2.çocuk

İkametgaha göre bir okula gider. Yalnız iyi okulların olduğu semtte yaşayan bir akrabanıza kayıt aldıracaksanız da onun süresi var. Mart yada nisandı sanıyorum o tarihten sonrasında sıkıntı oluyor diye biliyorum ben. Eğer böyle bir niyetiniz varsa bir an önce başlamalısınız araştırmaya
Ya öyle mi o zaman hemen araştırmaya başlayayım çok sağolun bilgilendirme için

Ben sadece kendim ozledigim ve istedigim icin yaptim ikknci cocugumu.Ona ragmen zorlu zamanlari cok oldu

Ben aslında hep o bahsedilen "bencil" anneyim sanırım. Benim gibi çabuk yorulan, on parmağında on marifet olmayan kadınlara burdan seslenmek istiyorum. Bize bencil dediklerinde birden gaza gelip ben de fedakar ana olacağım moduna girmemeliyiz. Çünkü çabuk yoruluyoruz ve yoruldukça geriliyoruz, sonra ortada sinirli, gergin, toleranssız bir anne oluyor.

Benim limitim tek çocukmuş. Çoğu kadın tek çocuğu çocuktan saymaz, ama ben yorgunluktan yattığım yeri bilmiyorum. Eğer kardeşi olsun diye bu yola girersem eminim çok tahammülsüz bir anne olurum. Çocuğum için iyi birşey yapmak isterken daha beter olur.

Ben aslında hep o bahsedilen "bencil" anneyim sanırım. Benim gibi çabuk yorulan, on parmağında on marifet olmayan kadınlara burdan seslenmek istiyorum. Bize bencil dediklerinde birden gaza gelip ben de fedakar ana olacağım moduna girmemeliyiz. Çünkü çabuk yoruluyoruz ve yoruldukça geriliyoruz, sonra ortada sinirli, gergin, toleranssız bir anne oluyor.

Benim limitim tek çocukmuş. Çoğu kadın tek çocuğu çocuktan saymaz, ama ben yorgunluktan yattığım yeri bilmiyorum. Eğer kardeşi olsun diye bu yola girersem eminim çok tahammülsüz bir anne olurum. Çocuğum için iyi birşey yapmak isterken daha beter olur.
hah şöyle dürüstçe konuşabilen o kadar az kadın var ki...ben de aynen böyleyim mesela. canım tatlıdır, keyfime düşkünüm, çabuk yorulurum. ev işleri konusunda ölesiye tembelim de. ilk zamanlar uykusuz gecelerde aklımı kaybediyordum, hala uykusuzlukla aram iyi değil. ha bu demek değil ki çocuğumu sevmiyorum veya iyi bakamıyorum. ama 2.çocuğu yapmam hem farazi 2.çocuğuma hem oğluma adaletsizlik olacak gibi geliyor ve gerçekçi olmaya çalışıyorum. fakat nedense bunlardan bahsetmem çok ayıp bir şeymiş, asli görevim üremek ve çok çocuğun sorumluluğunu yüklenmekmiş gibi davrananlar var çevremde.

Ben de tezcanlıyım ve yorgunluğa gelemiyorum. Öyle olunca yatakta bir saat uyumamak için saçmalaması beni çok çok geriyor mesela. Sabırsızlık ve tezcanlılık çok uygun değilmiş anneliğe.

8 seneden sonra 2.bebeğim oldu.İlkini kendimiz için,2.sini ilki için yaptık 😍.8 sene sonra bu kararı almak tabi ki kolay olmadı.Ciddi sorumluluk ve maddiyat gerektiriyor, tam rahata erdik derken hop sil baştan kakalı bezlere gazlı gecelere döndük ama ben hayatımdan memnunum ileride pişmanlığını duyabilirdim.Eğer hazır değilsen tabi ki yapmamak doğru karar.Ama kardeşte güzel 🙈🙈🙈

M MelatoniN TheQueeninthenorth TheQueeninthenorth kızlar bende ikinizi tebrik ederim bu konudaki durustlugunuzden dolayı. Çünkü çevremde veya burda bazen görüyorum aslında tamamen rahatlığın bozulmasıni istemediklerinden dolayı ( en doğal hakkiniz,herkesin kendi tercihi) çocuk yapmayıp ama bunu bu şekilde aktarmayip tek çocuk guzellemesi yapan kişileri. Ne var ki direkt bu şekilde sizin gibi söylense bence gayet normal. Herkesin sabrı enerjisi isteği aynı olmayabilir. Bunu bu şekilde söylemeyip başka şeylerin arkasına saklanıp soylenmemesi komik bence.

M MelatoniN TheQueeninthenorth TheQueeninthenorth kızlar bende ikinizi tebrik ederim bu konudaki durustlugunuzden dolayı. Çünkü çevremde veya burda bazen görüyorum aslında tamamen rahatlığın bozulmasıni istemediklerinden dolayı ( en doğal hakkiniz,herkesin kendi tercihi) çocuk yapmayıp ama bunu bu şekilde aktarmayip tek çocuk guzellemesi yapan kişileri. Ne var ki direkt bu şekilde sizin gibi söylense bence gayet normal. Herkesin sabrı enerjisi isteği aynı olmayabilir. Bunu bu şekilde söylemeyip başka şeylerin arkasına saklanıp soylenmemesi komik bence.
Bu konuya tek çocuktan yana yorum yapan arkadaşların samimi olduklarına inanıyorum. Rahatım bozulcak demek yerine maddi kaygılar vs. öne sürdüklerini düşünmüyorum. Hatta düşünüyorum da çok anaç bir kadın olsaydım da ben de bu tür kaygılardan 2.yi yapamayabilirdim. Yorumlarına değer verdiğim bir üye özel okula 35 bin ödediğini söylemiş, benim etim ne budum ne ki iki çocuk için 35 bini çıkarıp vereyim. Allah cidden çocuk yetiştirenlerin maddi manevi yardımcısı olsun. Bu arada nazik yorumunuz içim teşekkür ederim.:KK200:

Ben de tezcanlıyım ve yorgunluğa gelemiyorum. Öyle olunca yatakta bir saat uyumamak için saçmalaması beni çok çok geriyor mesela. Sabırsızlık ve tezcanlılık çok uygun değilmiş anneliğe.
Kesinlikle katılıyorum. Ben de 2.den sonra tahammül sınırımı düştüğünü hissediyorum. Bunu çocuklara da yansıtmaya başladığımı görünce duruyorum orada. O yüzden genelde beni sinirlendirecek hızlı yapamadığım işlerde babaya paslıyorum. Mesela ben banyoda hemen yapıp çıksınlar isterken büyük oğlumun ay sıcak ay soğuk diyip kırk takla atması sinirlendiriyor ama babasıyla oyun oynayarak hallediyorlar. Küçüğü de uyuturken zorluyor beni ama baba hadi yatağa diyince hiç ikiletmiyor.

Selam kızlar

35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencem 🙈 kızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben evli insanların bu konuda istekli olması taraftarıyım açıkçası. Sonuçta evlenerek çoluklu çocuklu bir yaşam tarzını benimsemiş oluyorsun.eee doğal olarak evlendiğin kişi de böyle bir hayata meyilli oluyor. Demem o ki evlendiysen eşinin iateği de çok önemli. Tek başına bakacaksın, taşıyacaksın, büyüteceksin doğrudur da evlilik zaten bu tarz şeyleri göze almak için yapılan birşey. 3.yü iatese hak vermezdim ama 2.yi istemek evli biri için en doğal hak bence.

Bende acayip keyifci bir insanimdir bir kızım var şimdi hamileyim
Ben de aynı sizin gibi düşünürdüm ama pandemide özellikle tek başına kalınca cocuk ikinciye karar verdim
Bir de amcalarinin falan cocuklari var onlar oynuyor benimki bakiyor oynamayı bile bilmiyor
Ama istemezsen yapma herkesin kardeşi olmak zorunda değil herkes cocuk sahibi de olmak zorunda degil

Ben evli insanların bu konuda istekli olması taraftarıyım açıkçası. Sonuçta evlenerek çoluklu çocuklu bir yaşam tarzını benimsemiş oluyorsun.eee doğal olarak evlendiğin kişi de böyle bir hayata meyilli oluyor. Demem o ki evlendiysen eşinin iateği de çok önemli. Tek başına bakacaksın, taşıyacaksın, büyüteceksin doğrudur da evlilik zaten bu tarz şeyleri göze almak için yapılan birşey. 3.yü iatese hak vermezdim ama 2.yi istemek evli biri için en doğal hak bence.
Bu ne saçma bir bakış açısı ya evlilik çocuk sahibi olmak için yapılan birşey değil. Sizin evliliğe bakış açınız o kadar o kadar yanlış ki ne desem boş size

Selam kızlar

35 yaşındayım 4 yaşında bir kızım var 7 yıllık evliyiz. Eşim ara ara 2.çocuğu isterdi ama şimdi kesinlikle yapmalıyız diyor ve ben sanırım hiç istemiyorum. Kızımda sürekli anne bana kardeş yap diyor sadece onun için ikinciyi yapabilirim ama ben rahatına kendi özel alanına çok düşkün biriyim kızımı bazen kv ye bırakıp tek başıma bi yerlere gitmek en büyük eğlencem 🙈 kızımdan önce çalışıyordum ama sonra bıraktım. Şimdi ikinci de olursa ikisine maddi olarak nasıl yeteriz bilmiyorum o kadar büyük imkanlarımız yok kendi evimizdeyiz, orta derece bi maaşı var eşimin borcumuz fln da yok ama şu dönemde ikisini nasıl güzel okutabilirim, güzel okutamazsam nasl meslek sahibi olacaklar diye düşünemkten hasta olucam üç gündür. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Ne oldu sonuc?? Bende sizin gibi dusununen biriydim ama esim agir geldi ve su an hamileyim..istemdigim bi gebelikti ve aldirmak istedim..ama yapamadimda...

Bu ne saçma bir bakış açısı ya evlilik çocuk sahibi olmak için yapılan birşey değil. Sizin evliliğe bakış açınız o kadar o kadar yanlış ki ne desem boş size
Bilimsel birsey bu.. erkekler uremek ister.. dogalarinda var yani.. ee ureme evlilik birligi icinde oldugu icin toplumumuzda, bence biraz hakli..

Ha Allah vermez o baska..nasip kismet

Ne oldu sonuc?? Bende sizin gibi dusununen biriydim ama esim agir geldi ve su an hamileyim..istemdigim bi gebelikti ve aldirmak istedim..ama yapamadimda...
Allah sevgisini verir insallah.. isteyerek yapsan tahammulun fazla olurdu ama bellide olmaz..madem aldiramadin.. kurtulamiyorsan zevk almaya bak, yapacak baska bir alternatif kalmamis

Selam kızlar

Siz neden çalışmayı bıraktınız?

İki kizim var Biri 2.5 yaşında biri 4 aylık ..İkinciyi kendimiz istedik .Kızım yalnız kalmasin ,bir arkadaşı olsun dedim .Benim de aramda 2 yaş olan bir ablam var .Arkadaş gibi beraber büyüdük .Kimseye ihtiyacım yoktu .Her konuda yardımcımdi .Ben de beraber buyusunler dedim ve ikinci de kız .İlk kızım kolikti .Hala çok mızmız ,memnuniyetsiz bir çocuk .Ama olsun dedim .İkincisi de onun aksine çok uslu bir bebek .Beni hiç üzmedi .Diğer kızımın kiyafetlerini giyiyor hep .Doğduğundan beri sadece foto çekimi için kıyafet aldım birkaç tane .Onun dışında ne maddi ne manevi bizi zora sokmadı .Her şeyi vardı .Bebek arabası ,beşik,eşyaları .Biz sadece kızımızı bekledik .Evimize neşe getirdi .Ben pişman değilim .Sadece çalışmaya başlamam lazım .O doğunca diğer kızımı kreşe verdik .Borclarimiz var .Bayadir çalışmıyordum ama iki çocuk olunca ise dönmem lazım .Hayat cok pahalı .İyi koşullar sağlamak icin çalışmam lazım .Büyük kızım tam gün kreşe gidecek .Küçüğe de bakarsa kayınvalide bakacak.Tek sorun bu .Benim çalışmak zorunda olmam ama kızım çok sevdi .Uyum sağladı hemen .Şimdiden kardeşi ile oynamaya calisiyor .Biraz büyüyünce oyun arkadaşı olacaklar ve isim rahat olacak bence .Siz de kendi kosullariniza göre karar verin ama ikinci çocuk çok değil ,üç deseniz kesinlikle yapmayın derdim ama yine de dediğim gibi maddi ve manevi olanaklarıniz yetecek mi??Çalışmaniz gerekir mi??Bu durumda çocuklar ne olacak ??İyi düşünmek lazım .Geçenlerde ikisi birden hasta oldu .Benim eşim ilgili ama nereye kadar .Yine tüm yıl benim üzerimde .Sonra ben de hasta oldum .15 gündür mahvoldum .Size destek birileri var mı??Bunlar hep önemli .Ben her şeyimi kendim hallediyorum .Bilerek kimseyi karıştırmiyorum ama tek başına yıpratıcı .

Şuan ekonomi eşimin de gözünü korkuttu askıda hala düşüncemiz

Back
X