• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 gun sonra evleniyorum ama kaygilarim beni bitiryor

Sadece icimi dokmek ve varsa olumlu ornekler duynak icin yaziyorum. 3 gun aonra dugunum var ve ben endise krizlerini atlatamiyorum. Tek sebebi gecinebilirmiyiz sorunu. Ben calisiyorim ve maasimda iyi. Nisanlim ticaret ile ugrasiyor. Ilk tanistigimiz zaman kazanci cok iyidi. Daha sonra isler bozuldu 1 1.5 sene durumlar zorlasti. Simdi ise cok sukur yavas yavas tekrar duzelmeye basladi. Bende acaba evlendikten sonra isler kotu gidermi endisesi var. Kaygi bozuklugu hastaligim var psikologa da gittim. Sureklu herseyin olumsuz olacagini dusunuyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Borcsuz evlenicez. Nisanlimi cok seviyorum cok iyi biri. Aileler arasinda skinti yok. Ama ben surekli ya isler kotu giderse endisesi yasiyorum. Kotu giderse benim maasim evi gecidirmek icin yeterli. Nisanlimla bu endiselerimi ne zaman konussam bana gencim elim ayagim tutuyor hersey kotu giderse girer bir yerde calisirim yine evimize bakarim diyor ve dedigine kesinlikle inaniyorum. Ama yine de kafamdan bu korkulari atamiyorum acaba yanlis bir karar mi aldim diyorum. Evlilikte maddiyat evet onemli ama hersey degil. Ben hala biz olmayi beceremedim hala ben olarak dusunuyorum herseyi. Ya tum sorumluluk bana kalirsa ya ben evi gecindirmek zorunda kalirsam diyorum. Boyle zamanlar olabilir benim es olarak zaten ev gecimine ortak olmam lazim bunun da bilincindeyim. Evlendikten sora maddi skinti yasayip sonra bu sorunlari atlatanlariniz var mi bana olumlu ornekleriniz varsa anlatabilir misiniz?
Bende de kaygı bozukluğu var ama şöyle yapın en kötü ne olabilir ???? Nedir sizi bu kadar korkutan ??? Hayatı kontrol edem,iyoruz malesef ama siz ve benim gibi insanlar kontrol edebileceğimizi düşünüp fazla baskı ve sorumluluk hissediyoruz. Yarını düşünmemeye çabalayın lütfen. Şuan elinizde olana kıymet verin.. Çünkü yarın ne olacak bilemeyiz. Ozaman şuan da geçim sıkıntınız yoksa düşünmenize gerek de yok değil mi ??? Yarına ölebiliriz de .. Ülke savaşa da girebilir.. Yani bu iki ihtimali düşünüp sıkılmıyorsanız diğerini de düşünmeyin lütfen. Evet çok zor ama zamanla halledeceksiniz.. Kaygı bozukluğu geçmez.. Her koşulda kendinize yeni bir kaygı bulabilirsiniz ama bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Mutluluklar dilerim şimdiden :)

Sadece icimi dokmek ve varsa olumlu ornekler duynak icin yaziyorum. 3 gun aonra dugunum var ve ben endise krizlerini atlatamiyorum. Tek sebebi gecinebilirmiyiz sorunu. Ben calisiyorim ve maasimda iyi. Nisanlim ticaret ile ugrasiyor. Ilk tanistigimiz zaman kazanci cok iyidi. Daha sonra isler bozuldu 1 1.5 sene durumlar zorlasti. Simdi ise cok sukur yavas yavas tekrar duzelmeye basladi. Bende acaba evlendikten sonra isler kotu gidermi endisesi var. Kaygi bozuklugu hastaligim var psikologa da gittim. Sureklu herseyin olumsuz olacagini dusunuyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Borcsuz evlenicez. Nisanlimi cok seviyorum cok iyi biri. Aileler arasinda skinti yok. Ama ben surekli ya isler kotu giderse endisesi yasiyorum. Kotu giderse benim maasim evi gecidirmek icin yeterli. Nisanlimla bu endiselerimi ne zaman konussam bana gencim elim ayagim tutuyor hersey kotu giderse girer bir yerde calisirim yine evimize bakarim diyor ve dedigine kesinlikle inaniyorum. Ama yine de kafamdan bu korkulari atamiyorum acaba yanlis bir karar mi aldim diyorum. Evlilikte maddiyat evet onemli ama hersey degil. Ben hala biz olmayi beceremedim hala ben olarak dusunuyorum herseyi. Ya tum sorumluluk bana kalirsa ya ben evi gecindirmek zorunda kalirsam diyorum. Boyle zamanlar olabilir benim es olarak zaten ev gecimine ortak olmam lazim bunun da bilincindeyim. Evlendikten sora maddi skinti yasayip sonra bu sorunlari atlatanlariniz var mi bana olumlu ornekleriniz varsa anlatabilir misiniz?
Artık sizin rızkınız neyse o olur bence biraz Allaha teslim olun o konuda ne kadar durumu iyi insanlar doktorlar hakimler işten atıldı mesela hiç ummadıkları anda yada ticaret yapan insanlar iflas ediyor . Yada bir bakıyorsun küçücük iş yeri bir anda meşhur olmuş herkes oradan alışveriş yapıyor yani o kadar düşünmeyin ev hanımı da olabilirdiniz o zaman eşiniz size bakamayacak mi

Anam kendine dertmi arıyorsun ne guzel aile sorunu yok borc sorunu yok okadar sanslisinki dert ariyorsun kendine

Ya sana bişey olsa da sen çalışamazsan ve eşin ev geçindirmek durumunda olsa?

Bütün yorumları okudum da sanırım biraz arkadaşlar sayesinde kafanız rahatlamış ,
İyi düşünün iyi olsun
Bende sizin anlattığınız gibiyim ve bu bir hastalıkmış şimdi konunuzu okuyunca öğrendim
Çoğu şeyde bi olumsuzluk hissi
Daha sonuca varmadan hemen üzülmek olmayacak diye
Sürekli sitemkar olmak
Onu nasıl yapıcam bunu böyle yapsam nasıl olur diye deli gibi düşünüp durmak vs.
Siz ne iş yapıyorsunuz bu arada ?
Ben ozel bir bankada calisiyorum.

Nisanlim issiz kalsa bile benim maasim ev geçindirmeye yeter diyorsunuz.. ee daha ne..? Bu kaygi niye? Hem maddiyat onemli degil deyip sonra da ya parasiz kalirsam dusuncesi hic samimi gelmedi bana..

Siz sanirim, esinizin issiz kalmasi, psikolojinizin ya da evlililiginizin kotuye gidecegi endisesi degilde ben eve para harcamak zorunda kalirsam korkusu yaşiyorsunuz..

Yazdiginizdan anladigim bu maalesef..

Bu düşüncelerinin psikolojik sıkıntılarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu güzel günlerinin tadını çıkarmak varken kendine bu günleri zehir etmenin hiçbir anlamı yok.

Birbirini sevip çok zor durumda olupta evlenenler var ve hayatları gayet iyi gidenler olumsuz tarafları değil olumlu tarafları düşünmeye çalış derim

Kaygı bozukluğu teşhisiniz olduğu için daha da kaygılanıyor olabilir misiniz? Açıkçası, sürekli eşinizin işi üzerinden kaygılanmanız garip geldi. Siz de özel sektörde bankada çalışıyormuşsunuz. Ekonomik kriz en çok bankaları etkiliyor olmasına rağmen, kendi işinizi değil de ya nişanlımın işleri kötü gider ve ben evin tüm sorumluluğunu taşımak zorunda kalırsam kaygısı sadece hastalığınız ile ilgili değil gibi. Hastalığınız dolayısı ile, nişanlınızın işlerinin kötü gitmesinden, kendinizin işsiz kalmanızdan vs kaygılanabilirsiniz. Ancak evi ben geçindirmek durumunda kalırsam düşüncesi, kaygıdan kaynaklanmıyor gibi geldi bana. İnşallah eş olmanın ne demek olduğunu, eşlerin birbiri için fedakarlık yapması gerektiğini, hayatta başınıza ne gelirse gelsin en büyük dayanağınızın eşiniz olduğunu çok zor sınavlardan geçerek öğrenmek durumunda kalmazsınız. Mutluluklar dilerim.

Aslında olayı iyi günde ve kötü günde diye değerlendirirseniz bu bile sizi rahatlatır.
Mesela insanlar tamamen sağlıklı iken sonrasında yatağa düşüyor varmı yapabiilecek bir şey hayır .
Sadece dua ve hayırlısını istemek.
Mesela bizde zor durumdan geçtik ama eşim yan gelip yatmadı ve gözümle gördüm çok şükür ve çalıştığım için eşime sonsuz destekte oldum.Biz biriz artık çünkü .
Atın kaygılarınızı kafanızdan sadece olumlu düşünün.
En güzel zamanlarınızı saçma şeyler yüzünden berbat etmeyin.
mUTLULUKLAR.....

Bence bosuna kuruntu yapıyorsun en guzel gunlerını mahvediyorsun ıkınızde calısıyorsunuz borcsuz evlenıyorsunuz daha ne ıcınızı ferah tutun boyle yaparak nişanlınızı da bıktırırsınız
Ben ne yapayım esımde bende calısıyoruz ev kıra kredı borclarımız var 1 yasında kızım var onun masrafları faturalar derken ay sonunu zor getiriyoruz ama eşimle çocugumla cok mutluyum iyi ki varlar diyorum borclar nasılsa bitecek feraha çıkacaz sabrediyorum ümidimi hiç yitirmiyorum ailem yuvam olmadan borcum olmamış rahata ermişim ne anlamı olur ki
Rabbim başka dert vermesin Ölümden başka herşey yalan

Ben ozel bir bankada calisiyorum.
Ne kadar güzel, en azından çalıştığın belli başka bir kurum var
Sıradan bi özel sektör çalışanı değilsin ki
İçine ferah tut , nişanlın ola ki evlendiğinizde ticaret hayatında aksaklıklar yaşasa bile en azından bir süre destek olabilecek senin gibi bir eşi olacak ileride yanında :KK54:

Herkese yorumlari ve guzel dilekleri icin tesekkur ederim. Benim bu hale gelmemin sebebi 1.5-2 senedir nisanlimin isleri kotu gitmesi nedeni ile surekli hesap yapmamiz para konusmamiz sanirim. Okadar hesap yaptikki artik para diyince tuylerim diken diken oluyor. Nisanlimin da oyle.Benim ailem orta gelirli bi aile kotu zamanlarimiz oldu ama universiteden beri calistigim icin hicbir zaman para hesabini bukadar yapmamistim. Paranin bu kadar onemli oldugubu bile dusunmezdim.Surekli hesap yapmaktan nereye ne gidecek diye konusmaktan artik bunaldim. Gerci evliliktede bu sekilde devam edecek surekli hesap yapmamiz gerekecek. Burada diger konulari okudugumda insanlarin ne skintilari var biz uc kurusun hesabini yapiyoruz diyorum kendime. Gercekten onemli olan saglik ve huzur.ama bu kaygilar saglik ve hzuur konusunda beni olumsuz etkiledi.Allah bir kapi kapatirken bir kapi acar buna hep inandim ama suan elimde olmadan kendimi skintilarin altinda ezilmis hissediyorum. Evlendikten sonra iliskimize bu skintilari yansitmak istemiyorum.tedavime devam edip hepsini atlatacagim insallah.doktorumun dedigi seyi hep tekrarliyorum. En kotu ne olabilir?

Back
X