• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Gebelik

Güzel kardeşim hamileliğe hazır değildim. Ben buraya bu duruma nasıl alışacagım nasıl kabullenecegım diye soruyorum amacım kavga etmek değil

bicok kisi nasil alisacaganizi da yazmis aslinda, negatif cevaplara bu kadar konsantre olmaniz sizin anlayamam engeliniz sanirim.
ilkinde yaptiginiz maddi manevi ugraslari dusunup Allahin size lutfuna zil takip oynasaniz yeridir bence.
bu kisma odaklanirsaniz, sukur edip mutlu olursunuz...

bicok kisi nasil alisacaganizi da yazmis aslinda, negatif cevaplara bu kadar konsantre olmaniz sizin anlayamam engeliniz sanirim.
ilkinde yaptiginiz maddi manevi ugraslari dusunup Allahin size lutfuna zil takip oynasaniz yeridir bence.
bu kisma odaklanirsaniz, sukur edip mutlu olursunuz...
ben birini bulsam diğer ay ikincisini yaparım o kadar yani

Tabii ki şoka girmeniz doğal ama elden ne gelir.
Korunduğunuz halde olmus bir de mucize diyoruz biz buna :) her şeyde bir hayır vardır su an üzülüyorsunuz ama bunun hayrını görünce eminim mutlu olacaksınız

Alısıcaksın benımde 3,5 yasında oglum var hala ıkıncı hamılelıgıme alısamadım.

Güzel yorum yapan arkadaslar Allah razı olsun teşekkür ediyorum. Öteki arkadaslarda haddinizi bilin ! Sizden korunma yöntemi tavsiyesi isteyen yok ben hamıle kalamayan biri olarak bu yöntemi seçtim pskolojim sizin gibi olmam zorunda değil hazır değilim ama aldırmayacagım diyorum bayılıyosunuz baskalarının hayatlarını rencide etmeye. Hassasım ve bu tarz yorumlar yapanları kaldıramıyorum rica etsem konu kapanabilir mi? Arkadaslar egolarını baska yerde tatmin etsin artık! Mune Mune

Kadın teselli istiyor yaw. Hemen bombalamışsınız. Ülke de ülke olmaktan çıkmış yarı açık tımarhane.. Kim kime çaktıysa ahahah.
Neyse bacım sen de geri cekilmeyle korunma mi olur? Sağlık ocaklari beleş her türlü korunma yöntemi hizmeti veriyor zaten.

Kızlar benım 6 aylık bebeğim var ve hamıle oldugumu öğrendim çok kötüyüm Allah günah yazmasın istemiyorum pskolojim bozuldu aldırmak istiyorum Allahın verdiği cana nasıl kıyarım günaha girerim aldıramam da napıcam ben

Ne kadar problemli bir insansiniz. Actiginiz konulara baktimda esinizle, kayin validenizle, cocugunuzla, kendi ailenizle, kendinizle simdi ise dogmamis cocugunuzla... bence sizin tedavi gormeniz gerek. Insanlar cocuk yapmak icin ne tedaviler ne hormon ilaclari kullaniyor biliyor musunuz? Az kendinizle hayatla barisik olun derim. Kendinize egitici ugraslar bulun ve kendinizi gelistirin. Aldirmak nedir yaa nasil bi psikoloji boyle diyebilir?? Allah yardimciniz olsun ve akil fikir versin size

Kadın teselli istiyor yaw. Hemen bombalamışsınız. Ülke de ülke olmaktan çıkmış yarı açık tımarhane.. Kim kime çaktıysa ahahah.
Neyse bacım sen de geri cekilmeyle korunma mi olur? Sağlık ocaklari beleş her türlü korunma yöntemi hizmeti veriyor zaten.
Ben yıllarca korunmadım çocugum olmadı eşimin spremlerinde sorun var. Bir çok kez aşılama oldum en son tüple oldu cocugmm ne çektiğimi yaşayan bilir. Prezervatif canımı yaktı kullanamadım bir sonraki adetim eğer gelseydi spiral taktırıcaktım bu kadar şey yaşayıp hamile kalacagımı bilseydim geri çekilmeyi bende düşünmezdim.

Üzülme alıştır kendini. Beraber buyuyecekler ne güzel. Birinciyi iyice büyüttükten sonra tekrar uykusuz gecelere dönüş yapmayacaksın.
Benim de çocuklarımın arasında 2,5 yaş var. Arada 5-6 yaş olsaydı daha zor olurdu benim için.
Tam birinin elini tutup rahat rahat gezecekken tekrar ikinci yok yok çok zor..

Ne kadar problemli bir insansiniz. Actiginiz konulara baktimda esinizle, kayin validenizle, cocugunuzla, kendi ailenizle, kendinizle simdi ise dogmamis cocugunuzla... bence sizin tedavi gormeniz gerek. Insanlar cocuk yapmak icin ne tedaviler ne hormon ilaclari kullaniyor biliyor musunuz? Az kendinizle hayatla barisik olun derim. Kendinize egitici ugraslar bulun ve kendinizi gelistirin. Aldirmak nedir yaa nasil bi psikoloji boyle diyebilir?? Allah yardimciniz olsun ve akil fikir versin size
Konumu direk saldırma amaçlı okumasaydın aldırmayacagımı anlardın! Evet sorunluyum bu yüzden ikinci çocuk olayını düşünmedim

anne hazir olmadan vuku bulmus bir hamileligin sonlandirilmasi gerektigi kanaatindeyim. bunun gunah oldugunu da dusunmuyorum. sahiplenemeyeceginiz bir bebege anne olmaya calismaniz esas kendinize gunah ve boyle bir anneyle buyumeye 2 cocugu mahkum etmeniz gunah. balkupuu balkupuu

Konumu direk saldırma amaçlı okumasaydın aldırmayacagımı anlardın! Evet sorunluyum bu yüzden ikinci çocuk olayını düşünmedim

Saldirmiyorum kusura bakmayin sert yazmis olabilirm ancak oyle bi baslik aciyorsunuz ki karsidaki insan farkli dusunemiyor. Sukretmeyi ogrenmelisiniz bence en buyuk sikintiniz bu. Birinci cocugunuzun tup bebekle oldugunu yazmissiniz. Cocuk yapmak zor bisey ama cok guzel bi mucize

1 nisanda hamile olduğumu öğrendim çok mutlu oldum.1 hafta sonra ikiz olduğunu öğrendim. Tabii çokk şaşırdım.Ve nasıl bakacağım ne yapacağım maddi manevi 2 çocuk çok zor .Emzirmesi , uyutması ,gazı her şeyi ayrı problem. Sonra kalp atışlarını dinledik.Çok mutlu oldum.Hemen alışıverdim. Bütün zorluklarda umrumda değildi.Taki 2 gün önceye kadar bebeklerimden birinin kalbi durmuş. 2 gündür ağlamaktan helak oldum.Kalbim sıkışıyor diğer bebeğim içinde çok endişeleniyorum.Ne olur düşünmeyin Allah size nasip etmiş bunun keyfini çıkarın. Rabbim hayırlısıyla kucağınza almayı nasip etsin.

Saldirmiyorum kusura bakmayin sert yazmis olabilirm ancak oyle bi baslik aciyorsunuz ki karsidaki insan farkli dusunemiyor. Sukretmeyi ogrenmelisiniz bence en buyuk sikintiniz bu. Birinci cocugunuzun tup bebekle oldugunu yazmissiniz. Cocuk yapmak zor bisey ama cok guzel bi mucize
Bakın babamın yıllarca annemi aldatıp alkolik olması, kayınvalidemin kucucuk bebekle durumu varken benden temizlik beklemesi benim suçum değil. Bir bebege sahip olmak için ne dualar ettiğimi ne adaklar adadıgımı bilemezsiniz. Bu şekilde anne olmuşken karnımdaki cana kıymak gibi bir lüksüm olamaz. Fazlasıyla yıprandım üzerine birde bebek eklendi ben bu durumu nasıl kabullenecegım dıyorum tabiki onu dogurdugum zaman bagrıma basıp Allah izin verirse iyi bir anne olmak için elimden geleni yapacağım. Sadece şuan şoktayım ve annelerden durumu kabullenmem için tavsiye istiyorum hepsi bu

Annem bana hamileyken de öyle olmuş. Aniden öğrenmiş plan yokken doğduğum da ise unutmuş tüm dediklerini bakın az önce çocuğunu kaybeden birinin konusunu okudum. Dua edin şükredin bazılarından alırken diğerlerine veriyo. Rabbim hayırlı bir evlat nasip etsin zaman gelir isterseniz Allahın zoruna gider ve belki de daha olmaz unutmayın.

Annem bana hamileyken de öyle olmuş. Aniden öğrenmiş plan yokken doğduğum da ise unutmuş tüm dediklerini bakın az önce çocuğunu kaybeden birinin konusunu okudum. Dua edin şükredin bazılarından alırken diğerlerine veriyo. Rabbim hayırlı bir evlat nasip etsin zaman gelir isterseniz Allahın zoruna gider ve belki de daha olmaz unutmayın.
Ben defalarca o testte tek çizgi görüpte ilk yapışta ikinci çizginin ne kadar değerli oldugunu biliyorum o testlerin dili olsada konuşsa. Benım korkum ikisine yetememek pskolojik olarak zor şeyler yaşadım bir evladım var şükürler olsun bir aşı olsa ben ondan çok ağlıyorum karnımdakide evlat oda aşı vs birşey olsa ötekinden daha mı az yanacak canım hayır.mevlam verdiyse vardır bir bildiği aldırma gibi bir durum yok. Korkularım var sadece şaşkınım sudan çıkmış balık gibi oldum acaba yapabilecek miyim acaba ikisine yetebilecek miyim acaba ilk bebegım tam oyun çağındayken ben diğeriyle ilgilenicem onu ihmal edicek miyim. Ama konu cook baska yerlere gitti ben kendımı iyi ifade edemedim sanırsam. Neden konu açıyım ki gidip aldırırdım eşim hariç kimsenin ruhu duymazdı

Kızlar benım 6 aylık bebeğim var ve hamıle oldugumu öğrendim çok kötüyüm Allah günah yazmasın istemiyorum pskolojim bozuldu aldırmak istiyorum Allahın verdiği cana nasıl kıyarım günaha girerim aldıramam da napıcam ben
İlk etapta böyle düşünmeniz normal. Biraz zaman geçsin onu da tıpkı bebeğiniz gibi seveceksiniz emin olun :)

İlk etapta böyle düşünmeniz normal. Biraz zaman geçsin onu da tıpkı bebeğiniz gibi seveceksiniz emin olun :)
Tabiki sevicem evlat sevilmez mi cennet kokmaz mı.. biraz şoktayım iki çocuklu hayat nasıl olur bir diğeri ihmal olur mu korkularım var

Oğlum 7 aylıkken kızıma hamile kaldım. Gebeliği kendime zehir ettim resmen, bol bol ağladım zırladım.

Ne salakmışım. Şimdi iyi ki doğurmuşum diyorum. Arkadaş oldular birbirlerine. Biraz zorlanıyorsun tabi ama yardım olacak birileri varsa hiç korkma.

Sonrası iyilik güzellik ;)

Back
X