• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilige dogru yol alirken kafam karisik

Tukenecegiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
45
27
38
33
Hayirli geceler arkadaslar, Istanbul'dan merhabalar.
Basimdan bir evlilik gecti. Kotu bir tecrubeydi, uzun surmeden bitti.
Simdi basindan iki evlilik gecmis biriyle bir iliskim var.
Kendisini seviyorum, iyi birine benziyor.
Aileler de haberdar. Artik nasipse aileler de yavas yavas tanisacak.
Ancak ailem, ailesini arastirirken birkac kisiden annesiyle ilgili olumsuz seyler duyuyor (birkac kisiden, bir kisi ise olumlu seyler soyledi). Olumsuz derken anlarsiniz ya, ornegin ukala kadin, karisan kaynana tipi gibi. Fakat sevgilimle ilgili olumlu seyler soyleniyor. Bu durum ailemi ve beni korkutuyor elbette, fakat ben cok on yargili davranmak istemiyorum, tanimak istiyorum ailesini de.
Ailemin tedirginligi beni de geriyor. Bir yandan diyorum ki karismayan kaynana, mukemmel kaynana da zor bulunur, eger eş iyi olursa atlatilir diye dusunuyorum. Diger yandan da iki evlilik yapmis olmasi da elbette korkutuyor. Ama anlattigina gore kendisi elinden geleni yapmis.
Siz olsaniz ne yapardiniz?

Anne ve babalar gerçekten bu konularda bizden daha tecrübeliler, ve ben onların sözüne çok güveniyorum. Mesela annem beni ne zaman bir kişi hakkında uyardıysa istisnasız yüzde yüz haklı çıkmıştır. Gerçekten seviyorsan yavaş yavaş tanımaya bak, yavaş ilerle. Hemen aileleri tanıştırma işine girişmemelisin diye düşünüyorum. Ki 2 evliliğinin de neden bittiğinin sebebi de önemli..

Zaten erkeklere göre boşandığı eşlerin hepsi hatalı, kadınlar yüzünden bitmiş evlilikleri. Biri de çıkıp ben ailemin sözünden çıkmadım eski eşimi ezdirdim, eşime kötü davrandım ilgisiz soğuktum, evde benim sözüm geçer dedim kadını ezdim, maaş kartına el koydum kendine bir şey almak istese başının etini yedim ya da aldattım demez. Hepsi melek maşallah Allah nazarlardan saklasın. Kadının kötüsü yok mu elbet var ama burada boşanıyorum diye konu açan kadınların eşlerine sor bakalım neden boşanmışlar. Sütten çıkma ak kaşık hepsi. İyice araştır, sadece birlikte olduğun kişinin söylediklerine güvenerek bu yola çıkma.

Cok zor bir durum, insanin sütten agzi yaninca yogurdu üfleyerek yiyor.

Sizi de oldukca cesaretli buldum acikcasi. Benimde iki kez bosanan bir talibim oldu, ama korkup sans veremedim.

Bosadigim sahsin basindan benden önce bir evlilik gecmisti, ama eski karisini öyle inandirici bir sekilde kötüledi ki, oglana acidim resmen, inandim anlattiklarina. Kendimde magdur olmadan anlayamadim giden kadinin yasadiklarini.
Bosanmaya karar verdigimde anladim ki, bir kadin hakikaten büyük bir problem yoksa, kolay kolay kiyamiyor yuvasina, bizler erkeklerden daha duygusaliz.

Iki kez bosandi diye kötü bir insan olmaz hic kimse, ama ben yasadiklarim yüzünden korkup kestirip attim.

Ne güzel arastirmalar yapiyormussunuz, bir yandan da kendiniz daha iyi tanimaya calisin. Yavas yavas ilerleyin, aileler hemen girmese araya daha iyi olur gibime geldi.

Umarim kötü tecrübeler hepimiz icin gecmiste kalmistir, bir daha yasanmayacaktir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde bizim miletimiz boyle kismet islerine comak sokmak istemez. Bir kac kisi kv adayin icin olumsuz konustuysa iyi dusun, arastir derim.

Tum kv ler zor olsa bile bunu aile disinda kimse bilmezki. Disariya tasacak kadar gerginlik yasanmissa anca. O da tipik kv cinsligi iste diye gecistirilebilecek bir durum degildir zaten.

Önceki evliliklerini iyi araştırırım ben olsam iki evlilikte neden bitmiş ki

Şimdi kimse benim yoğurdum ekşi demez. Adam haliyle suçu karşı tarafa atacak. Tamam birinci evlilik bitti haydi anlaşamadın da ikinci evliliğin neden bitti yani üstüne üçüncü evliliği yapacak cesaretin var? Eş adayınızın ailesine yakın ve objektif olabilecek birini bulup evliliklerinin neden sonlandığını öğrenin bence. Kronik bir durum varsa sizle de aynı durum yaşanacaktır çünkü.

Ancak ailem, ailesini arastirirken birkac kisiden annesiyle ilgili olumsuz seyler duyuyor (birkac kisiden, bir kisi ise olumlu seyler soyledi). Olumsuz derken anlarsiniz ya, ornegin ukala kadin, karisan kaynana tipi gibi. Fakat sevgilimle ilgili olumlu seyler soyleniyor. Bu durum ailemi ve beni korkutuyor elbette, fakat ben cok on yargili davranmak istemiyorum, tanimak istiyorum ailesini de.
Ailemin tedirginligi beni de geriyor. Bir yandan diyorum ki karismayan kaynana, mukemmel kaynana da zor bulunur, eger eş iyi olursa atlatilir diye dusunuyorum. Diger yandan da iki evlilik yapmis olmasi da elbette korkutuyor. Ama anlattigina gore kendisi elinden geleni yapmis.

karışmayan kaynana zor mu bulunur ! artık karışan kaynanayı tarihe gömecek gelinler. çağ değişti canım. kaynana nasıl karışırmış şmdiden kabulendiğin şeyler yarın başının buyuk belası olur. belkı o kadın kötu bırı degıldır ve karısma ben bunu demek ıstemedım yanlıs anlama ama karısan kaynanayı kabulenme eğilimin rahatsız edici. herkes ayrı bir aile evlenşnce sen ayrı bir ailesin kaynaanın ne işi var da karısacak

Böyle durumlarda bariz bir problem yoksa kimse kötü demez. Kısmet işi karışmak olmaz diye düşünülür.

Ama sizin kayınvalide adayına şu huyu kötü denilmiş. Bence çok çok çok dikkate alın.

Hatta bin kez düşünün. Eş adayınızın önceki evlilikleri neden bitmiş?Ben olsam " biz araştırdık annen hakkında böyle diyorlar kafam karıştı derdim"

Bir de ben şöyle düşünürüm hiçbir kadın bıçak kemiğe dayanmadan laylaylom sebeplerden boşanmaz. Hadi ilk evlilik cahilliğine denk geldi 2. Si neden bitmiş.

Siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ailem tedirginse ben o işe hiiiiiç bulaşmam.

Ben soruşturmaya devam eder aileyi gözlemlerim. Bak bir kişi bile söyle se ailen tedirgin olur...

Böyle durumlarda bariz bir problem yoksa kimse kötü demez. Kısmet işi karışmak olmaz diye düşünülür.

Ama sizin kayınvalide adayına şu huyu kötü denilmiş. Bence çok çok çok dikkate alın.

Hatta bin kez düşünün. Eş adayınızın önceki evlilikleri neden bitmiş?Ben olsam " biz araştırdık annen hakkında böyle diyorlar kafam karıştı derdim"

Bir de ben şöyle düşünürüm hiçbir kadın bıçak kemiğe dayanmadan laylaylom sebeplerden boşanmaz. Hadi ilk evlilik cahilliğine denk geldi 2. Si neden bitmiş.

Siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ailem tedirginse ben o işe hiiiiiç bulaşmam.

Aynen oyle. Benim annem babami da sprsan kaynanam kaynatami da sorsan herkes iyi der mesela. Bu cok onemli.

Aileleri tanisitrmak istemeniz mantikli cunku 10 sene de flort etseniz aile icinde gormeden taniyamazsiniz. Belki o zaman anlasilir kayinvalidenin yapacaklari ve es adayinizin tavirlari. Ben de bir evlilik yaptim kisa sure. Sonra karsima bir evlilik yapip ayrilan biri cikti ama cesaret edemedim.

Kim bilir kadin niye ayrildi dedim. Erkeklere sorsan cidden kadinlar hataldir hep. Ben neler yasadim evlilikte. Ama vatandasa sorsan anasi ayirdi der. Onun karsisina cikan inanirsa vay haline. Anlar beni evlenir evlenmez.

O yuzden iyi dusunun derim. 2 kadinin evlendigi halde ondan vazgecmesi dusundurucu. Kadinlar iyi oldugunu dsundugu erkekleri birakmiyor cunku kolay kolay.

Ben olsam zor cesaret ederdim evlenmeye. Bir defa boşanınca insan karşı tarafı suçluyor veya hata ettim tanıyamamışım şeklinde düşünebiliyor ama iki evlilik bitiren adamdan ben korkabilirim canım. Boşanma sayısı arttıkça da bir sonraki evliliğin boşanmayla sonuçlanacağı ihtimali de artıyor sanırım. Böyle yazılar istatistikler okumuştum. (kaynak hiç hatırlamıyorum) Yani iyi insansa kadınlar neden bıraktı onu mesela kv yüzünden mi? Veya ikisini de bu adam mı bıraktı? Öyleyse neden? Bilemedim ben cesaret edemezdim ama seninde başından daha önce bir tecrübe geçtiğine göre adımlarını sağlam atarsın diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun inşallah

Arkadaslar cok sag olun yorumlariniz icin. Sanirsam aileler tanisirsa kaynana adayini daha iyi taniyabiliriz. Ve tabi ki sevgilimin aile icinde davranislarini. Hayirlisi olur insallah

Evleneceğin kişi kadar ailesi de çok çok önemli. Sadece eşinin iyi olmasıyla olmuyor İnan ki..evlenince ailelerine daha düşkün oluyorlar ve en ufacık bir şeyden etkileniyorlar. O yüzden hiç acele etmeden temkinli davran ve iyi tanı..

Arkadaslar cok sag olun yorumlariniz icin. Sanirsam aileler tanisirsa kaynana adayini daha iyi taniyabiliriz. Ve tabi ki sevgilimin aile icinde davranislarini. Hayirlisi olur insallah
Evet sen karar veremiyorsan ailen karar versin ama ben seviyorum evlencem diye inat etme. Onlarin dusuncelerini sana ozgurce soylemelerini sagla.

Back
X