Aşılama 2 cok yakin arkadas, 1 hamilelik ve ayrılık...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yamactepe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
247
90
53
Kahramanmaraş
Merhaba arkadaslar basımdan gecen ve aylardır atlatamadigim bı konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Üniversitede aynı odada 3 yıl kaldığım abartmıyorum kuru ekmegi paylaştığım aynı zamanda hemşerim olan arkadaşımla tesadüf bu ya aynı gunde evlendik ben il de o ilçede oturuyordu biz evlendikten sonrada muhabbetimiz devam etti eslerimiz tanıştı gittik geldik. Gel zaman git zaman bebek meselelerini actık birbirimize ikimizinde bebeği olmuyordu bu süreçte hep destek olduk birbirimize ve ikimizde aynı hastanede tedaviye başladık onlarda hic problem yoktu bizde ise pco ve hızlı sperm sayısı düşüktu. Once testler sonra rahim filmi bu süreçte ilçede oturduklarından eside esnaf oldugundan kendisine eşlik edemiyordu. biz esimle hep onunlada ilgileniyorduk manevi olarak .hep yanindaydik kocası gelmiyor diye ağlarken bile. Neyse rahim filminden sonra Dr mola verdi ve o molada arkadasım hamile kaldı fakat ben bunu tesadüfen öğrendim gunde iki kere konuştuğum arkadasım 1 hafta aramadı beni ben aradigimdada kemkum etti. Neyse dedim beni üzmek istememistir dedim sonra yine ben aradım ve yine ben aradım... Her aradığımda kocasının kendisini el üstünde tuttuğunu, bal kaymaklarla beslediğini,anne olmanın verdigi mutluluğu ,bebeğini hisstmenin hazzını ,cift çizgiyi görme zevki icin 20 tane test yaptığını, komşularının tepkilerini anlattı durdu sen ne asamadasin diye sormadı hic. Buna rağmen "kıskandı " olmamak icin bı kac kez daha görüştük ama sonuc hep aynı.1 aydırda hic konuşmadık . Ben bu duruma cok cok üzülüyorum hani birlikte yanıp tutusmustuk bebek icin.birbirimize cevrenin sıkıştırmalarını anlatıp anlatıp ağlamıştık hani . Cok şaşırıyorum cok üzülüyorum kac ay oldu hala atlatamadim. Sizce benmi abartıyorum . Onun yerinde olsam bendemi öyle olurdum. Allahım yardımcımız olsun inşallah hepimizin.

Bende bu arada asilama yaptırdım gun sayıyorum inşallah bu ayda boynu bükük kalmam cok zor allahım kimseye aratmasın inşallah

Bende bu arada asilama yaptırdım gun sayıyorum inşallah bu ayda boynu bükük kalmam cok zor allahım kimseye aratmasın inşallah

inşAllah aşılaman vesile olur arkadaşım bebeğin sana sımsıkı tutunur ve güzel haberlerini buraya yazarsın bende bebek konusunda ve diğer konularda dost diye paylaştıklarımdan üzüldüğüm şeyler yaşadım ve tecrübe kazandım artık üzgün olsamda annem dışında kimseyle hiç bir derdimi paylaşmayacağım

insallah canım sende guzel haberler alırsın.yazını okudum ve cok uzuldum.Kendı yasadıklarım aklıma geldı.Demekki herkes aynı davranıyo bu konuda.Benım 11 yıldır bebegım olmuyo ve bu konuda sureklı doktordayım caba verıyorum.Arkadaslarım herkes bılıyo ama nedense sureklı benım yanımda ne kadar sanslısın cocuk bakmak cok zor sen rahatsın dıyıp duruyolar.Gecenlerde basıma gelen olayı anlatayım.2 ay once bebegı olan bı arkadasım benım onumden bebegını arabayla gecırırken yuzunu kapattı kacırdı benden cocugu ve hala aynı davranısı yapıyo.Ben bı anlam veremıyorum ve cok uzuluyorum.Ben cocukları cok sevıyorum ama herkez bana acı cektırmeye calısıyo.Yarın 2.asılamam olucak allahım ınsallah bana bu mutllugu yasatır.ve artık yuzum guler...

yazdıklarını üzülerek okudum.aynı yollardan geçen,aynı acıyı yaşayıp çok şükür ki bebeğine kavuşan biri olarak çok üzüldüm inan.o arkadaşın içinde denecek bir söz yok.o sadece senle kötü gününü paylaşmış , aynı acıyı yaşamamış gibi nispet yaparcasına davranması sadece bir zavallı olduğunu gösterir.umarım seninde aşılaman tutar ve bebeğine kavuşursun.Allah kimsenin karnını,kucağını boş bırakmasın...

İnşallah. Cok teşekkür ederim güzel dileklerin icin. Rabbim gönlümüzden geceni hakkımızda hayırlı kılıp bizlere nasip etsin.ben asilama yaptırdığımı anneme dahi söylemedim olmazsa o da üzülmesin benimle diye sadece kız kardesime söyledim. Ama dediğin gibi artık kimseye guvenemiyorum

Senin icin cok cok sevindim allahım güzel günlerini göstersin .hikayenden bahsetsen biraz bizde umutlanirdik . Tabi sorun olmazsa. İyi dileklerin icinde cok cok tskrlr.

Hepimiz aynı seyleri yasıyoruz . Esim gecenlerde sen bu konuda cok hassassin acaba sen yanlış anlıyor olabilirmisin dedi bilmiyorum belkide öyle ama iste sonuçta hep üzülen biz oluyoruz. Gecenlerde gorumcemlerdeyiz bı kizi var cocuk yanıma geldi bende seviyordum . Işık hızıyla geldi ve sacmasapan bı bahaneyle aldı gitti ee şimdi bunun neresini doğru anlamalıyım ki . Suc , kusur kimde diyenler .. Aa filanda sizinle aynı evlendi 2. Hamile diyenler . Önemli olan pes etmemek bizim bı komşu verdi 10 yil sonra bebekleri oldu gerçi sizin hikayenizi bilmiyorum ama Rabbim inşallah dualarımızı kabul etsin inşallah sana ikiz bebekler nasip etsin. Birde merak ettim asilama demissin uzun zaman olmuş da tup bebek denemediniz mı. Allahım kolaylıklar versin inşallah.

evet bız hassasız bu konuda ama ınsanlar hep yaramıza dogru vuruyolar.O yuzden bu kadar hassaslastık.Ben herkesın cocugunu ayırt etmeden sevebılıyorum.Ama onlar sadece kendı cocuklarını sevebılıyolar.Ve sankı kendılerı yarattmıs gıbı boburlenıyolar.11 senede yasadıklarımı anlatsam roman olur.Benım esım evlendıgımız zaman ıstemedı hemen olmasın durumumuz kotu bakamayız dıye bahaneler.Kaynannamlar herkez bana aman sakın yapmayın nasıl bakarsınız dıyıp durdular.Ama ben hıc korunmadım.Yıllarca her gecıkmede kendımı hamıle ılan ettım.Bos cıktı.Sonra doktora gıtmeye basladım .Destek gormeyınce hep yarım kaldı.Bu sene tekrar basladım ve bu noktaya anca gelebıldım.Sımdı gecen yıllarıma acıyorum .Doktorumda yaşın dolayısıyla dıyıp duruyo.Ama ınsallah sonuc alıcam.Kucagının bos olması evının sesız olması nedır ben yıllardır yasıyorum .Ve cok ıstıyorum.Rabbım bu emeklerımızı karsılıksız bırakmaz ınanıyorım.

Benimde iki sene oldu iste psikolojim ortada seni cok iyi anlıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyelim. İnşallah önemli bi sorununuz yoktur tedaaviyede başlamışsiniz alırsın evladını kucağına ama su da bı gercek insan vücudu biraz nankör ben tedavi gördüm gördüm aldım hormonları sadece bir ay Dr gidemedim hooop basa dondum. Devamlılık Cok önemli bence inşallah kucağına bebeğini alana kadar tedavini bırakmak zorunda klmazsin.Bu arada yasinida bilmiyorum ama gecen TV'de gördüm Dr 30 lu yaslar tup icin iyi yaslar diyordu. Aslında yas falan isin bahanesi Allah ol derse olacak hepsi bu...

@Tavsantepe ve @ semigves

Cahillik tüm kötülüklerin anasıdır derler. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
Bu insanlar sizden çocuklarını kıskanıyorsa bu sizin (bizim) eksikliğinizden değil onların cahilliklerinden kaynaklanıyor.
Eğer sizin (bizim de tabi) hissettiklerinizin binde birini anlamış olsalardı yerin dibine girerlerdi utançlarından.
Ama gelin görün ki olan olmayanın derdinden anlamıyor anlamayacak da..

Bizim yapmamız gereken tek şey böyle komik, çocukça ve yabani davranışlara gülüp geçmek ve Allah'a dualara sarılmak.

Ben de 2,3 ay önce bir düğün evinde kaynımın kızını severken (ki çok severim gerçekten) orda tanımadığım mumyanın biri bana kaldırdı "elin çocuğunu seveceğine kendininkini doğur gelin" dedi. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :)

Yani tanıdık olsun tanımadık olsun bir beyin cahilliğin perdesiyle örtülüyse ona ne söz ne kötek fayda etmez

Son düzenleme:

Valla cok doğru seyler yazmışsin dua etmekten Allah'a siginmaktan başka bisey gelmiyor elden napalim. Bu süreç zaten cok yıpratıcı bide böyle seyler olunca cok cok daha zor.

Kesinlikle katılıyorum..sanırım bebeğimizi kucağımıza alincaya kadar cook karşılasicaz böyle insanlarla.

kesınlıkle sana katılıyorum canım.Cahıl ınsanlar gencıde cahıl yaslısıda.Kendı kardeslerımın cocukları bıle elın cocugu oluyo sankı ınsan sadece kendı cocugunu sevmelı koklamalı .Dusunuyorumda acaba bu durumda olmasaydım bende öle kıbırlı cahılmı olucaktım.Insanların gozunun acılması ıcın ılla kotu bısıymı gelmelı baslarına...

Onu bende düşünüyorum hep acaba ilkk aydan bebeğimi kucağıma alsaydım bu kadar dertli sıkıntılı acılı olduğunu bilebilirmiydim . Gece rüyamda yine bebek gördüm öptüm ağzından , kolladım nasil bı hasretlikmis.inşallah bı gun kendi evlatlarımızı severiz .

Şöyle diyeyim; Bu durumda olalım veya olmayalım kardeşimizin, eltimizin, arkadaşımızın veya başka diğer yakınlarımızın çocuğunu içtenlikle seviyorsak, onlara karşı ciddi anlamda sevgi besleyebiliyorsak sevgiyi paylaşmayı biliyoruz demektir. Yani biz istesek bile onlar gibi olamayız. Çünkü benim evladımın sevilmesi benim daha çok hoşuma gider. Onlar gibi çocuğunu kaçıracakmışız gibi davranmazdık hiçbir zaman inanın. O anlamda içiniz rahat olsun canlarım

Ya bende söyle düşünüyorum şimdi biz cocuğumuz olsun cok istiyoruz ya baskalarininda cocuklarını seviyoruz sanki gözümüz kalicak nazarımız degicek gibi düşünülüyor gibi geliyo bana

canım yaa ne insanlar var dogurdumu pekı arkadasın inşallah hayırlısıyla alır kucagına ama bosver sende bu vesıleyle gercek dostlarını ogrenmıs oldun kımse ıcın degmez takma kafana boyle seyler bızımde basımıza gelıyor malesef inşallah asılamn tutarda sende ona hava atarsın

Tabiki onun icin Hep iyi dileklerde bulunuyoruum dua ediyorum kucağına alsın sağ sağlım 1 aydan fazla oldu konuşmuyoruz iste erkekmis bebeği yani suan 4-5 ayliktir heralde dediğin gibi gormuş olduk kimin ne olduğunu ama böyle bir degisim böyle bir havalanma yok yani herkes kendine yakisani yapar iste . Benim iki yil olmasına rağmen psikolojim cok bozuk bu durumu daha uzun yıllar yaşayanlara allahım sabırlar versin tez zamanda kucaklarımızı doldursun insallah

evet canım haklısın benımde 2 senem doldu ama malesef hıc hamıle kalamadım sımdı fakulteye basladım yenıden tahlıller falan fılan hakkımızdan hayırlısı Rabbim tum ısteyenlere nasıp etsın ınsallah

sorun sende değil bence o insanda
yazdıklarıma bazı kişiler kızabilir belki ama hamile kaldıktan sonra burnu kafdağına çıkan çok kişi tanıdım ben
benim çevremdede çok samimi olduğum halde hamile kaldıktan sonra benimle selamı kesen kişiler çok sanki bende
kötü bi hastalık mı ,var da bi anda samimiyetleri bitiyo
ne oluyo ki ne var yani niye hamile kalınca kendini beğenmiş oluyolar hiç anlamış değilim

bide her an hamileliklerinden bahsedenlerede sinir oluyorum çok
dün gece yine hamile görmüşüm rüyamda kendimi ama maalesef benim rüyalarım tersine çıkıyo hep her hamile gördüğümde kendimi adet oluyorum ve bu sabah yine hiç istemediğim halde olmuşum.....
acaba bizimde 9 ay boyunca adet olmadığımız günler gelirmi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…