ben dayakla terbiye edilir diye bir cümle kurmadım. Yabancı dil varsa tamm oldu bu iş bütün sorunlar çözülür. Zaten tüik in verilerine göre son 20 yılda suç oranı hiç artmadı hatta şuanda son 20 yılın asgari suç seviyesindeyiz. Ben şiddet yanlısı değilim ama ortada abartacak bir şey yok. Öğretmeniyle konuşulur bu davranışı onaylamadığını ve tekrarı halinde gerekenin yapılacağı söylenir.
->2004-2014 yılları arasında
şiddet,
taciz ve
tecavüz suçları 14 kat arttı.
->2005-2010 yılları arasında, 100 binin üzerinde
kadın cinsel saldırıya uğradı.
->Türkiye’de 2011-2014 yılları arasında suç oranları %58 arttı.
->2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de çocukların %74’ü şiddetin en az bir biçimine (aç bırakma, odaya kilitleme, kulağını çekme, dayak atma) maruz kalıyor.
->Suça sürüklenen çocuk sayısı 2013’ten 2014’e %6.2 arttı.
->
Cinayet sıralamasında Türkiye 41 ülke arasında 13. sırada.
->Son 7 yılda kadın cinayetleri %1400 arttı.
->Türkiye’de her 10 kadından 4’ü fiziksel şiddete uğruyor.
->7-9 yaşları arasındaki her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor. Tacize uğrayan 5-10 yaş çocuklarının %55’i; 10-16 yaş çocuklarının %40’ı ensest maduru.
* KAYNAK:
Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü
Bu suçları sizin o çok övdüğünüz eski usul yetiştirilenler işledi, şu an şımarık tabir ettiğiniz 8 yaşındaki çocuklar değil, ayrıca o burun kıvırdığınız eğitimin suç oranlarına etkisini de tüik verileri ile görebilirsiniz:
şimdi siz çocuğunuzu kulağını çekerek terbiye etmeye devam edin, ama dayakla değil, insanlıkla çocuk yetiştirmeye çalışanlara da dil uzatmayın olur mu?