2 eşin miras hakkı

mine_42

yasemen
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2007
126
35
623
arkadaşlar benim babannem vefat etti dedem babannemin mirasıda dahil olmak üzere kendi üzerinde iken bidaha evlendi Allah korusun dedem vefat etse (ikinci eşinden çocuğu yok) ikinci eşinin dedemim mirası üzerinde ki hakkı nedir

% 70 ikinci eşinin %30 çoçuklarının oluyormuş diye bişeyler duydum ama babamlar 3 kardeş ne yani sadece %10 mu kalacak evlatlarına o zaman dedemin mirası hemen hemen o kadının evlatlarına gitmiş olur

aydınlatırsanız çok sevinirim

dedem yeni evlendi böle bişi varsa o kadının çocukları dedeme bişey yaparlarsa die bile düşünüyorum artık
cevaplarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
arkadaşlar benim babannem vefat etti dedem babannemin mirasıda dahil olmak üzere kendi üzerinde iken bidaha evlendi Allah korusun dedem vefat etse (ikinci eşinden çocuğu yok) ikinci eşinin dedemim mirası üzerinde ki hakkı nedir

% 70 ikinci eşinin %30 çoçuklarının oluyormuş diye bişeyler duydum ama babamlar 3 kardeş ne yani sadece %10 mu kalacak evlatlarına o zaman dedemin mirası hemen hemen o kadının evlatlarına gitmiş olur

aydınlatırsanız çok sevinirim

dedem yeni evlendi böle bişi varsa o kadının çocukları dedeme bişey yaparlarsa die bile düşünüyorum artık
cevaplarınızı bekliyorum

merhaba
öncelikle babaanneniz adına bir mal varlığı sözkonusu ise babaannenizin tek mirasçısının dedeniz olmadığını babanız ve varsa diğer kardeşlerinin de mirasçı olduğunu belirtmek isterim
burada babanız mahkemeden bir veraset ilamı alarak tapuda gerekli işlemleri yapabilir
dedenize ait malvarlığı konusunda da yeni eşinin ölüm halinde %25 payı olacaktır. Geri kalan %75 ise dedenizin çocukları arasında paylaştırılır. Yeni eşinin çocukları dedenizin mirasçısı değildir.
Av.Merve Gürcan

Back
X