2. Haftadan Şiddet

normal mi?!
şaka olmalısınız ama ne yazıkki değilsiniz.
umarım bu zihniyetteki insanlar çocuklarımızın hayatında hicbir zaman karşılarına çıkmaz
Evet şaka ben çocukları pamuklara saralım, eline diken batsa ortalığı ayağa kaldıralım, acıktığında yemek demeden yemek, üşüdüm demeden ceket verelim. Kendini ifade edemeyen asalak gibi yaşayan, bütün gün kulaklığı kulağından çıkarmayan bir nesil yetiştirelim diycektim aslında.

Ben de merak ediyordum bu nesili kim yetiştiriyor diye. Siz böyle davranmaya devam ederseniZ lisede çocuğum öğretmenini bıcakladı diye konu açarsınız. Ne olmuş yani favorilerin çekmişse. Kendi öğrencilik zamanınızı hatırlayın. Bir de kendinizi şimdiki öğretmenin yerine koyun

şu an 30+ yaşlarını sürüp, cinayet işleyen, çocuklara tecavüz eden, bencil, pis, özgüvensiz ve başarısız nesli kim yetiştirdi peki? ben size söyleyeyim, çocuksun kes sesini diyen anneler, her hatasında iki tokatla terbiye etmeye çalışan babalar, sıra dayağı çeken öğretmenler yetiştirdi.
sizin şımarık dediğiniz z kuşağı ise gümbür gümbür geliyor, eğitime katılım oranı arttı, artık çocuklar kendilerini ifade edebiliyor, çoğu en az bir yabancı dil biliyor ve artık değil insanın eşeğin bile dayakla terbiye edilmediğinin farkındalar.
siz eski kafayla büyütün çocuklarınızı, onlar çok iyiydi çünkü...

Bu nedir yahu eğitim fakültesi mezunları atanmak için bi yerlerini yıllarca yırtıyolar sonra da ortaya çıkan tablo bu mudur yani.Bu insanlar hiçbişeyi hak etmiyolar.Bunda kutsallığı geçin insanlık bile yok.Beni de bazen çalıştığım yerdeki müşteriler deli ediyor ben birinin saçını çeksem sizce bana naparlar çalıştığım yerde bi de bu olaya bu gözle bakın.Bu tip insanlar hiçbi yerde hiçbi işi haketmiyolar yapamıyosan sabrın sevgin yoksa yapma kardeşim benim de formasyon alıp öğretmenlik yapma şansım vardı ama tahammülsüz olduğumu çocuklara katlanamicamı bildiğim için yapmadım.Sırf para için bu kadar düşmeyin eziyet etmeyin ne kendinize ne karşınızdakilere.

Evet şaka ben çocukları pamuklara saralım, eline diken batsa ortalığı ayağa kaldıralım, acıktığında yemek demeden yemek, üşüdüm demeden ceket verelim. Kendini ifade edemeyen asalak gibi yaşayan, bütün gün kulaklığı kulağından çıkarmayan bir nesil yetiştirelim diycektim aslında.
Ama siz yanlış yerdesiniz. Daha dün açılan 45 dklık tenefüs konusuna yazdığım mesajlara bakarsanız bu yazdiklarinizin muhattabı ben değilim.

normal mi?!
şaka olmalısınız ama ne yazıkki değilsiniz.
umarım bu zihniyetteki insanlar çocuklarımızın hayatında hicbir zaman karşılarına çıkmaz
31 sayfadan 5 tane sivrildi
cıddıye almayalım kendı hallerıne bırakalım bence

Ben de diyorum ki nerede kıyameti koparmışım. Müdüre çık, bimere yaz diyenlere bile sınıf öğretmenini çiğnemeyeyim önce ona danışayım diyen bir insanım ben. Gerçekten kıyamet koparsaydım okuldan çıkmadan müdürün odasında alırdım soluğu.

Benim gibi aklı selim yorumlar arayan bir anneye yazdığınız abartı mesajlar çok ayıp. İnsanları bilmeden etmeden yargılamayın. İyi geceler.

bütün yorumları okuyamam takdir edersiniz ki ben cinnet geçiren yanınıza hitaben yaZdım. Tabiki söylediğiniz gibi doğru olan, olması gereken öncelikle sınıf öğretmeniyle görüşmeniz. Size de iyi geceler

Hayir pamuklara sarmayin ama kendisinin izni olmadan hic kimsenin ona dokunamayacagini ogretin mesela.. ister terbiye, ister egitim adina ne derseniz deyin hic kimsenin onun kisiligini hic bir sartla rencide etme hakki olmadigini anlatin mesela.. haklarini korumasini ogretin? Ama tabi ondan once ne amacla olursa olsun bir cocuga dokunamayacaginizi da bilin yahu! Ha diyorsaniz ki bu benim yontemim, bimere gidecek veliye de haykirma gibi bir luksunuz yok o da bizim yontemimiz zira..

Bir öğretmenden bunları duymak ne üzücü. İyi o zaman herkes birbirine dayak atarak öğretsin hata yapmaması gerektiğini. Hatamın bedeli demişsiniz ama ortada bir hata yok. O öğretmenin yapacağı tek davranış sizi uyarıp en fazla masayı sildirmek olurdu. insaniz konuşarak anlaşabiliyoruz. Dayak nedir yahu?
Sırayı çizmiştim baya cilasini sıyırıp yani . Öyle kurşun kalem falan değil yani . Ben hiç öğrencimi dövmedim ama bir kulak çekmeyi de ooo çocuk dayak yedi vay efendim benim çocuğuma nasıl yapar demem yani . Şu mesleğin içine girmeyen bizi anlamıyor. Öğretmenlerin çoğu demissiniz bilin bakalım neden ? Onların çocuğu yok mu sizce ? Benim öğretmen arkadaşlarıma bu animi anlatıyorum o babanın eli öpülür diyorlar . Onların da çocuğu var öğretmenleri var ama çocuklarının arkasında durmuyorlar çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe yani . Beni destekleyenler de sınıf öğretmenleri . Çocuğunuzu zaten uyarmışsınız . Öğretmenle görüşün niye yaptığını sorun bazen çocuklar size anlattıkları kadar masum olmuyor . Ilkokul bünyesinde çalışıyorum ve sürekli onları görüyorum. Yanı ki çok tatlılar çok sevimliler ama inanın yeni nesil öğretmenler eski öğretmenlere göre yüz kat daha sabırlı ve yeni öğrenciler eski öğrencilere kadar yüz kat daha şımarık .

Öğretmen konusunda esnek davraniyorum. Özellikle sert mizaçlı , disiplinli ,otoriter bir kadın seçtim. Ilk çocuğum değil. Büyük oglum disiplini , kural uyumunu ilkokul öğretmeninden öğrendi. Benim için kulak çekmek siddet degil. Tutar patlatir iki tane o başka. Ben kendim de kuralcı ve sert bir insanım.
Size şu soruyu sormak istiyorum.
Kulağı çekilen çocuk bu yaklaşımdan ne öğrenir?
Bir davranış kontrol yöntemi midir kulak çekmek? Çocuğa verdiği mesaj nedir?
Beni bu konuda aydınlatır mısınız? Rica etsem.
Ayrıca çocuğa uygulanan davranışın şiddet olup olmadığı kişiden kişiye değişir mi? Bu işin ölçüsü nedir? Bana göresi olur mu? Bir düşünelim üzerinde hep birlikte, ne dersiniz?

şu an 30+ yaşlarını sürüp, cinayet işleyen, çocuklara tecavüz eden, bencil, pis, özgüvensiz ve başarısız nesli kim yetiştirdi peki? ben size söyleyeyim, çocuksun kes sesini diyen anneler, her hatasında iki tokatla terbiye etmeye çalışan babalar, sıra dayağı çeken öğretmenler yetiştirdi.
sizin şımarık dediğiniz z kuşağı ise gümbür gümbür geliyor, eğitime katılım oranı arttı, artık çocuklar kendilerini ifade edebiliyor, çoğu en az bir yabancı dil biliyor ve artık değil insanın eşeğin bile dayakla terbiye edilmediğinin farkındalar.
siz eski kafayla büyütün çocuklarınızı, onlar çok iyiydi çünkü...

Ve israrla ayni yontemi de devam ettirmek istiyorlar neden biliyor musun pelin? O zamanlar yasanan ogretmen korkusuna duyulan ozlem, baska bir sey degil..

Sırayı çizmiştim baya cilasini sıyırıp yani . Öyle kurşun kalem falan değil yani . Ben hiç öğrencimi dövmedim ama bir kulak çekmeyi de ooo çocuk dayak yedi vay efendim benim çocuğuma nasıl yapar demem yani . Şu mesleğin içine girmeyen bizi anlamıyor. Öğretmenlerin çoğu demissiniz bilin bakalım neden ? Onların çocuğu yok mu sizce ? Benim öğretmen arkadaşlarıma bu animi anlatıyorum o babanın eli öpülür diyorlar . Onların da çocuğu var öğretmenleri var ama çocuklarının arkasında durmuyorlar çok ekstrem bir durum olmadığı müddetçe yani . Beni destekleyenler de sınıf öğretmenleri . Çocuğunuzu zaten uyarmışsınız . Öğretmenle görüşün niye yaptığını sorun bazen çocuklar size anlattıkları kadar masum olmuyor . Ilkokul bünyesinde çalışıyorum ve sürekli onları görüyorum. Yanı ki çok tatlılar çok sevimliler ama inanın yeni nesil öğretmenler eski öğretmenlere göre yüz kat daha sabırlı ve yeni öğrenciler eski öğrencilere kadar yüz kat daha şımarık .
Bakın ben de okulda çalışıyorum ve emin olun o çocukların her türlü şımarıklık ve yaramazlıklarını görüyorum. Ama şiddet çözüm değil buna. Yapmayan öğretmen yapmıyor mesela. Onlar nasıl sağlıyor dersin düzenini? Cila çizilmiş falan filan. Bütün mesajlarınız şiddeti meşrulaştırıyor. Yapmayın bunu.

Şimdiden bunlara takılırsaniz oglunuz bir baltaya sap olmaz....

Öğretmen olsaydınız sınıfta bazı öğrenciler konuşurken ders islenemeyecegini, işlense bile anlasilamayacaagini bilirdiniz
Ben de 3 yıllık öğretmenim ama bilemiyorum sizin dediklerinizi bilmek de istemem açıkçası.
Hiç evirip çevirmeye gerek yok 7 8 yaşındaki çocuk ne yaparsa yapsın favorisi kulağı çekilmez.
2018 yılında hele hiç çekilmez.
En fazla alırsın sınıftan müdüre götürürsün.
Ki yıllardır ingilizce dersi gören bi toplumuz ama ingilizce konuşabilme oranımız malum.
Demek ki çocukları korkutup tahtada ders anlatmak çok da ise yaramıyor.

Ben özel çocuklarla çalıştım bizzat suratima tüküren tekmeleyen saçlarımı yolan öğrencilerim oldu.
Zekâ geriliği filan da yoktu bu arada bazi öğrencilerde tamamen simarikliktan yaptı bunları.
Sınıfta kamera olmamasına rağmen vurmadım bi fiske bile sadece elini kolunu tuttum bana zarar vermemesi için.
Biz insan değil miyiz şimdi bizim canımız yok mu ?
Yazık bi ton kişide beğenmiş şu yorumu facia.

Genelde bu cevapları verenlerin öğretmen olduğunu görmek daha çok üzdü beni. Sizin gibi anlayan insanların olması bir nebze rahatlatıyor insanı.
Sormayın ,meslektaşlarımı anlamakta ben de zorlanıyorum ve okuduğum yorumlar eğitim sistemimizin niye bu halde olduğu konusunda beni farklı düşüncelere sevk etti.
Durumun bu kadar vahim olduğunun farkında değildim.

Hayir pamuklara sarmayin ama kendisinin izni olmadan hic kimsenin ona dokunamayacagini ogretin mesela.. ister terbiye, ister egitim adina ne derseniz deyin hic kimsenin onun kisiligini hic bir sartla rencide etme hakki olmadigini anlatin mesela.. haklarini korumasini ogretin? Ama tabi ondan once ne amacla olursa olsun bir cocuga dokunamayacaginizi da bilin yahu! Ha diyorsaniz ki bu benim yontemim, bimere gidecek veliye de haykirma gibi bir luksunuz yok o da bizim yontemimiz zira..
Oldu peki

Gidip ogretmenle sakin bir Dille konusun belki cocugunuz yalan soylemistir , boyle bir seyi asla kabul etmeyeceginizi de anlatin ama benim cocugum kufur vs gibi bisey yapsa sinifta ogretmeni bu nedenle cekse kulagini bisey demezdim herhalde

siz ne demek istediğinizi gayet iyi biliyorsunuz. size gore otorite şiddetten geçiyor.
zekayı kullanmak eğitim işidir ancak kaba kuvveti herkes kullanabilir. üzücü olan bunu yapanın bir öğretmen olması.
çocuklarınız varsa Allah yardımcıları olsun ne diyeyim

siz ne demek istediğinizi gayet iyi biliyorsunuz. size gore otorite şiddetten geçiyor.
zekayı kullanmak eğitim işidir ancak kaba kuvveti herkes kullanabilir. üzücü olan bunu yapanın bir öğretmen olması.
çocuklarınız varsa Allah yardımcıları olsun ne diyeyim
Otorite şiddetten mi geçiyor :KK70:üstelik bunu ben söylüyorum öyle mi:mad:

Gidip ogretmenle sakin bir Dille konusun belki cocugunuz yalan soylemistir , boyle bir seyi asla kabul etmeyeceginizi de anlatin ama benim cocugum kufur vs gibi bisey yapsa sinifta ogretmeni bu nedenle cekse kulagini bisey demezdim herhalde
Daha önce yazdım ama bir kez daha yazayım doğruluğundan emin olmadan kimseyi zan altında bırakmam. Bir kaç yerden teyit ettim bu durumu. Küfür, saygısızlık vs yok. Sadece derste öğretmenin verdiği kelimeyi yüksek sesle tekrar etti diye oluyor bu olay.

Back
X