• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Gebelik

Allah razi olsun canim. Bebegin 8.5 aylik ve tahmin edemeyecgin kadar huysuz mizmiz bir cocuk. Ustelik ben calisiyorum cocuga yarim gun kayinvalide bakiyor.
Alistim mi bilmiyorum. Kimseye soylemedim. Is yerinde hamile arkadaslarim var onlarin nasil hevesli olduguna bakiyorum uzuliyorum bazen. Bebegime haksizlik ettigimi dusunuyorum. Cok tuhaf duygular icindeyim ...
Bu durumda beni en iyi sen anlıyorsun

Yaaa size yorum yazmısım bir daha anne olabılecek mıyım şuan hamıle olsam kendılıgımden hamıle kaldım dıye mutluluktan ucardkm herkese söylerdim diye.. dua saatim mi açıkmış :) kendiliğinden hamile kalma duygusu bir tüp bebek annesi için tarif edilemez. Korkularımı hiç düşünmemişim. İnşallah iyi bir anne olurum
masallah bak ne guzel.Allah dualarini kabul etmis:) cok iyi bor annesim zaten. Burdan bile hissettim :) Allah saglikla.kucagina almayi kismet etsin

kiz olursa adini mucize fln koyun yada lutuf kutfiye ne bilem o anlamada bisey Allahin bir lutfu size o bebek

benimkilerin arasi 19 ay
daha kesme emzirmeden sut zehirler fln derler koca kari laflarini takma

yapman gereken ilk sey ilk çocuga kendi ke dine uyumayi ogretmek ..

kiz olursa adini mucize fln koyun yada lutuf kutfiye ne bilem o anlamada bisey Allahin bir lutfu size o bebek

benimkilerin arasi 19 ay
daha kesme emzirmeden sut zehirler fln derler koca kari laflarini takma

yapman gereken ilk sey ilk çocuga kendi ke dine uyumayi ogretmek ..
Merhaba konu ile ilgili degil ama.mesajinizi okuyunca heyevanlandim birden
Bebegim 8.5 aylik.ve en cok.zorlandigim konu uyku oldu.
Soyle soyleyim.cok uykusu var gozlerini acamiyor uyumak ostiyor ama uyuyamiyor. Sinirlenjp aglamaya basliyor. Ne yapsam.bi turlu uykuya gecemiyor. Son zamanlarda sik sik araba ile.gezdirmeye basladik. Anca oyle daliyor uykuya. Var mi bana onerebileceginiz mucizevi bir yontem?

Hayırlısı olsun. Allah kimseye cekemeyeceginden fazlasını yüklemez. İnşallah size fazla bir zahmet vermeden büyür giderler. Eğer emziriyorsaniz cok halsiz, güçsüz kalmazsaniz devam edin emzirmeye. En azından bir yaşına kadar emzirin. Hatta dogana kadar ve ikinci doğduktan sonra da ikisini birden emziren bir tanıdığım oldu. :)) O da sizin gibi tedaviyle ikinci de kendiliğinden olmuş. Herşey nasip. Misafiriniz hosgelir kolaylıkla size kendini baktırır inşallah. :)

Soyle soyleyim.cok uykusu var gozlerini acamiyor uyumak ostiyor ama uyuyamiyor. Sinirlenjp aglamaya basliyor. Ne yapsam.bi turlu uykuya gecemiyor. Son zamanlarda sik sik araba ile.gezdirmeye basladik. Anca oyle daliyor uykuya. Var mi bana onerebileceginiz mucizevi bir yontem?
Ben dua açıyorum onu dinlerken daha rahat uyuyor. Hatta bu şekilde uyutmaya alistirabildim diyim. Çünkü hiç uyumuyordu.

Bebeği doğuracak iseniz kendinizi bazı durumlara hazırlayın. Sonradan daha çok çöküntü olur.
Şimdiki çocuğunuz gözünü açtığında kardeşini görecek en ayaklandığı yürümeye başladığı zamanda eve yeni bir birey katılacak.
Ayrıca evde sizde çok şeye yetişmekte zorlanacaksınız.
Maddi durumunuz müsait ise yardımcı tutmanız sizin faydanıza olur en azından ev yükünü hafifletir.
Bebeklerinizle daha çok ilgilenirsiniz.

Hangi duayi aciyorsunuz. Uykuya gecemeyince cok hircinlasiyor. Agliyor krizlere giriyor ne yapacagimi sasiriyorum
Telefonuma yükledim. Ben ders calisirken ya da şimdi yaptığım gibi kk yı okurken açıyorum dinleyerek uyuyorlar. Dua derken yanlış tabir oldu aslında sûre açıyorum demem lazımdı.

Masallah bebekleriniz kac aylik
:) Baya büyük benimkiler. Büyük 8 küçük 3. :)) 7 aylıktan beri böyle uyutuyorum küçüğü , hiç uyumuyordu. Ritmik bir ses olunca daha da rahatladigini farkettim. Dışardan gelen gürültüyü de duymuyorlar. Çok çabuk uyaniyordu çünkü en ufak gürültüden. İlk 7 ay zombi gibi gezdim sayesinde.:)

Ben defalarca o testte tek çizgi görüpte ilk yapışta ikinci çizginin ne kadar değerli oldugunu biliyorum o testlerin dili olsada konuşsa. Benım korkum ikisine yetememek pskolojik olarak zor şeyler yaşadım bir evladım var şükürler olsun bir aşı olsa ben ondan çok ağlıyorum karnımdakide evlat oda aşı vs birşey olsa ötekinden daha mı az yanacak canım hayır.mevlam verdiyse vardır bir bildiği aldırma gibi bir durum yok. Korkularım var sadece şaşkınım sudan çıkmış balık gibi oldum acaba yapabilecek miyim acaba ikisine yetebilecek miyim acaba ilk bebegım tam oyun çağındayken ben diğeriyle ilgilenicem onu ihmal edicek miyim. Ama konu cook baska yerlere gitti ben kendımı iyi ifade edemedim sanırsam. Neden konu açıyım ki gidip aldırırdım eşim hariç kimsenin ruhu duymazdı
Anladım sizde tabi ki haklısınız kaygılarınız var. Fakat siz yeni doğan bebeğinizle ilgilenirken o da büyücek babası oynıcak hatta ilk çocuğunuz karnınızda ki bebekle ilgilenmek isticek 7hatta 8çocuk doğuranlar var bilirsiniz. Onlar bile hepsini aynı anda büyüttüyse sizde yaparsınız tecrübe olur bence sizden iyi bir anne olur güvenin kendinize.

olmaz olurmu var tabiki :)
arabaya sakin haa aylarca oyle uyutmayimi dusunuyorsunuz, ikinci olunca noalcak beraber oylemi uyyacaklar :)
bilmem dayanabilirmisiniz ama ben ilk kizima 4 aylikken ferber yontemini uygulamistim o gundne beri hiç uyku sorunumuz olmadi, su an 9 yasinda
simdide yataginda uyumadi bekliyor ama bu sefer neden bende bilmiyorum buyudukçe canlari uyumak istemioyor demekki neyse konumuza gelelim :)

google a ferber yontemi yazin çikanlari okuyun bi kaç yerden,kendinize guveniyorsaniz baslayin
ama vazgeçmemeniz lazim babayla ayni fikirde olmaniz lazim fln,geri adim atarsaniz sizi parmaginda oynatir o minnak yavrunuz :)

İstemiyorsaniz , Korunabilirdiniz...
Keyfi çocuk yapip keyfi aldirmaya malesef karşiyim tedbirini alacaktiniz...

Keyfi aldırmak derken ? Aldırıcam yazmadım iyi okuyun derim

"bu cocugu istemiyorum aldirmak istiyorum" bu senin cümlen işte...
aldirip aldirmama konusunda kararsizsin ama cocugu da istemiyorsun...

yazdigim yorumu gayet okuyarak , anlayarak yazdim...

"bu cocugu istemiyorum aldirmak istiyorum" bu senin cümlen işte...
aldirip aldirmama konusunda kararsizsin ama cocugu da istemiyorsun...

yazdigim yorumu gayet okuyarak , anlayarak yazdim...
Allahın verdiği cana nasıl kıyarım, günaha girip aldırmamda bu cümlemide okudun mu yoksa işine gelen kısım okadarıymıydı

Back
X