2.eş kıymetli olurmuş...

Bence mevzu ikinci eş falan olmak değilde kadının kendini ağırdan satması. Ağırdan satmak lafı yanlış anlaşılmasın yani kadın kendi değerini öyle bir bildiriyor ki karşısındakine, ne dert ne cefa çekiyor. İster birinci ister ikinci olsun bence durum böyle.

bu da doğru bir yorum olmuş...

Doğrudur, benim annem babamı boşandıktan 1 sene sonra babam başka bir kadınla evlendi. Benim oturmasını, kalkmasını bilen, yaptığı yenilen, konuşması düzgün, giyinmesi şahane bakımlı annem yerine; babam dağdan inme bir kadın aldı kendine. Tatlı çatalıyla balık çatalını ayıramayan, ağzı küfürden geçilmeyen, ekmek bıçağını "testere" zanneden ucube annemden bir kıymetli oldu ki sormayın. Hatta annemi ve beni kıskandığı için babamla aramıza bir güzel bozdu insan müsveddesi. Demek bazıları "ayı" türü seviyor. Yapılacak birşey yok.

Bence mevzu ikinci eş falan olmak değilde kadının kendini ağırdan satması. Ağırdan satmak lafı yanlış anlaşılmasın yani kadın kendi değerini öyle bir bildiriyor ki karşısındakine, ne dert ne cefa çekiyor. İster birinci ister ikinci olsun bence durum böyle.
bu sözünde cok dogru..birazda kadin dedigin cadi olmali..ara sira herifinin kafasina vurdummu oturtmali..Çok üzgünüm çoook

Doğrudur, benim annem babamı boşandıktan 1 sene sonra babam başka bir kadınla evlendi. Benim oturmasını, kalkmasını bilen, yaptığı yenilen, konuşması düzgün, giyinmesi şahane bakımlı annem yerine; babam dağdan inme bir kadın aldı kendine. Tatlı çatalıyla balık çatalını ayıramayan, ağzı küfürden geçilmeyen, ekmek bıçağını "testere" zanneden ucube annemden bir kıymetli oldu ki sormayın. Hatta annemi ve beni kıskandığı için babamla aramıza bir güzel bozdu insan müsveddesi. Demek bazıları "ayı" türü seviyor. Yapılacak birşey yok.
kaydirigubbakcemile3buna benzer bir örnek bende yakinimdan biliyorum..demekki bi insan illaki layini bulmadan rahat edemiyo...artik onunla mutlumu olur mutsuzmu..sansina kalmis ..

kaydirigubbakcemile3buna benzer bir örnek bende yakinimdan biliyorum..demekki bi insan illaki layini bulmadan rahat edemiyo...artik onunla mutlumu olur mutsuzmu..sansina kalmis ..

süper cevaptı valla..Layığını bulmuş..kaydirigubbakcemile3

eee kıymet bilmeyip çatarsan kötüye o da parmagında oynatır ne kadar dagdan inmede olsaeyvahedigeldismile

hani derler ya dinsizin hakkından imansız gelirmiş diye aynen öyle olmuş...yerimseniben

hayatta her şey insanlar için gün gelip devran dönebiliyor...bu durum bence kişiden kişiye
göre değişebiliyor...çevremde gördüklerim erkek yalnız kaldığı kiçin çocuklarına
ve kendine bakacak ,yemek,ütü yapacak biri ona göre öyle o yüzden de adam hiç bir şeyden
kaçmıyor neler duyuyoruz evler ,arabalar eşin üzerine geçiriliyor...
niye bu kıymet acaba aşkından öldüğü için mi muhtaç olduğu için mi?
bir tarafdan da bunları düşünmeyip tanışıp aşık olanlar var...ama çok nadir çoğu mantık evliliği sanırım. ama genede herşey kişide bitiyor..
karakter ve görgü her iki tarafında hayatına yansıyabiliyor.

Sorma.Demek ki ayılar bile gül gibi kadınlardan daha kıymetli oluyor:)

sanırım erkekler birincide yaptıkları hatayı anlayıp ikinci eşlerinde yapmıyorlar. bizim komşumuz vardı eşini çok döverdi kadın vefat etti 20 gün geçmeden evlendi adam ama camalrı bile siliyordu düşünün. kadın yaşına bakmadan saten gecelik felan aldırmış gelinlere :)))) düşünün adamın torununun çocuğu olmuş yinede evlendi valla. gözünün içine bakıyor kadın bir gezenti anlatamam. diğer teyzeyi kapıdan baktırmazdı.

ama kizlar dedigim gibi karektere kisiligede bakiyo...adamin kani bozuksa..2.esde cekiyor...mesela arkadasimin ablasi 36 yasinda kanserden öldü..adamin kahrini cekmekten hasta oldu..kadin öldükten hemen sonra türkiyeye gidip evlenecek es adayi aramaya basladi herif...20 yaslarinda genc bir kizlan evlendi herif...onada kötü davranmalar basladi..o kadindanda 1 bebeyi oldu...sonlari ne olacak mechul..

bide şey derler eden buluyor diye...

ya ettikleri bulduklarından böyle kuzu olup etraflarında dört dönüyorlar yada belalarını bulduklarından bilemiyecegim ama hayırlısını versin herkese....rabbim

bir erkeğin ilk evliliğinden bakması gereken çocukları varsa yada yaşı geçmişse 2. eşe birazda muhtaç konumda oluyor.bu nedenle fazla sorun çıkarmamaya çalışıyor.kadın bırakıp gitmesin diye nede olsa daha iyisini bulma şansı azalıyor
birde tecrübe sahibi oluyolar ve ilk evlilikte gençken yaptıkları hataları 2. eşe tekrarlamıyolar
bence 2. eşe daha çok değer verme gibi bir durum yok olay sadece daha çok muhtaç olmak ve birazda olgunlaşmaktan ibaret
bunun yanında huyu değişmeyenler 2.eşe çektirenlerde var yada gerçekten 2 .eşine kul köle olanlarda çıkıyo tabi ama istisna bunlar

bence kesinlikle doğru
babam rahmetli annemden sonra ikinciye evlendi
yeni eşiyle çok çok farklı sanki yıllardan beri tanıdığım
agresif,dediğim dedik,titiz vs. olan babam gitmiş
yerine başkası gelmiş

kötü anlaşsınlar demiyorum ama insan kırılıyor da
annem yıllarca hem madden hem manen çeksin
diğeri....
amann bizim oralarda derlerki ilk eş demir tabak,ikinci eş porselen tabak

kaybetmenin acısını anlayınca değişiyorlardır belkide kimbilir

bence kesinlikle doğru
babam rahmetli annemden sonra ikinciye evlendi
yeni eşiyle çok çok farklı sanki yıllardan beri tanıdığım
agresif,dediğim dedik,titiz vs. olan babam gitmiş
yerine başkası gelmiş

kötü anlaşsınlar demiyorum ama insan kırılıyor da
annem yıllarca hem madden hem manen çeksin
diğeri....
amann bizim oralarda derlerki ilk eş demir tabak,ikinci eş porselen tabak

kaybetmenin acısını anlayınca değişiyorlardır belkide kimbilir

bizdede ilk eş cefa çeker ikinci eş sefa sürer derler...
ne yazıkki bir de bu var......
acaba bu erkeklerin aklına geliyormu....ilk eşe şu sıkıntıları ettim yada şu sıkıntıları çekti deyip
üzülüyorlarmı ki bu erkekler
yoksa unutuyorlarmı herşeyi tamamen yeni eşe yeni hayatlarınamı kaptırıyorlar kendilerini

bence tamamen unutuyorlar
hatta çektirdiklerini bile yok sayıyorlar
tek kaldıklarında vicdanlarından da kaçabiliyorlarmı merak ediyorum

doğru olmaya bilir ama bu örneklee karsılastımm annemin dedesi 1.eşine neler cektirmiş..

2.de evden kovsa kadın yine giderdi...

ama allah büyük yaa orda burda sürünerek öldü

1.eşine cok çektirmişti kadın öldü gitti
2.de böle yaptı adamı gömdü parasını yiyo şimdi böle erkeklere müstahakk...acımıyorum

Back
X