• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 gun sonra evleniyorum ama kaygilarim beni bitiryor

Kaygili83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
91
50
88
41
Sadece icimi dokmek ve varsa olumlu ornekler duynak icin yaziyorum. 3 gun aonra dugunum var ve ben endise krizlerini atlatamiyorum. Tek sebebi gecinebilirmiyiz sorunu. Ben calisiyorim ve maasimda iyi. Nisanlim ticaret ile ugrasiyor. Ilk tanistigimiz zaman kazanci cok iyidi. Daha sonra isler bozuldu 1 1.5 sene durumlar zorlasti. Simdi ise cok sukur yavas yavas tekrar duzelmeye basladi. Bende acaba evlendikten sonra isler kotu gidermi endisesi var. Kaygi bozuklugu hastaligim var psikologa da gittim. Sureklu herseyin olumsuz olacagini dusunuyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Borcsuz evlenicez. Nisanlimi cok seviyorum cok iyi biri. Aileler arasinda skinti yok. Ama ben surekli ya isler kotu giderse endisesi yasiyorum. Kotu giderse benim maasim evi gecidirmek icin yeterli. Nisanlimla bu endiselerimi ne zaman konussam bana gencim elim ayagim tutuyor hersey kotu giderse girer bir yerde calisirim yine evimize bakarim diyor ve dedigine kesinlikle inaniyorum. Ama yine de kafamdan bu korkulari atamiyorum acaba yanlis bir karar mi aldim diyorum. Evlilikte maddiyat evet onemli ama hersey degil. Ben hala biz olmayi beceremedim hala ben olarak dusunuyorum herseyi. Ya tum sorumluluk bana kalirsa ya ben evi gecindirmek zorunda kalirsam diyorum. Boyle zamanlar olabilir benim es olarak zaten ev gecimine ortak olmam lazim bunun da bilincindeyim. Evlendikten sora maddi skinti yasayip sonra bu sorunlari atlatanlariniz var mi bana olumlu ornekleriniz varsa anlatabilir misiniz?

Sadece icimi dokmek ve varsa olumlu ornekler duynak icin yaziyorum. 3 gun aonra dugunum var ve ben endise krizlerini atlatamiyorum. Tek sebebi gecinebilirmiyiz sorunu. Ben calisiyorim ve maasimda iyi. Nisanlim ticaret ile ugrasiyor. Ilk tanistigimiz zaman kazanci cok iyidi. Daha sonra isler bozuldu 1 1.5 sene durumlar zorlasti. Simdi ise cok sukur yavas yavas tekrar duzelmeye basladi. Bende acaba evlendikten sonra isler kotu gidermi endisesi var. Kaygi bozuklugu hastaligim var psikologa da gittim. Sureklu herseyin olumsuz olacagini dusunuyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Borcsuz evlenicez. Nisanlimi cok seviyorum cok iyi biri. Aileler arasinda skinti yok. Ama ben surekli ya isler kotu giderse endisesi yasiyorum. Kotu giderse benim maasim evi gecidirmek icin yeterli. Nisanlimla bu endiselerimi ne zaman konussam bana gencim elim ayagim tutuyor hersey kotu giderse girer bir yerde calisirim yine evimize bakarim diyor ve dedigine kesinlikle inaniyorum. Ama yine de kafamdan bu korkulari atamiyorum acaba yanlis bir karar mi aldim diyorum. Evlilikte maddiyat evet onemli ama hersey degil. Ben hala biz olmayi beceremedim hala ben olarak dusunuyorum herseyi. Ya tum sorumluluk bana kalirsa ya ben evi gecindirmek zorunda kalirsam diyorum. Boyle zamanlar olabilir benim es olarak zaten ev gecimine ortak olmam lazim bunun da bilincindeyim. Evlendikten sora maddi skinti yasayip sonra bu sorunlari atlatanlariniz var mi bana olumlu ornekleriniz varsa anlatabilir misiniz?
Aslında bu dedikleriniz devlet memuru için de geçerli
kimse her ay kesinlikle 5000 kazanacağım hiç işten atilmayacagim diyemez ki

Aslında bu dedikleriniz devlet memuru için de geçerli
kimse her ay kesinlikle 5000 kazanacağım hiç işten atilmayacagim diyemez ki
Haklisiniz. Nisanlimda bana en azindan isten atilma riskim yok der arada beni rahatlatmak icin. Sanirim ben her ay duzenli maasimi almaya alistigim icin onun kazanci sabit olmadigi icin endise ediyorum. Belki isler eskisinden de iyi olacak belki olmayacak. Iyi gunde kotu gunde birbirimize destek olma fikri bende evlendikten bir sure sonrami gelisecek acaba

Aynı problem bende de vardı.Babam ticaretle uğraşıyodu işini kaybetti onun verdiği korkuyu hala tam olarak atmış değilim.Eşimde ticaret yapıyo çok şükür işleri iyi.Benim çalışma hayatım hiç olmadı.Başvurduğum yerler dönmedi.Yani benim maaşımda yok.Bende de kaygı bozukluğu var bu arada.Çok derinlere girmeden düşünmemeye çalışıyorum.İçim daralırsa o konuda eşim rahatlatıyo alıştı artık:KK53:

siz sadece finansal riski yuzunden korkuyosunuz yani? ac veya acikta kalmazsiniz, bi aileniz vardir herhalde bi lokma ekmek verecek olan, hani ennnnn kotu durumu dusunecek olursak.

abartmayin. negatif dusunce bu negatifligi de ceker bi zaman sonra. dugune iki gun kala dert ettiginiz seylere bakin oohoooh.

Aynı problem bende de vardı.Babam ticaretle uğraşıyodu işini kaybetti onun verdiği korkuyu hala tam olarak atmış değilim.Eşimde ticaret yapıyo çok şükür işleri iyi.Benim çalışma hayatım hiç olmadı.Başvurduğum yerler dönmedi.Yani benim maaşımda yok.Bende de kaygı bozukluğu var bu arada.Çok derinlere girmeden düşünmemeye çalışıyorum.İçim daralırsa o konuda eşim rahatlatıyo alıştı artık:KK53:
Oncelikle allah esinizin islerini hep rast getirsin insallah. Kazanci bol bereketli olsun. Beni de hep nisanlim rahatlatmaya calisiyor ama bazen benin endiselerim okadar artiyorki onunda moralini bzuyorum. Buna da uzuluyorum. Nisanlim caliskan biri aksam 10 lara kadar dukkani kapamaz musteri gelir diye. Yani sorumsuz biri de degil ama hayatinda hic ev gecindirmedim oda gecindirmedi neye ne para gider bilmiyoruz. Belki endiselerimin nedenlerin biri de bu. Birde dedigim gibi evin gecimi sadece bana kalsin istemiyorum bu dusunceyi evlenince atlatirim degil mi. Aslinda benim param degil bizim paramiz olacak kazandigim. Hayatin musterek oldugunu dusunsemde ayni eve girmeden anlayamiyacagim sanirim

Hayatta hicbirsey garanti degil ki. Kafaniza takmayin ve bu son günlerin tadini ailenizle cikarin :)

siz sadece finansal riski yuzunden korkuyosunuz yani? ac veya acikta kalmazsiniz, bi aileniz vardir herhalde bi lokma ekmek verecek olan, hani ennnnn kotu durumu dusunecek olursak.

abartmayin. negatif dusunce bu negatifligi de ceker bi zaman sonra. dugune iki gun kala dert ettiginiz seylere bakin oohoooh.
Evet benim ailemde nisanlimim ailesi de bize herturlu destek olur en kotu durumda. Ama ben kimseye yuk olmak istemem. Gozunde cok paralar yok sadece kimseye borucumuz olmasin ayin sonunu getirelim tek derdim bu

İyi günde kötü günde diyorsunuz evlenirken değil mi?

Kötüyse ben yokum diyerek olmaz ki

İyi olsun istiyorsunuz her şey ama hayat öyle bişe değil
Cok haklisiniz. Bende zaten isler bozuldugu zaman bile hep yaninda oldum onu hic birakmadim elimden geldigince maddi manevi destek oldum. Ama flort donemi.ile evlilik farkli. Evlenince sanki birseyler kotu giderse huzurumuz kacar diye hissediyorum. Umarim boyke olmaz

Bunu sorun etmeyin, gerçekten neyin ne olacağı belli olmıyor, unutmayın bizimki gibi istikrarsız ülkelerde hiçbir işin garantisi yok. Ne memurluk, ne yöneticilik, ne esnaflık... Ama çalışmak isteyene de iş yok diyemeyiz, eşiniz bunu vurgulamış zaten, mutluluklar.

Bunu sorun etmeyin, gerçekten neyin ne olacağı belli olmıyor, unutmayın bizimki gibi istikrarsız ülkelerde hiçbir işin garantisi yok. Ne memurluk, ne yöneticilik, ne esnaflık... Ama çalışmak isteyene de iş yok diyemeyiz, eşiniz bunu vurgulamış zaten, mutluluklar.
Tesekkurler. Haklisiniz bende kendmi hp boyle ikna etmey calisyirum ama 2 gun iyi olursan ertesi gun yine basliyor bu kaygilar

Back
X