdaki gariban anneleri burda doğurmaya kışkırtarak kendine rakip mi eliyosun yoksa sağda solda sefil çocuk görünce egon mu okşaniyor, aç ve eğitimsiz çocuk görmekten zevk mi alıyorsun o kısmı anlayamadik hala

Son düzenleme:
Siz biraz büyütün bakalım da ondan sonra konuşalım. Kucak bebeğiyle sosyal hayata tek başına katılan çocuk bir değil. Çok üzüldüğüm sorun yaşadığım şey hakkında dalga geçer gibi yazıp duruyorsunuz. Seviyemi korumaya çalıştıkça devam ediyorsunuz. Hadsiz ve terbiyesizsiniz. Öğretmenler Allah değil, sınıftaki 20 çocukla eşit ilgilenemez, her sorunu çözemez. Özel ilgi isteyen bir çocuğa yetemedi ve rehberlikle görüştük aylarca. Denenen pek çok şey işe yaramayınca çocuk psikiyatrisine gitti. Bakın üç ayrı uzmandan bahsediyorum. Bu okul değişimine öğretmen ve okul yönetimi de doğru bir karardı dediler. Sizin bilip bilmeden cahil cahil yazmanız sinirimi zıplatıyor resmen. Bununla böyle dalga geçmek ne kadar çiğ bir hareket. Ama bir annenin üzüldüğü hassas yerini bu kadar kanırtmanız da büyük cesaret zira karma yada adına ne derseniz diyin her zaman çalışır

Çocuğum çince öğrensin diye çince öğretmeni tutup, ileride bir yıl Çin de yaşamayi düşünüyoruzzzz diyen kadın söylüyor bunu. :confused: Bacım dünya üzerinde kaliteli eğitim ve yaşam hakkı olan tek çocuk seninki sana göre ,onu anladık da, burdaki gariban anneleri burda doğurmaya kışkırtarak kendine rakip mi eliyosun yoksa sağda solda sefil çocuk görünce egon mu okşaniyor, aç ve eğitimsiz çocuk
Çince öğretmen kısmına güldüm mesela ben😂😂 Kendisi komik komik şeyleri yazıyor sonra benim gerçekten çok üzülüp yıprandığım bir süreçle dalga geçiyor. Ne yaşadığımı ben bilirim. İlk dönem özellikle o kadar üzüldüm kendimi kötü hissettim ki. Burada böyle dalga geçilmesi de çok canımı şıktı, ahsa ah, çok üzüldüm hakkıma da girildi. Hakkımı da helal etmiyorum o şahısa

Çince öğretmen kısmına güldüm mesela ben😂😂 Kendisi komik komik şeyleri yazıyor sonra benim gerçekten çok üzülüp yıprandığım bir süreçle dalga geçiyor. Ne yaşadığımı ben bilirim. İlk dönem özellikle o kadar üzüldüm kendimi kötü hissettim ki. Burada böyle dalga geçilmesi de çok canımı şıktı, ahsa ah, çok üzüldüm hakkıma da girildi. Hakkımı da helal etmiyorum o şahısa
Ya sizin bunu ciddiye alıp açıklama yapmaya çalışmanıza üzüldüm ben Khomyuk. Bırak kafasında ne yaşadığı belli olmayan kompleksli insanlara açıklama yapmayı . Üstelik annesi tarafından açıklama yapılmasına rağmen "kusura bakmayın düşünemedim" diyip çekilecegine sayfalardir alay ediyor özel bir durumu olma ihtimali olan küçücük çocukla!!! İnsan turnusolu gibi konu yemin ederim.

Ya sizin bunu ciddiye alıp açıklama yapmaya çalışmanıza üzüldüm ben Khomyuk. Bırak kafasında ne yaşadığı belli olmayan kompleksli insanlara açıklama yapmayı . Üstelik annesi tarafından açıklama yapılmasına rağmen "kusura bakmayın düşünemedim" diyip çekilecegine sayfalardir alay ediyor özel bir durumu olma ihtimali olan küçücük çocukla!!! İnsan turnusolu gibi konu yemin ederim.
Alıntılanmasa da kaçak göçek hala dalga geçmesine aşırı sinirlendim ben de. Belki ciddiye almazdım ama gerçekten çok hassas bir yerimdi bu mevzu

Alıntılanmasa da kaçak göçek hala dalga geçmesine aşırı sinirlendim ben de. Belki ciddiye almazdım ama gerçekten çok hassas bir yerimdi bu mevzu
Bana da çok dokundu. Onun adına ben utandım söylediklerinden. Lütfen ciddiye almayın. Kimin başına ne zaman ne geleceği belli değil, böyle, başkalarının çocukları için yüreğinde bir damla merhamet ve iyi niyet tasimayanlarin kendi çocuklarına da pek faydası olmuyor , bu benim kişisel gozlemim....
O dalga geçer ama biz onun evlatları için de üzülürüz, haberi olmaz. Gerçekten anne olanlar sizin telaşınızı, endişenizi, çabanızı çok iyi anladı. Hiç merak etmeyin.

Son düzenleme:
Evet hocam aynen de öyle. İlkokul şans işi ama çok iyi araştırıp irdelersek bulablrz, öğretmenle çocuğumuzun ve bizlerinde enerjisi tutmalı, asgari müşterekte buluşmaliyiz. Yeğenimin bir öğretmeni vardı devlette hocaya eğitimiyle davranislaryla hayran kalmıştım. Eşim de üst kesimden tabir edilen bir kolejde öğretmen orda hocalar anlatyr bana inanın ben bile kiziyrm o derece
Seneye oğlum 1.sınıfa başlayacak da devlete göndereceğim mecbur,ilkokul öğretmeninin çok önemli olduğunu düşünüyorum ama sağlık çalışanıyım eğitim sisteminden bayağı uzağım..araştırıp iyi bir öğretmen bulduğumuzda istediğimiz okula gönderebiliyor muyuz çocuğumuzu yoksa ikametgah adresine göre otomatik mi atacak onu nasıl halledeceğiz farklı bi mahallede okumasını istersek sizi alıntılayıp tüm bilgi sahibi olan eğitimcilere sormak isterim

Kızkardeşimle aramda 11 yaş var. Küçükken değil ama ergenlik ve sonrasında paylaşım açısından daha iyi oluyor diyebilirim.
Bence de belli bi yaştan sonra yaşın önemi olmuyor 30 yaşındayım 40 yaş 50 yaş arkadaşımda var 25 yaş da

Seneye oğlum 1.sınıfa başlayacak da devlete göndereceğim mecbur,ilkokul öğretmeninin çok önemli olduğunu düşünüyorum ama sağlık çalışanıyım eğitim sisteminden bayağı uzağım..araştırıp iyi bir öğretmen bulduğumuzda istediğimiz okula gönderebiliyor muyuz çocuğumuzu yoksa ikametgah adresine göre otomatik mi atacak onu nasıl halledeceğiz farklı bi mahallede okumasını istersek sizi alıntılayıp tüm bilgi sahibi olan eğitimcilere sormak isterim
Biz yegenim için kira sozlesmesi yapıp fatura aldlr üstlerine muhtara vermişlerdi kayıt olmuşlardı o zaman geçmiş zaman ama. Şimdi de yine en yakın olayi var diye biliyorum ama çözümler tükenmez bu şekilde yapılabilir.

Mahallesindeki okula kaydı düşer. Başka bir okula götürmek isterseniz o okulun öğrenci aldığı mahallede ikametiniz olması gerekir.

Ha ama bağış adı altında bir ücret karşılığında ikametiniz olmadan da kayıt yapan okullar bulabilirsiniz.

İkametgaha göre bir okula gider. Yalnız iyi okulların olduğu semtte yaşayan bir akrabanıza kayıt aldıracaksanız da onun süresi var. Mart yada nisandı sanıyorum o tarihten sonrasında sıkıntı oluyor diye biliyorum ben. Eğer böyle bir niyetiniz varsa bir an önce başlamalısınız araştırmaya

Back
X