• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. El Kıyafetler, bozulan psikoloji...

Yedigi helal giydigi haram bu soz dogru.. cunku cok kiyafeti olursa giyeneden kucuk geliyor... ama senin durumun cok sacma.

Gerçekten yorumları anlayamıyorum ; bebek olmuş 9.5 aylık , sağlıklı , konu sahibi hala geçmişte giydiremedigi kıyafet için ağlıyor.

Işte büyüdü gitti, o kıyafetlerde çöp oldu.

Iradeyle ya da değil , o an için en mantıklısı yapılmış , konu sahibi de kabul etmiş ve giydirmiş.

Hamdolsun ki , yeni kıyafetler alacak sağlıklı bir bebek var elinizde.

Yok koca cimri , yok kv. niye karışıyor sözlerine gerek yok. Geçmiş zaman için bu kadar ağlanır mi , bu kadar hırpalar mi insan kendini ; üstelik sadece kıyafet için.

Böyle hayat geçmez.

Eğer eline geçen bi paran banka kartın vs varsa dolap ve gardrops uygulamasında yeni ve etiketli ürünler oluyor piyasa değerinin altına.Oralardan da bakabilirsin.

Bu bastırdığın duygular ilerde daha da sorun oluşturur sana.Kötü anne tabi ki değilsin.Herkes çocuğuna en iyisi olsun ister

Gerçekten yorumları anlayamıyorum ; bebek olmuş 9.5 aylık , sağlıklı , konu sahibi hala geçmişte giydiremedigi kıyafet için ağlıyor.

Iradeyle ya da değil , o an için en mantıklısı yapılmış , konu sahibi de kabul etmiş ve giydirmiş.

Yok koca cimri , yok kv. niye karışıyor sözlerine gerek yok. Geçmiş zaman için bu kadar ağlanır mi , bu kadar hırpalar mi insan kendini ; üstelik sadece kıyafet için.

Böyle hayat geçmez.
1sen 7 yıl oldu heralde yorumlarını okuyalı
hep mi istikrarlı sade olur bir insan :)

giydiği haram ne demek ya iyi o zaman bir şey giydirmeyin dolaşsın öyle. insanlar hiç özenmiyor herhalde çocuğuma alayım giysin etsin diye. eşiniz beleşe getirmek için ailesiniz sözünü dinlemiş.

1sen 7 yıl oldu heralde yorumlarını okuyalı
hep mi istikrarlı sade olur bir insan :)

:):) Iltifat olarak mi kabul edeyim , yoksa " ah koca taş " mi diyeyim "

Hayatta çok sıkıntılar var . Bir kıyafet için , geçmişte ki basit bir basiret bağlanması için " aklıma her geldiğinde ağlıyorum " cümlesi bana çok yorucu geliyor. Insan hem kendi yorulur , hem etrafindakilerini yorar.

:):) Iltifat olarak mi kabul edeyim , yoksa " ah koca taş " mi diyeyim "

Hayatta çok sıkıntılar var . Bir kıyafet için , geçmişte ki basit bir basiret bağlanması için " aklıma her geldiğinde ağlıyorum " cümlesi bana çok yorucu geliyor. Insan hem kendi yorulur , hem etrafindakilerini yorar.
bilmiyorum ama ben burdan eski bir dosta bakar gibiyim:))))
haklısın geçmişte yaşanmaz
geçmişte yaşayanın sağlıklı bir geleceğide olamaz

kayınvalide niye bu kadar çok her şeye karışıyor!!
çocuğun ihtiyaçlarını en iyi annesi bilir.. ona ne ki

Seni çok iyi anlıyorum içim bir tuhaf oldu geçmişi hatırlayınca. Biz çalışan insanlardık ama cahildim galiba ilk çocuğumuzda bende ilk başta doğru dürüst kıyafat almadım 1 2 takım haricinde neden kv alışveriş yapacak diye.Sağolsun yapmış eltimle ve görümcemle başka şehirde oldukları için ama hiç benim zevkime göre değildi.ilk 1 yıl çok güzel içime sinen şeyler giydirmedim ve hala çook pişmanım.Ama oğlumda daha doğmadan o kadar çok kıyafet aldım ki beğenerek sırf kızımda ki gibi olmasın diye.Artık olan olmuş boşverin evladınız sağlıklı olsun bundan sonra gönlünüze göre alıp giydirirsiniz.Ve asla kötü bir anne değilsiniz bazen insanın basireti bağlanıyor o kadar.

Geçmiş gün için daha fazla hirpalama kendini derim,yavas yavas ipleri eline de almışsin zaten...artirarak devam et bunu ;)

Ya bu millet kafayı yemiş. Ota b.ka helâl-haram karıştırıp resmen insanların algılarıyla oynuyorlar. Şark kurnazları işlerine gelmeyen her şeye haram diyip sıyrılıyor.
Yediği helal giydiği haram ne ya hu?
Maddi imkanlar el veriyorsa alınacak tabi ki. Niye başkasının eskisini lekelisini giydireyim?
Ayrıca o lekeli pis kıyafetleri olduğu gibi gönderen kişilere yollamanız lazımdı.
Terbiyesiz mahluklar.

Böyle hayat geçmez.
+1111111111111
Bende iki yegenimden kalanlari giydiriyorum. Hem de ilk cocuk. Onun dışında da Allah razi olsun annannesi aliyor. Makineye attiktan sonra temiz giysiler olur ne var ki bunda

Bu baskı ne demek çok iyi bilirim. Eşimin durumu fena olmamasına rağmen çocuğuma geniş geniş alışveriş yaptığımı bilmezdim. Çocuğumun kıyafetleri yeniydi.Ama hep arkadaşlarım, ailem, kendi paramla aldığım şeylerdi. Beşiktir , arabadır bunlar kuzeninindi. Alabilecek durumumuz olmasına rağmen ısrar etmedim kullanalım dedim. Ona bile pişmanım. Kayınvalidem çocuğum 40 günlükken 2 poşet eski kıyafet getirdi. Eşimle tartışıp tuttuğum gibi hepsinin camiye teslim ettim. Çocuğa 6 ay olana kadar doğru düzgün hiç bişey aldıramadım eşime, sayılıdır. Nitekim ayrıldık zaten şu an çocuğumun neye ihtiyacı varsa bütçem el verdiğince alıyorum. Şimdi bakıyorumda keşke o zamanda diretseymişim kimse sonradan teşekkür etmiyor.

Ikinci el giymesi sikinti degil, ama esinizin ailesi hangi hakla sizin cocugunuza ne giydircaginize karisabiliyor. Eger caniniz yeni kiyafet giydirmek istiyor ve maddi durumuz yetiyorsa esinizin yaptigi hos degil. Size olan itimani sorgulatiyor. Hayatiniz boyunca icinizde kalacak. Cok normal.

Çocuk daha bebekken kıyafeti bile aldırmıyorsa büyüyünce nasıl olacak okulu var bunun kurslar falan arkadaşlarıyla çıkıp gezmek isteyecek o da Bi masraf herşeyide sıfır almak gerekmez ama mesela çocuğun en azından zıbınları çorapları sıfır olmalı bence eşim cimri değil öyle görmüş falan diyorsunuz ama birçoğumuz eskiden öyle gördük onun bunun eskisiyle büyüdük ama öylemi yapıyoruz bence eşiniz düpedüz cimri kendinize karıştırmayın fazla tamam herşey sıfır olmak zorunda değil ama insan ilk çocuğu heveslenir yani iç çamaşırı bari sıfır alması gerekir

Cocugun giydigi haram cumlesi ihtiyacindan fazla kiyafet alindiginda soylenir cocuklar cabuk buyuyor ikinci kez giydiremeden elinde kaliyor diye cok almayin derler dogru ama bu ihtiyacini alma demek degil onlar cok guzel cevirmisler kendilerine gore tum suc esde ana baba sozunden cikmayan adamlar niye evlenir ki

sizi çok iyi anliyorum insan çocuguna en guzel seyleri almak istiyor yeni yeni olsun diyor
ben hamileyken herseyini sıfır aldim
hala sıfır şeyler aliyorum tabi ama bir kuzenimin kiziyla yaşlari çok yakin inanin kendim gidip seçiyorum onunkilerden cunku sabah aldigim aksama yemek artigi oluyor oda aynisi oluyor yani
kiyafete para verirken uzuluyorum gercekten ama keske onlari dinlemeyip 2 parcada olsa birseyler alip hevesinizi atsaymissiniz
bunun yetmeyen annelikle kötü annelikle falan bir alakasi yok sadece hevesiniz kalmis
kiyafete vereceginiz okadar paraya oyuncak alin egitici kitaplar alin kaliteli beslenmesi icin harcayin inanin bunlar bebegin ne giydiginden daha onemli seyler
abim ve yengemin bir bebegi olacak durumlari cok cok iyi olmasina ragmen kizimin kiyafetlerini oyuncaklarini topladim onlara yolladim kendileride istediler bunu soylememin sebebi sizin kendinizi yetersiz hissetmemeniz icin

Nerden başlayım bilmiyorum :KK43: ilk çocuğum, gözbebeğim canım herşeyim.. Öyle bir şey yaşadım ki her aklıma geldiğinde ağlıyorum. Bana abartıyorsun deyin ne var bunda deyin bişey deyin ama alın bu yükü benden nolur.. Kızım doğana kadar alışveriş yaptırmadı eşim ve ailesi. Neymiş çocuğun yediği helal giydiği haram !! Lafa bak. İlk torunları, sorsanız herkes canını verir. Ama üç kuruş kıyafet zorlarına gitti. Almadılar aldırmadılar. Çeşitli bahanelerle ( israf haram şundan bundan gelecek o alacak bilmem ne) aldırmadılar. Gelecek kıyafetler dedim güzel olur herhalde..nerden bileyim hepsinin her yeri leş gibi lekeliymiş meğer. Kullanmaktan yıpranmış ekeden her yeri batmış. İnanın kıyafet çitilemekten ellerim su topladı ama çıkmadı çıkmadı çıkmadı.. İlk çocuğum... Ben de isterdim gidip alışverişlr yapmayı ciciler almayı ama yapamadım yaptırmadılar. İki parça kıyafet aldım kayınvalideme gönderdim resmini anne bak kızımın ilk kıyafetleei diye. İnsan demez mi ay torunumun cicileri çok güzel ne bileyim dua etmez mi Allah bağışlasın ne bileyim... Tek dededğalma şundan gelecek alma bundan gelecek. Eşim de tabi ki aynı kafada.. Neymiş israf harammış... Biz çocuğuma kıyafet almadık. Ama kayınpederim yaptığı israflar haramlar yüzünden evini sattı. Ahım mı deyim.. Demeyim hadi Allah sorsun deyim. Dün alışveriş yaptım kızıma 5 parça kıyafet hepsi 56 lira tuttu.. Lc waikikiden.. Kaliteli olsun desem çok çok alayım desem korkuyorum alamıyorum. Sanki yine alna diyecekler gibi.. Halbuki ddeseler şimdi dünyayı yıkarım ama o zaman yapamadım iisrafçı kadın olmak istemedim bbelki.. Belki de israf haram çocuk çabuk büyüyo zaten çoğunu giyemeyecek dedikleri o an mantıklı geldi alamadım.. Kızımın şimdiye kadar sadece beşiği sıfr alındı o da 200 liraydı.. Her şeyi ama herşeyi kirli lekeli iğrenç şeylerdi.. Uğraştım uğraştım çıkaramadım. Öyle kkullandım.. Hala kullanıyorum. Ama dün aldım ilk defa.. Kızım 9,5 aylık ve ben ilk defa aklımda bişey olmadan alışveriş yaptımm.
Bu ne şimdi demeyin dert.. Hem de içimi yakan bi dert, beni ağlatan bi dert, çocuğuma iyi bi anne oolamadımın derdi.. Ama sorsanız onlara ne var bunda.. Sahi bişey yok mu bunda? Bu dert değil mi? Gerçekten çocuğun yediği helal de giydiği haram mı? Ben iyi bi anne miyim? Yoksa evladına bir parça kıyafet alanayan pısırık saçma sapan bi insan mıyım :KK43: Acı çekmemeli miyim?
İçimi acıttın, üzülme nolur. Ben de kuzenlerimin eskileriyle büyüdüm belirli bi yaşa kadar. Benden küçükler de benim eskilerimle büyüdü. Bebeğinle mutlu ol, geçmişi unut. Hızlı büyüyorlar zaten, ruhunu besle bebişin , onun buna ihtiyacı var.

Back
X