2. Çocuk....

bussraster

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
150
9
116
Merhaba hanımlar...

11 aylık bir kızım var. Uzun seneler sonra biz tam umudu kesmişken süpriz oldu. Binlerce kez şükür.
Derdim şuan 2,5 aylık hamileyim. Tek çocuk düşünüyordum. Veya çok ileride belki bir kardeş daha. Ama bu da süpriz oldu. Ama buna hiç sevinemedim. Tekrar hamile kalmamla beraber maddi sorunlar başladı. Yardımcı tutucak durumum yok. Özellikle lohusalığı çok zor geçirdim. Tahmin edersinizki kayinvalide ve diğer aile bireyleri... Şuan kayınvalidemle aram düzeldi. Çok yardımı dokunuyo. Kişisel olarak hiç anlaşamasakta çocuk konusunda artık problem yaşamıyoruz. Aldırmayı bile çok düşündüm ama yapamadım. Eşim ve ailesi bu çocuğu çok istiyo. Kayınvalidem destek olucağını rahat olmam gerektigini söyleyip duruyo. Ama ben rahatlayamıyorum.
İlk hamileliğimde gün gün gelismeleri takip ediyodum, sigarayi cayi kahveyi herseyi birakmistim. Cok hevesliydim.
Ama şimdi 2. Yi kabullenemiyorum bir turlu. Ne sigarayi birakabildim, cay kahve girla gidio. Vitaminlerimi bile daha yeni almaya basladim. Henuz 1 kere kontrole gittim. Nasil olucak? Nasil yapicam diye kendimi yiyip duruyorum. Vucudum daha toparlanmadi bile. Ikisi birden uyku problemleri, yeme problemleri, hastaliklar, kendime ve hayatima hic vakit ayiramicak olmam, tekrar dogum ve lohusalik problemleri, maddi sıkıntılar, dusun dusun isin icinden cikamiyorum.
Aranizda 1,5 yil arayla cocuk sahibi olanlar varsa bana fikir verebilir mi? Nasil oldu. 2. Dogum. 2.lohusalik. 2.cocuk. tum dertler gercekten ikiye mi katlaniyo? Nasil yaptiniz? Nasil basettiniz?

Canım bunları düşünmek için artık geç değil mi?bide hamile kalırken aklın nerdeydi?dur ben cevap vereyim :korunurken hamile kaldın yada birincisi nasıl olsa zor oldu ,ikincisi olmaz diye dikkat etmedin:)nyse yapacak bişey yok veren Allah sabrınıda verir ama seni zor zamanlar bekliyor orası kesin.arkadaşımdan biliyorum,ilaç kullanmaya başlamıştı.kork diye deil hazırla kendini diye sölüyorum.ama öle yada böyle büyüyüp gidiyorlar.ama sigarayı lütfen bırak çocuğa yazık onun ne günahı var:KK20:

Kardeşimle aram tam 18 ay
Annem hep çok zor olduğunu söyler durur
Ama ikisi birden büyüyünce de hep den rahata kavuşuyorsunuz
Bu da ayrı bir güzellik
Fazla derin düşünmeyin ve bunda da vardır bi hayır diyin
Zaten kayınvalide yardım ediyomuş
Nasıl büyüdüklerini anlamazsınız bile
Hamileliğinizin tadını çıkarın

benimde ikiz kızlardan sonra supriz oldu kizlar tedaviyle olmuştu bende ilk başlarda kabullenemedim kizlarima haksızlık yaptığımı düşündüm ama şimdi kabullendim ufaktan alışveriş araştırmasına düştüm kizlarimda çok mutlu şimdi bebek kardeşim deyip karnimi opuyorlar geçenlerde etiket yapistirdilar karnima :KK200::nazar::KK36:

Adet olamaya basladığım an tabiki korunmaya da başladım. 3 kere adet görebildim zaten sadece. Evet tek tesellim ikisi birden büyücekler ve ben bu defteri tamamen kapatıcam. Insallah. Dogum kontrol hapları cokta ise yaramiyomus. Artik tuplerimi mi baglatirim naparim bilmiyorum. Ilac kullanmayi planlamak isterdim ama anne sutune gecmeyen bir sakinlestirici bilmiyorum. Yine ilkindeki gibi melisa caylariyla idare edicem sanirim.

benimde ikiz kızlardan sonra supriz oldu kizlar tedaviyle olmuştu bende ilk başlarda kabullenemedim kizlarima haksızlık yaptığımı düşündüm ama şimdi kabullendim ufaktan alışveriş araştırmasına düştüm kizlarimda çok mutlu şimdi bebek kardeşim deyip karnimi opuyorlar geçenlerde etiket yapistirdilar karnima :KK200::nazar::KK36:

Allah hepsini size bagışlasın. :nazar: Annem hep diyo dertlerin ikiye katlanicak ama mutlulugunda ikiye katlanicak. Ben de yasamadan bilemiyorum malesef...:110:

Bebegini kucagina aldiginda hersey geride kalicak merak etme. Iyiki dogurmusum seni diyeceksin. Su an bunlari hissetmen cok normal. Maddi sıkıntılar elbet atlatilir. Allah o bebegi sana gonderdiyse rizkini da verir hic merak etme.
Sigarayi acilen birakmalisin. Kendin icin degil bebegin icin. Her sigaranda onu boguyorsun. Yazik degil mi?

Benim yavrularım arasında 2 yaş var
2.süpriz oldu ve çalıştığım için nasıl olacak diyip telaşa girdim
Ama asla aklımdan aldırmak yani çocuğumun katili olmak geçmedi ALLAHIM kosurusun.
VE şuanda biri 5 diğeri 3 yaşına girecek inşallah.
Hergün Rabbime şükür ediyorum bana nasip ettiği için
Bir şekilde büyüyorlar ve farkında bile olmuyorsunuz
Size tek tavsiyem karnınızdaki meleğin bir günahı yok sigara kahve gibi alışkanlıklarınızı erteleyin
Ve sakin kalmaya bakın .Allah yardımcınız olsun .....

nasıl olsa bizim çocuğmuz olmuyo diye korunmadınızmı.ilki için o kadar uğraşmışken Rabbim 2.yi hiç uğraşmadan nasip etmiş ne güzel. aldırmayı düşünmek ne demek, sen hamile kalabilmenin ne kadar zor olduğunu yaşayarak öğrenmiş birisin bunu düşünmene çok şaşırdım. sigarayı bırak hemen günah değilmi o bebeğe diğeri içinde zararlı zaten.
bende 3 yıla yakındır istiyorum banada dua et :dua:

Bebegi veren Allah riskinida verir hem aldirmak nedir ya cocuk oyuncagimi bu ! Simdiden zor olacak zor olacak diye kendini doldurma biraz tadini cikarmaya calis ikiz bebek buyuten tonla insan var evet zordur elbet ama guzeldir de hem bu sefer tedavi gerektirmeden beklemen umutsuzluga dusmeden gelmis supriz yapmis yerinde olsam sevinirdim ...

Adet olamaya basladığım an tabiki korunmaya da başladım. 3 kere adet görebildim zaten sadece. Evet tek tesellim ikisi birden büyücekler ve ben bu defteri tamamen kapatıcam. Insallah. Dogum kontrol hapları cokta ise yaramiyomus. Artik tuplerimi mi baglatirim naparim bilmiyorum. Ilac kullanmayi planlamak isterdim ama anne sutune gecmeyen bir sakinlestirici bilmiyorum. Yine ilkindeki gibi melisa caylariyla idare edicem sanirim.
anne sütüne geçmeyen ilaç mı _? sanırım bebeğinizi emzirmiyorsunuzdur hamileyken zehirler sütünüz bebeği

Bebegini kucagina aldiginda hersey geride kalicak merak etme. Iyiki dogurmusum seni diyeceksin. Su an bunlari hissetmen cok normal. Maddi sıkıntılar elbet atlatilir. Allah o bebegi sana gonderdiyse rizkini da verir hic merak etme.
Sigarayi acilen birakmalisin. Kendin icin degil bebegin icin. Her sigaranda onu boguyorsun. Yazik degil mi?

Evet. Onun da pismanligi diz boyu. Pazartesi gunune karar aldim icmicem. Ilkinde de zorlanmadan birakmistim simdide oyle umuyorum. Yeterki bu durumu icimde kabulleniyim...

Benim yavrularım arasında 2 yaş var
2.süpriz oldu ve çalıştığım için nasıl olacak diyip telaşa girdim
Ama asla aklımdan aldırmak yani çocuğumun katili olmak geçmedi ALLAHIM kosurusun.
VE şuanda biri 5 diğeri 3 yaşına girecek inşallah.
Hergün Rabbime şükür ediyorum bana nasip ettiği için
Bir şekilde büyüyorlar ve farkında bile olmuyorsunuz
Size tek tavsiyem karnınızdaki meleğin bir günahı yok sigara kahve gibi alışkanlıklarınızı erteleyin
Ve sakin kalmaya bakın .Allah yardımcınız olsun .....

Hep dusunuyorum. Kizimda uyku ve yemek duzeni 7 8 ay civarinda oturdu. Seneye buzamanlar olsa bian once diyorum. Ilk 6 ayi sag salim atlatiyim sonra Allah kerim..

benim de ilk doğumum çok kötüydü. hamilelik dönemim çok zor geçmişti bulantım iç bitmemişti doğuma kadar ve oğlumda gelişim geriliği vardı vs. sonrasında lohusalık cok zor geçti bebeği kabul edemedim bi türlü eşimden ayrı kaldım gibi hissederdim. Zamanla geçti tabı. Oğlum 1 aylıkken kızıma hamile kaldım isteyerek. arası yakın olunca çocuklar iyi büyüyor.Araları 2 yaş her şeyi paylaşırlar birlikte uyurlar birlikte oynarlar.
İlk zaman biraz zor oluyor haliyle ama düzene giriyor her şey. Kayınvalideniz de yardımcı olacakmış madem daha kolay. Ben yalnızdım

nasıl olsa bizim çocuğmuz olmuyo diye korunmadınızmı.ilki için o kadar uğraşmışken Rabbim 2.yi hiç uğraşmadan nasip etmiş ne güzel. aldırmayı düşünmek ne demek, sen hamile kalabilmenin ne kadar zor olduğunu yaşayarak öğrenmiş birisin bunu düşünmene çok şaşırdım. sigarayı bırak hemen günah değilmi o bebeğe diğeri içinde zararlı zaten.
bende 3 yıla yakındır istiyorum banada dua et :dua:

En hayırlı zamanda Allahım kavustursun seni melegine insallah. Bugun hidrellez. Inanirmisin boyle seylere bilmiyorum ama cesitli ritueller dualar var. Dinimizde bi gercekligi olmasa da bisiler yapman dilekler dilemen dualar etmen belki seni rahatlatir :KK36:

benim de ilk doğumum çok kötüydü. hamilelik dönemim çok zor geçmişti bulantım iç bitmemişti doğuma kadar ve oğlumda gelişim geriliği vardı vs. sonrasında lohusalık cok zor geçti bebeği kabul edemedim bi türlü eşimden ayrı kaldım gibi hissederdim. Zamanla geçti tabı. Oğlum 1 aylıkken kızıma hamile kaldım isteyerek. arası yakın olunca çocuklar iyi büyüyor.Araları 2 yaş her şeyi paylaşırlar birlikte uyurlar birlikte oynarlar.
İlk zaman biraz zor oluyor haliyle ama düzene giriyor her şey. Kayınvalideniz de yardımcı olacakmış madem daha kolay. Ben yalnızdım

Neguzel birsey isteyerek olmasi. Ben insanlara soyleyince dalga geciolar diye soylemeye bile cekiniyorum. Senin yollar acilmis diyolar. Sen bu hizla hersene patlatirsin bitane diyolar:ukala:

yok artık 2. çocukla mı dalga geçtiler. ben 3. söylediğimde oldu bu tepkiler ama kime ne yani. durumum var çok şükür eşimde de destek oluyor ki bence en önemli kısmı bu. adama babalık yakıştı 3. ile taçlandırdım ben de onu:KK46::nazar::spor::spor:

Çok erken 2. çocuğa hamile kalmışsınız, öncelikle Allah yardım etsin.
Benim 2. bir çocuğum yok, fakat konunuzu okudum ve tek diyebileceğim şey:
- Sonuçta istemesenizde bir çocuk dünyaya getirmeye karar vermişsiniz, aldırmayı da istemiyorsunuz bence de aldırmayın.
- 1. çocuğunuz nasıl sizin evladınız canınız ise bu da öyle, bir an önce sigara & çay & kahve üçlüsünü bırakın! Sağlık problemleri olan bir çocuğunuz olursa o zaman çok pişmanlık duyarsınız. Yol yakınken önlem alın ve vitaminlerinizi aksatmayın!
- kayınvalideniz nasılsa destek olacağını söylemiş, inşallah sözünü tutar ve size tam anlamda bir destek sağlar, sonuçta çocukla alakalı olarak problemlerinizi atlamışsınız bu iyiye işaret...
- diğer yandan maddi durum zorlukları hep oldu hayatımızda, hep olacak. Dört & dörtlük kimse yok. her kadın ister eşine destek çıksın çalışsın maddi destekte bulunsun (eğer sizin kastınız buysa) fakat ne mutlu ki çocuklarınıza bakabiliyorsunuz. Bu en güzel nimet bence. Para gelir gider bu denge hep böyle malesef.
- son olarak kendinizi yıpratmayın sakın... Hamileliğiniz ne kadar stresli geçerse o kadar kendinize zararı var ve aynı zamanda bebeğe... İnşallah sağlıklı nur topu gibi bir çocuğunuz olur...

sirf belirttigin icin duusncemi paylasmak isterim,
hem emzirdiginden basedip hem cayi kahveyi sigarayi kesmedigini mi soyluyorsun acaba?
bu sadece ikinci degil hali hazirlda emzirdigin bebegin icinde uygun bisey degil bence.
cok isteyerek elde ettigin cocouk icinde ustun bir fedakarlik goremedim sanki.

nasılsa olacak ikinci çocuk tek fark sen bir kerede zefil olacaksın hepsi bu.ben ikinci çoğun arasına 8 yıl koydum çoook pişman oldum eşim bile isyan etti madem kreşe taşıcaktım ikisini bir taşıyaydım tek seferde kurtulaydım dedi.şimdi sil baştan aynı şeyler oluyo demişliği var.büyüdüler şükür ama benim nacizhane tavsiyem bir büyüyen çocuklar birbirine arkadaşta oluyor anne rahat ediyor sonradan.9 yaşındaki kızımla monopoly kızma birader satranç vb oynuyorum.halbuki abisiyle akın olslardı beraber oynarlardı.

Back
X