2. El Alışveriş

3gunlukdunya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
3.222
3.863
133
Merhabalar
Dert değil ama merak konusu ..

2. El uygulamalarında satış , teslimat , para alışı nasıl yapılıyor ?

Şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar

Şimdiden teşekkür ederim
uygulamaya uye olursanız nasıl oldugunu gorursunuz
:)

Ürünü satın alıyorsunuz ve ödeme yapıyorsunuz. Paranız uygulama hesabında tutuluyor. Satıcının ürünü kargolamak için belli süresi var. Kargolamazsa paranız iade ediliyor. Kargoladiginda size takip kodu veriliyor. Ürünü teslim aldığınızda uygulamadan onayliyorsunuz. Paranız karşı tarafa geçiyor. Satıcı bu işlemden sonra da parayı hemen alamıyor ama, öyle biliyorum. Uygulama parayı kendi hesabında tutup işletiyor. İkinci elde iade yok.

Merhabalar

Şimdiden teşekkür ederim
Ben satış yapmadım ama aldığım çok şey oldu.
Dolap
Zebramo
Letgo
Gibi uygulamaları kullandım

Letgoda zaten yüzyüze ürünü de görüp öyle ödüyorsun diğerlerinde odemen uygulama tarafından uluslar arası yapılan alışverişlerde ki gibi akreditasyon yapılıyo. Mesela dolaptan aldığını düşünelim ödemen dolap uygulamasının hesabına yatiyo .ürün sana ulaştığında begebirsen onay veriyosun odemen satıcıya aktarılıyor.

Dalga geçilecek bir konu değil
Gidin egonuzu başka yerde şişirin !!

Onun dışında içten cevap verenlere çok teşekkürler

Ben letgoda satmayı düşündüm ( en çok onun adını duyduğum için ) ama farklı şehirden olup almak isteyen olursa , EFT için isim soyisim vermek gerekir , kargolayınca da adresi öğrenmiş olur diye düşündüm . Bu açıdan sormuştum .

e ısım soy ısım ogrenılmesı kadar dogal bırsey yok sız bırsey alacagınız zaman muhattabınız kım bılmek ıstemez mısınız
adresınızın ogrenılmesını de ıstemıyorsanız kargo subesını adres gosterırsınız ?

Yok istemem , aldığımda ilgilenirim , satıcının ismi beni ilgilendirmez .
Adres olarak kargo şubesinin yazılabildiğini bilmiyordum , teşekkürler

Siz ilgilenmeyebilirsiniz ama uygulama güvenlik olarak gerçek isim soy isim almak zorunda hatta T.C. kimlik numarası istiyor çoğu. Bir sürü 2.el uygulaması var hepsinin prosedürü farklı işliyor siz hangisine üye olmak istiyorsanız Web sitesinden veya uygulamayı indirip öğrenebilirsiniz, burası bunun yeri değil forum kuralları gereği. Muhtemelen bu sebeple banlanabilirsiniz

En popüler olan , satışın daha kolay yapılabildiği uygulamalar hangileri acaba ?

Letgodan ürün almadım ama sattım. Bebek arabası oto koltuğu vb.. Bulunduğum şehirden almak isteyenlerle görüştüm sadece.
Alıcıyla kalabalık yerde eşimle birlikte buluştum. Ürünü inceledi, parayıda elden verdi.

En popüler olan , satışın daha kolay yapılabildiği uygulamalar hangileri acaba ?

Ben kıyafet satıyorum. Dolap ve Gardrops kullanıyorum. İkisinde de gidiyor ürünler. Dolapta daha çok yerden kargolama imkanı olduğu için bence daha kolay ama yüzde 10 komisyon kesiyor. Gardrops sadece PTT kargo ile çalışıyor, komisyon kesmiyor. Letgo, zebramo, Modacruz hiç kullanmadım.

sız ıstemeyebılırsınız ama her alıcının hakkıdır belkı bebek arabası aldım ama kolıden patates cıktı :) yuz yuze gorusurken sıkıntı degıl ama baska sehırden alan nıye ısmı cısmı olamayan kısıye paketın ıcınde ne cıkacagını bılmeden para versın oyle dusunun

Konu sahibi burda banlanacak bir şey yok, kendi deneyimimi paylaşayım.
İkinci elde ilk tanıştığım site modacruz, orada çok şey aldım ve sattım.
Zamanla dolap uygulamasının daha kullanışlı olduğunu fark ettim daha hızlı satış yapıyorum orada. Bugün mesela 7-8 ürün sattım. Aldıklarım da oldu.
Gardrops ve tutumlu anne uygulamalarına çok ısınamadım nedense.
Letgo biraz daha karman çorman, ama bebek arabamızı oradan aldık çok memnun kaldım. Kargolanamayacak büyük ürünler için letgo güzel.
Ödemeler ise letgo haricinde hepsi kartla ödeniyor sen onaylayınca satıcıya aktarılıyor. Letgoda elden teslim alıp elden ödeme genelde.

Letgodan alım yaptım. 1 2 urunum var ama henuz satamadim.
Sahsi tercihim, telefon numarasi ve adres vermiyorum. Cok yakinimda bir avm var orada bulusmayi tercih ediyorum. Avm ismini kim yazsa navigasyonla bulur zaten.

Dolap cok sık kullanıyorum. Hem alim hem satim.
Iki taraf da birbirinin telefonunu ve adresini görmüyor. Dolap ikisini de goruyor ve gondericiye bir kod veriyor. Bu kodla kargoya gidiyorsunuz. Yani siz alicinin adresini telefonunu gormuyorsunuz. Dolap odemeyi aliyor, kendi hesabinda tutuyor. Alici kargoyu teslim alip onaylandığında para saticiya aktariliyor.
Eger urunde belirtilmeyen bir defo varsa, geri gonderiyorsunuz. Odemeniz iade ediliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…