2. Evlilik

Evet gerçekten görevini yerine getiren bir eşti eski eşim. Hata yapması onun görevini yerine getirmeyen biri rolüne sokmuyor.. Konu eski eş değil.. Eski evliliğimde ki konforu düşündükçe her evlilik öyledir diyorum oh mis dışarı işlerine koşturmak yok, bazı şeyleri düşünmek yok.. Yani çok rahattım şimdi bütün sorumluluk üstümde olunca evlilik iş yükünü hafifletir gibi..
Yooo değilmiş ki çocuklarının nafakasının üzerine çökmüş elin kadınıyla çatır çatır yiyor. Siz de çocuklarınızın hakkı olan nafakayı alsaydınız belki bu kadar yorulup elin adamından medet ummazdınız.
Yarın öbür gün ne için boşanırsam boşanayım çatır çatır alırım çocuğumun nafakasını. Buraya da yazdım yarın öbür gün günü gelir çıkartın gösterin kızlar😂
Bazı konular yüzünden cidden akıl sağlığımı kaybedeceğim.

Nafaka dediginiz şeyi kendinize almıyorsunuz zaten çocukların hakkı o. Siz ben istemiyorum diyip almamazlık yapamazsiniz. Çocukların kul hakkina giriyorsunuz. Nafaka alip daha rahat etmek varken baska sehirde, başkasının çocuğu olduğu halde beğenmeyip boşadığı bir adamın evine sokup yasatmak nasil daha normal geliyor size? Nafaka almıyorum diyen çocuklu kadınların sorunlu oldugunu düşünüyorum hele böyle medeni bir eski es varken.

Yooo değilmiş ki çocuklarının nafakasının üzerine çökmüş elin kadınıyla çatır çatır yiyor. Siz de çocuklarınızın hakkı olan nafakayı alsaydınız belki bu kadar yorulup elin adamından medet ummazdınız.
Yarın öbür gün ne için boşanırsam boşanayım çatır çatır alırım çocuğumun nafakasını. Buraya da yazdım yarın öbür gün günü gelir çıkartın gösterin kızlar😂
Bazı konular yüzünden cidden akıl sağlığımı kaybedeceğim.
Ben bu konuları okudukça boşansam 22 yaşındaki oğlum için bile nafaka alırım öyle delirdim

Ben bu konuları okudukça boşansam 22 yaşındaki oğlum için bile nafaka alırım öyle delirdim
Yok canım ne deliliği.

Erkek yeni karısına her gece masaj yaparken; kadınsa "bu ay neden acaba eksiye" düştüm diye uykusuz kalıyor

Çok saçma. Öz babaları 3 çocuğa bakamıyorsa niye 3 çocuk yaptı. Nafaka verecek durumda değil dedin. Buna göre yazıyorum. Madem nafaka veremeyecek nasıl bakıyordu evliyke 3 çocuğa? Nafaka 3 çocuk için elzem ve kanunen de kesin. Gururu kendi nafakan için yapsaydın. Çocukların günahı ne? 10 bin de 10 bindir bu devirde. Al nafakayı harca çocuklarına. Bu neyin tribi.

Akıl var mantık var. Adriana lima değilsen kimse 3 çocuklu kadını alıp da gül gibi yaşatmaz. Ya maaşındadır gözü ya da büyük kusurları vardır. Donunu yıkatacak bi köle arıyordur falan. Bunu aklı başında olan her insan bilir. 3 adet çocuk. Başkasından olan 3 çocuğa hiçbir erkek sevabına evini açmaz. Hayatın gerçekleriyle yüzleş.

Sayın konu sahibi sizin konunuz niyeyse çok ilgimi çekti ve beni rahatsız etti. Biraz saf mısınız yoksa fazla mı akıllısınız anlamadım. Hiç bir erkek, bir kadın aşırı zengin değilse (bakın güzellik bile önemsizdir yani burada) 3 çocuğuyla birlikte eve aldıktan sonra mutlu mesut geçinmez. Ekmek almaya bile gönderdiğinizde gün gelecek banane senin çocuklarının ekmeğinden kendileri gitsin der. Evini kullanmanız bi yerden sonra gözüne batar ve daha bir sürü şey… bunları kestiremiyor musunuz? Ayrıca 3 çocukla neden boşandınız? Eşim çok iyi bir babaydı, kocaydı demişsiniz. E otursaydınız o zaman kocanızla. Bazı kadınlarımız eksik akıllı mı anlamıyorum ya. Bir tanıdığım 4 çocuklu bir kadınla evlenmişti. Adam kadının çocuklarını çocuk esirgeme kurumuna yerleştirdi ce çocuklar memur olup kendilerini kurtarana kadar da eve almadı ha sizin öyle olmaz, siz memurmuşsunuz ama sizden de başka türlü kötü bir hikaye çıkar demedi demeyin

Son düzenleme:
Merhabalar üyeliğim yeni. Başlıktan da anlaşıldığı üzere 2. Evliliği öneren var mı ya da gerek duyulabilecek bir durum mu.. Ben 3 yıldır 3 çocukla maddi durum olarak ayaklarımı yorganıma göre uzattığım sürece ayakta kalabildim ama hep böyle nere kadar dediğim gelecek kaygısına girdiğim sanki biriyle evli olduğumda hayatımda kolaylıkların olacağına kapıldığım anlar oluyor. Sonrası eğer birine bi duygu besliyorsam da bunun evlilikle sonuçlanmasını öteki türlü sadece görüşme üzerine biri olmak istemiyorum kendime yakıştırmıyorum. Ya evliliğe gitmeli ya da hiç kimse hayatıma girmeden çocuklarla bir ömür sürmeli... Sizce?
Not: Değerlendireceğim bir aday var..
Bence hiç rahatını bozma
Kimse kimsenin 3 çocuğuna gönülden abi / baba olmaz
Evliya falan olması lazım

Sayın konu sahibi sizin konunuz niyeyse çok ilgimi çekti ve beni rahatsız etti. Biraz saf mısınız yoksa fazla mı akıllısınız anlamadım. Hiç bir erkek, bir kadın aşırı zengin değilse (bakın güzellik bile önemsizdir yani burada) 3 çocuğuyla birlikte eve aldıktan sonra mutlu mesut geçinmez. Ekmek almaya bile gönderdiğinizde gün gelecek banane senin çocuklarının ekmeğinden kendileri gitsin der. Evini kullanmanız bi yerden sonra gözüne batar ve daha bir sürü şey… bunları kestiremiyor musunuz? Ayrıca 3 çocukla neden boşandınız? Eşim çok iyi bir babaydı, kocaydı demişsiniz. E otursaydınız o zaman kocanızla. Bazı kadınlarımız eksik akıllı mı anlamıyorum ya. Bir tanıdığım 4 çocuklu bir kadınla evlenmişti. Adam kadının çocuklarını çocuk esirgeme kurumuna yerleştirdi ce çocuklar memur olup kendilerini kurtarana kadar da eve almadı ha sizin öyle olmaz, siz memurmuşsunuz ama sizden de başka türlü kötü bir hikaye çıkar demedi demeyin
Çok fazla tutarsızlık var ve atladığı noktalar var
Israrla bazı sorulara cevap vermiyor konuyu bir şekilde başka bir yere çekiyor manipülasyon yapıyor
Adamin eski eşiyle ilgili meseleler hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunu söylüyor ama ısrarla adam ile ne zaman nasıl tanıştı eşiyle ile neden boşandı yada siz eşiniz madem bu kadar iyiydi niye boşandıniz yada çocuklar için nafaka istemediniz vs vs bu sorulara kesin net cevaplar vermiyor
Adamdan beklentileri var olsun olabilir tabi ama adamın sizden ne beklentisi var siz de oda beklentilerine karşılık verebilecek misiniz diye soruluyor o dışarı işini ben ev işlerini yaparım
Cinsellik değil ev arkadaşı istiyorum diyor ama cinsellik olmadan evlilik olur mu yani
Bur taraftan beklentim yok dışarı işine bakacak biri arıyorum diyo diğer taraftan mutlu olmak evlenmek hakkım değil mi diyor
Karar aldık evlilik yoluna gireceğiz diyor birde sizce kriterim ne olsun diyor
Anlam veremedim hiç Bir şekilde tuhaf bir şey var bu konuda anlatilmayan
Fatura internet kira bile evden mobil banka ile hallediliyor ama bunları bahane ediyor evlilik için sonra işsiz parasız da değil meslek sahibi hatta bakıcı bile varmış ne bileyim

Hiç uğraşmak istemedim nafaka şu bu ben ve çocuklarım ayrı bir hayat sürme karsrı aldım.. Ortada gurur denen bişey var sonuçta ne demek eşim hata yaptı sonuçlarına da gırursuzluk yapıp katlanamam.. Yollar ayrıldı bi kere... Hayatın zorlukları 3 çocukla her gün poşet poşet pazar manav fatura ödeme peşimden onları sürükleme hastane işleri postane işleri ıvıır zıvır herşey... Belki hayat yorgunluğunu evlilikle atabilirim dedim ne var ki bunda...

çocuğunun hakkı olan nafakayı alan kadınlar gurursuz da 3 çocukla başka adama yamanmaya çalışan sen çok gururlusun öyle mi?

çocuğunun hakkı olan nafakayı alan kadınlar gurursuz da 3 çocukla başka adama yamanmaya çalışan sen çok gururlusun öyle mi?
Gurur meselesini aynı evde yaşa eşin hata yaptıysa affet diyen kişi için dedim... Nafaka işini de vermeyen adama napayım.. Bağım koptu gitti , çocuklar aç değil açıkta değil yetiyor herşey çok şükür, maşallah bazıları benden çok dert etti.. Olaylar farklı yerlere gitti.. Soru sordum hayatımda eş adayı varken artık ya evlilikle sonlansin ya da hiç kimseyi hayatıma almadan yol alayım dedim evet bunu eş adayını tanıdıktan sonra iş ciddiye dönüşünce daha net sorgulamaya başladım.. Ne var bunda

Konu sahibinin tüm mesajlarını okudum oldukça mantıksız şeyler var. 3 çocukla boşanıp nafaka almamak nasıl bir saçmalıktır. Eski kocası çocuksuz bekar gibi gidip başkasıyla evlenmiş konu sahibi 3 çocuğunun yükünün gerçek babaları varken başka bir adama yıkmaya çalışıyor. İnsan bunu nasıl hazmedebilir ben 3 çocukla uğraşıcam o gidip bekar gibi evlenecek çocuklara 5 kuruş faydası olmayacak babalık yapmayacak. Eski kocan ölmüş olsaydı bu dediklerin mantıklı olurdu. İnsan bu tabiki evlenmek isteyebilirsin sevmek sevilmek cinsel hayat yaşamak mutlu olmak istemek en doğal hakkın. Ama sen market vs gibi dışar işlerinden bıktığın için evlenmek istediğini söylüyosun bu garip geliyor. Çocuklarıma babalık yapsın markete gitsin evdeki erkek işlerini yapsın kusura bakma ama bunları kabul eden kişi enayidir.

Gurur meselesini aynı evde yaşa eşin hata yaptıysa affet diyen kişi için dedim... Nafaka işini de vermeyen adama napayım.. Bağım koptu gitti , çocuklar aç değil açıkta değil yetiyor herşey çok şükür, maşallah bazıları benden çok dert etti.. Olaylar farklı yerlere gitti.. Soru sordum hayatımda eş adayı varken artık ya evlilikle sonlansin ya da hiç kimseyi hayatıma almadan yol alayım dedim evet bunu eş adayını tanıdıktan sonra iş ciddiye dönüşünce daha net sorgulamaya başladım.. Ne var bunda
Gurur meselesini önce siz ortaya attınız yalnız neyse inanın sizinle uğraşilmaz olayları çok fazla evirip çevirip manipülasyon yapıyorsunuz

Çok fazla tutarsızlık var ve atladığı noktalar var
Israrla bazı sorulara cevap vermiyor konuyu bir şekilde başka bir yere çekiyor manipülasyon yapıyor
Adamin eski eşiyle ilgili meseleler hakkında detaylı bilgi sahibi olduğunu söylüyor ama ısrarla adam ile ne zaman nasıl tanıştı eşiyle ile neden boşandı yada siz eşiniz madem bu kadar iyiydi niye boşandıniz yada çocuklar için nafaka istemediniz vs vs bu sorulara kesin net cevaplar vermiyor
Adamdan beklentileri var olsun olabilir tabi ama adamın sizden ne beklentisi var siz de oda beklentilerine karşılık verebilecek misiniz diye soruluyor o dışarı işini ben ev işlerini yaparım
Cinsellik değil ev arkadaşı istiyorum diyor ama cinsellik olmadan evlilik olur mu yani
Bur taraftan beklentim yok dışarı işine bakacak biri arıyorum diyo diğer taraftan mutlu olmak evlenmek hakkım değil mi diyor
Karar aldık evlilik yoluna gireceğiz diyor birde sizce kriterim ne olsun diyor
Anlam veremedim hiç Bir şekilde tuhaf bir şey var bu konuda anlatilmayan
Fatura internet kira bile evden mobil banka ile hallediliyor ama bunları bahane ediyor evlilik için sonra işsiz parasız da değil meslek sahibi hatta bakıcı bile varmış ne bileyim
Şimdi konu ne zaman nerde kaç yıldır tanıştığımız mı sizce... Karar verilme sürecine girilmiş bir eş adayı var evlenmeye gerek var mı yok mu bu soru iş evliliğe gelince daha ciddi düşünmeye başladım ne var bunda.. Dediklerimi yanlış yorumlamışsınız anlayan anladı çok da güzel öneriler verdi.. Siz olayı ypk ev arkadaşı yok cinsellik olmayacak falan falan ne saçmalamışsınız güldüm 😂 madem yorum yapacaksınız detayları kaçırmayın

Gurur meselesini önce siz ortaya attınız yalnız neyse inanın sizinle uğraşilmaz olayları çok fazla evirip çevirip manipülasyon yapıyorsunuz
Uğraşılacak bişey yoktu siz olayı çok evirdiniz çevirdiniz, kısaca eş adayı var karar noktasına geldim ciddi bir şekilde evlilik sürecini sorguladım tecrübeli insanlardan... Evliliğe gerek var mı yok mu .. Aldığım cevaplardan öneren de oldu önermeyende ... Çok dallandırıp budaklandırdınız sorularınız hep başka yerlere gitti... Kısa ve net ben aldım cevabı olumsuzu da olumluyı da değerlendiririm yani..

Konu sahibinin tüm mesajlarını okudum oldukça mantıksız şeyler var. 3 çocukla boşanıp nafaka almamak nasıl bir saçmalıktır. Eski kocası çocuksuz bekar gibi gidip başkasıyla evlenmiş konu sahibi 3 çocuğunun yükünün gerçek babaları varken başka bir adama yıkmaya çalışıyor. İnsan bunu nasıl hazmedebilir ben 3 çocukla uğraşıcam o gidip bekar gibi evlenecek çocuklara 5 kuruş faydası olmayacak babalık yapmayacak. Eski kocan ölmüş olsaydı bu dediklerin mantıklı olurdu. İnsan bu tabiki evlenmek isteyebilirsin sevmek sevilmek cinsel hayat yaşamak mutlu olmak istemek en doğal hakkın. Ama sen market vs gibi dışar işlerinden bıktığın için evlenmek istediğini söylüyosun bu garip geliyor. Çocuklarıma babalık yapsın markete gitsin evdeki erkek işlerini yapsın kusura bakma ama bunları kabul eden kişi enayidir.

Uğraşılacak bişey yoktu siz olayı çok evirdiniz çevirdiniz, kısaca eş adayı var karar noktasına geldim ciddi bir şekilde evlilik sürecini sorguladım tecrübeli insanlardan... Evliliğe gerek var mı yok mu .. Aldığım cevaplardan öneren de oldu önermeyende ... Çok dallandırıp budaklandırdınız sorularınız hep başka yerlere gitti... Kısa ve net ben aldım cevabı olumsuzu da olumluyı da değerlendiririm yani..
Yahu sayfalardir insanlar yorum yazıyor mantıklı birşey değil diyorlar siz yok market yok manav yok evlilik kararı aldık vs vs her mesaja aynı eksende farklı cevaplar veriyor sorulan sorulara kesin net bir cevap vermiyorsunuz sizin hayatınız sizin kararınız evlenin tabi bile dedik ne istiyorsunuz tam anlayamadım ki

Anladığım kadarıyla bu durumdan karşı tarafın ne gibi kâr ı var diyorsunuz.. İnsan neden tercih eder bir kadını bu şartlarda.. Maaş olarak aynı o benden daha fazla hatta... Bilemiyorum karşısına ben çıktım baktı kafalar uyuyor baktı seviyor baktı aynı meslek grubu yani başka başla sebep ne olabilir..

Back
X