2 defa kimyasal gebelik

destek3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2025
72
5
1
26
Gençler selam 1 buçuk yıllık evliyim 2 defa kimyasal gebelik geçirdim sebebi nedir bilen var mı tekrardan sağlıklı gebelik oluşumu için ne yapmalıyım bi baka bilir misiniz lütfen

Gençler selam 1 buçuk yıllık evliyim 2 defa kimyasal gebelik geçirdim sebebi nedir bilen var mı tekrardan sağlıklı gebelik oluşumu için ne yapmalıyım bi baka bilir misiniz lütfen
Doktorunuz size sebebini söylemedi mi ? Genetik testi yaptırmanız gerekebilir

Güzelim bnde 3 senelik evliyim ve ikiniez kimyasal gecirdim bu ay adet olduğumda genetik testlerini yaptıracağız ve doktorum rahim filmine bakacak sebebi icin

Sizin bu konuda bilginiz var mı
Kimyasal gebelik, döllenmiş bir yumurtanın rahme yerleşmeden veya çok kısa bir süre yerleştikten sonra gelişiminin durmasıyla meydana gelen çok erken bir gebelik kaybıdır. Genellikle adet gecikmesinden birkaç gün sonra görülür ve çoğu zaman normal adet gibi algılanır. İşte kimyasal gebeliğin başlıca nedenleri:

1. Kromozomal anormallikler: En yaygın nedenlerden biridir. Döllenen yumurtada ciddi genetik bozukluklar varsa vücut bu gebeliği sonlandırır.
  2. Yumurtanın rahme tutunamaması: Embriyo rahim duvarına tutunamazsa gelişim devam etmez.
  3. Rahim problemleri: Polip, miyom, yapışıklık, rahim iç zarının (endometrium) yeterince kalın olmaması gibi durumlar embriyonun tutunmasını engelleyebilir.
  4. Hormon dengesizlikleri: Özellikle progesteron gibi gebelik destekleyici hormonların yetersizliği gebeliğin devamını zorlaştırabilir.
  5. Bağışıklık sistemi sorunları: Vücut embriyoyu yabancı bir cisim gibi algılayıp saldırabilir.
  6. Tiroit hastalıkları: Hipotiroidi veya hipertiroidi gibi bozukluklar gebelik başarısını etkileyebilir.
  7. Pıhtılaşma bozuklukları: Trombofili gibi kanın fazla pıhtılaşmasına neden olan durumlar rahme giden kan akımını bozarak düşüğe yol açabilir.
  8. Yaşam tarzı faktörleri: Sigara, alkol, stres, yetersiz beslenme gibi etkenler de kimyasal gebelik riskini artırabilir.

Güzelim bnde 3 senelik evliyim ve ikiniez kimyasal gecirdim bu ay adet olduğumda genetik testlerini yaptıracağız ve doktorum rahim filmine bakacak sebebi icin
Benim bu ay 2 yumurtam gelişip çatlamıştı doktorum eğer gebelik olmasa adetin 2. Günü gel bazal ve hormon testlerine tekrar bakacaz dedi sadece

Merhaba bende aynı durumdayım 2 kez üst üste kimyasal yaşadım nisan da ve şuan sebebini bende bulamadım YouTube da Bi kadına denk geldim 6 kez kimyasal geçirmiş sanırım sebebini çok araştırmış sonra sebebi yüksek bağışıklık çıkmış bağışıklık baskılayıcı ilaç almış normal gebelik geçirmiş sonra bende bağışıklık testleri yapmayı düşünüyorum size de fikir olur belki

Merhaba bende aynı durumdayım 2 kez üst üste kimyasal yaşadım nisan da ve şuan sebebini bende bulamadım YouTube da Bi kadına denk geldim 6 kez kimyasal geçirmiş sanırım sebebini çok araştırmış sonra sebebi yüksek bağışıklık çıkmış bağışıklık baskılayıcı ilaç almış normal gebelik geçirmiş sonra bende bağışıklık testleri yapmayı düşünüyorum size de fikir olur belki
Çok teşekkür ederim yarın kontrole gitcem doktoruma sorarım bunu

Ben de iki kez kimyasal geçirdim. Genetik araştırma için eğer 35 yaş altındaysanız 3 kez olursa diyorlar. O yüzden bana da yapmadılar. Sıkma kendini 3.de normal olur inşallah

Uzun süredir kullanıyordm 6 kutu bitirdim ama 2 aydır bıraktım eşim fazlası zararlı dediği için kullanmamı istemiyor sizce uzun süre kullanımın bi sıkıntısı var mıdır
Yok diye biliyorum, fazlasini vucüt kendi atiyor

Bende 2 defa yaşadım bende sizin gibi aynı, sebebini halen öğrenmeye çalışıorum, yine hastaneye gidicem, hastanelerde sürünüyorum

Aynen bende şuanda hastanedym test yapılacak tekrardan
Bende yarın gidicem, bakacam işte neydenmiş., sana ne dedilerse bana da söyler misn, ben de kan pıhtılşması felan yok, rahmim yumurtalım temiz polikistik över var, o da küçük zaten ama neyden oluyor bilmiyorum

Bende yarın gidicem, bakacam işte neydenmiş., sana ne dedilerse bana da söyler misn, ben de kan pıhtılşması felan yok, rahmim yumurtalım temiz polikistik över var, o da küçük zaten ama neyden oluyor bilmiyorum
Canım bana hormon testi yaptım lh 10.66 çıktı poikistik över olma ihtimalin var dedi çok düşük ihtimal dedi bi ilaç verdi adet bitti mi kullanmaya başla dedi adet olduğun zaman gel tekrar test yapıp kontrol edecez dedi

1000013847.webp

Bu ilacı verdi kullandım mı daha önce biliyor musun

Canım bana hormon testi yaptım lh 10.66 çıktı poikistik över olma ihtimalin var dedi çok düşük ihtimal dedi bi ilaç verdi adet bitti mi kullanmaya başla dedi adet olduğun zaman gel tekrar test yapıp kontrol edecez dedi
Küçük polikistik över mi yoksa büyümüş mü, kendi LH me bakim bide

Back
X