- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
Vay canına, şiddeti normal gören ne kadar çok kadın varmış burada. Dehşetle okudum yazılanları. Demek çocukları şiddetle terbiye etmenin normal olduğunu düşünüyorsunuz ama sorsak çocuklarınıza bir fiske bile vurmazsınız. İçim kararıyor böyle kafaları görünce. Çocuklar disiplinsiz, ayarsız, çıldırık olabilirler. Kuralları öğretmenin yolu şiddetle sindirmeye çalışmak değil. Öğretmen başka yaptırımlar uygulayabilir. Yani bunun yolunu yordamını da biz buradan yazacak değiliz. İşin eğitimini alan oysa, insani yollar bulması gerekiyor. Bilmemiz gereken tek şey, şiddetin kabul edilemez olduğu.
Konu sahibi, yerinizde olsam sınıf öğretmeni ve müdürle konuşurdum. Tekrarlanması halinde MEB'e gideceğimi bildirirdim. İllaki kendi çocuğuma değil, başka bir arkadaşına şiddet uygulandığı haberini alırsam da bunu yapacağımı söylerdim mesela. Bir öğretmenin en başta çocuklara örnek bir karakter olması gerekiyor.
Bir de bir sürü çocukla ilgilenmek kolay değil diye öğretmeni aklamaya çalışanları anlamak imkansız. O kadar eğitimi, formasyonu, bilme neyi laf olsun diye almıyor bu insanlar değil mi... İşleri bu. Bir yolunu bulmak zorundalar.
Konu sahibi, yerinizde olsam sınıf öğretmeni ve müdürle konuşurdum. Tekrarlanması halinde MEB'e gideceğimi bildirirdim. İllaki kendi çocuğuma değil, başka bir arkadaşına şiddet uygulandığı haberini alırsam da bunu yapacağımı söylerdim mesela. Bir öğretmenin en başta çocuklara örnek bir karakter olması gerekiyor.
Bir de bir sürü çocukla ilgilenmek kolay değil diye öğretmeni aklamaya çalışanları anlamak imkansız. O kadar eğitimi, formasyonu, bilme neyi laf olsun diye almıyor bu insanlar değil mi... İşleri bu. Bir yolunu bulmak zorundalar.